elif geçmiş olsun oğluşuna..
e hepte bilimsel yaklaşılmıyor çocuklara bazende böyle içindeki canavar anneden haberdar etmek lazım:))
öyle valla, ısırılmaktan hiç hoşlanmadığı için güzel güzel konuşuyor artık :))) denenmiş, onaylanmıştır. made in elifcino
Eki Görüntüle 703204 Eki Görüntüle 703205 Eki Görüntüle 703206 Eki Görüntüle 703207 Eki Görüntüle 703209
kızlaaaar erzak dolabımı hafta içi kurduk
perşembe günü düzenledim..
üst raflara yiyecekleri alt raflara temizlik malzemelerini koydum
çamaşır suyu cif yumuşatıcı gibi şeyleri banyoya kaldırıdım malum evde farem geziniyo:)
valla aylık yapınca çok iyi oluyormuş şimdi ekmek dışında markete gitmiuoruz
dün akşam duru yatınca bir tencere de sarma sardım..
mikrodalgam gittiğinden beri kıyma ve etleri hızlı çözdüremediğimden yakınıyordum
sonra kıymayı resimdeki gibi elimle iiice yassılaştırarak paketledim böylece dondurdum
Eki Görüntüle 703212
inanamadım 15 dakikada cırcıvık oldular
kuşbaşıları denemedim ama tek kat serersek o da olur gibi..
sabah ahali kalkmadan tuzlu kurabiye yaptım
duru öğlen uyuyunca da yaşpasta yaptım keki benden kreması dr ötükerden
malum bıdık ayaktayken talim yapıyoruz çiş için..
talim de ne talim 5 kez pantolonuna işedi
neyse..olacak inşallah
he ya ben de bıdık ne zaman gelecekti diye hesap yaptım durdumbizde mevlütte düğün yemeklerinde iftarlarda filan yaprak sarması olmazsa olmaz olunca yapılırken çok görüyor insan
ama yinede nette bir sürü sayfa okudum yapmadan önce
halbuki annemler bir bidona sadece üçerli beşerli tuzlayıp koyalar o da bazen kötü olabiliyor
benimkisi geçen sen tuttu ilk yapışımda
busenede allah kerim ne diyelim olursa bebek görmeye gelriken sarar geitririm sana bir tencere
biz bu hafta sonu kocaeline gidecektik ama kısmet olmadı
dün öğrencimin annesi aradı hani otizmli diye bahsettim ailece görüştüümüz
kayınpederi vefat etmiş gelip öğrencimle ilgilenrimisin dedi kalabalıkta kime emanet etsem kimse anlamaz onun dilinden bir tek sana alışk dedi
ama nasıl üzüldüm o ölüm ya o çocugun annesinin başına gelseydi ne olurdu
evde herkes ağlıyor cenaze giderken bu kuzuda elinde top onla oynuyor
ne kadar masum ne kadar temiz bakıyor halbuki anlayabilmiş olsa 6 yaşında çocuk dedesi ölmüş cenaze başında oyun oynarmı
zaten hemen aldım çocugu üst kata çıktım ne bileyim anlamasa bile o çocuk tabutla aynı yerde olmamalı
işte herlşeyde varmış bir hayır bu yüzden düğüne gidemedik
düğüne gidemeyince de sakaryaya uğrayıp seyyahıda göremedik
bizde mevlütte düğün yemeklerinde iftarlarda filan yaprak sarması olmazsa olmaz olunca yapılırken çok görüyor insan
ama yinede nette bir sürü sayfa okudum yapmadan önce
halbuki annemler bir bidona sadece üçerli beşerli tuzlayıp koyalar o da bazen kötü olabiliyor
benimkisi geçen sen tuttu ilk yapışımda
busenede Allah kerim ne diyelim olursa bebek görmeye gelriken sarar geitririm sana bir tencere
biz bu hafta sonu kocaeline gidecektik ama kısmet olmadı
dün öğrencimin annesi aradı hani otizmli diye bahsettim ailece görüştüümüz
kayınpederi vefat etmiş gelip öğrencimle ilgilenrimisin dedi kalabalıkta kime emanet etsem kimse anlamaz onun dilinden bir tek sana alışk dedi
ama nasıl üzüldüm o ölüm ya o çocugun annesinin başına gelseydi ne olurdu
evde herkes ağlıyor cenaze giderken bu kuzuda elinde top onla oynuyor
ne kadar masum ne kadar temiz bakıyor halbuki anlayabilmiş olsa 6 yaşında çocuk dedesi ölmüş cenaze başında oyun oynarmı
zaten hemen aldım çocugu üst kata çıktım ne bileyim anlamasa bile o çocuk tabutla aynı yerde olmamalı
işte herlşeyde varmış bir hayır bu yüzden düğüne gidemedik
düğüne gidemeyince de sakaryaya uğrayıp seyyahıda göremedik
Eki Görüntüle 703204 Eki Görüntüle 703205 Eki Görüntüle 703206 Eki Görüntüle 703207 Eki Görüntüle 703209
kızlaaaar erzak dolabımı hafta içi kurduk
perşembe günü düzenledim..
üst raflara yiyecekleri alt raflara temizlik malzemelerini koydum
çamaşır suyu cif yumuşatıcı gibi şeyleri banyoya kaldırıdım malum evde farem geziniyo:)
valla aylık yapınca çok iyi oluyormuş şimdi ekmek dışında markete gitmiuoruz
dün akşam duru yatınca bir tencere de sarma sardım..
mikrodalgam gittiğinden beri kıyma ve etleri hızlı çözdüremediğimden yakınıyordum
sonra kıymayı resimdeki gibi elimle iiice yassılaştırarak paketledim böylece dondurdum
Eki Görüntüle 703212
inanamadım 15 dakikada cırcıvık oldular
kuşbaşıları denemedim ama tek kat serersek o da olur gibi..
sabah ahali kalkmadan tuzlu kurabiye yaptım
duru öğlen uyuyunca da yaşpasta yaptım keki benden kreması dr ötükerden
malum bıdık ayaktayken talim yapıyoruz çiş için..
talim de ne talim 5 kez pantolonuna işedi
neyse..olacak inşallah
6 yaşından sonra çocuklar genellikle ölümün bir son olduğunu bilir. ölümü tam olarak kavrayamasalar da bu konuda bazı hususlar belirginleşir. oyun oynamak çocuğun bu konudaki stresini atması için iyi bir yöntemdir. bu durumda çocuğun normal rutininin bozulmaması gerekir. o anda ölümü anlamlandıramasa bile kısa süre içinde bu ilişkiyi kuracaktır.
dedem öldüğünde 3,5 yaşındaydım, öldü dediler, ne hissettiğimi hatırlamıyorum ama o gün annemin üstündeki elbiseye kadar her şeyi çok net hatırlıyorum. dedemi son kez kendi yatağında görebildiğim için mutluyum.
diğer dedem öldüğünde 7 yaşındaydım, cenazesindeki yaşlı kadınlar dedemin cesedinini öpmemi istediler, onlara çok sinirlendiğimi ve sırf onlar istediği için öpmediğimi hatırlıyorum, sonradan keşke kadınlar beni kışkırtmasaydı da öpebilseydim diye düşündüğümü de hatırlıyorum.
bütün bunlar olurken her iki cenazede de ortalarda oyun oynuyordum. kendimce o zaman onlarla vedalaşabildiğim için mutluyum.
6 yaşından sonra çocuklar genellikle ölümün bir son olduğunu bilir. ölümü tam olarak kavrayamasalar da bu konuda bazı hususlar belirginleşir. oyun oynamak çocuğun bu konudaki stresini atması için iyi bir yöntemdir. bu durumda çocuğun normal rutininin bozulmaması gerekir. o anda ölümü anlamlandıramasa bile kısa süre içinde bu ilişkiyi kuracaktır.
dedem öldüğünde 3,5 yaşındaydım, öldü dediler, ne hissettiğimi hatırlamıyorum ama o gün annemin üstündeki elbiseye kadar her şeyi çok net hatırlıyorum. dedemi son kez kendi yatağında görebildiğim için mutluyum.
diğer dedem öldüğünde 7 yaşındaydım, cenazesindeki yaşlı kadınlar dedemin cesedinini öpmemi istediler, onlara çok sinirlendiğimi ve sırf onlar istediği için öpmediğimi hatırlıyorum, sonradan keşke kadınlar beni kışkırtmasaydı da öpebilseydim diye düşündüğümü de hatırlıyorum.
bütün bunlar olurken her iki cenazede de ortalarda oyun oynuyordum. kendimce o zaman onlarla vedalaşabildiğim için mutluyum.
canım haklısın söylediklerinde
ama benim demek istediğim çocuk otizmli
hani orda düğün olsa farkı değil ölüm olsa farkında değil
kavga olsa aman dayak yemeyim diye kenara bile çekilmez korkup kaçmaz elinde top hop hop havaya atıp tutuyor ben o kısmını söylemek istemiştim
sadece kendine ait bir dünyası
farkına varsaydı oyun oynarmıydı derkende hani ne oluyor burda der etrafına bakınırdı yada ben de dedemi göreceğim filan derdi yada insanların ağlamsından bağırmasında rahatsız olup kendi çapında bir tepki verirdi diye düşündüm
oooooov, otizmli olması her şeyi değiştirir. o halde çoooook çok iyi yapmışsın.
böyle bir günde öğrencinin yanında olman takdire şayan bir durum.
Selincim fotoğraflarını gördüm
o lavabonun altındaki kutular büyük mü yakın çekimden mi öle
o malzemeler çok değil mi böceklenmiyor mu merak ettim
seyyahcım hepsi büyük 11 litrelik :) böceklenmiolar çünküüüüüüüüüüüü ben onalrın içine kaya tuzu karıştırıorum tuzlu onların hepsi çaya bişe olmuyo zaten şekerede olmuyo piriçde bulgurda mercimkede bide yarmnın içinde tuz var:) vede kabukları soyulmamış 2-3 diş sarımsak var:) bütün bütün koydum içine hiçbişrycik olmuyo:)
un zaten 1-1.5 ayda bitio tüketioruz yani:) stokçuluk böle bişe:)
selinciğim yeni fotomu eklemiştin yoksa ben mi dikkatsiz davrandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?