Kirli Çıkılar )))

elif geçmiş olsun oğluşuna..
e hepte bilimsel yaklaşılmıyor çocuklara bazende böyle içindeki canavar anneden haberdar etmek lazım:))

elif geçmiş olsun oğluşuna..
e hepte bilimsel yaklaşılmıyor çocuklara bazende böyle içindeki canavar anneden haberdar etmek lazım:))

öyle valla, ısırılmaktan hiç hoşlanmadığı için güzel güzel konuşuyor artık :))) denenmiş, onaylanmıştır. made in elifcino

oh ne güzel düzenleyip yerleştirmişsin için dinlenmiştir evde herşey olunca kafam dinleniyor bneim
cam kare olan kavanozlarımız aynıymış ben çok beğenerek almıştım sağolsun herkeste fikir vermişti
mutfakta yada balkonda bi erzak dolabı kiler gibi kullanım için çok iyi oluoyr
bizde eve kitaplık ve bilgisayar masası yaptırıken kiler dolabı adı altında genç odalarınada benzer aynı renk tonunda kiler dolabı yaptırmıştım annem varken onun dolabı oluoyr o gidince ıbıdık zıbıdık dolabı oluoyr
birde ne fark ettim ben uzun zamandır hiç market alışverişi yapmıyorum toplu oalrak
markete hep indirim kampanya alışverişi diye gitmişim
yaz tatili gelince daha bir karışır bizim hesa malum tatiller memlketlere gitmeler

banu can yeni yeriniz hayırlı oldun
multi ofisinizde hayırlı uğurlu olsun
içimde felakaet bir temzilik aşkı var

bu arada kilosu 3 tl den 5kg yaprak aldım
1,5kiloda salamur tuz
büyük saklama kabına yaprakları koydum üstüste suyu kaynattım tuzu içinde erittim
yaprağın üstüne döktüm bu gece bekelteceğim yarın akşamda 15-20 yaprağı rulo yapıp cam kavanoza sıkı sıkıya yerletirip
üstüne kalan suyunu ekleyeceğim
geçen sene böyle yapmıştım çok güzel oldu tadı
annemde kavanoza koyarken arasına limon doğra daha güzel olur dedi
benden kavanozun en üstüne koymayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak
Allah afiyetle yemeği nasip etsin

hahaha:)
akıllıbıdıkcım süpersin ya demek yaprak slamurası yaptın ellerine sağlık:)

valla ben bu yaşıma kadar yapılırken bile görmedim:) yaprak salamura yapmak nedense benim gözüme çok zor gelio
çünkü bşeyleri fazla kaçınca yaprak çürüyo çok riskli

bizde mevlütte düğün yemeklerinde iftarlarda filan yaprak sarması olmazsa olmaz olunca yapılırken çok görüyor insan
ama yinede nette bir sürü sayfa okudum yapmadan önce
halbuki annemler bir bidona sadece üçerli beşerli tuzlayıp koyalar o da bazen kötü olabiliyor
benimkisi geçen sen tuttu ilk yapışımda
busenede Allah kerim ne diyelim olursa bebek görmeye gelriken sarar geitririm sana bir tencere

biz bu hafta sonu kocaeline gidecektik ama kısmet olmadı
dün öğrencimin annesi aradı hani otizmli diye bahsettim ailece görüştüümüz
kayınpederi vefat etmiş gelip öğrencimle ilgilenrimisin dedi kalabalıkta kime emanet etsem kimse anlamaz onun dilinden bir tek sana alışk dedi
ama nasıl üzüldüm o ölüm ya o çocugun annesinin başına gelseydi ne olurdu
evde herkes ağlıyor cenaze giderken bu kuzuda elinde top onla oynuyor
ne kadar masum ne kadar temiz bakıyor halbuki anlayabilmiş olsa 6 yaşında çocuk dedesi ölmüş cenaze başında oyun oynarmı
zaten hemen aldım çocugu üst kata çıktım ne bileyim anlamasa bile o çocuk tabutla aynı yerde olmamalı

işte herlşeyde varmış bir hayır bu yüzden düğüne gidemedik
düğüne gidemeyince de sakaryaya uğrayıp seyyahıda göremedik

Son düzenleme:
he ya ben de bıdık ne zaman gelecekti diye hesap yaptım durdum
sonra beynim durunca zaten unuttum
ne zaman gelirsen bıdıkcım ben burdayım

6 yaşından sonra çocuklar genellikle ölümün bir son olduğunu bilir. ölümü tam olarak kavrayamasalar da bu konuda bazı hususlar belirginleşir. oyun oynamak çocuğun bu konudaki stresini atması için iyi bir yöntemdir. bu durumda çocuğun normal rutininin bozulmaması gerekir. o anda ölümü anlamlandıramasa bile kısa süre içinde bu ilişkiyi kuracaktır.

dedem öldüğünde 3,5 yaşındaydım, öldü dediler, ne hissettiğimi hatırlamıyorum ama o gün annemin üstündeki elbiseye kadar her şeyi çok net hatırlıyorum. dedemi son kez kendi yatağında görebildiğim için mutluyum.

diğer dedem öldüğünde 7 yaşındaydım, cenazesindeki yaşlı kadınlar dedemin cesedinini öpmemi istediler, onlara çok sinirlendiğimi ve sırf onlar istediği için öpmediğimi hatırlıyorum, sonradan keşke kadınlar beni kışkırtmasaydı da öpebilseydim diye düşündüğümü de hatırlıyorum.

bütün bunlar olurken her iki cenazede de ortalarda oyun oynuyordum. kendimce o zaman onlarla vedalaşabildiğim için mutluyum.

arkadsım vardı onu gönderdım sımdı söle bır utuye dalacagımmmm su 15 mayıs geleydı bi eşim ketenımsı pantolaonları gıymeye baslayaydı onlar daha kolay utulenıyor yaaa

yuruyecegım bırazdannnn 2 gundur yemedık sey koymadımm

Selincim fotoğraflarını gördüm
o lavabonun altındaki kutular büyük mü yakın çekimden mi öle
o malzemeler çok değil mi böceklenmiyor mu merak ettim

ne kadar güzel olmuş dolabın
kıymayı bende hep böyle kaldırıyorum hemen çözülüyor mikrodalgam yok zaten

herkese merhabalar
bugün bir uyandım kabus ne su var ne elektrik pazar günü temizlik yapıcam çamaşır yıkanıcak bulaşık mak. dolu
saat 2 gibiydi geldi elektrik hemen evi süpürdüm
sonra tıs tıs sular geldi sildim
bulaşık mak. çalıştırdım çamaşırıda akşama bıraktım

markete gittik a-101 den 25 tl lik aldık
aldıklarım evde vardı ama stok yaptım
bimden de 70 tl tuttu onlarda stoktu gerçi

baget aldım haşladım suyundan pilav yapıcam bagetleride kızartıcam akşama

yarın bende yaprak almak istiyorum ama geçen hafta 5 tl di kilosu inş. bu hafta düşmüştür

ekonomik pazara gidelim dedim eşime ama kaldıramadım
yarın mahalledeki pazara gidicem artık

dedem öbür dedemve annennem 6 ay ııcnde vefat ettıler 2 yıl oldu öleli annenemle dedemı göremedım ama bbabmın babası dedemı öptüm o gune kadar ölü görmemıstım buz gıbı olmustu öpmuştum hep o halıyle rayalrıma gırer ... fatıha okurum... cok severdım canım dedemı oda benı cok severdı

ölüm ne garıp kızlar bırdaha görememek ıstesende ulasammak ruhun bedenı terk etmesı bıgun bızlerde yasayacagız belkı bıızm torunlarımzda anlatacak ınsallh....hıc olmamıs gıbı olmak

canım haklısın söylediklerinde
ama benim demek istediğim çocuk otizmli
hani orda düğün olsa farkı değil ölüm olsa farkında değil
kavga olsa aman dayak yemeyim diye kenara bile çekilmez korkup kaçmaz elinde top hop hop havaya atıp tutuyor ben o kısmını söylemek istemiştim
sadece kendine ait bir dünyası
farkına varsaydı oyun oynarmıydı derkende hani ne oluyor burda der etrafına bakınırdı yada ben de dedemi göreceğim filan derdi yada insanların ağlamsından bağırmasında rahatsız olup kendi çapında bir tepki verirdi diye düşündüm

uzun bir süredir giremiyordum bacılar en son seyyahla 23 nisan dönemi sakarya muhabbeti yapmıştık...
seyyah bacım sakaryaya geldim gelmesine ama bacımmmı o gün hastaneye kaldırdık böbrek taşı düşüryordu acısı sızısı ağrıkesiciler serumlar yanında durdum ve sonra çarşmbadaaa tüm gece hastanede olunca azcık uyuduk ve perşembee dönmüştüm zaten angaraya. ne internete girmek nasip oldu nede face e
yoksa her daim aklımdaydın.....

neyse sonraaa geldim hastalıkdan kendimi düzeltemiyommmm şu sıralar...sirkenci bacım yazmışın buluşak avmleri gezek valla uyarrrdı bana ama yazını okudukdan sonra şimdi uyara diyom baya geçmiş konu birikimm birikmiş hani adeta önemli bir tez kadar yazmışınız hey maşallah oku oku kaç güne yetişcem 2 değil 3 sekme gidiyom

neyseeee yetişirim gayri derfat la geçen merak etmişti aramıştı sağolsun lafladık azcuk...

ve derkenn todaie sınavım vardı bu hafta sonu onuda atlattım bakalım artık şans, eşim gitti yok 4 gün:)
vee faranjitmidenir boğaz ağrısımı kaşıntı şiş sızı hepsi var boğazımda
ateş ve başağrımda cabası....
farmasi bacım nisan ayı birikim bildirimi yapamadım sana karşı çok mahcubum bacım hakkını helal et bacım, o kadar emek harcayıp düzeltiyon tablomuzu ben zaten birikimimde yoktu diyeeee birde giremeyinceee işte bişey dememiş oldum...
yinede okuldan mokuldan birilerinden girip birikimm 0 bu ay deseydim iyiydi bacım, çok sağol,bu arada senin veledinin bebiş fotosuda maşallah tam ısırmalık...
sevimli bacım:) nasıl bebişin uyku durumunu düzelttin inşlh:)
selin bacım sen nasılsın durumun nasıl havalar ısındıkça her hamile görüşümde nedenseee hani fotonuda koymuştun ya sen gelyon aklımaaa allahım hayırlı doğumlar ede...

ankara ekibi özlem bacım ilke nasıl çağan nasıl deryaa:) iş olayını tekraar diyom iyi etmişin:)
filiz bacım geç kalsamda yazına he vallaaa buluşak gezek avmleri:) burcu bacımmm adanadamısın nirelerdesin sana kesinkez komşu geliyomm eve taşınacaz....

pepeti bacım durumlar nasıl ev işleri bizim geçen haftaaa usta götürdük mutfak ankastres balkon camlı banyo parke vestiyer...vs.. baya yüklü bir meblaaa dedi... bu haftada araştırıp artık çizimleri çizdirticemmmm lake olsun diyom amaaa
şimdi mdflakeler sunta lakeler anlayacağın lake görünümlü lake olmayan bisssürü kapaklar çıkartmışlar koçtaşa sorunca arasında gerçeğiyle en az 50 tl fark var demezmi anlayacağın 3000lik mutfak eğer adam kandırısa malzemede 1200lük dolabı yutturtacak bilemiyozzzz...offff ara ara resimelr çektim koyamdaaa o engin fikirlerinizi alam hepinizin...

oooooov, otizmli olması her şeyi değiştirir. o halde çoooook çok iyi yapmışsın.
böyle bir günde öğrencinin yanında olman takdire şayan bir durum.

Selincim fotoğraflarını gördüm
o lavabonun altındaki kutular büyük mü yakın çekimden mi öle
o malzemeler çok değil mi böceklenmiyor mu merak ettim

seyyahcım hepsi büyük 11 litrelik :) böceklenmiolar çünküüüüüüüüüüüü ben onalrın içine kaya tuzu karıştırıorum tuzlu onların hepsi çaya bişe olmuyo zaten şekerede olmuyo piriçde bulgurda mercimkede bide yarmnın içinde tuz var:) vede kabukları soyulmamış 2-3 diş sarımsak var:) bütün bütün koydum içine hiçbişrycik olmuyo:)
un zaten 1-1.5 ayda bitio tüketioruz yani:) stokçuluk böle bişe:)

gökçe hoşgeldin kız nerelerdeysin :) kayboldun gittin ha burda ''bacıııııım'' diye başlayan cümleler olmayınca bi eksik kaldı topicik:)

eviniz hayırlı uğurlu olsun:)mis gibi oturursunuz içinde inş.
hamileleik iyi bi sıkıntım yok şükürler olsun sanki biraz daha fazla uyyorum hepsi bu:)
iyiki geldin:) özlemiştik:)

selinciğim yeni fotomu eklemiştin yoksa ben mi dikkatsiz davrandım

selinciğim yeni fotomu eklemiştin yoksa ben mi dikkatsiz davrandım

zeytincim ben başka bi topikde ekledim evim güzel evim bölümünde evimizin düzenli hali diye sabitlenmiş bi konu var orda denk geldikçe çekiorum dolap içleri falan paylaşılıo:)
tam kendime göre bi topik daha buldum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…