Kirli Çıkılar )))

hayırdır canım cumartesi günü ne okulu ?

deprem nedneiyle okullara ara verilmişti şimdi o açığı kapatmak için aralık ayından bu yana ders saatleri günlük 7 saat ve mart başından beri de cumartesi günleri ders yapıyoruz haftada 42 saat öğrencilerle birlikteyiz dün 19 mayıs oldugu için resmi tatildi de bizde tatilin ne oldugu anladık ( ama bunlar ek derse çok cuzi yansıtılıyor ek dersim önceden 400 civarı gelirken şimdi 600 civarı geliyor bazen üste ben para vereyim istiyorum tatil yapmak için evimde

anladım canımm ve de geçmiş olsun.
insan elbette dinlenmek de istiyor

birşeyler yapayım ek ekonomi olsun evime istiyorum tasaruff deseniz elimden geldiğince kendimiz kasmayacak kadar yapıyorum az uz da olsa kenara bişeyler atmaya çalışıyorum ama birşeyler eklemek istiyorum hayatıma neler önerirsiniz ek gelir adına

bazı kozmetik ya da tekstil -temizlik ürünlerinin satışı gibi mi mesela ?

bazı kozmetik ya da tekstil -temizlik ürünlerinin satışı gibi mi mesela ?

yok canım van da o tazr şeyleri alacak insan sayısı az çünkü satışını yapan çok fazla kişi var.... ben evde kendi kendime üretmek istiyorum sakın yanlış anlaşılmasın para hırsı bürümüş biri değilim ama hayali borçlarımız var geliri bana olmayan ama gideri benden olan birsürü borçlar var üzerimde inanın aylık geliri gideri yazıyorum resmen başa baş gidiyor normal şartlarda iki maaş iyi gelir olması gerekeceği yerde offff offff bi ara yaptıgım hesapların notlarının fotografını payalşayım burada ruhumun nasıl darldıgını anlarsınız en basitinden aylık 1800 banka kresi borcu ödüyorum eşim düğün yparken çekmişti düğün masrafı ve takılar içindi düğünümde öyle aman aman masraflı bir düğün değildi kendi evimizin bahçesinde sadece kına gecesi sonrada gelin alma oldu ne kadar masrafı olabilir!!!!! düğünde takılan takılarda hooop abisine gitti şimdi ben hayali bir borcu ödüyorum çok bunalttım değil mi bende daraldım aslında var olmak için çırpınıyorum çırpındıkça zoruma gidiyor çünkü gelirim az değilki bu kadar sıkıntıyı çekiyorum diye

Son düzenleme:
Selamlar kızlar
Geçtiğimiz on günde iki tane yirmilik diş çektirdim ameliyatla sonunda bitti bütün yirmilikler, şükür. Biraz sarsmıştı beni ama toparladım (yemek yiyemeyince hemen göçen bir bünyem var benim 2 sene önce yirmilik çektirdiğimde, biraz da başka etmenlerle bir araya geldiydi bir haftada 5 kilo vermiştim ki zaten 53 kilo filanım)
Büyük de bir projeye başladık büyük derken süre olarak kısa aslında 3 hafta, bir haftası da geçti ama kazancı güzel inşallah bunun parası benim epeydir kenara toplu para koyamama sıkıntımı giderecek :)
Herkese iyi pazarlar!

gerçekten çok can sıkıcı bir durum

üstelik erkek tarafına ait masraflar için çekilen borcun yükünü sen çekiyorsun öyle mi ?
güya sana takı mı takılmış oldu :26: gerçekten anladığım gibiyse yazık çok yazık ya

merhaba
dişler için geçmiş olsun
proje için de gözün aydın , kolay gelsin

Son düzenleme:
kesinlikle doğru anlamışsın

oh ne ala memleket gelin hanım erkek tarafının da masrafını çeksin öfff ya

hiç olmazsa nikah yapılsaymış ve de takı filan yapmasaymış da enişte bey sen kendin takacağın altını şimdi zaten alır takardın hiç olmazsa yanında olurdu hayali bir borç daha doğrusu cereme olmazdı
inan çok sinir bozucu

selam bir miktar param var ve bilezik almayı düşünüyorum şimdi alsammı biraz dahamı beklesem zarar edermiyim sizce nedersiniz fikir verin bana lütfen

selam bir miktar param var ve bilezik almayı düşünüyorum şimdi alsammı biraz dahamı beklesem zarar edermiyim sizce nedersiniz fikir verin bana lütfen

hemen bozmayı düşünmüyorsan şimdi alabilirsin, altın sanırım belli süre bu seviyelerde oynar... ama uzun vadede zarar edeceğini sanmıyorum

bu yazdıklarınıza ithafen bişey sorucam size?
eşimde parasını bankasya ya yatırmış.faiz olmadığını söylüyor...bu işin aslı nedir? faiz değil mi?

öncelikle kesin faizdir, ya da değildir demek mümkün değil arkadaşım....
zira şüphelidir,ve şüpheli işlerden sakınmak gerekir.....
biliyorsunuz katılım bankaları faiz değil de, kar payı üzerinden işlem yapan bankalardır....
ha bana sorarsanız,sizce faizden farklı mı?
evet farklı derim....
şu iki nedenden dolayı farklı...
faizde vade sonunda alacağınız para baştan bellidir,
kar payında ise,kar-zarar ortaklığı sözkonusudur....
yani vade sonunda ne kadar alacağınızı, siz de, banka da tam olarak bilemezsiniz...
açıklanan rakamlar son olarak dağıtılan kar paylarıdır....
ikincisi, bu bankaların işleyişini bilmekle alakalı bir durum...
yani banka benim paramla işlem yaparken,parayla para mı kazanıyor yoksa ticaret mi yapıyor.....
bunu da katılım bankalarının yıllık kar-zarar tablolarıyla,bilançolarını inceleyerek anlamak mümkün....
bir de niyet önemli tabi...
ameller niyetlere göre değer bulur....
ben hatırlıyorum, daha üniversite yıllarında bankalar %80 lere varan faiz oranları kullanırken,ben paramı albarakada değerlendirip, üç-beş kuruş kazanıyordum...
yani niyet paranın değerini koruması ve emin ellerde olması....
ama yineliyorum...şüphe var....
peygamberimizin “Helal olan şeyler bellidir, haram olan şeyler de bellidir. Bu ikisinin arasında halkın bir çoğunun helal mi haram mı olduğunu bilmediği şüpheli konular vardır.

Şüpheli işlerden sakınanlar dinlerini ve ırzlarını korumuş olurlar. Şüpheli şeylerden sakınmayanlar ise zamanla harama dalıp giderler. Aynen sürüsünü başkasına ait bir arazinin etrafında otlatan çoban gibi ki, onların o araziye girme tehlikesi vardır.

Dikkat edin! Her hükümdarın girilmesi yasaklanmış bir arazisi vardır. Unutmayın Allah’ın yasak arazisi de haram kıldığı şeylerdir. Şunu iyi bilin ki, insan vücudunda bir et parçası vardır. Eğer bu et parçası iyi olursa bütün vücut iyi olur. Eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. İşte bu et parçası “kalb”dir.” (Buhari, İman, 39; Müslim Müsakat, 109)"
hadisini her zaman hatırda tutmakta fayda var.... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın arkadaşlar.....
bakalım,üzerinde birçok kişinin spekülasyon yaptığı,tahminlerde bulunduğu, altındaki 22 mayıs kehaneti gerçekleşecek mi? :)
merakla bekliyorum.... :)
beni biliyorsunuz, 1600 ü gördüğümde sabredemem,22 mayıs,30 mayıs dinlemem geçerim dolara... :)
YTD.... :)))

hah,bi bu eksikti... :)
merkez bankası dolara müdahele etti...dolar düşmeye başladı...
bakalım onsa ve gr tl. ye nasıl yansıyacak....

günaydın hanımlar bir miktar altın alacam hala bekliyorum ne zaman alacağıma karar veremedim içimdeki ses hadi dese alacam ama hala beklemedeyim aslında çok değil 3 gram alacam

Günaydın.
MB dolara dur demeye başladı.
Doların inişi ve ons hareketiyle gr 88 olmasını bekliyorum.
Öncesinde almayacağım.

Günaydın canlar

Merkez Bankasının müdahalesini bekliyordum ben o yüzden süpriz olmadı. SAbah arbitraj yapacaktım lakin burada 22 mayıs okuyunca vazgeçtim.

Şimdi arbitraj mı yapmalı, tl/gram yükselince tl ya mi geçmeli bilemedim . Bir fikir verin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…