Kirli Çıkılar )))

amiiiiinnnnnn..... :)
ilerde bakıcı sorunu olmaz,o zaman da çocuk yapılmaz.... :)
yani tanıdığım biçok kişi 3. çocuğu yapmadıkları için pişman oluyor,yaş ilerledikçe.... benden söylemesi.....:)
Rabbim hayırlısını versin....

bi de şöyle patatesli köfteli süper bi tarifin var mı,fırın,tencere farketmez.... :)
benim büyük oğlan köfte isterim diye tutturuyor...haftada 5 gün yese bıkmaz....çok yemek seçiyor.... :)

çok sağolun düşünceliliğinizle beni çok mahçup ediyorsunuz

canım süper olmasa da verelim bakalım tarif afiyet olsun kuzucuğa

normal bildiğin köfteyi yap kızart , patatesi de kızart ama elma dilim olsun ya da istediğin şekilde farketmez.

sonrasında pişmiş nasılsa malzeme biraz salçayı azıcık yağda biraz da su ile bulyon tablet ve de 1 çay kaşığı çay şekeri ekleyebilirsin ( domatesin ya da salçanın asitli tadını alsın diye)
zaten köften de baharat olacağı için baharat koymayabilirsin. kuru nane kekik keyfine kalmış. böyle bir sos hazırlayıp
pişmiş malzemeyi ister düdüklü tencere yerleştirip üzerine dök ve kısık ateşte 5-7 dk tut.
istersen borcama pişmiş malzemeyi yerleştir üzerine dök fırında yap 20 dk en son 5 dk kala üzerine kaşar peyniri de rendeleyip eriyene kadar 2-3 dk daha fırına verebilirsin.

meyracım dilersen yukarıdaki tarife bezelye de ekleyip düdüklü de bezelyeler pişene kadar bekleyebilirsin

havuç ve kırmızı biber ,soğan ile de çok şık olur

Son düzenleme:
meyraacım kuru köfte yaparsan yanında patates püresiyle de kuzucuğa sunum yapabilirsin .
patetes püresini tereyağı ve sütle hazırlayacağın için besleyiciliği de artar.

kızlar hangi çamaşır deterjanını kullanıyorsunuz ?beklentilerinizi karşılıyor mu deterjanınız?

ben ""alo"" kullanıyorum aslında memnun gibiyim ama siyahlarda deterjan kalıntısı oluyordu çift durulama yaptırmama rağmen bende siyahlar için ""woolite " sıvı siyah sihir kullanıyorum mennunum bundan
ama şöyle beyaz reknli her türlü çamaşırı 90 derece değilde daha düşük ısıdada yıkayabilecek temizleyecek deterjan arıyorum birde ben artık çamaşır makinesinde yummuşatıcı,beyazlatıcı, kireç önleyici kullanmayı düşünmüyorum sanki gereksiz gibi geliyor sadece yumuşatıcı havlularda etkili oluyor gibi
çamaşır topu hakkında düşünceleriniz neler kullanan öneren var mı

Alla razı olsun çok duygulandım Allah isteyen herkese nasip eder inşallah en hayırlı en sağlıklı şekilde inşallah

merak ettiğim birkaç şeyi sormak istiyorum aslında bu konularla ilgili forumda bir sürü konular açılmış ama ben birde sizin fikrinizi sormak istedim

**bim in ürünlerini kullanıyormusunuz memnunmusunuz özellikle almaya//almamaya dikkat ettiğiniz ürünleri var mı
**kışlık yiyecek hazırlıkları yapıyormusunuz kurutulmuş dondurucuda yoksa ihtiyaç ne zaman olursa ozaman mevsim dışı ürün olsada alıyormusunuz marketlerden
**market alışverişlerinde az az haftalık alışveriş mi yaoıyorsunuz yoksa bazen aylık bazden birkaç ay yetecek boylarda miktarlarda mı alıyorsunuz toplu alışveriş gibi
**temizlik ürünlerini, temel gıda, un yağ şeker bakliyatları büyük boylardan almak tercihiniz olur mu yoksa boşyere evde yer kaplamaktan mı ibaret olur

kızlar hangi çamaşır deterjanını kullanıyorsunuz ?beklentilerinizi karşılıyor mu deterjanınız?
ben ersağ ürünlerini kullandığım için deterjanı da onu kullanıyorum.içinde fosfat olmadığından en azından doğaya zarar vermiyorum diye mutluyum. tabi bitkisel içerikli olması da avantaj. beyazlar süper ötesi beyaz çıkıyor. beyazlar için gerçekten memnun olduğumu söyleyebilirim. renkliler için ise çok deterjan koymadığım için bilemiycem çünkü renklilerimizi genelde ter kokusunu arındrımak için yıkıyorum.
içine biraz da damla damlatıyorum o da leke çıkartıcı özellik sağlıyor. ama çok da lekemiz olmuyor açıkçası. o yüzden bu konuda kararı çocuklu baynlar verse güzel olur. ama beyazlarda da tahmin edilen lekeler çıkıyor. yumuşatıcıya gerek yok zaten yumuşak çıkıyor, ve 40 derecede yıkıyorum en fazla.
ben ersağdan memnunum evet biraz pahalı gibi diğerlerine göre ama üye olunca nerdeyse yarı fiyatına gelmiş oluyor hediyelerle birlikte.

1. evet bimin ürünlerinden kullanıyorum tabiki hepsinden memnun değilim ama bazı şeylerinden de çok memnunum. bulaşık süngeri, tel, bezler, günlük ped, makarna,yaş maya, yufka, salça(salçayı hazır ile elde yapılmışı karıştırırım, salçam uşaktan geliyor güneş salçası tek onu kullanınca ekşi ve tuzlu oluyor), yerine göre aktüel ürünler(mesela plastikleri kaliteli oluyor), artık kimyasal deterjan kullanmıyorum ama kullanırken güldal çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı çok güzeldi, ince çorap, zeytinyağı bunları bimden alırım.. bu saydığım ürünleri nerdeyse bimin haricinde hiç bi yerden almam.
ama bimden almadığım ürünler tuvalet kağıdı, pirinç, tavuk, sebze, toz şeker bunları da bimden almam almama nedenim birazcık bilinçaltıma yerleşmiş ama sanırım başka yerde daha ucuza ve daha kaliteli bulmam sanırım.
bu saydıklarımın haricindekileri ise yerine ve indirimine göre her yerden alabilirim.
şu an aklıma gelenler bunlar.

2. hem sağlık açısından hem de hesaplı olmasından dolayı kesinlikle yazın kurutma yapar derin dondurucıya sebze atar ve konserve kutularına menemenlik hazırlarım. mevsim dışında özel bi tarifte lazım olmadıkça mevsim dışı ürün almam.

3. pazar alışverişini haftalık 1 hafta yetecek kadar, market alışverişini ise arabamız varken toplu yapardım. ama şimdi araba olmayınca mecbur parça parça alıyoruz. ben market alışverişini toplu aldığımızda daha az harcadığımı farkettim çünkü markete her girdiğinde mutlaka ekstra bişeyler alınıyor.

4.toplu indirimleri kaçırmam. alır koyarım deterjan, un, tuvalet kağıdı, toz şeker bunlar indirime girmişse toplu almayı severim. bazen balık da indirime girer o zaman da 2-3 kg alıp temizletip dolaba koyduğum olur.

merhaba günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kirli çıkılarrrrrrrrrrrrrrrr

Günaydın güzel hatunlar

Beklenen FED toplantısı bugün. İçimden bir ses altın düşecek dese de 93 TL yi görünce 5 g aldım :26:

Dolar düşmüş bayağı. Bence dolar alımı için uygun bir zaman.Altın dip görürse dolar yükselir.

Hepinize bol kazançlar

merhaba arkadaşlar....
altının onsu için yarın,1500 lerden 1400 lerden bahsediliyor...
bernanke Qe3 demezse bu rakamları görmek, hiç de öyle imkansız değil...
ama abd ye çok da güven olmaz,tam tersi de olabilir,bir cümleyle....
yani yarın sabaha, ons olarak 1520 lerde de,1700 lerde de uyanabiliriz....
sürpriz olmaz.....
o nedenle,bence yarına dolar,tl. ve altın üçlüsüyle girecekler,her halükarda kar edecektir... :)

pörtföyü ona göre ayarlamakta fayda görüyorum,nacizane.... :)
ha ben olsam, bugün altın almam,yarını beklerim.....kesinlikle ytd.... :))

Canım sorunu yeni okudum ben.

Bimin ürünlerini kullanıyorum. Süt, yoğurt, peynir, yufka, yaş maya, yumurta, un, pirinç, nohut, mikrofiber bez, camsil, cif benzeri ürünü sürekli kullandıklarım. Et ürünlerinden (tavuk hariç) uzak duruyorum ben. Tuvalet kağıdı vs. de hiç kullanmadım ama nedense içime sinmiyor. Tahin almıştım çok kötü çıktı. Genelde bildiğim markalardan almaya çalışıyorum. Forumda bu konuda bir topik var. Üreticilerin hangi markalar olduğu yazıyor. Oradaki önerilere göre de ürün alıyorum bazen.

Kışlık fasülye vs. koymuştu anneler geçen sene ve bu kış çok işime yaradı. Sebze fiyatları iyice düşsün bir çok şey koyacağım. Şimdilik sadece bezelye ve yaprak koydum. Mevsimi dışında ürün almıyorum ben. Karpuzu bile haziranın 15 inden sonra eve aldık. Domates falan kışın almam çok zorunlu olmadıkça.

Market alışverişini haftalık yapıyoruz. Çok indirim varsa dayanıklı ürünlerden stok yapıyoruz bazen. Tuvalet kağıdı, havlu falan çoklu alırız. Birkaç ay götürür. SÜrekli kullandığımız şeyler indirime girince büyük boyundan alıp koyuyoruz bir köşeye. Alışverişe çıkmak bile zaman kaybı oluyor bazen. Hem büyük boylarda daha çok indirim oluyor ve daha karlı oluyor. Benim boş bir odam var oraya koyuyorum hepsini sorun olmuyor.

Dolar düşüyor ancak fed altını pohpohlamazsa artışa geçebilir.
İkisinin beraber düşüp arttığı durumlar nadirdir ve genelde piyasa haberleriyle ilgilidir.
Yani para borsaya, brent petrole ya da diğer enstrümanlara kayar.
Doların gidişine freni altının düşüşü koyacaktır.
Benim gibi tl de bekleyenler için ikisinin birden düşmesi bulunmaz nimettir, o ayrı.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…