Kirli Çıkılar )))

evet canım müşteri hizmetlerinden halledersin..kuveyt türkte atmden alabiliyosun altını...ben garantiye geçmeyi düşünüyorum ama bakalım...

ayy ben hiç siz gibi yapmıyorum neyse dün yeni yağ tenekesini açtık tarihimi atayaım bakalım bu ilk olsun.ayın 27 si
yağlar da ne kadar artmış öyle bende birazdan pişi yapacaktım. ama neyse canım da çok çekti.

bu arada benden size bir tavsiye. kurban bayramında çıkan iç yağlarını eritiyorum, düz bir tepsiye seriyorum. hafif donmaya başlayınca bıçak gibi bişeyle ufak ufak karelere bölüyorum. bunları kuru fasülye, bulgur pilavı, kısacası yakışabilecek yemeklerin içine 1 parça atıyorum özellikle kuru fasülyede harika oluyor. hem sağlık açısından faydalı hem de ekonomiye katkısı oluyor. benden söylemesi.

bu arada deterjan konusunda o kadar da beyaz olsun mükemmeliyetçi değilim. eşimin zoruyla beyazlar için bir kere omo almışlığım var bi daha da almadım. avrupada ve amerikada en fazla %5 fosfat katılırken deterjanlara türkiyede %30 katılıyor. ve bu fosfat doğa güzelliğimizi yok ediyor. sadece bulaşık makinem için finish kullanıyorum parlaklık filan umrumda değil de kirli çıkıyor o yüzden.en azından diğer deterjanların temizliği tatmnin ediyor ve diğerlerini kullanıyorum. ariel ve omo kullanmıyorum.

kızlar benim elektrik 9 tl gelmiş. yan komşunun 61 karşının 46 gördüm saf memur benimkine ilk endeksle son endekse aynı değerleri yazmış.. artık öbür aya kaç gelcek bakalım:18:

farmasi yarım tabletle bulaşıklarında sararma oldu mu?? yoksa aynı önceki gibi mi..
biliyorsun benim makine yarım tablette temiz çıkartmasına rağmen tek problem sararmasıydı.

farmasi yarım tabletle bulaşıklarında sararma oldu mu?? yoksa aynı önceki gibi mi..
biliyorsun benim makine yarım tablette temiz çıkartmasına rağmen tek problem sararmasıydı.

merhaba canımmmmmmmmm tam 21 nisanda başlamışım yarım tablet kullanmaya çok memnunum canım her açıdan....
hiç sararma olmadı eskisi gibi ben parlatıcı olarak elma sirkesi kullanıyorum canım acaba onun etkisi olabilir mi ?:26:

Son düzenleme:

ben de elma sirkesini 2 aydır kullanıyorum. senin denemenin üzerinden zaman geçmesini bekliyordum. bugünden itibaren yarım tablete geri dönüş yapıyorum. önceden yarım tablette bardaklarım sararıyordu. dur bakalım 2 bardağı kenara koyayım 1 haftada filan farkedebilecek miyim.

ben de elma sirkesini 2 aydır kullanıyorum. senin denemenin üzerinden zaman geçmesini bekliyordum. bugünden itibaren yarım tablete geri dönüş yapıyorum. önceden yarım tablette bardaklarım sararıyordu. dur bakalım 2 bardağı kenara koyayım 1 haftada filan farkedebilecek miyim.

ben elma sirkesini bulaşık makinasında belki 1 yıldır belki de daha fazla süredir kullanıyorum canım

burası ne güzel bir topic ya farmasi
birikimden başka tasarruf tiyoları da var değil mi
harikaymış

selamlar kirli çıkılar,

çok uzun zaman oldu gelmeyeli. ama ne vaktim oldu bu süreçte, ne de birikimim. bu ay 2 gr altın alıcam, herhalde yarına almış olurum. 89 gr da kaldı altınlarım. abimlerin bebekleri olacak eylülde, onlar için 500 tl civarında gr. altın hesabı açtırmak istiyorum hala hediyesi olarak. bu süreçte ona da bi miktar ayırmaya çalışıyorum. işte böyle...

bu arada arkadaşlardan bazıları sormuş epey zaman önce, bankaların fiziki altınları bozup gr. altına çevirme olayını... annem denizbank'la çaılışıyordu orada bi miktar parası var. arayıp söylemişler "yarın altın günü var; il merkezinde altınlarınız bozdurulup gr. a çevrilecek" diye. araştırdık soruşturduk. gittik kuyumculara sorduk. sonuç olarak ertesi gün annem bindi gitti buradan gitmek isteyen müşterilerle beraber. çünkü kuyumcunun verdiği ile bankanın verdiği arasında 400 tl civarı oynadı. yani bunun için araştırıp altınlarınızı hesaplatıp bi düşünün derim... ben de pişman oldum annemle beraber gitmediğime... malum elimizde tuttuğumuz her altın çok kolayca vicdansızların eline geçebilir malesef. yaşadık ve yaşayan bir arkadaş daha olmuş benden sonra. geçmiş olsun ve kimsenin başına da gelmesin inşallah. çok dikkat etmek gerek.

nereden girdim nereden çıktım :)

tüm birikim yapanlara birikimleri hayırlı uğurlu olsun güzel arkadaşlarım

merhaba canım birikimlerin şimdiden hayırlı olsunnnnnnnn

ve de senin yeğenin olabilir miyim ? şaka bir yana miniğin bahtı güzel , ömrü bereketli olsun inşallah

canim nasil kullaniyosun elma sirkesini bulasik makinesinde:26:bulasiklarin uzerine mi serpiyosun sirkeyi:26:

fiziki altını ben de çok merak ediyordum
çok sağol bilgiler için

hayırlı sabahlar kirli çıkılar, cumamız mübarek ve de hayırlara vesile olsun inşallah

canim nasil kullaniyosun elma sirkesini bulasik makinesinde:26:bulasiklarin uzerine mi serpiyosun sirkeyi:26:
canım sağolsun karanfilce yazıvermiş aynen yazdığı gibi parlatıcı gözüne koyuyorum
ben de deneyeceğim farmasicim
çok sağol
sen de sağol bitanemmmmmmmm
amaç kirli çıkı olmaksa kirli çıkılığa giden yolda birbirimizle hayatımızda uyguladığımız tasarruf metotlarını da paylaşmak lazım

allah veriminizi artırsın farmasi

ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah

bana da bulaşsın inşallah

Allah razı olsun canımmmmmmmmmmmmmm

atalarımız ne demişler 8 günlük ömre 9 günlük nafaka lazım
hayatta bizi nelerin beklediğini bilebilmemiz mümkün değil çok şükür şimdilik kazanabiliyorken biriktirmek de lazım öyle değil mi ?

bu ay 1900 harcamış kızlar
bu ay aşılama yaptırdık (bir tedavi süreci) masraflar 300 ü geçti
keşke sonu hayırlı sağlıklı salih bi bebiş olsun da değer
dualarınızı bekliyorum canım arkadaşlarım..
yazın hep masrafımm artar oysa ki yakıt da olmaz ama işte düğünler vs.
işte böyle battık bu ay battıkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…