Ben şöyle düşünüyorum bu konuda. Eğer evin varsa ve herhangi bir hastalık durumu için para biriktirebiliyorsan çok da kasmamak gerek. Ben evi de kendim için değil oğlum için istiyorum. Allah korusun bize birşey olursa en azından başını sokacağı bir evi olsun diyorum.ya ben boğazımdan kesemem. canım ne isterse alıyorum valla. uf ne diye çalışıyoruz ozaman. yarına çıkacağımızın garantisi yokken birde.
gezmemden tozmamdan da geri kalmam.
heee demekki bizim çatlak boğaza gidiyo. bulduk arkadaşlar
ya ben boğazımdan kesemem. canım ne isterse alıyorum valla. uf ne diye çalışıyoruz ozaman. yarına çıkacağımızın garantisi yokken birde.
gezmemden tozmamdan da geri kalmam.
heee demekki bizim çatlak boğaza gidiyo. bulduk arkadaşlar
ben kendimce uyguladığım mutfak harcamasını yazayım..
bir ay kredi kartı az olduğunda çay şeker tuz bakliyat deterjan gibi bozulmayacak ürünlerden ihtiyacım olmasada alıyorum..ve genelde büyük boy alıyorum hepsinden...diğer aylarda harcamalar olduğunda mutfak masrafım az oluyo böylece..
bir diğer yöntemde burdaki arkadaşlarala başladığım bir yöntem haftalık yemek listesi yapıyorum..her güne ne yemek yapacağımı yazıp hafta başı eksik olan malzemelerimi pazardan alıyorum..böylece hem ne yemek yapıcam derdi olmuyo hemde fazladan bişey alıp çürümemiş oluyo...mutfak için her ay 400 lira ayırıyorum ama markette adlığım fazla ücretli olan şeyleri kredi kartıyla alıyorum kalan mutfak parasını kumbaraya atıyorum :))..
dışarda yemek yeme işimiz eşimin titizliği nedeni le yok sayılır...
bizim çocuk tedavisi yüzünden mecburen kısmamız lazım birde..insanın bir yere borcu olunca veya bizimki gibi harcaması olunca ister istemez kısıyo...
bizde ben düşkünüm.. eşiminde tuhaf bi şekilde ayakkabı tutkusu var:)birde eşim her ay şiştiği için mecburen pantolon gömlek bedeni değişiyo :)adam hamile gibi:)))
haftalık yemek listesi fikri süpermiş. bi deneyeyim bakalım pratikte hayata geçirebilecek miyim ben de
ovvvv bence bir fren gerekiyor eşine :))) bizimki nesfite başladı göbeği eritecem diye. ama bilmiyor ki o göbek ırsi. 10 gün aç kalsa yine gitmez. hatta o gider o göbek durur yerinde :))))
Biz de aylık biriktirmemiz gereken tutarı belirliyoruz geri kalanı harcanıyor.
aynen canımmben de anlamıyorum para bir anda nereye gidiyoo eşimle karar aldık,artık tüm alışveriş yaptığımız fişleri topluycaz ve excele kaydedicez diye..son 5 günde 100 liralık market alışverişi yapmışız işin komik tarafı buzdolabı tam takır ne yapsak bilmiyorum bacımm:44::44::44:acaba 400 lira mutfak masrafı için ayırsam ordan mı harcasak diyorum,eşim de para bitince aç mı kalıcaz diyo kociş de siz nasıl yapıyosunuz hatunlar:26:
canım ben ayda 420 tl mutfağa para ayırıyorum ve yaptığım tüm alışverişleri kayıt altına alıyorum.
tabi kayınvalidenin ,kayınpederin maddi destekleri de önemli
vaaavv. maddi destek veren bir kayınvalide kayınpeder. uzaydan düşmüş olabilirler mi farmasicim ??
kızlar altın 89 90 ları görürmü acaba bekleyeyimmi bikaçgün daha???
ben de merak ediyorum.bugün alım yapalım mı yarını mı bekleyelim
Dün 92,08'den garantiden 4,34 gram altın aldım
Bugün 91,76'dan garantiden 4,36 gram daha aldım
ve yine bugün ziraat'den 91,30'dan 4.38 gram daha aldım..
geriye 450 liram kaldı garantide onu da ytl'de bekleyeceğim.
farmasiciğim bu ayki birikimim 3 gr, yani toplam 14 gramım oldu.
Allah bereket versin birikimlerimize.
bizde ben düşkünüm.. eşiminde tuhaf bi şekilde ayakkabı tutkusu var:)birde eşim her ay şiştiği için mecburen pantolon gömlek bedeni değişiyo :)adam hamile gibi:)))
ovvvv bence bir fren gerekiyor eşine :))) bizimki nesfite başladı göbeği eritecem diye. ama bilmiyor ki o göbek ırsi. 10 gün aç kalsa yine gitmez. hatta o gider o göbek durur yerinde :))))
bakalım canım bizde kayıt altına almaya başladıkcanım ben ayda 420 tl mutfağa para ayırıyorum ve yaptığım tüm alışverişleri kayıt altına alıyorum.
tabi kayınvalidenin ,kayınpederin maddi destekleri de önemli
başka dünyadandır onlar kesinvaaavv. maddi destek veren bir kayınvalide kayınpeder. uzaydan düşmüş olabilirler mi farmasicim ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?