Kirli Çıkılar )))

farmasi hesapladım, bizim bu ayki elektrik+su+doğalgaz+ev telefonu faturası 107 falan yapıyor, aman nazar değmesin sizin elektrik faturasına yetişememişiz.

maşallah bitanem maşallah Allah nazarlardan esirgesin
bizim elektrik faturasını kimsenin başına vermesin

ya bilemiyorum artık apartmanda diğer komşuların 58tl filan
ama bizim elektrik evde elektrikli rutin çalışan o kadar çok eşya var ki

evdeki elektrikle çalışan sürekli eşyalarımız ;

çamaşır mak.( haftada en az 3-4 kez)
çamaşır kurutma mak.(haftada en az 3-4 kez)
bulaşık mak.( günde mutlaka 1 sefer bazen 2 sefer )
banyo şofbeni ( hergün)
saç kurutma mak.
elektirkli mutfak aletleri
telefon ve pc şarjları
buzdolabı
tv (3 tane çocuk odasında salonda mutfakta )
çocukların bilgisayarı
derindondurucu
elektrik süpürgesi haftada (en az 2 )
fırın (haftada 4-5 kez)

merhaba arkadaşlar :) tl olarak biriktirdiğim 11.000 tl. yi 15.000tl. tamamlayarak borç vericez üstelik geri ödenme tarihide beli değil verdiğim akrabama kredi kulandığımızı söyledik kii zaten 3.000 tl. dışardan borç alarak parayı tamamlıyorum. alacağım borcuda 2 ay zarfında geri vermem lazım.

benim bu param aylıl 80.00 tl. 32 günlük aylık faizdeydii ((

işte böylee ne zorluklarlaa birikim yap yap zaten parayı zarar etmeden nasıl koruycam diyee kırk dereden kır su getir sonracımaa tl. olarak borç ver çok üzgünüm ....

sakııııın! arkadaşım yaazını okudumda bian için ne haddimeyse sana müdahale etme isteği geldi eşim assker ıraktayken maaşını 6 ay çekememiş orda dolar üzerinden maaş yattığı için yaklaşık 16 binlira birikmiş saolsun benim canım kaynanam bunu kardeşleriyle paylaşmış ne hikmet millet bi paraya sıkışmış o anda eşim kelle koltukta kazandığı parayı 10 bin tlsi teyzesinin oğlu olmak üzere teyzelerine paylaştırmış eşim onlara güvenerek borca girdi düğün yaptık ama ne hikmetse 3 yıldır bi toplu para göremedik ve hala alamıyoruz eşim büyük yeminli kimseye kuruş vermem diye yapma arkadaşım yapma imkanın varsa borç verme hele de ne zaman gelecceğini bilmiosan

bugün kumbişbankımı açtım 250 tl birikmiş Allah bereket versin

kızlar hani biz bi kooperatif aldık ya.. değerlenen bi yerde olduğunu söylemiştim. yarısından fazlası oturdu şu an ve kiralar 700 tl yi bulmuş.. oysa biz arabayla 5 dk mesafedeyiz 360 tl ye oturuyoruz

kızlar hani biz bi kooperatif aldık ya.. değerlenen bi yerde olduğunu söylemiştim. yarısından fazlası oturdu şu an ve kiralar 700 tl yi bulmuş.. oysa biz arabayla 5 dk mesafedeyiz 360 tl ye oturuyoruz

süperrrrrrrrrrrrrrrrrrr bereketli olsun canımm

iyi düşüncelerin için teşekürler arkadaşım:) inan bu parayı ne zorluklarlaa tek maaşla üstelik 4 kişilik bir aileyiz üstelik daima misafiri olan bir aile olarak o kadar zorlukla biriktirdik ki anlatamam ....

borç vereceğimiz kişi eşimin ağbisii iş kurdu oturup işleri yolunda gitsin açtığı dükkan tutsun diye dua etmekten başka hiçbir şansım yok

kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.....

amin inşallah canım.. Allah günahlarımızın affına vesile kılsın inşallah..

canım ya sen de umreye gitmiştin ya nasıldı anlatsana??
zor oldu mu çocukları fiilan götürmüş müydün
heycan bastı beni

şimdi arkadaşlar ellindeki parayı uçurmuş bir sazan olaraktan sizlere artık para biriktirmeyeceğim demem lazım dimiii ama olmuyor çocuklar onların geleceği neyseee moralim gerçekden bozuk....

şimdi önceki hesabım 32 günlük aylık faizdeydii fakat her zaman bu hesabımdan şikayetçiydim altın alıp evdede saklıyamam sizler net üzerindenmi para hesabınızı yönetiyorsunuz nasıl oluyor ayrıca bankada altın kasası kiraladık diyelim yıllık kirasıı nasıl oluyor...

bir yol anlatsanız çünki eşim 2 ay sonra aylık 1.000 tl verecek zorlanacaz ama başımıza kötü bişey gelse bu devirde gidip kimin kapısını çalabiliriz kiii.....

bugün kumbişbankımı açtım 250 tl birikmiş Allah bereket versin

Ben kumbaraya attığım paraları eşimle beraber kapıcı parası, damacana su parası, ekmek parası,dolmuş parası, bahşiş parası vb. şeklinde bitiriyoruz iyi mi

canım benim,ne tatlı heyecan,ne tatlı telaştır o...senin yerinde olmayı ne çok isterdim bir bilsen.... :)
hiç gitmeyenin sadece gitme isteği,merakı var....ama oralara bir kere gidenin hasreti,özlemi anlatılmaz...
çocuklarımı götürdüm,bırakamazdım onları...bu küçük yaşta "anneyle baba bizi bırakıp gitti" psikolojisini onlara yaşatmaya hakkım yok...daha çok küçükler...(biri 7 ye diğeri 4 e girdi bu arada :) ) ha tabi zor oldu mu diye sorarsan,tek başına,çocuksuz gitmek gibi kolay olmadı,bu tartışılmaz :)
her şeyin ötesinde oradaki manevi atmosferi solusunlar istedim...küçüğüm hala kabeyi her gördüğünde " anne ben ona dokunmuştum,öpmüştüm di mi, bi daha gidelim" diyor....ki ben hacca bekarken gitmiştim,onunla kıyaslayınca zorluğundan öte,üzerimdeki psikolojik baskı çok daha fazlaydı...yani korktuğum kadar olmadı en azından...buna da şükür.... :)
inşallah hayırlısıyla,nasıl derler, ayağınız taşa takılmadan, gider gelirsiniz canım....dualarınızda unutmayın..... :)

anlatılmaz,yaşanır....
ne dersem diyeyim, yavan kalır...
yaşa ve gör...... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…