Kirli Çıkılar )))

dün bu ayın mutfak parasını aldım. temmuz ayı ile birlikte zamlı tarifeye geçtik, 440 tl oldu

kredi kartımın hesap kesim tarihi geçsin de benzin alayım diyordum ama eşimin arabası servise gitti benim arabayı kullandı 2 gün sağolsun depoyu fullemiş

başka yerlerden de param geldi ve ben bugün 35 tl kumbişime attım.Allah bereket versin
yanıma da 40 tl her ihtimale karşı dursun diye para aldım , kredi kartıyla alışveriş yapıyorum nasılsa.

altın düşüşe geçerse kumbişi boşaltır bankaya yatırırım parayı
ekdersi eft yaptım biraz önce .

kar gördüğüm altını 2 parça da sattım bugün almak için hedefim 91 civarı hayırlısı bakalım

Son düzenleme:
şu kumbara olayını çözemedim gitti..bu gün elimde sadece 30 lira vardı onlada akşam üstü pazara çıkıcam sebze için..güyya 30u kumbaraya atacaktım..ama bitürlü beceremedim

içim döner gelir diyordu da bu kadar da erken değil

İçimdeki ses yine oyun ediyorlar alım için kendilerine yer mi yapıyorlar diyor

Bir ses düşecek diyor bir ses durmadan hemen al diyor

Kısa süreli ama keskin iniş çıkışlar olacak sanırım

İçimdeki ses yine oyun ediyorlar alım için kendilerine yer mi yapıyorlar diyor

Bir ses düşecek diyor bir ses durmadan hemen al diyor

Kısa süreli ama keskin iniş çıkışlar olacak sanırım

her an herşey olabilir işi iyice borsaya çevirdiler neden olmasın
sanki 1620 li seviyelerden kar satışları ile onsun havası alınıp sonra kaldığı yerden devam edecekmiş gibi geliyor bana da

ons bir anda 25 dolar attı aşağıya kendini

Merhaba, siz tutumlu hanımlara bir sorum olacak. Çamaşır yıkama işini en tasarruflu nasıl hallediyorsunuz. Ben haftalık yıkıyorum, ama bir bakıyorum makina en az 5 kez çalışıyor. Mesela bugün çamaşır yıkadım. Şu şekilde;

- Renkliler
- Havlular
- Açık renkliler
- Siyahlar
- İç çamaşırları
- Çoraplar
- Perde

Renklilerle havluları bir arada atarım normalde ama havlular çok fazlaydı. Sığmadı ikisi birlikte

Siz nasıl yıkıyorsunuz?

merhaba çamaşır konusunda hassasım ama iç çamasırlarını ayrı yıkamam beyazlarla yıkarım acık renk olanları
makinem 7 kg oldugu için genelde tam dolu olmaz ona dikkat edicem bu aralar
faydalı bir topik fikir vericeklerdir sana

benim şöyle
beyazlar(çamaşırlar içinde oluyo ve genelde 70de yıkıyorum ama ayda bir kere 90da yıkayıp sıcak su aldığında makineyi beklemeye alıyorum yarım saat öyle bekletip sonra çalıştırıyorum ..bu arada havlularımın hepsi beyaz olduğu için bunlarda dahil beyazlara)
renkliler (siyahlar filan diye ayırmıyorum yeni aldığım kıyafeti hemen suya basıyorum eğer boya veriyosa onu renklilerle atmıyorum elde ayrı yıkıyorum çoraplarda renklilerle beraber yıkanıyo zaten)
çarşaflar(açık renk gömlekler filan olunca çarşaflarla beraber atıyorum 40 derecede yıkıyorum)
perdeler
masa örtülerim(yemek yerken masaya serdiğim örtüler genelde yağlı oldukları için ayrı atıyorum)

merhaba benim makinam 8 kg kapasiteli

beyazlarla birlikte iç çamaşırlarımı da yıkarım ( zaten beyaz sınıfında değerlendirdiklerim iç çamaşırı beyaz tişört - gömlek ve de havlularım )

aynı cins ve birbirine yakın renklileri de beraber yıkarım çamaşır makinamın içerisine elimi koyduğumda mutlaka boşluk olmasına dikkat ederim

çok doldurmam ama yarıyarıya boşken de çalıştırmamaya özen gösteririm
ona rağmen yaz kış pek farketmiyor haftada en az 4 kez çalışıyor
çamaşır kurutma makinası da alınalı kışın hele okula giden çocuk olunca ayrıca eşimin iş ortamı gereği de sık sık çamaşır yıkanır bizde.
yazdan farkı yok çamaşır yıkamanın haftada 4-5 kez
çamaşır kurutma makinası büyük kolaylık ve tertemiz balkona as ,havanın durumuna göre takip et içeri al yok hava açtı geri tekrar ser derdi yok bu seneye kadar almadığıma pişman oldum.
kısacası bizim evde tasarruf konusu olamayacak kalemlerden biri de çamaşır sonrasında da ütü var tabiki

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…