Kirli Çıkılar )))

kızlar ek ders ücreti geçen aya göre düşük geldi bana şimdi ekders saati geçen ay 8.1 çıktı bu ay çok daha düşük.
benim 64 saat ücretim olacak bu ay ve 490 tl yatmış. saati 7,65 yani zamdan öncekinden bile daha düşük.
yok vergi dilimine girdim de ondan desem bu kadar düşmez. bizim maliyeci hatunlar dantel örecez derken yine bi yanlışlık yapmış olmasalar bari..
(bu arada öğretmen çalışmıyor diyenlere gelsin bizim ilçenin maliyeci hatunları masa başında dantel örer bi derdin olur da gidersen de azarlar gönderirler )

1 ocaktan geçerli ekderlerin farkları yattı mı peki biliyor musun?

Seminer dönemini 3 haftaydı ama yasal olarak iki haftasını ödüyorlar.
Belki bu yüzdendir.

kizlar ben bu islere yeni girdim bu ayparami biriktirip gram altin alicam yada dolar gram altin alip satmak dahami karli yoksa ben

belli bir sure sadece alsam mi alis satisda zarar edebilirim.

maaşım da geçen ay 1830 du bu ay 1858 olmuş bakın bu artmış mesela:44:
yine bi yanlışlık olmasa bari

Bir de arkadaşlar biliyorsunuz vergi dilimimiz %20 ye çıkarıldı.
Zamlar bu yüzden yalan oluyor zaten.

canım 39 saate 316 küsur aldım 8.10 u geçiyor sıkıntı yok :))

geçen ay ben de hesabımda aynen senin dediğin rakam çıkıyordu. okul ek dersi yanlış yaptı desem maile çizelge gönderiyorlar. orda doğru.
ya maliyede yanlış gördüler ama zannetmiyorum bu programdır hazır alıyordur. ya da ekdersim yüksek olduğundan vergi dilimi artmış olabilir mi acaba:44:
ben zümrelerimden birini arayayım bari

maaşım da geçen ay 1830 du bu ay 1858 olmuş bakın bu artmış mesela:44:
yine bi yanlışlık olmasa bari

geçen ay maaşım 1908 tl idi . Bu ay 2026 tl yatmış 45 tl si toplu sözleşme primi onu çıkarınca 1980 tl maaşım onda da bir sorun yok yalnız ekderslerin farklarını göremedim yatmadı burada sanırım

bence senin bu kesintinin nedeni çok ekders aldığın için erken vergi dilimine girmişsindir gene de araştır bakalım

bence senin bu kesintinin nedeni çok ekders aldığın için erken vergi dilimine girmişsindir gene de araştır bakalım

evet canım en bilgili zümremi aradım ekdersin bi limiti varmış onu geçince %20 lik vergi dilimi oluyormuş. o diğer öğretmenlerde olmuyormuş maaşlarında oluyormuş sadece.
bu arada bu seferki dantelli hatunların suçu değilmiş

benim o birbirine yakın zamanlarda yattı 100 küsürdü sanırım.

haydi gözünaydın canım sorunun nereden kaynaklandığını buldun

pazara da gittim geldim sabah erkenden sıcak iyice bastırmadan

o kadar şey aldım 22.5 tl verdim bizim pazar gerçekten çok ucuz

sizlerin oralardaki pazarlarda fiyatlar nasıl arkadaşlar ?

pazara da gittim geldim sabah erkenden sıcak iyice bastırmadan

o kadar şey aldım 22.5 tl verdim bizim pazar gerçekten çok ucuz

sizlerin oralardaki pazarlarda fiyatlar nasıl arkadaşlar ?

benim annemler de küçücük torosların tepesinde bi ilçede yaşıyorlar ama yöre halkı açıkgözlü, çalışkan ve akıllı halleriyle bilinir. pazarları o kadar pahalıdır ki yaşlı teyzeler kendileri yetiştirir satar ve asla inmezler. ben yazın tazecik salatalıklar 3 kilosu 1 liradan alırken annemler kilosunu 1 liraya alır.
genelde bizim burası yani il merkezi de ucuz olur canım ben haftayı genelde 11 ile 16 tl arası kapatıyorum 3 kişilik alış veriş kardeşim de yanımda.
ama yarın pazar var gitmiycem. köyde düğüne gittim teyzem bir büyük kova dolusu hafif ermiş şekerpare topladı. önceki hafta annem bir koli kiraz verdi. evde karpuz ve üzüm de var. yengem yeşil fasülye, kabak, salatalık ve acur verdi kendi bahçesinden. 1 yoğurt kovası da yine teyzemden taş gibi süzülmüş köy yoğurdu bizim köy ise dümdüz ve toprağı verimli ve insanları da eli açıktır görüldüğü üzre
epey alış veriş yapmıycam

çok güzel karanfilce ne güzel işte

buradaki pazarda da insanlar kendileri yetiştiriyor büyük çoğunlukla öyle olunca çok tok gönüllüler 3ü , 5 i aramazlar kendi malımız para mı saydık diye illa terazide istediğinden 100- 200 gr fazla tartarlar Allah razı olsun keselerine bereket ne diyeyim.

kayınpederim yazın meyve ticareti yapar özellikle vişne ve kiraz anlaştığı bir fabrika için ilçede ürün alıcılığı yapar . o nedenle kışlık komposto için vişnelerim dün biraz kayınvalide abartmış 1 kasa ayıklanmış vişneyi kapıya getirdi

5 lt de süt alıvermiş
bugün taptaze kabaklar getirmiş bende vardı almadım

sağolsunlar etrafımızdaki insanlar bol gönüllü karanfilcecim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…