- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
çok güzel karanfilce ne güzel işte
buradaki pazarda da insanlar kendileri yetiştiriyor büyük çoğunlukla öyle olunca çok tok gönüllüler 3ü , 5 i aramazlar kendi malımız para mı saydık diye illa terazide istediğinden 100- 200 gr fazla tartarlar Allah razı olsun keselerine bereket ne diyeyim.
kayınpederim yazın meyve ticareti yapar özellikle vişne ve kiraz anlaştığı bir fabrika için ilçede ürün alıcılığı yapar .o nedenle kışlık komposto için vişnelerim dün biraz kayınvalide abartmış 1 kasa ayıklanmış vişneyi kapıya getirdi
5 lt de süt alıvermiş
bugün taptaze kabaklar getirmiş bende vardı almadım
sağolsunlar etrafımızdaki insanlar bol gönüllü karanfilcecim
ohh ohh afiyet şeker olsun canım..
Allah razı olsun hepsinden.
şu vişne iş benim de kafamı karıştırıyor teyzem de ısrarla toplayalım dedi hiç vişne toplamadım. vişne suyunu hiç aramıyorum acaba kendim yapsam içesim gelir miydi getirsemiydim acaba :44:
çünkü teyzem yapabildiğini yapıyor yapamadığını ya dağıtıyor ya da işin çokluğundan vakit bulamayıp bozuluyor.
senelerdir reçel yemiyorum hiç canım istemiyor. o yüzden yapmasını da öğrenmedim.hanımlar hazır vişneden bahsetmişken reçel yapıyomusunuz..ben geçen yıl yaptım da 2 hafta sonra şekerlendi..acaba çokmu kaynattım bilemedim?? siz nasıl yapıyosunuz???biz burda taze sebze meyveye hasret kaldık..yoğurt süt zaten anca rüyalarda görüyoruz..bu yönünü hiç sevmiyorum büyük şehirin..yazın ortası olmuş halen içi bembeyaz domates yiyiyoruz...memelekete gidince tarladan domatesi bölüp yiycem bol bol:)
ne güzel işte Allah razı olsun teyzenden kendi bağı bahçesi olan insanlar zaten ya değerlendirir eker kaldırır satar zaten evinin ihtiyacını oradan karşılar ya da artanı konu komşuya tanıdığa akrabaya dağıtır çok güzel ya.
bizim müstakil bahçeli evimiz vardı babam rahmetli olmadan önce annem de aşağı yukarı her türlü sebzeyi meyveyi yetiştirirdi .o kadar çok olurdu ki komşulara dağıtırdı halen eski mahalleli anneme çok yedik içtik bahçenden derler
vişne kompostosunu benim ev ahalisi çok seviyorlar yemekte mutlaka içecek birşeyler ararız asitli içecek içmiyor çocuklar hele de artık şu son çıkan haberlerle iyice soğudum koladan alkol çıktı dediler ya o nedenle ....
kayısı, vişne , çilek kışın da ayva-elma - üzüm hoşafı favorilerimiz
Hangi banka canım seninki bizim banka kasasında düğün altınlarida var onlar satarken zarar ediliyor dediler banka hesabı daha iyi dediler diye bizde saraftan almıyoruz ama ins. Zarar etmeyizEğer Bizdende kesilen olurlarsa her ay yarım altin alıp biriktirmek daha mantıklı olacak:26:Banka sor bakalım yıllımı kesiyorlar bir daha kesilecekse boşunu durmasın ozaman iyice zarar edersin
hanımlar hazır vişneden bahsetmişken reçel yapıyomusunuz..ben geçen yıl yaptım da 2 hafta sonra şekerlendi..acaba çokmu kaynattım bilemedim?? siz nasıl yapıyosunuz???biz burda taze sebze meyveye hasret kaldık..yoğurt süt zaten anca rüyalarda görüyoruz..bu yönünü hiç sevmiyorum büyük şehirin..yazın ortası olmuş halen içi bembeyaz domates yiyiyoruz...memelekete gidince tarladan domatesi bölüp yiycem bol bol:)
canım benim ya kıyamam sana öyle yazdığını görünce içim kıyıldı gerçekten
ben 3- 5 yıldır reçel yapmıyorum canım ilk evlendiğim yıllarda yapardım özellikle vişne - çilek ve de kayısı ama evde yiyen yok
daha doğrusu evde hafta içi alelacele çocuklarla hatta büyük oğlumla ben kahvaltı yapıyor küçüğü erkenden anneme gönderiyordum babasıyla
çocuklar daha çok bal ve tahin-pekmez bir de çikolata sürüp yemeyi seviyorlar
reçel aranacak olursa da en küçük boy kavanozda alıyorum .
reçel yapacağım zaman aynı kap ile reçelini yapacağım meyve ve şekeri birer ölçü yapardım
vişne zaten ekşili olduğu için limon tuzu koymaya gerek yok ya da çok az sıcakken kavanoza koyup sıkıca ağzını kapatıyordum hiçbirşey olmuyordu
senelerdir reçel yemiyorum hiç canım istemiyor. o yüzden yapmasını da öğrenmedim.
bizim pazar günleri kahvaltıya misafirimiz oluyo genelde aileden..çeşit oluyo diye yapıyorum..yoksa bende öyle aman aman delisi değilim:)
ramazanda armut hoşafı yapıyorum harika oluyo şeftali ve üzüm de ama her meyvenin taze hoşafını seviyorum. vişneyi de ekşiyi çok sevmem ya o yüzden.. Allahım ne biçim şeyim ekşi sevmem tatlı sevmem belli oluyor zaten
badezuzum recel kaynadiktan sonra icine yarim limon suyu sikip biraz daha kaynatmadiniz mi acaba?ondan sekerlenmis olabilir.
sevgiler...
günaydın arkadaşlar....
farmasi nasıl gidiyor alım-satım işleri... :))
dün 1597 lere kadar çıkan ons birden 1570 lere indi... arbitraj yapan, yarım saatte kazandı... :)
ha ben yaptım mı? hayııııırrrrr..... :))
kızlar bi el atın bankamın saçını başını yolucam :)
niye ne oldu canım ?
sabahtan beri bekliyorum 91.99olsa alıcam:) bütün bankalarda düşüşte benimki habire yükseliyo..deli oldum yaa..
en iyisi sen o bankayı değiştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?