Kirli Çıkılar )))

ohh ohh afiyet şeker olsun canım..
Allah razı olsun hepsinden.
şu vişne iş benim de kafamı karıştırıyor teyzem de ısrarla toplayalım dedi hiç vişne toplamadım. vişne suyunu hiç aramıyorum acaba kendim yapsam içesim gelir miydi getirsemiydim acaba :44:
çünkü teyzem yapabildiğini yapıyor yapamadığını ya dağıtıyor ya da işin çokluğundan vakit bulamayıp bozuluyor.

ne güzel işte Allah razı olsun teyzenden kendi bağı bahçesi olan insanlar zaten ya değerlendirir eker kaldırır satar zaten evinin ihtiyacını oradan karşılar ya da artanı konu komşuya tanıdığa akrabaya dağıtır çok güzel ya.
bizim müstakil bahçeli evimiz vardı babam rahmetli olmadan önce annem de aşağı yukarı her türlü sebzeyi meyveyi yetiştirirdi .o kadar çok olurdu ki komşulara dağıtırdı halen eski mahalleli anneme çok yedik içtik bahçenden derler

vişne kompostosunu benim ev ahalisi çok seviyorlar yemekte mutlaka içecek birşeyler ararız asitli içecek içmiyor çocuklar hele de artık şu son çıkan haberlerle iyice soğudum koladan alkol çıktı dediler ya o nedenle ....

kayısı, vişne , çilek kışın da ayva-elma - üzüm hoşafı favorilerimiz

Son düzenleme:
hanımlar hazır vişneden bahsetmişken reçel yapıyomusunuz..ben geçen yıl yaptım da 2 hafta sonra şekerlendi..acaba çokmu kaynattım bilemedim?? siz nasıl yapıyosunuz???biz burda taze sebze meyveye hasret kaldık..yoğurt süt zaten anca rüyalarda görüyoruz..bu yönünü hiç sevmiyorum büyük şehirin..yazın ortası olmuş halen içi bembeyaz domates yiyiyoruz...memelekete gidince tarladan domatesi bölüp yiycem bol bol:)

badezuzum recel kaynadiktan sonra icine yarim limon suyu sikip biraz daha kaynatmadiniz mi acaba?ondan sekerlenmis olabilir.
sevgiler...

senelerdir reçel yemiyorum hiç canım istemiyor. o yüzden yapmasını da öğrenmedim.

ramazanda armut hoşafı yapıyorum harika oluyo şeftali ve üzüm de ama her meyvenin taze hoşafını seviyorum. vişneyi de ekşiyi çok sevmem ya o yüzden.. Allahım ne biçim şeyim ekşi sevmem tatlı sevmem belli oluyor zaten

iş bankası canım
haklısın sorayım bı yıllıkmıymıs ona gore bakarım artık ne yapacagıma

canım benim ya kıyamam sana öyle yazdığını görünce içim kıyıldı gerçekten

ben 3- 5 yıldır reçel yapmıyorum canım ilk evlendiğim yıllarda yapardım özellikle vişne - çilek ve de kayısı ama evde yiyen yok
daha doğrusu evde hafta içi alelacele çocuklarla hatta büyük oğlumla ben kahvaltı yapıyor küçüğü erkenden anneme gönderiyordum babasıyla

çocuklar daha çok bal ve tahin-pekmez bir de çikolata sürüp yemeyi seviyorlar

reçel aranacak olursa da en küçük boy kavanozda alıyorum .

reçel yapacağım zaman aynı kap ile reçelini yapacağım meyve ve şekeri birer ölçü yapardım
vişne zaten ekşili olduğu için limon tuzu koymaya gerek yok ya da çok az sıcakken kavanoza koyup sıkıca ağzını kapatıyordum hiçbirşey olmuyordu

Gram altın almak için doğru bir zaman mı?Beklemeli miyim?Krediyi kapatmak için elime bir miktar var.Biraz kar yapmak istiyorum ama hiç bir fikrim yok.

bizde iki kişiyiz öyle çok yapmıyorum her birinden şu konserve yaptığımız kavanozlarla bitane yapıyorum...vişne çilek ayva yapıyorum..diğerlerine bişey olmuyoda vişne şekerlendi...limon sıkıyorum ben azıcık ama beceremedim galiba:)vallahi acınacak durumdayız hakkaten..millet memelekete gidince annesinden sevdiği yemeği ister ben yoğurt istiyorum:)hasret kaldık ev yoğurduna...burda güyya köyden süt getiriyolar alıp yapıyorum sütün biraz kıvamlı hali oluyo:))yani o kadar su katıyolarki!!!

bizim pazar günleri kahvaltıya misafirimiz oluyo genelde aileden..çeşit oluyo diye yapıyorum..yoksa bende öyle aman aman delisi değilim:)

badezuzum recel kaynadiktan sonra icine yarim limon suyu sikip biraz daha kaynatmadiniz mi acaba?ondan sekerlenmis olabilir.
sevgiler...

öyle yaptım..yani şöyle ben önce vişenlerle beraber kaynatıyorum sonra vişnelerini süzgeçle alıp suyu kıvamlansın diye biraz limon sıkıp kaynatıyorum..kapatıp vişneleride atıyotum...niye böyle oldu anlamadım:26:

günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr herkese bol bereketli güzel bir gün dileğiyle...

Günaydın hanımlar

Dün müsait olabilseydim işten güçten vakit bulup da, 1595 te satardım. Bugün de tekrar alırdım.Kısmet değilmiş. Belki bugün bir atak yapar altın

günaydın arkadaşlar....
farmasi nasıl gidiyor alım-satım işleri... :))
dün 1597 lere kadar çıkan ons birden 1570 lere indi... arbitraj yapan, yarım saatte kazandı... :)
ha ben yaptım mı? hayııııırrrrr..... :))

günaydın kızlaaar. sabah sabah 91,70 küsürden 6 gr aldım... daha bi 5-6 gr daha alabilirim bu ay.
bende artık alım-satım yapıp gr arttırabilir miyim diye pek bi hevaslendim ama bakalım

evet canım aynen dediğin gibi oldu herşeyin hayırlısı
kesin olarak onsun öyle hareket edeceğini bilseydik arbitraj yapmaz mıydık hiç
işte bilemiyoruz canım kestirmek çok güç o nedenle elimizde sepet olsun illaki

ben % 95 altın ,% 5 tl deyim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…