birikim yapın da nasıl olacağı çok da önemli değil
mesela çoğumuz bankadan gr altın alıyoruz
en başta güvenlik nedeniyle tercih ediyoruz sonrasında da altın yükselince satıp düşünce alma fırsatı sunduğu için
parayı daha çok ne için harcıyorsun o da önemli ıvır zıvır şeyler uğruna mı harcıyorsun gerçekten lazım olan şeyler için mi ?
örnekler yazabilir misin ?
diğer siteden takip ettiğim kadarıyla
yarın ons şu fiyatı görse dediğinizde mutlaka yakın bi değer görüyo
yani acemide olsanız hissiyatınız kuvvetli sanırım
tatlim belli olmuyor bazen ivir zivir seylere harciyorum bazende esime ogluma kiyafet falan aliyorum. mesela bir aylik biriktirdim diyelim bir ayinsonunda yada 2. ayda harciyorum buranin altinida turkiyede degersiz alsam orda para etmiyor.
peki gram altin alsam nasil almaliyim ne kadar almaliyim. parayi gunluk mu kenara koymaliyim yoksa her ay belli bir miktar mi ayirmaliyim.
acemi şansı diyelim
son 1 yıldır bu işi hemen hemen aralıksız takip etmeye çalışıyorum, yorumcuların yorumlarını okuyorum,arkadaşlarla istişare ediyorum.
geçen perşembe günü ons bu haftanın en düşüğüne geldiği halde nedense bir türlü alım için elim varmadı vardır mutlaka bir hayır
kesinlikle gelen fırsata sevinmemeyi, kaçana üzülmemeyi ama bol sabırlı olmayı öğrendim bu süreçte.
sabırlı olmalı panik olmamalı .
mutlaka fırsatlar gelir gider
evet benimde dolar ve euro vardı arbitajla 1617 den geçtiğim
cuma belki dahada düşer biraz daha gr arttırırım diye %75 i bıraktım sadece % 25 geçtim altına oda işte 0.20 gr falan arttırdı
aza kanaat etmedikçe çoğu bulamıyom hakkaten ben
ama nefis işte kandırıyo böyle
şuanda
% 5 $
% 5 £
% 80 altın
% 15 de tl var
elimdeki tl ile de bi türlü cesaret edip alamıyorum 85-88 ler konuşuldukça gram tl de
birde siz iş bankası ve bankasya ile çalışıyosunuz diye hatırlıyorum
bende bankamı değiştirmeyi düşünüyorum tavsiye edermisiniz
benim birikimim daha önceden maaş bankam olması nedeniyle denizbankta.
orada 95,5 ortlama ile alınmış altınlarım var ve haliyle bozduramıyorum
yanlız makas farkları mesela garantiye göre fazla özelliklede arbitajda
bide kendi bankasındaki hesaba havale yaparken bile para kesiyo
8 adet talimatta var halbuki otomatik ödemede
canım benim elimden gelse hiçbir bankayla çalışmam ama ne yapasın el mahkum çalışıyoruz.
arbitrajda en düşük makas garantiye ait
ben kendimce sebeplerimden dolayı bankasya ile çalışmaya başlamıştım faizsiz sistem diye.
işbank bulunduğum yerde var ve pekçok işimi o bankayla gerçekleştiriyorum vadesiz altın hesabı oraya da açtım.
bence hepsinin köküne kibrit suyu ama dediğim gibi ne yaparsın
bencede öyle ama
altını evde saklamaya korkuyorum
bankada kasa alsam oraya verilen para bana çok saçma geliyo
vadesiz hesabımla altın fonuna girek başladım ben bu işlere geçen temmuzda
o yükselişte fonda yükseldi iyi para kazandım
sonra altın düşmeye başladı
fondan çıkayım diyorum
bugün öleden sonra verilen talimat 2 gün sonra o günün kuruyla işleme girer dio
bi sinir oldum o duruma gittim altın hesabı açtırdım
106 tıdan aldım
sonra para lazım oldu yavaş yavaş bozdurdum bitti o para
sonra şubat sonunda tekrar elime para geçti bu sefer al-sat yapmaya başladım
en azından ortalama 97 den 95,5 e düştü
5 gr falan arttırabildim sadece banka makası yüzünden ama allah bereket versin
bende aslında garantiyi düşünüyorum
zaten eşimin maaş hesabıda orda ondanta tırtıklarım arada
anladım canım
yalnız biraz bahset kendinden yaşın kaç kaç çocuğun var çalışıyor musun ? eşin ne iş yapıyor ona göre burada konuyla ilgili yazamaya çalışayım .
ailenin ortalama aylık geliri ne ve de kabataslak aylık ortalama harcamalarınız ne kadar ?
farmasi tatlim benim yasim 26 bir oglum var simdi 6 aylik hamileyim calismiyorum.benim istedigim benim kendimin biseyler biriktirmesi yani esim gerekli birikimleri yapiyor zaten.
bana aylik bi para birakiyor yada bazen gunluk birakiyor ben bu paradan biriktirmek istiyorum esime karismadan. yani burda turkiyedeki gibi degil disari cikdigimda surekli biseyler aliyorum gerekli gereksiz ben bundan vazgecip o parayi degerlendirmek istiyorum.
burda bir yillik ev kirasini pesin verdik su an kira derdimiz yok oglumunda kiyafet falan ihtiyaci yok turkiyeden aldim ole cok masrafimiz olmuyor sadece esim mutfakdan kisma der bana ona kizar.simdi dogum yapacagim icin yavas yavas bebek icin biseyler aliyorum onun disinda sirf para harcamak icin harciyomusum gibi geliyor bana
gunluk kenara ne koyduysam benim karim olsun istiyorum yoksa ivir zivir seylere harciyorum parayi yani haftalik yada aylik biriktirip gram altin alayim yada dolar alayim istiyorum olmazmi biraz tutumlu olmayi bileyim bugun 5 liram varsa 5 inide bosuna harcamayayim.
canım oğlunu Allah bağışlasın
diğer kuzucuğuna da sağ salim hayırlı zamanda kavuşmayı nasip etsin.
seni tebrik ediyorum bir defa neyi niçin yapman gerektiğinin farkındasın ve de bu birikim yapmak için en önemli şey bence.
eşinin aylık verdiği paranın en azından dörtte birini ya da beşte birini biriktirsen market ihtiyaçların aksar mı ?
yok farmasicim hicbir sekilde aksamaz.
esimin verdigi parayi ben mutfak ve keyfi harcamalara kullaniyorum. esimle pazara girsek o kendi cebinden veriyor ve benim o gunku param elimde kaliyor.
farmasi ozaman su sekilde yapayim bu ay ne biriktirdiysem ay sonu duruma gore dolar yada gram altin alayim olurmu?
hem de süper olur
evde bozuk paraları ne yapıyorsunuz?
merhaba kızlarr
bir haftadır memleketteydim altın bıraktığım gibi kalmış ama euro düşmüş biraz daha biz umre ödememizi 2.24 den yaptık 2.21 olmuş. ama artık daha fazla bekleyemezdik ödeme vaktini denilen tarihten geciktirirsek firmanın da hakkına girecektik. ben zaten mart ayında ön ödemeyi yaptığımda 2,40 dı çok şükür baya düştü ve aşağı yukarı 500 tl daha az ödedik. git gide euro düştü ben sevindim :))
sizlerde ne var ne yok ben düğüne gittim masraflar çıktı tabi doğal olarak 156 dan çeyrek aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?