Fitre verilecek evet. Diyanet acikladi mi bilmiyorum. Her yil asgari miktari acikliyor.
Ama ben bir hocadan soyle duydum: Sen imkanlarin dahilinde bir ogunde ne kadara doyuyorsun onu hesaplayip ona gore vermek lazimmis. Mesela birisi peynir ekmek yer ya da ucuncu sinif lokantada yer 10 liraya doyar. Ama birisi vardir ki surekli luks yerlerdedir o da 30 liraya doyar. Iste o hali daha iyi olanin daha fazla vermesi guzel olur demisti. Bana da mantikli geldi.
Cok sukur isimiziz gucumuz duzenli bir maasimiz var. Kapici Ayse teyze ya da cayci Ahmet ile benim gibi bir memurenin ayni fitreyi vermesi gulunc oluyor. Rabbim demez mi ben size ayni vermedigim halde ikiniz de ayni vermeye calisiyorsunuz. Sevabim azalir diye korkuyorum.
Tabi ki burada bir mecburiyet yok. Asgarisini vermek mukellefiyetten kurtariyor insani. Ama biz bir guzellik yapip da uc bes kuruz fazlasini versek daha guzel olur. Verecegimiz o fazlalikla fakir dusmeyiz cok sukur ama sevap hanemizi artiririz
gunaydin farmasicim bisey soracagim bankadan gram giram mi aliyorsunua altini yani mesela ben bu hafta 1 gr alicak kadar para biriktirdim hemen alayim mi yoksa bekleyip ay sonu paramin yettigi kadar 2_3 gr mi alsam. yada simdi bu paraya dolar alip sonrasinda gr altinami cevirsem ne dersin.
kızlarr hep merak etmiştim sizin konunuzu, bir türlü inceleyememiştim. şimdi inceledim veeeee bir hoş oldum=))
fitremi babam veriyor hala, ama kendi kaşımın gözümün hayrı için kendim de vermek istiyorum. sonrasında bende para biriktirmek istiyorum
aslında maaşımdan ayda 100-200 arası artıyor ama bir bakmışım vicdan yapıp bir ay kardeşime yollamışım, diğer ay kuzenime, bir ay bi bakmışım annemlerin doğalgazını vs ödüyorum.
bunları hangi ara yapıyorum farkında değilimşuurumu kaybettiğim bir ara sanırım
geçen aydan 120 liram kalmış, onu nereye harcasam kime yollasam diye düşünüp duruyorum
bu ay bende katılmak istiyorum aranıza. belki sizi örnek alırım da kenara para koyarım.aslında bu ay kredikartı borcum çok gelicek (nişan yaptık da,bohçası yüzüğü vs derken açılmıştım biraz)
ama gene de 1gram da olsa kenara koymak istiyorum
hoşgeldin canım
öncelikle nişanınız hayırlı uğurlu olsun Allah her iki tarafı da utandırmasın
ne güzel işte her ay 100-200 tl artıyormuş bu 12 ayda 1200- 2400 tl para demek
10 yılda 12000- 24000 tl demek bir de böyle düşün istersen
bugün kazanıyoruz çok şükür sağlığımız yerinde ama yarının ne olacağını bizler için bilemeyiz doğal olarak
o nedenle de dar günler zor zamanlar için kıyıda köşede illaki birikimimiz olmalı
kizlar anadolu hayat emekliligi bilen varmi ben oglum icin yaptirmisdim. 2 senedirde oduyoruz esim biraz netden bakmis ve guzel yorumlar yokmus eve geldi ne yapsak diye soruyor bende kalsin biriksin ilerde toplu cekeriz dedim 10 sene cekemiyormusuz dedi ben sormusdum ole bisey yok demislerdi napsak bilemedim.
aminnnn teşekkür ederimmm
12 ayda 1200-2400tl
10 yılda 12000-24000tl
hiç bu şekilde düşünmemiştim. artık etrafa dağıtmak yokk
ben türk parası olarak tutamam sanırım, o beni gıdıklar dar zamanda birine vermek için.
ben en iyisi altın veya döviz yapayım. nişanlımla öğrenciyken ona altın hesabı açtırmıştım, o maşallah çok güzel para biriktirdi. öğrenciyken bile kenara ayırdı.
bense anca harcadımbankada hesap mı açtırsam?
asya bank maaşımı aldığım banka, iş bankasını da kullanıyorum.
vakıf bankasıyla da ilişkim var. bu üç bankadan hangisinde altın hesabı önerirsiniz?
geçen gün buradan bir arkadaş her bankada ...tl benim bankada ...tl. demişti de ondan soruyorum. hangisi karlıysa onda açayım hesap
herkese selam
döndük nihayet evimize
tatilde fazlasıyla harcama yaptık. Kendi aileme ve eşimin ailesine mutfak alışverişi yaptık, biraz da para verdik ihtiyaçları olan birşeyleri alsınlar diye. Nerden baksanız 800tl onlara harcamışızdır. Eşimin ailesi biz onlara bu kadar alışveriş yaptık falan diye herhalde bir tane keçi kestiler, istemedik kurbanda satar para kazanırsın dedik ama bir baktık kayınbabam kesiyor hayvanı. Etin de büyük kısmını bize verdiler sağolsunlar.
Ben de biraz alışveriş yaptım, oğluma bayramlık falan aldım
Bugün akşam bir hesaplama yaparız artık bakalım birikim yapabilecek miyiz bu ay. Gerçi ben bu ayı gözden çıkartmıştım ama 3-5 de olsa birşeyler koyarız belki kenara.
birilerinin ekmeğine mani oldum galiba
tl olarak tutamayacağını düşünüyorsan altın- döviz en güzeli
banka olarak bankasya ve işbankla çalışıyorum şahsen ama elimden gelse hiçbir bankacılık sistemiyle çalışmazdım
hepsi de akbaba gibiler adetagözlerini dikmişler milletin cebindeki üç- beş kuruşa nasıl çarparız diye bakınıyorlar adeta amaçları sana bana para kazandırmak değil asla
vakıfbankla ilişkim var lafına da çok güldümAllah da seni güldürsün emi
dostane bir ilişki bizimkisi
evde yatırımı da denerim olmadı akbabalara dönerim o zaman, napalım
anadolu emeklilikten benimde küçükken başlamış ve 18 yaş sonrasında da ödeme yaptığımız bir emeklilik programındaydım. sonra sonra bana gereksiz geldi.
zaten devletteki emeklilik yaşımı beklemem gerekirmiş. ne gerek var diyerek durdurdum ödemesini.
sonrasında parayı almak istedim. (bundan 7 sene önce falandı yanlış hatırlamıyorsam.) bendne 685 lira (asgari kesinti bedeli) diye birşey kesmek istediler.
ama 5 yıl beklersem parayı xxx tl kadar kesintili alabileceğimi söylediler. bendeki de inat bekledim ve 1050tl gibi bir para aldım.(o zaman o parayla bir çok pahalı olmayan laptop alınıyordu)
onca sene ödedi babam ve aldığım para çok komik. ayda 10 lira koysa insan zaten bir laptop parası çıkar....
ben pek yararlı bulmuyorum açıkcası
dostane bir ilişki bizimkisi
evde yatırımı da denerim olmadı akbabalara dönerim o zaman, napalım
anadolu emeklilikten benimde küçükken başlamış ve 18 yaş sonrasında da ödeme yaptığımız bir emeklilik programındaydım. sonra sonra bana gereksiz geldi.
zaten devletteki emeklilik yaşımı beklemem gerekirmiş. ne gerek var diyerek durdurdum ödemesini.
sonrasında parayı almak istedim. (bundan 7 sene önce falandı yanlış hatırlamıyorsam.) bendne 685 lira (asgari kesinti bedeli) diye birşey kesmek istediler.
ama 5 yıl beklersem parayı xxx tl kadar kesintili alabileceğimi söylediler. bendeki de inat bekledim ve 1050tl gibi bir para aldım.(o zaman o parayla bir çok pahalı olmayan laptop alınıyordu)
onca sene ödedi babam ve aldığım para çok komik. ayda 10 lira koysa insan zaten bir laptop parası çıkar....
ben pek yararlı bulmuyorum açıkcası
herkese selam
döndük nihayet evimize
tatilde fazlasıyla harcama yaptık. Kendi aileme ve eşimin ailesine mutfak alışverişi yaptık, biraz da para verdik ihtiyaçları olan birşeyleri alsınlar diye. Nerden baksanız 800tl onlara harcamışızdır. Eşimin ailesi biz onlara bu kadar alışveriş yaptık falan diye herhalde bir tane keçi kestiler, istemedik kurbanda satar para kazanırsın dedik ama bir baktık kayınbabam kesiyor hayvanı. Etin de büyük kısmını bize verdiler sağolsunlar.
Ben de biraz alışveriş yaptım, oğluma bayramlık falan aldım
Bugün akşam bir hesaplama yaparız artık bakalım birikim yapabilecek miyiz bu ay. Gerçi ben bu ayı gözden çıkartmıştım ama 3-5 de olsa birşeyler koyarız belki kenara.
günaydınlar kirli çıkılar
kızlar yaa saat 4-5 gibi çok halsizleşiyorum,direk yatağa atıyorum kendimi..iftardan sonra da 10 dakikada bir lavaboya gidiyorum:18::18:hiçbir ramazanda böyle olmamıştım,sizde de oluyor mu ?ne yapabilirim?:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?