Kirli Çıkılar )))

günaydın kirli çıkılar
mutlu huzurlu haftasonları dileğiyle ...

herkese günaydın
Şimdi farkettim saatin 12 olduğunu Bir de günaydın diyorum =)

Son düzenleme:
tercihlerin son hali bursa yıldırım osmangazi inegöl mustafakemalpaşa
eskişehir çifteler mahmudiye sivrihisar seyitgazi
afyon merkez bolvadin çay....

çogunluk ve öncelik bursadan halbuki bursayı hiç görmedik bilmiyoruz bakalım neresi gelecek ne olacak hayırlısı olur inşallah

inşallah hakkında hayırlısı olur akıllıbıdık. şehir tercihleri bana çok güzel geldi bursa ve eski şehir çok güzel şehirler. daha önce kafanda bazı şehirler vardı ben de karışmak istemedim ama uşak yazmamakla iyi ettin bence. eşim hakim ve uşakta bir süre görev yapmış biz evlenmeden önce uşak merkezin dahi çok sıkıcı olduğunu söylüyordu ilçeleri hiç saymıyorum .oradayken diğer hakim ve kaymakam olan arkadaşları da öyle diyorlarmış..kararını etkilemek istemedim ama yazdığın yerleri görünce çok sevindim.bir de konya da güzel orayı yazmamışsın neyse neticede hepsi çok güzel olmuş bence. Allah hayırlısını nasip etsin.

canım ben bursa yıldırımda oturuyorum çok iyi bilmiyorum bursa ve yıldırımı ama okulları söylersen eşime sorup yardımcı olabililirim

bursa için bişey diyemicem sadece gidip gezdim.
ben eskişehirliyim yaşanacak bir yer heryönden maddi manevi
şu an işimizden dolayı sivrihisarda oturuyoruz.burasıda güzel
mahmudiye ve seyitgazi biraz ufak sıkılabilirsin.çifteler idare eder.
afyon bence güzel ,bolvadinde dayımın kızı öğretmen çok güzel olduğunu söylüyor.[ev bile aldı oradan]
tercihlerin iyi allah hakkında hayırlısını versin inşallah.

Bursa cok guzel bir sehir. Ben cok seviyorum. Hakkinda hayirlisi olsun

oyyyyyyyyyyyyy yazdım yazdım uzun uzun ama bağlantı gitti kısmet....

bursa yıldırımda
Belediye 100.Yıl Anaokulu
Sabiha Gökçen Anaokulu
Adile Naşit Anaokulu
Makbule-Atadan Anaokulu
Vatan Anaokulu
Latif Dörtçelik Anaokulu
MEVLANA ANAOKULU
Hasan Ali Yücel İlkokulu
Naz Özdilek İlkokulu
Turgay Ciner İlkokulu
Vali M.Orhan Taşanlar Ortaokulu
Yeşilevler Münevver Özran İlkokulu
Hasan Öztimur İlkokulu
Samanlı Latif Dörtçelik İlkokulu
Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlkokulu

canlarım her türlü yorumunuza açığım olaya sadece tayin olarak bakmıyorum ben gidince yerleşmeyi düşünüyorum maddi manevi kültürel sosyal yöneden imkanları gelişmişlikleri herşeyi önemli hayatımız değişecek şehir değişince ondan yorumlarınız çok kıymetli Allah razı olsun her sordugumda fikirlerinizi paylaştınız benimle çok teşekkür ederim.....

vanilyam bende emirdağlıyım
bu yazdıgım yerler tercihler arasında merkezi olanı nedense tüm şehirlerde hep uzak köyler yada kenar mahalleri açmışlar hayırlısı bakalım

canım ''olaya sadece tayin olarak bakmıyorum ben gidince yerleşmeyi düşünüyorum maddi manevi kültürel sosyal yöneden imkanları gelişmişlikleri herşeyi önemli '' demişsin ya işte ben de tam da bunları düşünerek süper tercihler demiştim bursa ve eskişehir tercih ettiğini öğrenince. hakkında hayırlı olan neyse Allah onu nasip etsin diyorum tekrardan.

akıllıbıdıkcığım hayırlı olsun canım

''sadece tayin olarak bakmıyorum ben gidince yerleşmeyi düşünüyorum maddi manevi kültürel sosyal yöneden imkanları gelişmişlikleri herşeyi önemli'' demişsin canım

ben sadece olaya ekonomik açıdan kendini toparlayabileceğin bir yer istediğini düşünerek yazmıştım malum ekonomi topiğinde insan herşeyi ekonomik olarak algılıyor

ben yukarıdaki kriterleri gözönünde tutacak olursak kesinlikle '' İSTANBUL '' derdim canım

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştınız hepiniiz ...
yönetmelikte şöyle bir madde koymuşlar büyükşehir belediyesi ait olmayan herhangi bir ilin herhangi bir ilçesine atokanan kişilerin eşleri sadece o ilçeyi isteyebilir ama ama ama büyükşehir kapsamında olan ve merkez ilçeyi tayini çıkan bir kişinin eşi o büyükşehir belediyesine ait tüm merkez ilçelerdeki açık olan okulları isteyebilir yazıyordu özetle.... ondan fikrimiz bursaya göre değişti daha öncede fikrinizi almak için sordugum diğer illere göre daha fazla okul açılıyor diye düşündük aslında bizde ne yaptıgımızı bilmeden yaptık çünkü eşimle aynı şehirde olursam bir türlü olmazsam maddi yönden bin bir birtürlü olacaktı....

bursayı yaşam şartlarının güzellği için ...eskişehir ve afyonun ilçelerni ise ekonomik olarak kendimi toparlayabileceğim yerler olarak düşünüp yazdım...
bursada doğalgazlı 120metrekare bir evin kirası 350den 600e kadar afyon bolvadinde aynı şartlardaki evin kirası da 450 den başlıyormuş muş muş internetteki kiralık daire ilanlarından böyle çıkıyor çooooooook uzattım konuyu sanırım boş yere meşgul ettiğimi hissettim topiği en iyisi hepinize çok teşekkür etmekkkkkk umarım hepimiz için hayırlısı olur her daim yardım edenlerimiz olur çevremizde

günaydın hayırlı sabahlar kirli çıkılar mutlu pazarlar

canım ben şimdi yıldırımdayım eş durumundan osmangaziyi isteyeceğim ama
yazdığın okullara baktıgımda hiç fena okullar gibi görünmüyor
bursa çok pahalı bir yer sayılmaz (istanbuldan gelince:)))
illa yıldırımda oturmak zorunda değilsin metro yapılıyor şimdi benim gibi metroyla gidiş geliş yapacağın bir yere taşınırsın
eşinde sınıfçı anladığım kadarıyla o biraz sıkıntı çekebilir sınıflar açısından ama vandan daha iyidir diye düşünüyorum
inşallah senin ve eşinin tayini çıkar (aklıma geldikçe dua ediyorum inanın size)
tayin çıkarsa görüşelim yardımcı olmak isterim size

çok duygulandım inan yazdıkalrını okuyunca her şeyi düşünmüşsün çok teşekkür ederim hayırlısı bakalım eğer bursaya tayinimiz çıkarsa muhakkak fikrini almak isterim ...
Rabbim her daim hepimizin etrafını bizi düşünen bize yardımcı olmaya çalışan yardımsever iyi kalbi insanlarla çepe çevre sarsın melekler koruma kalkanımız olur inşallah....

bu ay beni yatırım konusunda maruz görün en kötü ihtimal bir gr bile olsa altın alacağım ama nasip olursa eylül maaşı ekim ekdersiyle yeniden birikime kaldıgım yerden başlayacağım bir bilseniz ne hayallarim oooooooooo gerçekleştirdikçe yazacağım küçük not defterime ne notlar aldım tatil boyunca

birikim yapmanın ekonomi yapmanın en belirgin yolu tasarruftan geçer diye düşünüyorum
heryerde tasarruf yolları adı altında birçok bilgi var ama eminim hepimizde kendine ait para biriktirme tasarruf yapma yöntemleri vardır...
hepimiz kendimize göre yaptıklarını yazarsak yeniden bir canlanma olacağını düşünüyorum birikimlerimiz daha çok artacağını düşünüyorum...
bana göre birikim para harcamandan herşeye uzaktan bakarak değil de parayı nereye nasıl harcadıgını bilerek oldugunu düşünüyorum...

evet kirli çıkılar fikirlerinizi yaptıklarınızı bekliyorum

kesinlikle katılıyorum hiç sosyalleşmeden sadece biriktir biriktir bir süre sonra hastalığa dönüşüyor bence.benim çevremde var o tip insanlar yıllarca biriktirmişler herşeyden ama herşeyden kısmışlar şimdi herşeyleri var ama artık eğlenmeyi yaşamayı unutmuşlar.50 yaşına gelmiş hala biriktiriyorlar. bence herşey dozunda olmalı. kendimize de yatırım yapmalıyız. imkanlarımız dahilinde kültürel aktivitelerden gezip tozmaktan çok da kopmamalıyız bence. sonuçta ölüp gideceğiz bizden sonrakilere 2 ev değil de 5 ev arsalar falan bırakmak için mi bu kadar kendimizi sıkmamız. şahsen ben çocuğumu ilkokuldan itibaren özel okulda okutmak istiyorum Allah'ın izniyle bu da ilkokuldan itibaren yıllık 30 bin demek bunları sağladıktan sonra kendi okusun iyi yerlere gelsin bizden de hanlar hamamlar kalmasın varsın. benim eşimin ailesinin maddi durumu oldukça iyi ama eşim hiç tenezzül etmiyor çünkü eşime asıl mirası onun güzel bir meslek sahibi olmasını sağlayarak bırakmışlar.
tasarruf için yeni çalışma dönemimle beraber benim hedefim kendi maaşımla yeni yapılan bir projede inşaat şirketine ödemek koşuluyla ev taksidine girmek olacak.parayı bir yere bağladığımızda mecburen kalanına göre ayarlıyoruz kendimizi.

estağfirullah canım ne izni ''izin '' ne demek

bir burada herşeyi istediğimiz gibi paylaşabiliriz
her başta ekonomik konular olmak üzere herşeyin rahatlıkla paylaşılabildiği bir topik

ve de araştırdığın ,bulduğun ya da kendinden bilgi birikimlerini rahatlıkla paylaşabilirsin canım , çünkü birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var eminim.

tasarruftan site sakinleri olarak bizlerin anladığı neyi nerede ne zaman ne kadar harcayacağını- biriktireceğini bilmektir.

burada zaten 1 yılı geçik bir süredir yazışıyoruz çoğu arkadaşımızla bizler ifrat ve tefrit noktasından kaçınarak değerlendiriyoruz kazançlarımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…