Kirli Çıkılar )))

sana da günaydın selincim:))))

tam 1,5 aydır birikim yapmaya başladık şimdi de eşim arabayı değiştirmek istiyor.zaten programda vardı ama bu kadar erken değil.

aylık 1000 tl artıracaktık şimdi ancak 250-300 tl artırabiliriz böyle olunca.

ama modelimiz yükselecek.şimdiki arabamız 6 yıllık.

yine de gereksiz görüyorum.ama eşim istiyor.
en azından birikim yapmamız gerektiğinin farkında

akşam kredi kartı harcamalarımızı kontrol ettik hesap kesim tarihine 14 gün var şimdilik 600 tl olmuş.zaten 350 si sabit taksit.
bence süper.200 daha harcasak 800 olacak.önceki aylar minimum 1200 maksimum 1800 geliyordu.aştık kendimizi.

bence bu da birikim sayılır.
harcamamak güzel şeymiş.

ahhh ne güzel kredi kartın yine az geliyormuş 1200 -1800 onu görsem oleyyyyyyy diye bağırırırım bu ay 2700 geldi haaa yeni eve taşındık diye masrafımız oldu ve hepsini peşin çektik gelecek aya kalmasın kredi kartındaki taksitler bitsin diye
bence süper olmuş

canım senin de önümüzdeki ay az masrafın olur:)
ben yine de çok sevinçliyim buna da şükür

Günaydın kızlar

Bu sabah garanti bankasında hesap açtırdım. Vatana millete ve tabi ki bana hayırlı olsun

Tl hesabından 6 ayda bir 39 tl kesiliyormuş, iki tane otomatik ödeme talimatı verince bundan muaf oldum. Dolar hesabından ise her 6 ayda bir 7 avronun dolar karşılığı (11-12 dolar) kesilecekmiş. Altın hesabı ücretsiz.

Bu ayki maaşı alıp ödemelerimi yaptıktan sonra hesaba para koyup işlemlere başlamayı düşünüyorum.

Şu an altın alınacak gibi değil, inşallah fırsat doğar da al-sat yapabilirim

Herkese bol kazançlı günler

aynısını bende yaptım kuzucum ya bu ayki kredi kartımız 1000 lira civarı gelcek fakaaaat ekimden sonra 500 civarı neden çünkübu ay halı taksidimiz var 450 son taksit bitio:) yuppi 500 tl ninde ekimden sonra kademeli 300 ,200 ,100 die azalcak zaten kredi kartıyla harcamayı artık durdurduk almıoruz bişeyemi ihtiyaç var verioz paramızı alıoz bu kadar mesela bu ay kendime konvers bide işe giymek için ayakkabı alcam peşin vercem alcam bu kadar taksit taksit birikkio öldürüo adamı kreid kartında bi tek kocişin garanti emeklilik bide tel parası kalsın isitiorum bu kadar sanada yapalım garanti emeklilik dio ama karar veremedim yaptırsammı die bend eonun yerine her ay 100 tl kenara koyup o parayı unutim diorum en azından ihtiyacım oldunda kaza bela işe yarar böle parayı bağlıosun bırakıosun ama yaşlanınca iyi buda ama yaşlanıp yaşlanmıcamızıda bilmioruz?

ek ders yazıyorlardır inşallah, yoksa hiç çekilmez, gerçi ek ders olsa bile pek de çekilecek gibi gelmiyor bana seminerler, çok sıkılıyorum.
yok ya ne ekdersi.. hayır ekders olmasın ama beni tatmin eden bi seminer olsun yine razıyım. bana eğitim bilimlerinde öğrendiklerimi iki gündür üstümüzde deniyorlar gibi geldi başka da bişey gelmedi. hoca hergün bizden geri bildirim istiyor isimsiz kağıda fikirlerimizi yazıyoruz. ayıp olmasın diye yazmadım ama en sonunda yazmayı düşünüyorum bunların hepsini eğitim bilimlerinde öğrendik diye. 2 gündeki izlenimlerim bunlar daha ne olur bilmiyorum.
:129:

Karanfilce ödev yapmaya mı gittin
İnşallah yıldızlı pekiyi verir öğretmenin =)

Benim de aklıma ekders geldi
he ödev yapmaya gittim yorgunluktan bayıldım tatlım
bugün gitmedim kaçtım 5 de 1 hakkımız varmış üniversitede hiç kaçmamıştım derslerden ne zevkliymiş yaa
6 yıllık bi araba bence çok yeni. ilerdeki hedefiniz ev değil o zaman eviniz var mı?

Allah Allah ben kaç yıldır Kuveytteyim ne otomatik ödemem var ne de kesinti oluyor hatta şimdilerde kullanmıyorum bile.

biz hiç kredi kartı kullanmıyoruz. var bi tane ama onu özel açtrdık başka şeyde kkullanmıyoruz. yani ortalama 2 senedir herşeyimizi peşin parayla alıyoruz. çok güzel bi duygu.

akıllıbıdııık nerdesin?:) gözünaydın.. başbakan talimat vermiş eş durumu tayinleri için.. meb bir defaya mahsus yapacakmış.. inş. gerçekleşir.

Son düzenleme:
Kirli çıkılar :)) kendinize hakim olabiliyosanız çok iyi.Kredi kartımız olduğu sürece biz birikim yapamayız her ay 2000 den aşağı gelmiyor bedava ya.1 2 kez sinirlenip eşimin kartını kırmıştım o aylarda toparlamıştık gene sinirlenip öyle bir şey mi yapsam.Ama karar verdim eşimden gizli yapıcam 3-5 atıcam kenara ayda 700 e yakın atabilirim Biraz tutarsam kendimiBu ay eşimden gizli girdiğim ufak bir günüm vardı 5-6 arkadaş,, ordan aldığım ilk parayı da ekleyip ay ay servet yapıcamYoksa eşimde tık yok birikim konusunda her yıl araba değiştiriyor.Harcadım deyip çıkarımmmDesteklerininzi bekliyorum

merhaba kızlar...

dün iş yeri tarafından görevlendirilmiş hiç bilmediğim yerlere gitmiştim. ortalıkta yoktum =)
görevli olmama rağmen iş yeri tarafından araç verilmedi, bende çok diretmedim. avrupa yakasına gidilecek vee nasıl gidilecek bilmiyorum.
astarı yüzünden pahalı geldi tabiki
neyse bu görev sayesinde öğleden sonrasında gezmiş oldum

az önce baktım da altın ufak tefek yükseliyordu da şimdi tırmanışa geçmiş birden...

ben o gezme işini ooo okullar açılınca haftada bir gün muhakkak yapıyorum.
azcık şavtım kayıyor ama bi yandan da gezme ihtiyacımı karşılamış oluyorum.
bu sene çoook işletmem var kızlar ve o kadar dağınık ki aralarında onlarca km var.:111:
ne yapacam bilmiyorum. karanfil yine yorgun yine yollarda

Kızlar altın ne kaadr cok yükselmiş ya :)

suan 140 tl karım var gram altınlarımda . satsam mı satmasam mı karar evremıyorum :S

bi ses ya düşerse dıyo bi ses de ya daha cok cıkarsa dıyo :) gecen sen gram 107 fln cıkmıstı cunku .. cok kararszım sizler neler düşünüyosunuz

akıllıbıdııık nerdesin?:) gözünaydın.. başbakan talimat vermiş eş durumu tayinleri için.. meb bir defaya mahsus yapacakmış.. inş. gerçekleşir.

canım o sanırım görünen yüzü haberin detayına bakınca sadece doğuya gitmek isteyenlere veriliyor gibi ve açık olan kadrolara yerleştirme yapacaklarını söylüyorlar direk eşinin yanına gitmek isteyene verilmiyor bu hak ama biz zaten doğu hizmetinden muaf olmamıza rağmen 4 yıl doğuda görev yaptık eşim beşinci yılına başladı ekstra bir hakkı değil hakkımız olan hakkı istiyoruz haberin açılımı bu...""Bu durumda eylül ayı içerisinde, kadro açığı olan bölgelere bir kez daha eş özür durumuna bağlı yer değiştirme ataması sağlanabilecek. Bu atama kadro açığı bulunan yerlerle sınırlı olacak. Yapılan çalışma yeni eğitim yılı başında eşinin yanına tayin bekleyen öğretmenler için son bir fırsat imkanı olmuş olacak. Böylelikle kadro yokluğu nedeniyle eşiyle batı illerinde buluşamayan öğretmenlerin doğu illerinde eşinin yanında görev yapması mümkün olacak....""
acaba ben mi eksik anladım umarım eşim yanıma glebilir hayırlısıyla

Son düzenleme:
kızlar zirratteki altın hesabım yine altın olarak halkbankası altın hesabına herhangi bir işlem ücreti olmadan havale yapılabiliyor mu

kızlar zirratteki altın hesabım yine altın olarak halkbankası altın hesabına herhangi bir işlem ücreti olmadan havale yapılabiliyor mu

heh işte en çok merak ettiğim soru.
havale yapılamaz. çünkü havale aynı bankalar arasında yapılır. eft yapılabilir ancak kiii o da altın hesabı içinde geçerlimidir bilmiyorum. eğer öyle olursa güzel olurdu
mesela iş banktan düşükten alıp asyaya aktarıp sonra asyada yüksekten bozdurmak gibi.

hıııı bu arada iş bankın eft ücreti 2,5 tl. işlem başına sanırım.
asya bankta sanırım eft ücreti almıyorlar, yada alıyorlar. tam bilmiyorum :26:

daha önce ziratten maşımı aldıgım için orada altın hesabı vardı şimdi bankamız değişti halk bankası oldu bu aralarda maaş kartım geldiğinde deneyerek öğrenmiş olacağım anlaşılan bende tek bir yerde olsun istiyorum artık ziraate para yatmayacağı için neyle alım satım yapacağım zaten alış fiyatıda çokta uygun olmuyor ziraatin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…