Kirli Çıkılar )))

bugün pazara gittim geçen haftadan hala sebzem olduğundan eksik olanları aldım 10 tl 20 tl ayırıyorum haftalık 10 gelecek aya kaldı

ya ben de aynısını düşnüyorum bir bulsammmm

geçen haftadan sebze nasıl kalıyor,
yani bozulmuyormu?
benimkiler 3 günde ya çürüyor yada buruşuyor:26:
nasıl saklıyorsunuz?

geçen haftadan sebze nasıl kalıyor,
yani bozulmuyormu?
benimkiler 3 günde ya çürüyor yada buruşuyor:26:
nasıl saklıyorsunuz?

domatese bişey olmuyor sert olanlardan alınca yumuşayanları ayırıyorum yemeğe doğruyorum
biberler pörsüdü mü hemen doğrayıp buzluğa atıyorum gibi

domatese bişey olmuyor sert olanlardan alınca yumuşayanları ayırıyorum yemeğe doğruyorum
biberler pörsüdü mü hemen doğrayıp buzluğa atıyorum gibi

evet dolabı takipte olmak lazım,
ben unutuyorum kalıyor öyle,
kirli çıkı olmam için daha çok fırın ekmem yemem lazım

ben evde olmasam bile buzdolabından 15 filan geliyo
nasıl oldu bu rekor

inan hiçbi fikrim yok:) kirli çıkıların etkisi dermişim sitedeki blokçak böle gelio anlamıoruz bi anlam veremioruz ama kimse şikayetçi diil karşı komşumada 7 tl gelmiş :) sen bende az harcıosun dio komik yane:) son iki aydır böle ondan önce 85 gelmişliğide var:) konu aötım hatta geçen ay:)

bence gayet iyi 3 kişi için.

Biz aylık 1.000tl harcıyoruz toplamda. Buna benzin (enfazla 100'dür),mutfak, bebeğin maması bezi vs de dahil.

Sizin çocuğunuz kaç yaşında?

Bir yakının düğünü galiba.
Böyle güzel günler için, bayramlar için harcanan paraya pek takmıyorum ben.
Bir ara çok cimriliğim tutuyordu bayramda da gitmesek mi diyordum eşime ama yok ya ne kadar harcanırsa harcansın yine de aileyle birlikte olmak güzel şey.

elektrik faturası 70ten aşağı gelmiyor hele kışın ufo ile ısınıyoruz 350ye kadar çıkmıştı oğlan doğunca
şimdi akıllı sayaç kullanıyoruz bakalım ne olacak

marketin 150 lirası bez mendil oğlan için
150 eşimin sigarası
150 -200 civarı market için

muhasebeci mi tutsam acaba ordan burdan tasarruf ona dikkat buna dikkat eeeee herkesin dilinde olan meşhur "çift maşsınz" maaşları nereye gidiyor

muhasebeci mi tutsam acaba ordan burdan tasarruf ona dikkat buna dikkat eeeee herkesin dilinde olan meşhur "çift maşsınz" maaşları nereye gidiyor

iki kişi çalışınca hakkaten sanki her ay trilyonlar kazanıomuş gibi gelir insanlara bide bize soruolar toplam ne kadar edio hasılat die:)
eşimde sayamıoz biz abi bidaki ay gelde say dio:)
bu erkeste var bea güzelim hele hele devlet memuruysan tamamdır sen kesin trilyonersindir tamam çoğu kişeye hakkaten iyi oluyo gelir ama giderde oluyo yane işe yakın ev tutu kira artıyo e işe gidiosun üstüne başına bişeler alıosun dışarı çıkıosun ıvır zıvır derken oluyo yane harcamaların:)
ama kirli çıkılardan öğrendiklerime göre akıllıbıdıkçım muhasebeci tutmaktansa iki yıl muhasebe okuyup kendi bütçenin muhasebesini yapman daha ekonomik:)

günaydın herkese
ne güzel şeyler paylaşmışsınız
bu sayfayı buldum bulalı 1,5 ay oluyor yarı yarıya harcamalarım azaldı.bir de üstüne para biriktirdim:

akşam güzel bir haber aldım eşime zam yapacaklarmış:)
50-100 kaç olursa olsun yeni bir katkı geliyor.
çıok sevindim.kredi karımızı yarı yarıya düşürmek de çok güzel oldu.
ama yeni bir araba alacağız.faizsiz kredi veriyormuş eşimin çalıştığı şirket her ay 1000 tl ödemek şartıyla sanırım öyle olacak.
2,5 yılda bitiririz inşallah.
hayırlısı
geçen bir arkadaş sormuştu ancak cevaplıyorum ev kendi evimiz.arabamız 6 yıllık ama eşim değiştirmek istiyor.

sonraki plan da evi değiştirmek olacak inşallah.

bizim burda a101 yok malesef şok da yok.
bim ve şaypa var.ben de ordan alışveriş yapıyorum.

Kızlar çok tatlısınız ben direk kenara para atarım diyordum ama .Bu heyecanı yaşamak istiyorum bakalım mutfaktan ne kadar birikim yapcam kredi kartı kaçtan kaça düşecek.Bizim kredi kartı extresinde ağırlıkta mutfak masrafı çıkıyor .2-3 haftalık alışverişi yapıyordu eşim mutfak için tekrar tekrar git gel olmasın diye...sonra bi kısmı çürüyordu tabi işten eve yorgun gidincede uğraşmak istemiyordum..Bir kısmı üzülerek çöpe gidiyordu ..Oysa ne kadar hatalıymışım 10 çeşit sebzeyi meyvayı ne yapcaksam dolaba bile sığdıramıyorum yok bir daha haftada 2 çeşit sebze yeterli alıp başıma bela etme dicem.

dün turşu kurdum ilk defa önceden annem yapardı bu sene artık kendim kurmak istiyorum dedim

bugün de domates suyu yapacağım kavanozlara nasipse...

minik oğlum için 140 tl verdim geldim sabahleyin öğretmenine sınıf sıraları yenilenecekmiş bir de kaynak set alınacakmış...
( tabi giderler baba ve dedesine ait )

Eviniz varsa size çok da yük olmayacaksa değiştirsin eşin arabayı, boşver =)
Bir daha gelmeyeceğiz bu dünyaya, imkanlarımız ölçüsünde yaşamak güzel şey bence.

Biz evi alırken arabayı satacağız, bu yüzden evden sonra bir de araba için birikim yapmak gerekecek Uzun yıllar bu topikteyim yani =))

evet dolabı takipte olmak lazım,
ben unutuyorum kalıyor öyle,
kirli çıkı olmam için daha çok fırın ekmem yemem lazım

ben de son zamanlarda dolapta kalanlar için şöyle bir taktik geliştirdim;

ne kaldı bakıyorum örneğin: 2 kabak 2 havuç biraz yeşil soğan..
bi akşam kabak ve havuçlardan mücver yapıyorum, yeşil soğanlar değerlensin diye 2 kişilik de kısır..akşam çayın yanına yemek niyetine yiyoruz..süper oluyor.. bizim kız da seviyor kısır,bulgur türevi şeyleri..

ya da salataya koyarım diye kırmızı biber almıştım pazardan. acı-tatlı karışıktı. e tabi salataya ne kadar doğranır ki..kaldı dolapta. o biberleri sarımsakla öldürdüm içine de 1 tavuk göğsü doğradım pişirdim oldu sana 1 tencere yemek..)

daha örnekler çoğaltılabilir.patlıcan kaldıysa mesela 1-2 tane, patlıcan salatası yapılabilir az çıkar ama olsun çeşit olur

yeşillikler değerlendirilsin diye hepsini doğrayıp tonbalıklı salata yapılabilir.işyerine de gider.. vs.. vs..

hiç olmadı gerekli işlemi yapılıp buzluğa konulur..yeter ki atılmasın

bence gayet iyi 3 kişi için.

Biz aylık 1.000tl harcıyoruz toplamda. Buna benzin (enfazla 100'dür),mutfak, bebeğin maması bezi vs de dahil.

Sizin çocuğunuz kaç yaşında?

Yusumcum buna benzin, kuaför, dışarda yediğimiz yemekler dahil değil. sadece market ve pazar

çocuk 2,5 yaşında. henüz bez derdimiz bitmedi ama azaldı. mama vs kullanmıyoruz artık bu tip masrafları azaldı. alıştırma kilotları kullanıyoruz henüz söylemiyor zaten çişini felan hiç oralı olmuyor..ama saatlerce tutuyor. bu umursamazlıkla giderse bu sene de altını bağlatır gibime geliyor. şimdi de boyama kitabı, kalemleri, masal kitabı, oyun hamuru vs..masrafları çıktı. oyuncak nerde görse istiyo önceden anlamıyordu o kadar.. ama olsun herşey onun için hiiiiiiiç gözümde yok:)))))))

inşallah afiyetle yersiniz:)
bizim de pazartesi başlayacaklar bakalım bizden ne isteyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…