günaydın bayanlarr
dün birikim yaptımamaaa farklı bir birikim oldu. eski pantolonlarımdan birinin boyu kısalmıştı (bu yaştan sonra uzamadım tabiki de o zmanlar o boyda kullanıyormuşum demekki) onun dibini açtım ve tekrar uzun boyutta diktim. sonraaaa biraz da geniş oluyordu onu daralttım vee yeni bir pantolonum oldu. en az 40-50 lira kardayım
geçen hafta bir pantolon almıştım. ve geçen hafta üzerime koca bir yağ lekesi oluşmuştumadeni yağ firması olduğu için her yer yağ.
her ne kadar bir kaç kere makina çalıştırmak zorunda ve ekstra deterjan kullansam daaa leke başarıyla çıkarıldı
tabiki deterjanlarla değil laboratuvardan aldığım kimyasal çözücü kullandım.ya herru ya merru hesabı. pantolon zaten batmıştı
bu ay ayın sonu gelmek bilmiyor mu ne
para bitti bile. bir de hala arkadaşlar gezelim tozalım diyorlarbende istiyorum gezmek ama ben daha evleneceğim para biriktirmeliyim diyorum ckkk beni kimse anlamıyor
bskn yaa aynı beni analtmışssın bende para biriktirme derdine düştüm sadece 4 gram altın koydum kenara bide hep düğün nikah olayları yüzünden çeyrek taktım haftadada 25 tl kumabara yapıyorum koyuyorum ama yoksa yaa bilmiyorum ne olcak bende evlencem diyorum ama diyorum yaniii bu kadar yetmiyor
belki evlendiğimizde ilk 5 yıl ev alsak bile babamın bana vereceiği evde yaşarız offf offff bunlar çok masraflı işler çeyiz bitse komple keşke
beni bir sen anlarsın canım=)
düğünlere git takı tak, git gel masraf yap.(bir insan her giyişte ince çorap kaçırabilir mi? evet kaçırır) her düğüne bir çorap al.allahtan kıyafet almıyorum
arkadaşlarla gez toz masraf yap. yok arkadaş yok masraf her tarafım
çeyizlik eşyalarım hazır değil. aslında hazır gibi ama eksik yanları da var gibi
neyi nasıl harcarsam kar ederim derdinden hayata adapte olamıyorum
maaşım bereketsiz sanırım:44:
nişanlım sürekli net başında olduğun için parayı hak ederek kazanmıyorsun diyor :26:
acaba öyle mi diye düşünmeye başladım vallahi :44:
canım bende netten koton kampantasından alıyorum özellikle düğüne giderken giyecek kıyafetlermi felan hatta haftasonu cuma kına cumartesi nikah sünnet derken baya koştum bide kuaföre para ahrca böyle böyle geçti gitti bu yaz
benmkide diyor paranı nette takılarak kazanıyon diye ama tınlamıyorum benim param bereketliydi ben yeni yeni bereketini kaçırdım
şu sıra babamın kartına göz diktim artık bişi almamalıyım 3 çanta 1 converse 2 elbise ve aldığım son çeyizler babamdan temmuzdan beri kartını bombalıyorum hiç bişide demiyor offf vicdanımda rahat değil ona aldıklarımı sölüyorum ama keşke kızsa biraz
4 senedir ondan hiç bişi istemedim geçen ay 400 tl ye bana lens aldı sırf para biriktirdiğimi biliyor diye ama üzülüyorum çok harcama çıkarıyorum diye
bide benimki askerde anakraya gidicem uçak bileti olayıda çıktı 5 aylık zaten ekimin başında çift maaş alıcam 133 tl gidiş dönüş bilet onu oraya verirrim birikimede biraz para koymayı çoğaltmalıyım
bskn bide ben birikimi çeyiz içinde yapmıyorum düğün takılarıyla birleştirip peşinat yapcam düğün ve nişan takılarına el sürdürmücem kısmetse
bide ailem nişanı büyük gemielrde yemekli yapma derdinde babamı ikna ettim lüzüm yok onla eve eşya alırsın bana takı yaparsın katkın olur oğluna hayal kur babacım oğluna en güzelini yap dedim oda durumum var bırak sana yapayım belki oğlumu göremem yada bizim oğlan evlenmez hemen o birini tutar kolundan getirir dedi ne güldüm
aman dikkatli ol babanın sabrının sonu gelmesin
çalışmıyorken bende babamın kartından alırdım. birde üstüne kendi kart borcumu öderdi. ahhhh ahhhh ne güzel günlermiş o günler.
şimdi sırf ayaklarımın üstünde duruyorum edasıyla etrafta gezdiğim için kimseden birşey istemiyorum.
zaten erkek kardeşim sağ olsun yemeyen yerine yiyor. bana fırsat bırakmıyor. bir bitse şu okulu da göstericem ben ona
ahhh benim erkek kardeşimde marka takıntısı olmayan çocukken 1 senedir takıntı haline getirdi bu yaz 2 ay çalıştı hem annemlerden hemde kendi maaşından yedi öyle bir hal ki adamın daha bu yaşta 500 tl lik saati var ben kendime kıyamıyorken o babama kıyıyor
özel üniversiteye gidicekti babam çok istedim %50 burslu gidiyorken adnan menderes iktisatı yazdı ilk tercihler trakyaydı özelide yazmadı
diyorki ablam evlencek çok masraf olucak ban yurt ve cep harçlığı verseniz yeter özelde ortamdı şuydu buydu ıolucaktı kendimi biliyorum babamdan araba isterdim o yüzden gerek yok die devleti yazmış sağolsun allahtan gelecepği ve kendini görebilen yapıda
ona aylık cep harçlığı ne kadar vereceklerini bile bilmiyorum inançatır çatır yemede içmede gözü olduğu için hayat ona güzel ben ise evin ucuzluklar indirimelr olayını takimteyim
polodan aldığı sweetleri tişörtleri çok pahalıya alırken markafonide çeklerle bir sweet bir tişörtü 50 tl ye aldım babam bile dün gelen kargoda şok oldu nasıl baaşrıyorsun diyor dedim mecburum yoksa bu çocuk bir sweete 100 tl veriyor
kardeşler herp böyle canım inan benimki bizim evin son 1 yıldır tazmanya canavarı
of ya demekki yeni nesil hep böyle benimde kız kardeşim öle marka takıntısı var kızın inanamıorum harcadığı harcattığı şeylere teyzeme borç yapmış 145 tl onun ardını temizledim bu ay bide küstü bana üstüne napıosun die tel açmıştım alışveriş yapıomuş hanımefendi ben nie düşünüp ona para göndermemişim alışverişteymiş die
bu kız daha öğrenci ve bu durumu inanın gözümü çok korkutuyo
canım çorap giymeden önce ayağına krem sür. ben öyle yapıyorum en azından kullanım sayısı 3 e filan çıkıyor.beni bir sen anlarsın canım=)
düğünlere git takı tak, git gel masraf yap.(bir insan her giyişte ince çorap kaçırabilir mi? evet kaçırır) her düğüne bir çorap al.allahtan kıyafet almıyorum
arkadaşlarla gez toz masraf yap. yok arkadaş yok masraf her tarafım
çeyizlik eşyalarım hazır değil. aslında hazır gibi ama eksik yanları da var gibi
neyi nasıl harcarsam kar ederim derdinden hayata adapte olamıyorum
maaşım bereketsiz sanırım:44:
nişanlım sürekli net başında olduğun için parayı hak ederek kazanmıyorsun diyor :26:
acaba öyle mi diye düşünmeye başladım vallahi :44:
hoşgeldin canımmerhaba arkadaşlar...
biz döndük.....döneli de baya oldu aslında... :))
ama okul telaşı vs. derken buralara pek uğrayamadım....
keyifler yerindedir umarım..... :)
aman dikkatli ol babanın sabrının sonu gelmesin
çalışmıyorken bende babamın kartından alırdım. birde üstüne kendi kart borcumu öderdi. ahhhh ahhhh ne güzel günlermiş o günler.
şimdi sırf ayaklarımın üstünde duruyorum edasıyla etrafta gezdiğim için kimseden birşey istemiyorum.
zaten erkek kardeşim sağ olsun yemeyen yerine yiyor. bana fırsat bırakmıyor. bir bitse şu okulu da göstericem ben ona
hoşgeldin meyraacım umarım güzel bir tatil olmuşturmerhaba arkadaşlar...
biz döndük.....döneli de baya oldu aslında... :))
ama okul telaşı vs. derken buralara pek uğrayamadım....
keyifler yerindedir umarım..... :)
doların ben de düşmesini bekliyorum örneğin 1.79-1.78 olsun diye bakıyorum ama olamadı bir türlüfarmasi canım bişey sorucam
mesela bu yıllar için altın alımın uygun olduğu fiyat 90 91 di.hepimizin alım seviyesi buydu nerdeyse
ben hiç dolara dadanmadığım için bilmiyorum
dolar için uygun olan rakam kaç sence
biliyorum tavsiye değil ama
hani belli bir seviye uygun oluyo dönemlik
şimdi dolar düşük deniyo
acaba hiç dolarım yok altında alamıyorum biraz alsam mı?
elimde bulunsun diye
bide biraz daha düşermi acaba diyorum senin düşüncen ne bu zamanlar için
farmasi....
özellikle sana fakat bilgisi olan başka kişiler varsa onlarada soruorum
DEVREMÜLK nedir?nasıl satın alınır onunla napılır ödemesi nasıl olur? ve ne için kullanılır ?
ahhh benim erkek kardeşimde marka takıntısı olmayan çocukken 1 senedir takıntı haline getirdi bu yaz 2 ay çalıştı hem annemlerden hemde kendi maaşından yedi öyle bir hal ki adamın daha bu yaşta 500 tl lik saati var ben kendime kıyamıyorken o babama kıyıyor
özel üniiversiteye gidicekti babam çok istedim %50 burslu gidiyorken adnan menderes iktisatı yazdı ilk tercihler trakyaydı özelide yazmadı
diyorki ablam evlencek çok masraf olucak ban yurt ve cep harçlığı verseniz yeter özelde ortamdı şuydu buydu ıolucaktı kendimi biliyorum babamdan araba isterdim o yüzden gerek yok die devleti yazmış sağolsun allahtan gelecepği ve kendini görebilen yapıda
ona aylık cep harçlığı ne kadar vereceklerini bile bilmiyorum inançatır çatır yemede içmede gözü olduğu için hayat ona güzel ben ise evin ucuzluklar indirimelr olayını takimteyim
polodan aldığı sweetleri tişörtleri çok pahalıya alırken markafonide çeklerle bir sweet bir tişörtü 50 tl ye aldım babam bile dün gelen kargoda şok oldu nasıl baaşrıyorsun diyor dedim mecburum yoksa bu çocuk bir sweete 100 tl veriyor
kardeşler herp böyle canım inan benimki bizim evin son 1 yıldır tazmanya canavarı
çok şükür eşimin tayini bursaya çıktı hatta okullarımızın aynı bahçede çok mutluyuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmm
çok şükür eşimin tayini bursaya çıktı hatta okullarımızın aynı bahçede çok mutluyuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?