Peki canım bu kavanoza koyulan domatesten yapmak mı (pişirp kavanoza koyuluyor ya ondan bahsediyorum) daha mantıklı yoksa doğrayıp poşete koyup buzluğa atmak mı?canım ben de biberleri öyle atıyorum sonra çıkartıyorum bi kaç tane ister yemeklerin içine ister sotelerin içine daha buzları bile çözmeden doğruyorum hiç bişey olmuyor.
domatesi buzluğa bütün atacaksan hiç kabuğunu bile soymana gerek yok çünkü çıkıp eriyince hemen çıkar kendiliğinden.
ben de haşladığım fasülyeleri poşete doldururum. en uçlarına bi domatesi 2 ye böler koyarım. kışın pişirirken yağın içine önce onları atarım. hafif ısınınca kabuğu çıkıverir içinden alırım.
ben eltimle kıyas yaptım ya canım;
evlerinde elektrikli şofben yok bizim de yok.
eltim ev hanımı eşi de özelde çalışıyor. ütüye bizim kadar ihtiyaç duymazlar.
fırına gelince, evde kahvaltılarını yaparlar. eltim öğleyin kayınvalideme gider. akşam yemeğini de orda yerler akşam evlerine geri dönerler.
Benim fırın pek çalışmaz, bir tek ütü ve saç düzleştiricisi çok kullanılır.modem pek yakmaz sanırım canım..
elektrik faturaları belki şehirlere göre farklılık gösterebiliyordur.
teyzemlerin köyde çok az gelirdi. inekler için makine çalışırdı süt sağma için. bahçe sulamak için dinamo filan. 3 katlı ev ve her katını kullanırlar. E sınıfı nerdeyse sanayi tipi derin dondurucusu var
faturayı hatırlamıyorum ama az olması dikkatimi çekmişti.
farmasi sen buzlupa domatesi tüm mü koymuşsun yoksa ben mi yanlış gördüm.
Dün biber koydum buzluğa ama hiç pişirmeden yıkadım, kuruttum doğradım poşete koyup attım. Yemeklerde kullanırım diye. Sen böyle yapıyor musun hiç? Nasıl oluyor buzluktan çıkınca.
Bir de domatesi yine kabuğunu soyup, doğrayıp (pişirmeden) poşete koyup buzluğa atıyorlarmış, yemeklik için. Sen böyle yaptın mı hiç, tadı nasıl oluyor bunun.
ellerine sağlık Farmasicimmerhaba canım
domatesleri şu şekillerde kış için saklıyorum
poşetlere bütün yıkayıp kurulayıp koyarak
kabuğunu soyup küp küp doğrayıp saklama kaplarına koyup buzluğa atarak
rondodan geçirip kaynatıp sıcakken kavanozlara koyarak
pazardan kurusunu alıyorum onu da dondurucuda muhafaza ediyorum
kırmızı biberleri közleyip buzluğa atıyorum.
yeşil biberleri de doğrayıp buzluğa atıp yemeklere ve menemen yaparken büyük kolaylık olur .
bu yıl ilk defa patlıcan közleyip buzluğa koydum ( patlıcanı pek sağlık açısından uygun bulmadıkları için koymuyordum )
barbunya bamya yeşil fasulye bezelye vs bunları hep yıkar poşetler koyarım hiçbir başka işlem yapmadan...
komposto için çilek kayısı vişne de koydum
maydanozumu , salçamı tereyağımı sarımsağımı hep derin dondurucuda muhafaza ederim
artan limonum varsa dondurucuya koyarım
sigara böreği haşlanmış nohut vs hep derindondurucumdadır
ellerine sağlık Farmasicim
vişnenin mevsimi geçti mi? ben hiç görmüyorum da...
bir de domatesi bütün koyuyorum demişsin ya, sonradan ne için kullanıyorsun onları?
canım vişnenin mevsimi temmuz ayında oluyor bitti artık
domatesi bütün koyup buzluktan çıkarınca suyun altına tutuyorum zar gibi kabuğu çıkıveriyor sonra onu küp küp kesip yemeğe koyuyorum
menemen de yapabilirsin
teşekkür ederimmm
vişneyi kaçırmışımolsun çilek falan koymuştum
benim derin dondurucum yok, buzlukta az yer kalıyor böyle sebzelere,meyvelere.
et, tavuk, mantı falan koyuyorum başka şeylere yer kalmıyor
domatesi sadece rondodan geçirip buzluğa koydum bu sene.
domatesli pilav için kullanıyorum genelde.
konserveyi denedim ama güzel olmadı
ekşi oldu tadı, o yüzden bu sene yapmayacağım.
canım afiyet olsun güle güle güzel günlerde yiyin
vişneyi yakın olsak verirdim
vişne haddinden fazla kayınvalidem vişneyi ayıklayıp koca kasanın yarısıyla getirmişkayınpederim kereste tüccarı ama mevsimlik işler de yapar vişne elma kömür alımı satımı yapar
bezelyeyi de bu sene acayip abartmış kayınvalide neredeyse 1 çuval bezelye almış ayıklamış ikimize paylaştırmış
teşekkür ederim canım benim
keşke yakın olsak gerçekten, ne güzel bol bol yersiniz kışın
bu arada sana ve tüm diğer öğretmen arkadaşlara hayırlı bir eğitim öğretim yılı dilerim, hepinize öpücüklerrrr
canım afiyet olsun güle güle güzel günlerde yiyin
vişneyi yakın olsak verirdim
vişne haddinden fazla kayınvalidem vişneyi ayıklayıp koca kasanın yarısıyla getirmişkayınpederim kereste tüccarı ama mevsimlik işler de yapar vişne elma kömür alımı satımı yapar
bezelyeyi de bu sene acayip abartmış kayınvalide neredeyse 1 çuval bezelye almış ayıklamış ikimize paylaştırmış
30 eylüle kadar bildirim yapmayı unutmayın kızlar
Peki canım bu kavanoza koyulan domatesten yapmak mı (pişirp kavanoza koyuluyor ya ondan bahsediyorum) daha mantıklı yoksa doğrayıp poşete koyup buzluğa atmak mı?
Yemekler için istiyorum da ben.
Bir de biberi tüm mü koyuyorsun sen, hiç doğramadan. Farmasinin buzluğunda öyle de vardı sanki =) İçini temizliyor musunuz onların?
Benim fırın pek çalışmaz, bir tek ütü ve saç düzleştiricisi çok kullanılır.
Ama haklısın galiba, heryerde farklı bir ücret alınıyor galiba.
hatta elektrik faturamı buldum şimdi.
SARFİYAT (kWh): 173.000
AKTİF TÜKETİM(TL): 46.34TL
FATURA TUTARI:56.80TL yazıyor.
demek ki bizim burada 1kWh 0,32.. krş yapıyor(56tl üzerinden hesaplayınca)
sağolasın canım benim nerrdee yeni evliyim 3 yıl dolacak yakında. evet küçüklüğümden beri tutumluyumdur.oğlaklar tutumlu oluyormuş bu aradamaşallah hepimize sayfaları okudukça daha bir bilgili bilinçli tasarruflu bayanlar olup çıkıyoruz hem cebimizi hem de sağlığımı hemde yarınlarımızı güvence altına almaya çalışıyoruz aferim bizlere özelliklede karanfilce sanırım yani evlisin ilk zamanlar pek kimse bu konuları göz ününde bulunudurmaz ama sen ipleri en baştan sıkı tutuyorsun anladıgım kadarıyla seni kocaman alkışlıyorum
canım vişnenin mevsimi temmuz ayında oluyor bitti artık
domatesi bütün koyup buzluktan çıkarınca suyun altına tutuyorum zar gibi kabuğu çıkıveriyor sonra onu küp küp kesip yemeğe koyuyorum
menemen de yapabilirsin
offff her sene vişne bulmak tam bir işkenceydi yok satmıyorlar yada en çürüğü kurtlusu en az 4-5 anlaşaılan seneye farmasicim senden sipariş vereceeğiz
bu arada bir çuval bezelye offf ye ye bitmez anlaşılan kayınvalidenin eli çok bol bende mi ona gelin olsam ne eşimle beni kabul eder mi acaba
canım geçen ay ev sahibine 450 depozito verdim evden çıkarkende almak üzere bu da tl bazında bir yatırım sayılır mı sayılırsa bu ay ki bildirimime dahil etmek istiyorum
30 eylüle kadar bildirim yapmayı unutmayın kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?