Kirli Çıkılar )))

Peki canım bu kavanoza koyulan domatesten yapmak mı (pişirp kavanoza koyuluyor ya ondan bahsediyorum) daha mantıklı yoksa doğrayıp poşete koyup buzluğa atmak mı?
Yemekler için istiyorum da ben.
Bir de biberi tüm mü koyuyorsun sen, hiç doğramadan. Farmasinin buzluğunda öyle de vardı sanki =) İçini temizliyor musunuz onların?
Benim fırın pek çalışmaz, bir tek ütü ve saç düzleştiricisi çok kullanılır.
Ama haklısın galiba, heryerde farklı bir ücret alınıyor galiba.

hatta elektrik faturamı buldum şimdi.
SARFİYAT (kWh): 173.000
AKTİF TÜKETİM(TL): 46.34TL
FATURA TUTARI:56.80TL yazıyor.

demek ki bizim burada 1kWh 0,32.. krş yapıyor (56tl üzerinden hesaplayınca)

merhaba canım
domatesleri şu şekillerde kış için saklıyorum

poşetlere bütün yıkayıp kurulayıp koyarak

kabuğunu soyup küp küp doğrayıp saklama kaplarına koyup buzluğa atarak

rondodan geçirip kaynatıp sıcakken kavanozlara koyarak

pazardan kurusunu alıyorum onu da dondurucuda muhafaza ediyorum

kırmızı biberleri közleyip buzluğa atıyorum.

yeşil biberleri de doğrayıp buzluğa atıp yemeklere ve menemen yaparken büyük kolaylık olur .
bu yıl ilk defa patlıcan közleyip buzluğa koydum ( patlıcanı pek sağlık açısından uygun bulmadıkları için koymuyordum )

barbunya bamya yeşil fasulye bezelye vs bunları hep yıkar poşetler koyarım hiçbir başka işlem yapmadan...
komposto için çilek kayısı vişne de koydum
maydanozumu , salçamı tereyağımı sarımsağımı hep derin dondurucuda muhafaza ederim
artan limonum varsa dondurucuya koyarım

sigara böreği haşlanmış nohut vs hep derindondurucumdadır

Son düzenleme:
maşallah hepimize sayfaları okudukça daha bir bilgili bilinçli tasarruflu bayanlar olup çıkıyoruz hem cebimizi hem de sağlığımı hemde yarınlarımızı güvence altına almaya çalışıyoruz aferim bizlere özelliklede karanfilce sanırım yani evlisin ilk zamanlar pek kimse bu konuları göz ününde bulunudurmaz ama sen ipleri en baştan sıkı tutuyorsun anladıgım kadarıyla seni kocaman alkışlıyorum

ellerine sağlık Farmasicim
vişnenin mevsimi geçti mi? ben hiç görmüyorum da...
bir de domatesi bütün koyuyorum demişsin ya, sonradan ne için kullanıyorsun onları?

ellerine sağlık Farmasicim
vişnenin mevsimi geçti mi? ben hiç görmüyorum da...
bir de domatesi bütün koyuyorum demişsin ya, sonradan ne için kullanıyorsun onları?

canım vişnenin mevsimi temmuz ayında oluyor bitti artık

domatesi bütün koyup buzluktan çıkarınca suyun altına tutuyorum zar gibi kabuğu çıkıveriyor sonra onu küp küp kesip yemeğe koyuyorum

menemen de yapabilirsin

teşekkür ederimmm
vişneyi kaçırmışım olsun çilek falan koymuştum
benim derin dondurucum yok, buzlukta az yer kalıyor böyle sebzelere,meyvelere.
et, tavuk, mantı falan koyuyorum başka şeylere yer kalmıyor
domatesi sadece rondodan geçirip buzluğa koydum bu sene.
domatesli pilav için kullanıyorum genelde.

konserveyi denedim ama güzel olmadı
ekşi oldu tadı, o yüzden bu sene yapmayacağım.

canım afiyet olsun güle güle güzel günlerde yiyin

vişneyi yakın olsak verirdim

vişne haddinden fazla kayınvalidem vişneyi ayıklayıp koca kasanın yarısıyla getirmiş kayınpederim kereste tüccarı ama mevsimlik işler de yapar vişne elma kömür alımı satımı yapar
bezelyeyi de bu sene acayip abartmış kayınvalide neredeyse 1 çuval bezelye almış ayıklamış ikimize paylaştırmış

30 eylüle kadar bildirim yapmayı unutmayın kızlar

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım benim
keşke yakın olsak gerçekten, ne güzel bol bol yersiniz kışın

bu arada sana ve tüm diğer öğretmen arkadaşlara hayırlı bir eğitim öğretim yılı dilerim, hepinize öpücüklerrrr

çok teşekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrrr canım

offff her sene vişne bulmak tam bir işkenceydi yok satmıyorlar yada en çürüğü kurtlusu en az 4-5 anlaşaılan seneye farmasicim senden sipariş vereceeğiz
bu arada bir çuval bezelye offf ye ye bitmez anlaşılan kayınvalidenin eli çok bol bende mi ona gelin olsam ne eşimle beni kabul eder mi acaba

30 eylüle kadar bildirim yapmayı unutmayın kızlar

canım geçen ay ev sahibine 450 depozito verdim evden çıkarkende almak üzere bu da tl bazında bir yatırım sayılır mı sayılırsa bu ay ki bildirimime dahil etmek istiyorum

Son düzenleme:

lezzet açısından pek fark yoktur sanırım.
ama benim mikrodalgam yok. domatesler buzluktan çıkınca erimesi zordur. ben menemeni özellikle günü kurtarsın mantığıyla hazırladığım için kavanozlara koyuyorum. kapağını açtın mı hazır yemek oluyor pişmesi uzun sürmüyor sulu sulu oluyor. bir de evimde bol miktarda kavanoz var. annemden teyzemden çok birikir. yollarım yine de birikir. tabi bir de çocuk için yapmadığımız şey kalmıyor kürler macunlar pekmezler, ev kavanozdan geçilmiyor. bir de menemenlik çok yaptığımdan buzlukta yer sıkıntısı olmuyor.

sen yemekler için istiyorsan sanki buzluk daha mantıklı gibi hatta farmasi gibi bütün atman baya mantıklı bi tanesini çıkar kullan. ben yemeklerde salçayı daha çok tercih ederim de kışın et tavuk sote çok yapılıyor onlara kullanıyorum gerektiğinde.

biberin içini temizledim ortadan uzunlamasına ikiye kestim iki poşet oldu, yerleştirdim. iri köy biberiydi benimkiler.

canım ben de faturamı söylüyorum sana; (bir sürü bişeyler var ama :44:
Son endeks:1442
İlk endeks: 1366
tüketim 76
1 kws= 0.33 krş
faturam:25.2 tl

ama şu var bu fatura 25 günlük adamlar bir ay dolmadan okumuşlar
tam vaktinde yapsalarmış 30 gelirmiş.
canım bizim evde tv(izlese nolcak 37 ekran zaten) pek izlenmez pc lerimiz de laptop. laptoplar çok daha az yakar.

sağolasın canım benim nerrdee yeni evliyim 3 yıl dolacak yakında. evet küçüklüğümden beri tutumluyumdur.oğlaklar tutumlu oluyormuş bu arada fakültede dereceye girmiştim ikinci öğretimde geri yatırılan parayla bilezik almıştım ama yine de her insanın bi gafil anı oluyor. evlendiğimiz ilk bir yıl beş kuruş kalmıyordu cebimizde hep dışarda yemek gezme tozma ama sonra toparladım kendimi çok şükür. bir yıldır da burdayım daha ne olsun

domatesi bütün koyma işini tuttum canım, doğal paketinde tek kullanımlık sağol paylaştığın için

Son düzenleme:

akıllıbıdıkcım vişneler uşak'tan bursa'ya komposto olurlar ama sipariş ne demek 5-10 kilo vişnenin lafı mı olur

kayınvalidemin eli boldur sadece bana değil herkese karşı öyledir kiracılarına filan verir.

depozitoyu istersen birikime sayma şimdiden...
belli mi olur ev sahibine çıkarken evi kontrol edip depozitoyu vermemek için masraf vs çıkartırsa bir de

Son düzenleme:
kızlar bunlar da benim hazırlıklarım;
sahibi süssüz kendi süslü buzdolabım

yusum biberi senin için görünmesi için öne koydum. buzluğa atacaklarım bu kadar.. tabi hepsi kışlık sebze değil. tereyağından kaşara kadar herşey var.

sağdakiler biberli soldakiler sade domates. kızlar salamuralarımı da pet şişelere yapıyorum ben. içine de tuzlu su koyuyorum. toplam 3 şişe de o var.

kızlar i akşamlar bugün kocişle oturduk ayın 15 i olunca hesabımızı çıkarttık bizim bi defter var:) kara kaplı defter:)
önce sayfa ikiye ayrılır bi taraf gelenler bi taf gidenler bu ayın gelenler:
benim maaşım :1900
eşimin maaşı :2450
toplam :4350

ve giderler:hesaplar otomatik ödeme talimatında:
kredi kartı+elektrik+su+dijitürk+ev telefonu+internet+doğalgaz+su+benim telefon+eşimin telefon+eşimin bireysel emeklilik=1260
kira+aidat =572
arabanın kredisi =1109
mutfak masrafı =400
eşiminve beim harçlık=400
toplamda =3741tl ediyo
benim bide evmoda ya taksidim var:70 tl
kardeşim teyzemden 145 tl borç almış onun borcunu kapattım 45 kenarda ki paramdam 100 tde hesaptaki paradan koydum:)
kalan para:400 tl

bi aksilik çıkmazsa 15 ekime kadar şayet ekstra masraf çıkmazsa 400 tl kenara ay sonuna kadar beklicek çünkü yanımızda benim 200 eşimin 200 tlsi var zaten ordaki para orda die batmaz bize harcamayız yane özellikle eşim bu konuda çok istikrarlı o yüzden kalan para onun hesapta kalır:)

geçen 15 ağustos 15 eylül arasındada 500 tl artmıştı annemler geldi diğerkız kardeşim elektrogitar istiodu ona elektrogitar aldk 250 tl pikniğe gittik annemler geldi die harcamalarımız oldu bide çocuk sevindirdim hayır işi yaptık gitti malesef tutamadık o parayı ama mutluyum kardeşime ilk kez adam gibi bi hediye aldım bide
ihtiyacı olan birine verdik paramızı
bi söz duymuştum çok hoşuma gitmişti : küpün ağzını biraz boşaltcaksınki allh daha çok versin doldursun:)

bide bu ay güne girdim kıslarcıklar:) haftada 20 tl idi fakaaaaat ben 4 kişi girdim haftada 80 tl yane:) bi ayda elime 920 tl geçicek:)
bu ayki durum bu:)

kışlıkları sağlıkla yemeyi nasip etsin Allahım
benim buzluk dolu olduğu için konserve yaptım bu yıl
fasulye ,yemeklik domates,birde menemen yaptım
buzluğada biber attım..
benim pratik olsun diye yemek olur hep buzlukta(sarma,içli köfte,mantı,su böreği..)
birde eti tereyağını memleketten toplu getirdiğim için pek bişey atamadım...

her günüm dolu kızlar ders programım gelmiş
oysa 18 saat işletmem var nasıl gezcem onları

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…