Akilli bıdık , tebriikler ne güzel kavuşmuşsun eşinle.bende eşimle tayinciyim 4 yıldır, cuma günü inş becayişten güzel bi haber diliyorum ve somnrasında mutlulk :)) seçtiğin hastanenin ücretleri bana çok yüksek geldi, nerde yaşıyosun bilmiyorum ama ben ankarada iyi bir hastaneye gittim ve tüp bebekle hamile kaldım, tüp bebek + muayene ücretleri + doğum bana 12000 e filan mal olcak.doğum ücreti sezeryan 3000 lira bizim hastanede.çok geldi bana gereğinden fazla, biraz daha mı araştırsan.benim gideceğim dr da gerçekten tercih edilen biri.sezeryan tüp bebekte riskli gebelik ve pıhtılaşma sorununda çok başarılıymış ki bizzat şahit oldum.demem o ki biraz para tuzağımı ne ?
Bende uzun zamandr para biriktiremedim yani 1yıldır hiç koymadım desem yeri.6 yıldır çalılşıyroum para biriktirmem gerektiğini farkettiren topik oldu bura.2 yada 3 yıl evvel karar verdim ama aylık attım ben hep, başlarda yoktu şmdi şükür elimde bişeyler var.eşime demedim hiç biriktirdiğimi, çünkü o sıkıştığında vermem gerekiyo çar çur edyo dikkatsizdir dedim kötü gün parası olsun gerçektende öyle oldu, eşimde birikim alışkanlığı olmadığından tüp bebek sırası krediye kadar gitti yolumuz.ben çıkardım parayı ark dan borç aldım diye, zaten en fazla 4500 liraydı elimde olan.ben buarada borsa da 2000-3000 de kaybettim.neyse eşime böyle dedimki para geri dönsün ve yine zor zmanımızda olsun.kardeşimin nişanında harcama yapmııştım 1000 lira verdi o da bu ay, ve dün yatan ikramiyemle 500 lira daha koydum.babamın bir lafı vardı borca girmeden eksiye geçmeden birikim olmaz.bunu kafama yer ettiğimde bişeye sahip olmaya başladım.inanın şuan -700 deyim.ikramiyem borcumu kapatırdı ama ben biriktirmeyi tercih ettim çünkü biliyorumki - bi şekilde kapanır.48 gündür raporluydum.ordan da alacağımın birazını koycam.gerçekten birikim güzel, kimseye muhtaç olmuyosun.elimde az bi para var ama sürekli azalıyo ve artıyo döndürüyorum elimde.şimdi birde köşe takımı ve led alcaz benden peşin çıkcak para.ektra birikimim benle kalcak.inanın yüksek değil maaşım şükür düşükte değil ama isteyince oluyomuş.uzun lafın kısası bu ay benden 1500 tl :) en büyük aktarımm oldu.
Akilli bıdık , tebriikler ne güzel kavuşmuşsun eşinle.bende eşimle tayinciyim 4 yıldır, cuma günü inş becayişten güzel bi haber diliyorum ve somnrasında mutlulk :)) seçtiğin hastanenin ücretleri bana çok yüksek geldi, nerde yaşıyosun bilmiyorum ama ben ankarada iyi bir hastaneye gittim ve tüp bebekle hamile kaldım, tüp bebek + muayene ücretleri + doğum bana 12000 e filan mal olcak.doğum ücreti sezeryan 3000 lira bizim hastanede.çok geldi bana gereğinden fazla, biraz daha mı araştırsan.benim gideceğim dr da gerçekten tercih edilen biri.sezeryan tüp bebekte riskli gebelik ve pıhtılaşma sorununda çok başarılıymış ki bizzat şahit oldum.demem o ki biraz para tuzağımı ne ?
Bende uzun zamandr para biriktiremedim yani 1yıldır hiç koymadım desem yeri.6 yıldır çalılşıyroum para biriktirmem gerektiğini farkettiren topik oldu bura.2 yada 3 yıl evvel karar verdim ama aylık attım ben hep, başlarda yoktu şmdi şükür elimde bişeyler var.eşime demedim hiç biriktirdiğimi, çünkü o sıkıştığında vermem gerekiyo çar çur edyo dikkatsizdir dedim kötü gün parası olsun gerçektende öyle oldu, eşimde birikim alışkanlığı olmadığından tüp bebek sırası krediye kadar gitti yolumuz.ben çıkardım parayı ark dan borç aldım diye, zaten en fazla 4500 liraydı elimde olan.ben buarada borsa da 2000-3000 de kaybettim.neyse eşime böyle dedimki para geri dönsün ve yine zor zmanımızda olsun.kardeşimin nişanında harcama yapmııştım 1000 lira verdi o da bu ay, ve dün yatan ikramiyemle 500 lira daha koydum.babamın bir lafı vardı borca girmeden eksiye geçmeden birikim olmaz.bunu kafama yer ettiğimde bişeye sahip olmaya başladım.inanın şuan -700 deyim.ikramiyem borcumu kapatırdı ama ben biriktirmeyi tercih ettim çünkü biliyorumki - bi şekilde kapanır.48 gündür raporluydum.ordan da alacağımın birazını koycam.gerçekten birikim güzel, kimseye muhtaç olmuyosun.elimde az bi para var ama sürekli azalıyo ve artıyo döndürüyorum elimde.şimdi birde köşe takımı ve led alcaz benden peşin çıkcak para.ektra birikimim benle kalcak.inanın yüksek değil maaşım şükür düşükte değil ama isteyince oluyomuş.uzun lafın kısası bu ay benden 1500 tl :) en büyük aktarımm oldu.
eksi olanı çok fena ya insan güveniyor direk çekiyor ziraat -750ye bir ay için 48tl masraf alıyor gözünü karatıp eksiyi kapatınca tamamen iptal ettirmek bankadan bizde bu ay onları kapatıp bütün ek kartlar diğer maaş kartlarımız her sene nerdeyse maaş aldıgımız banka değişmiti de o yüzden kart sayısı da çok eksi hesaplı kartlarda borçlarda hepsinden kurtulmakahh ne güzel ben de eşime diyorum şu ekstraları ayıralım biriksin yok dedi eksiyi kapatalım dedi ikna edemedim aklına yatmamış fikrim oysa nasılsa eksideyiz onu kapatırdık diğeri birikirdi ne oldu yine eksideyiz elde yok avuçta yok
BU ay biz aç kalacağız galiba =))
Sürekli birşeyler çıkıyor anlamadım gitti. Eşim para ayırdı ama ne kadar diye sormadım hiç =) Bugün bir hesap yapayım bari.
Bu aralar marketlerde güzel indirimler vardı onlardan aldık belki bu yüzden çabuk bitiyor paramız =) Bebek bezi, deterjan, yağ falan aldık.
Farmasi, karanfilce daha önce yazdım mı hatırlamıyorum ama o domatesi denedim ve harika oldu, bugün de 50 kuruşa domates buldum gayet de güzeldi. 5 kilo aldım doğrayıp buzluğa atacağım nasipse. Size çok teşekkür ederim bana çok güzel birşey öğrettiniz.
Taze fasulye aldım 1.5tl idi kilosu onu da yaparım nasipse vee tabi biber aldım oğlan uyusun onların hepsini yapacağım bu gece
kızlar ttnetin 3G internetini kullanan var mı? biz sınırsız internetten vazgeçtik, ucuz bir şey bulamadık çünkü, en az 80 civarı bir şey oluyor, zaten şu an 86 falan ödüyoruz, deniyelim bi kotalı interneti.
farmasicim netten biraz araştırdım bu devremülkler genelde yılın 15 günü kalınabilecek konut tipinde yapılar fakat benim merak ettiğim bazı şeylerde var seni sıkmazsam
bu devremülkün içindeki eşyalar kimin oluyo? mesela ben gittim 15 gün kaldım orda fakat içindeki eşyaları kim alıyo herkes ortak eşyamı kullanıyo mesela buzdolabı yatak vs...bu tip şeyler nasıl alınıo sen mesela o evde kalan herkesi tanıyomusun? biliorum çok sordum ama yanıtlarsan çok mutlu olcam:)
maşallah diyelim famasicim Allah nazarlardan saklasın kayınvalideni sanırım aynı apartmanda oturmanızında faydası var tabi eşinni ailesinin anladıgım kadarıyla maddi imkanları iyi durumda Allah bin bereket versin bozmasın aranızı....
bazen kırılıyorum kayınvalidme daha öncede anlatmıştım ama artık farklı davranıyorum ne isterlerse öyle davransınlar ben onlarda ailemde mutlu olsun diye daha çok uğraşacağım şu oldu bu oldu şunu dedi bunu dedi hepsine sonnnnnn kim ne derse desin kendi krakterini gösterir yoksa ben üzülüyorum birkaç gün önce kayınvalidem aradı kızım korkuyormusun diye tek kalıyorsun evde istersen gelelim mi dedi bana bunu dedi ya beni düşündüğünü beni sahiplendiğini gösterdi ya benim için tedirgin olması ne yapabilirim diye düşünmüş olması dünyalara yetti o "" kızım """ diyişi herşeye yeter .... telefonu kapatınca ağladım sevincimden
benim için tarhana , 16kavanoz melemenlik, erik reçeli bol miktarda erik- kiraz- armut dometes kurusu, nane kurutmuş yarım kiloya yakın, dondurucuya böğürtlen vişne erik koymuş, kabak sivri biber kurutmuş,bahçesinden 2 büyük poşet mısır taneleyip buzluğa koymuş doğal bal yapan komşusundan bal pekmez almış dut pekmezi üzüm pekmezi anneme kan yapsın diye daha da yaparım diyo aklıma gelenler bunlar dedi fındıgını cevizinide göndeirim diyor onlarda bahçesinde yetişiyor
benim boshun yedi cekmeceli dikey derin dondurucusu kesinleikle tavsiye ederiim çok işe yarıyor bence almak için geç sayılmaz bende daha geçen hafta başladım doldurmya
kotalı sinir bozyo canımvarsa uydu net al biz 44 ödüyoruz tv ve int sınırsız memnunum biryıl 44 sonra 39 olcak tavsiye ederm
GÜNAYDIN KİRLİ ÇIKILAR HEPİNİZİ ÇOKK ÖZLEDİM
SAYFALARI MÜSAİT OLDUĞUMDA OKUYACAĞIM.
5 gündür izinliydim.çocuklarımı okula götürüp getirdim 3 gündür bugün işe döndüm tekrar.
bu 3 gün bize 300 tl ye mal oldu malesef
kızımın sınıfına bilgisayar alınacak geçen seneki öğretmenimiz gittiği için bilgisayarı da götürdü.
ayda bir genel temzilik yaptırılacak.
ayrıca ek yardımcı kitaplar testler alınacak
ayrıca defter boya..... biliyorsunuz masrafları
sınıfa her öğrenci kaliteli peçete tuvalet kağıdı sıvı sabun ve ıslak mendil aldı.yani anlayacağınız birikim yapamadım üstüne bir de harcadım.hafta sonu da çokk yakınımın düğünü var şehir dışında yol masrafı ve takı gitti 400 tl
benden haberler böyle.
altın da hala yükselişte
haklısın eksi bi şekilde kapanıyo, erkekler dinlemiyo ne yazıkki, belki harcamalrını fazla söyleyerek sen artırabilirsin olmaz mı ? ben çareyi bunda buldum.yoksa haketen birikmiyo.ahh ne güzel ben de eşime diyorum şu ekstraları ayıralım biriksin yok dedi eksiyi kapatalım dedi ikna edemedim aklına yatmamış fikrim oysa nasılsa eksideyiz onu kapatırdık diğeri birikirdi
ne oldu yine eksideyiz elde yok avuçta yok
maşallah eşinle aynı düşünmeniz güzel, araştır canım mutlaka uygun ve iyi bi yer bulursun.dediğin gbii ektralar illaki çıkıyo ama bişeyler yapıyoruz.haklısın canım çok fazla ücretleri bende araştırıyorum hem iyisi olsun hemde uygun fiyatları olsun diye ben bursaya yeni tayin oldugum için çok fazla yer bilmiyorum ama zamanla öğrenirim hayırlısıyla bu birikim işi çok çetrefilli zamanla herşey değişiyor ne zaman hesap kitap yapsak anında eksra çıkıyoru ama en azından eşimle aynı yöne bakabiliyoruz kendisininfazla bir masrafı yoktur elinden geldiğince evimizi düşünür bizi yıpratan bankadan çekilen krediler oldu ama oda hayat tecrübesi oldu
canım bu domatesi napıyosun merak ettim ? kış için dolabamı atıyosun direk ?hayırlı sabahlar kirli çıkılar
Kalınkaselin, canım planlar süper.inş tutturursunda.akla koymak önemli olan ve her durumda uygulamak bazen ektra çıksadan tümden vazgeçmeden bi kısmıda olsa hesaba atmak güzel.özellikle kendin için kısmınıda çok destekliyorum.ben de burda bi ark dan duymuştum o zman sahtekarlık gelmişti ama şey demişti yine bizim için kullanıyorum neresi sahtekarlık.ve gerçekten öyle bende biriktiriyorum gerekli zmanlarda ortaya çıkarıyorum hiç biriktirdim demiyroum çünkü biliyroum desemn para senesini bulmadan erir gider.kadın akıllı olursa aile ilerler.tam destek veriyorum sana inş başarcaksın.
yok canım ya ben gizli bi param oldugu için kesinlikle ne vicdan azabı ne bişe hiç bişe hissetmiorum çünkü bu para bize lazım olsa çıkarıp vercem nie elalemden isteyelim zaten send eyoksa kimsede olmuyo yane sonra kaç kişiye sor hiiiiiiiiç gerek yok
allah korusun boşanma gibi bi durum söz konusu olursada o para benim ilk etapta işimi görür:) herşeyi düşünmek lazım yada allah korusun eşime bişe olursa yada bana bişe olursa çocuma ilk etapta lazım olur çok amaçlı yane ama bu para bilinirse ufak bi sıkışıklık görse eşim atlayabilir? bilemiorum onun için küçük bi kısmını gizli tutmak her açıdan avantajlı diye düşünüorum:)
yok canım ya ben gizli bi param oldugu için kesinlikle ne vicdan azabı ne bişe hiç bişe hissetmiorum çünkü bu para bize lazım olsa çıkarıp vercem nie elalemden isteyelim zaten send eyoksa kimsede olmuyo yane sonra kaç kişiye sor hiiiiiiiiç gerek yok
allah korusun boşanma gibi bi durum söz konusu olursada o para benim ilk etapta işimi görür:) herşeyi düşünmek lazım yada allah korusun eşime bişe olursa yada bana bişe olursa çocuma ilk etapta lazım olur çok amaçlı yane ama bu para bilinirse ufak bi sıkışıklık görse eşim atlayabilir? bilemiorum onun için küçük bi kısmını gizli tutmak her açıdan avantajlı diye düşünüorum:)
çok şükür eşimin tayini bursaya çıktı hatta okullarımızın aynı bahçede çok mutluyuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmm
hayırlısıyla herşey yoluna giriyor ve ben çok mutluyum daha ne isterim Allahtan diyecem ama eminimki çok şey isterim hepimize herşeyin hayırlısı verir Rabbim inşallah bu ay bol keseden para dağıtıyorum annemin telefonu bozulmuştu 200 ona tlf aldım eşimin tayini çıkarsa adak gibi düşünüp eşimin annesiyle babasına 300tl harçlık göndereceğim demiştim bu hafta inşallah onu göndereceğim...ayrı kaldıgımız zaman zarfında eşimin kaldıgı evdeki arkadaşları hiç birşey istemediler eşim günlük yiyeceğini alıyordu canları ne isterse onu pişiryorlardı şimdi onlara 200 tl verdi yardım gibi...eşimin hayırlısıyla dönüş yol masrafı 400 tl oydu buydu şuydu derken oooo dağıttık resmen ama mutluluktan şaka gibi resmen aynı bahçede okullarımız ve eve yürüme mesafesi iniş yokuş oldugu için 5dk çıkış 10dk oda sallana sallana gidersek
artık tahmini rakamlarla mecburi giderlerimiz:
kira 450
ortak gider (temizlik) 28
elektrik 45-60
su 20-30
telefon benim31+eşimin35+20annemin tarifeli faturalar
wınn 31
doğalgaz bilemiyorum her ay 250-300 ayırsam yıl genelindeki toplam harcamayı karşılar sanırım
pazar alışverişi 80-100
kahvaltılık 50
temizlik 30
et-tavuk-balık-yumurta 150
süt yoğurt 50
market 150
gezme şehir içi ulaşım parası 100
abur cubur-ıvırzıvır 100
rahat rahat harcamaları yazınca 1700 civarı bir fiyat çıkıyor ama her aynı miktarda gitmeyecei için ben de dikkat edince bu fiyat biraz daha aşağılara çekince 1400e filan iner gibi geliyor
kredi kartlarımızda yılbaşında sıfırlanıyor sayılır çok az olur yeni yılda artık kredi kartı kullanmadan alışveriş yapacağız bu ay kredi kartına 1400 kredi karı ödedik tabi biz mahveden şehirler arası ulaşım masrafımız oldu uçak biletleri sarstı yaz tatilinde tam 8 tane bilet uçak almışız otobüs biletlerinin sayısını sayamadık bile o kadar çok ama artık hiç biryere gitmiyoruz bizi özleyen bize gelsin yakılaştık artık diyoruz
sanırım banka kredi borçlarımızıda kredi kartı borçlarımızıda tez zamanda kapatacak gibiyiz o zaman sadece tek maaş misali yaşamayı düşünyorum diğer maaş direk ev parasına ayrılacak niyetimiz böyle
birde ek ders yatmaya başladıktan sonra her ya 200 tl hamilelik ve bebek parası ayırmayı düşünüyorum ayrı bir birikim olarak ne zaman nasip olur bilemiyorum ama ben şimdiden birikime başlayım zorlu günler olmadan bursada birkaç tane kadın doğum üzerinde ve problemli hamilelikler üzerinde isim yapmış özel doktor duydum muayene ücretleri çok fazla geldi bana en ucuzu 100 tl ama herşeyini dışarda yaptırıyorsun ekstra onun ücretini ödüyorsun diğerleri 500-800-1200 off çok yüksek değil mi rakamlar normal doğum 3000 den başlıyor 10bine kadar değişiyor sezaryan fiyatları bu şekilde artıyor 8000ile 15000 bin arasıymış brikim şart anlaşılan
kızlar kendime aylık yıllık ve 5 yıllık plan yaptım :)
şu an neyimiz var?
-21.750.000 ytl ye aldığımız aramız var fakat bu arabanın 9.000.000 borcunu ödüyoruz 9 ayı kaldı inş.
-bankada 25.000.000 tlmiz var düğünden gelen altınlar falan altın hesabında inş. ev peşinatımız olcak
-taktığım takılar var 4 bin civaında banka kasasında:)
-evde biriktirdiğim 150 tl var
-bir yarım iki küçük altınımız var
-cüzdanımda 30 tl var
-bankadada ay sonuna kadar harcamazsak şayet 160 tlmiz var
-kumbaradada 8 küsür tl var
şimdiki birikimimiz bu arkadaşlar
gelelim aylık birikimimize: ben eşime maaşımı 100 tl eksik söyledim kızlar aylık kendi harçlımdanda kenara atıp 150 tl gizli param olarak kenara atıcam
ortak birikimde 9 ay sürcek olan aranın kredisi bitcek
haftalık 80 tl güne katıldım 3 ay süreyle
bunun haricinde kurban bayramından sonra ortak paramızdan 1.000 tl her ay kenara atcaz:)kalırsa daha fazlası duruma göre bakıcam :)ama en alt sınır 1.000 tl
her yıl aralık ayında tatilimizi satın aldığımız gibi bu yılda aralık ayında yaz için tatil satın alırız buda birikim sayılır sonuçta:)
aylık planlarım bunlar
yıllık planlarımı yazim şimdide:) ve bidahaki 20 eylülde gelip bakıcam buraya tutturabilmişmiyim diye:)
bidahaki eylül ayında bankadaki paramız 40.000 tl olmuş olcak ve ev alcaz elül ekim gibi inş:)
aramızın kredisi biteli 3 ay olcak inş:)
benim kendi param 1800 olmuş olcak kimsenin bilmediği :) buda gerekli ama:)
kumbaramda her ay 80 tl biriktini varsayıp ortalama olarak 12 yada 900 civarı paramız olcak
ve ben o çooooooooook beğendiğim yüzüğü kendime almış olcam:) 500 tl civarı bişe:)
öğrenim kredimin üçte ikisi bitmiş olcak:)
5 yıllık planlarım :
beş yıl sonra bugün ev kredimizin son taksitlerini ödüyo olcaz inş:)
bu süre zarfında bankada en az 10.000 tl para biriktirmiş olcaz:)
benim kendi param 9.000 tl bulmuş olcak:) eğer kumbaraya devam edersem kumbaramda sanırım bi 5.000 civarı bişe olmuş olcak:)
belki aramızın modelini değiştiririz yada bana araba alabilecek hale gelir bilemiorum:)bunu:)işte böyle kızlar başımıza kaza bela aksi bi durum gelmezse
planlarım böle şimdi öncelikle kurbandan sonra aylık planlarımı uygulamaya geçiriorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?