Kirli Çıkılar )))

ahh ne güzel ben de eşime diyorum şu ekstraları ayıralım biriksin yok dedi eksiyi kapatalım dedi ikna edemedim aklına yatmamış fikrim oysa nasılsa eksideyiz onu kapatırdık diğeri birikirdi
ne oldu yine eksideyiz elde yok avuçta yok

BU ay biz aç kalacağız galiba =))
Sürekli birşeyler çıkıyor anlamadım gitti. Eşim para ayırdı ama ne kadar diye sormadım hiç =) Bugün bir hesap yapayım bari.
Bu aralar marketlerde güzel indirimler vardı onlardan aldık belki bu yüzden çabuk bitiyor paramız =) Bebek bezi, deterjan, yağ falan aldık.

Farmasi, karanfilce daha önce yazdım mı hatırlamıyorum ama o domatesi denedim ve harika oldu, bugün de 50 kuruşa domates buldum gayet de güzeldi. 5 kilo aldım doğrayıp buzluğa atacağım nasipse. Size çok teşekkür ederim bana çok güzel birşey öğrettiniz.
Taze fasulye aldım 1.5tl idi kilosu onu da yaparım nasipse vee tabi biber aldım oğlan uyusun onların hepsini yapacağım bu gece

haklısın canım çok fazla ücretleri bende araştırıyorum hem iyisi olsun hemde uygun fiyatları olsun diye ben bursaya yeni tayin oldugum için çok fazla yer bilmiyorum ama zamanla öğrenirim hayırlısıyla bu birikim işi çok çetrefilli zamanla herşey değişiyor ne zaman hesap kitap yapsak anında eksra çıkıyoru ama en azından eşimle aynı yöne bakabiliyoruz kendisininfazla bir masrafı yoktur elinden geldiğince evimizi düşünür bizi yıpratan bankadan çekilen krediler oldu ama oda hayat tecrübesi oldu

eksi olanı çok fena ya insan güveniyor direk çekiyor ziraat -750ye bir ay için 48tl masraf alıyor gözünü karatıp eksiyi kapatınca tamamen iptal ettirmek bankadan bizde bu ay onları kapatıp bütün ek kartlar diğer maaş kartlarımız her sene nerdeyse maaş aldıgımız banka değişmiti de o yüzden kart sayısı da çok eksi hesaplı kartlarda borçlarda hepsinden kurtulmak

ohhhh afiyet bal şeker olsun ağız tadıyla yersiniz inşallah bu topik hayatımıza ne kadar çok şey kattı değil mi

kızlar ttnetin 3G internetini kullanan var mı? biz sınırsız internetten vazgeçtik, ucuz bir şey bulamadık çünkü, en az 80 civarı bir şey oluyor, zaten şu an 86 falan ödüyoruz, deniyelim bi kotalı interneti.

kotalı sinir bozyo canımvarsa uydu net al biz 44 ödüyoruz tv ve int sınırsız memnunum biryıl 44 sonra 39 olcak tavsiye ederm

merhaba canım kusura bakma yanıt biraz geç oldu çünkü bu aralar pc nin başına doğru düzgün oturamıyorum bile okullar açıldı programım yoğun iki çocuk farklı okullara gidiyor onların günlük hazırlığı getir götür vs zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile....

devremülkün eşyalarını devremülkü satın aldığımız şirket alıyor elbette bizlerden aldığı paralarla
bir devremülk yıl 52 hafta temizlikle geçen zamanını düşünce 48 kişiye satılıyor bizim devreler 7 günlük
doğal olarak o devremülkü benim dışımda kimin aldığını kimlerin gelip kaldığını bilmiyorum

GÜNAYDIN KİRLİ ÇIKILAR HEPİNİZİ ÇOKK ÖZLEDİM
SAYFALARI MÜSAİT OLDUĞUMDA OKUYACAĞIM.
5 gündür izinliydim.çocuklarımı okula götürüp getirdim 3 gündür bugün işe döndüm tekrar.
bu 3 gün bize 300 tl ye mal oldu malesef
kızımın sınıfına bilgisayar alınacak geçen seneki öğretmenimiz gittiği için bilgisayarı da götürdü.
ayda bir genel temzilik yaptırılacak.
ayrıca ek yardımcı kitaplar testler alınacak
ayrıca defter boya..... biliyorsunuz masrafları
sınıfa her öğrenci kaliteli peçete tuvalet kağıdı sıvı sabun ve ıslak mendil aldı.yani anlayacağınız birikim yapamadım üstüne bir de harcadım.hafta sonu da çokk yakınımın düğünü var şehir dışında yol masrafı ve takı gitti 400 tl

benden haberler böyle.

altın da hala yükselişte

canım kayınvaldeni takdir ettim.
sağolsun benimki de geçen hafta 5 kavanoz kornişon turşusu verdi.
bir de 3 kg tarhana.bereket versin:)

kotalı sinir bozyo canımvarsa uydu net al biz 44 ödüyoruz tv ve int sınırsız memnunum biryıl 44 sonra 39 olcak tavsiye ederm

uydu net dediğin kablolu tv mi, kusura bakma cahilim bu konularda biraz eğer o ise, apartmanda olması lazımmış sanırım, eve alabilmemiz iiçin, ama apartmanda yok,
o yüzden alamıyoruz, yani çok araştırdık, sınırsız ve ucuzunu, bulamadık, verecek paramız var, ama 86 yerine 30 lira ödersek gerisi birikime kalmış olur.
cep telefonu tarifelerimizi de değiştik. benim 45, eşimin 65, eşimin kardeşinin 30-35 civarıydı, toplamda 145 falan ödüyorduk, az para değil yani, değiştik, artık benim 18, eşimin 44 (ona daha çok dakika lazım oluyor, bir de sms paketi aldı) eşimin kardeşinin 18, toplamda 80 yapıyor, kalan kısım birikime inşallah. daha da düşünüyorum nelerden kısabilirim

canım Allah kolaylık versin yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun

sen en büyük birikimi çocuğuna yapmışsın canım

çocuklarımız bizim geleceğe en büyük ve de önemli yatırımlarımız önemli olan onların sağlığı sıhhati ve her açıdan eğitimi

haklısın eksi bi şekilde kapanıyo, erkekler dinlemiyo ne yazıkki, belki harcamalrını fazla söyleyerek sen artırabilirsin olmaz mı ? ben çareyi bunda buldum.yoksa haketen birikmiyo.
maşallah eşinle aynı düşünmeniz güzel, araştır canım mutlaka uygun ve iyi bi yer bulursun.dediğin gbii ektralar illaki çıkıyo ama bişeyler yapıyoruz.

hayırlı sabahlar kirli çıkılar
canım bu domatesi napıyosun merak ettim ? kış için dolabamı atıyosun direk ?

kızlar kendime aylık yıllık ve 5 yıllık plan yaptım :)
şu an neyimiz var?

-21.750.000 ytl ye aldığımız aramız var fakat bu arabanın 9.000.000 borcunu ödüyoruz 9 ayı kaldı inş.
-bankada 25.000.000 tlmiz var düğünden gelen altınlar falan altın hesabında inş. ev peşinatımız olcak
-taktığım takılar var 4 bin civaında banka kasasında:)
-evde biriktirdiğim 150 tl var
-bir yarım iki küçük altınımız var
-cüzdanımda 30 tl var
-bankadada ay sonuna kadar harcamazsak şayet 160 tlmiz var
-kumbaradada 8 küsür tl var
şimdiki birikimimiz bu arkadaşlar

gelelim aylık birikimimize: ben eşime maaşımı 100 tl eksik söyledim kızlar aylık kendi harçlımdanda kenara atıp 150 tl gizli param olarak kenara atıcam
ortak birikimde 9 ay sürcek olan aranın kredisi bitcek
haftalık 80 tl güne katıldım 3 ay süreyle
bunun haricinde kurban bayramından sonra ortak paramızdan 1.000 tl her ay kenara atcaz:)kalırsa daha fazlası duruma göre bakıcam :)ama en alt sınır 1.000 tl
her yıl aralık ayında tatilimizi satın aldığımız gibi bu yılda aralık ayında yaz için tatil satın alırız buda birikim sayılır sonuçta:)
aylık planlarım bunlar

yıllık planlarımı yazim şimdide:) ve bidahaki 20 eylülde gelip bakıcam buraya tutturabilmişmiyim diye:)
bidahaki eylül ayında bankadaki paramız 40.000 tl olmuş olcak ve ev alcaz elül ekim gibi inş:)
aramızın kredisi biteli 3 ay olcak inş:)
benim kendi param 1800 olmuş olcak kimsenin bilmediği :) buda gerekli ama:)
kumbaramda her ay 80 tl biriktini varsayıp ortalama olarak 12 yada 900 civarı paramız olcak
ve ben o çooooooooook beğendiğim yüzüğü kendime almış olcam:) 500 tl civarı bişe:)
öğrenim kredimin üçte ikisi bitmiş olcak:)

5 yıllık planlarım :
beş yıl sonra bugün ev kredimizin son taksitlerini ödüyo olcaz inş:)
bu süre zarfında bankada en az 10.000 tl para biriktirmiş olcaz:)
benim kendi param 9.000 tl bulmuş olcak:) eğer kumbaraya devam edersem kumbaramda sanırım bi 5.000 civarı bişe olmuş olcak:)
belki aramızın modelini değiştiririz yada bana araba alabilecek hale gelir bilemiorum:)bunu:)işte böyle kızlar başımıza kaza bela aksi bi durum gelmezse
planlarım böle şimdi öncelikle kurbandan sonra aylık planlarımı uygulamaya geçiriorum:)

Kalınkaselin, canım planlar süper.inş tutturursunda.akla koymak önemli olan ve her durumda uygulamak bazen ektra çıksadan tümden vazgeçmeden bi kısmıda olsa hesaba atmak güzel.özellikle kendin için kısmınıda çok destekliyorum.ben de burda bi ark dan duymuştum o zman sahtekarlık gelmişti ama şey demişti yine bizim için kullanıyorum neresi sahtekarlık.ve gerçekten öyle bende biriktiriyorum gerekli zmanlarda ortaya çıkarıyorum hiç biriktirdim demiyroum çünkü biliyroum desemn para senesini bulmadan erir gider.kadın akıllı olursa aile ilerler.tam destek veriyorum sana inş başarcaksın.

yok canım ya ben gizli bi param oldugu için kesinlikle ne vicdan azabı ne bişe hiç bişe hissetmiorum çünkü bu para bize lazım olsa çıkarıp vercem nie elalemden isteyelim zaten send eyoksa kimsede olmuyo yane sonra kaç kişiye sor hiiiiiiiiç gerek yok
allah korusun boşanma gibi bi durum söz konusu olursada o para benim ilk etapta işimi görür:) herşeyi düşünmek lazım yada allah korusun eşime bişe olursa yada bana bişe olursa çocuma ilk etapta lazım olur çok amaçlı yane ama bu para bilinirse ufak bi sıkışıklık görse eşim atlayabilir? bilemiorum onun için küçük bi kısmını gizli tutmak her açıdan avantajlı diye düşünüorum:)

bence de kendi kazancın sonuçta. elbette evlilikte ortak olur herşey ama icabında 'ben kendim kazandım tabiki o elbiseyi alıcam' demiyor muyuz? bu da onun gibi bir şey bence.
ben gizli yapamam duramam söylerim hemen
ama eğer kendi kazancı ise (diğer türlü bayan çalışmıyorsa o kadar parayı napıyorsun diye düşüncelere gidilebilir) neden olmasın.
ayrıca çok miktar değilki bütçeyi sarsmayacak bir miktar bence

haklısın canım, düşününce gerçekler böyle.ve bende vicdan azabı duymuyorum, çünkü her fırsatta benden çıkıyor para.ve dediğin gibi benim eşimde parayı bilse atlıyo üstüne.direk değil ama ben mecnur kalıyrum çok kez denedimde.

canım bu fiyatlar nerede?
bursada sadece acıbademde olabilir bu fiyatlar
medikal park
doruk tıp merkezi çekirge
jimer kadın doğum var buraları hem çok güzel hem de en çokkk problem bile olsa 3000 tl
normal doğum hamilelik 1500 tl
bence sen buralara bak.
kendini de kasma.
araştır canım.
hayırlısı olsun

umarım gerçekleştirebilirsin kararlı olmak lazım
ben eşime maaşımı eksik diyemem çünkü o da öğretmen bi de internet üzerinden hallediyor herşeyi ele gelen yok yani maaştan harçlık alıyoruz üstümüze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…