Kirli Çıkılar )))

selam kızlar ne güzel birikimler yapıyorsunuz :)
bende çok severim harcamayıda biriktirmeyide
bu ara altın aldı başını gitti gecen ay 645 lira olan cumhuriyet altını 690 liralardan gidiyo..
fikir için soruyorum birikimini altın yapanlar alıyormusunuz erteliyormusunuz..

ben önceden her ay 1 cumhuriyet altını alıyordum.. ama fiyatları çıkınca kararsız kaldım.. alsakmı ertelesekmi

aklıma gelio daha neler yaptım :) eşimi yemeğe çıkarttım:) bu paranın içinden:)

merhaba kızlaaaar 4 gündür yoktum istanbuldaydım. sizleri özledim vallahi:))
hem kursumuz vardı hem de eşimle güzel gezmiş olduk. kuzumu annannsine bıraktık rahattık yani
istanbulun trafiği bizi mahvetti ne o öyle ya her gidişimde bi daha gelmem diyorum ama yine de gitmeden edemiyorum
en yakın arkadaşım orda çalışıyor. 8 aylık hamile onu da görmüş oldum hediyesini alıp gitmiştim. 80 tl.
gitmeden düzayak bi ayakkabı almıştım 35 tl
orda tabi yol,ulaşım,yemek derken masrafımız 200 tl yi buldu geçti bile. yani 320 civarı harcamış oldum.
halen yorgunluğum çıkmadı bir de 4 günlük eksiklikten dolayı işlerim yoğundu. akşama daha da yoğunlaşacak:))) olsun da para kazanalım değil mi:))

Köyden o kadar çok şey geldi ki
artık dolapta yer yok
hepsini komşulara dağıttım
bu da yatırım sayılır değil mi =))

canım yeni evlisin ama aferin maşallah çok iyisin eşin senin kıymetini bilmeli:))
hele ki yılllık ve 5 yıllık planlarını yapmışsın ya hayran kaldım ne güzel inşallah evdeki hesap çarşıya uyar. hatta fazlasıyla olur umarım..
extra birşeye harcama yapmayınca cüzdan da eksilmiyor. mesela bugün çok yorgun olduğum için yemek yemeye eve gidemedim dışardan ısmarladık sekreterimle. kendime kızıyorum şuanda 15 tl uçtu gitti keşke yanıma biraz alsaymışım düşünemedim.
ben de kumbaramıza para atıyorum ama içinden harcanıyor çünkü mutfakta duruyor. evde yardımcımız bişeye ihtiyaç olduğunda oradan gideriyor. çok birikirse tümlettirmiyoruz ya kasap ya da market alışverişimizi yapıoruz..

kızlar ben hem ev hem de işyeri giderlerini takip ettiğim için kafam karışıyordu hesap yaparken.
excel tablosu yaptım 2 tane ev ve ofis için. aylık ne ödemeler yapmışım not ediyorum.
örneğin işyeri elektirk faturası geldi 31 tl son ödeme tarihi 01.10.2012
tablomda ilgili kutucuğa 31tl (01.10) yazıyorum henüz ödeme yapmadığım kutucukları kırmızı, yaptıklarımı da siyah yapıyorum

böylece giderler bir tabloda karşıma çıkıyor. temel giderleri yazıyorum kira-aidat-elektrik-su-gaz-türksat-tnet-türktelekom-cep tellerimiz-kredi kartlarımız-bakıcı parası vs... tabi işyeri tablomda farklı kalemler de var.
neyi hangi gün ne kadar ödemişim hepsi çıkıyor.
sadece market-kasap-kıyafet ve diğer ufak harcamalarım için küçük not defteri tutuyorum .Ay sonu da toplayıp tabloma yazıyorum.

gelirimi bu tabloya yazmıyorum her ay değişken yani bir sabitim yok. kısmetimde ne varsa onu kazanıyorum ona müdahale edemiyorum
zaten sekreterim bankoda not alıyor kimden ne gelmiş diye
giderleri kontrol altına almak çok önemli olduğu için sadece giderleri yazıyorum faturalar aydan aya ne artmış ne azalmış görmek iyi oluyor. zaten hedefim harcamaları azaltabilmek)

saol canım benim ya moral verdin valla bana:)ben zaten herşeyimi ama herşeyimi planlı yaparım mesela bir haftalık yapcam yemek bir haftalık giycem işe kıyafet bir haftada yapıcam temizlik gitcem yerler böle extra bişeler çıkarsa beni strese sokuo başqk burcuyum ve bu beni mahvedio hepsi başak burcum yüzünden:)

aynı şekilde eşimde böledir bişe yapcanda asla bensiz yapmaz bişe yemek isterse benide götürmeden boğazından geçmez:) gömek istese birlikte gideriz:)yemeyi gezmeyi çok sevioruz ama yerinde zmanında:) ve aslında o benden daha tutumlu ama cimri diil ben biraz harcatıorum:):) ama olsun o kadarda dimi....
evdeki hesap her zman tabiki uymaz ama en azından hedeflerime en yakını tutturabilmem lazım:) ne kadar yaklaşırsam o kadar kar dimi:)
arada bende harcarım ama olsun canım o kadarda bi dışardan yemek sölemişsin çokmu o kadar çalışıosun oda kendine süprizin senin hiç acıma :) en azından yemeğe gitmiş saçma sapan bişeye gitmemiş:) ben yanıma asla az para almam cüzdanımda 20 tl vardır ama görünmeyen bi gözünde 100 tl durur en iyisi çok olması:) hayat bu ne zmamn ne olca belli olmaz

kumbara konusundada kumbaram benim gardolapta duruo o günün soonunda herkes dökülür bozuklukları mutfakta olunca bende harcıyorum evdeki hanıma 20 tl bıraksanız mutfak masrafından daha iyi olmazmı?

merhaba arkadaşlar......
aramıza yeni yeni arkadaşlar katılmış ve maşallahları var.... :))
farmasi canım senin planlı bütçenle yarışacak arkadaşlar bile var aramızda....
saltanat elden gidiyor mu ne :))
şaka bir yana,faydalı şeylerde yarış iyidir....
hodri meydan... :))
beni hiç sormayın :))
bi çocuk okula başladı,bi çocuk yuvada,eve yardımcı arıyorum,artık yetişemiyorum... :))

günlük 20 tl demiştim açıklim o kadar cimri diilim:) terkar okuyunca bi cimri gördüm kendimi tabi karar szin:) kumbaadakini harcamakta mnatıklı sonuçta bişe için birikio bi eksik kapatıo:)

farmasiye yetişmek mümkünmü :)o iki çocukla yapıo bütün bunları acaba benim çocum olsa nolurdu çok merak ediorum:) bende çoluk yok çocuk yok yane:) bi başıma ne istersem yapıorum:) kocişe desem bu gece kahvaltı yapalım die çayı demlimmi der ama çocuk olsa diyebilirmim aman şunu yesin aman hafta sonu eğlensin:) zor yane çocuk olunca :)

hem de ne zor......hele de iki tane olunca.....hemde çalışıyorsan,hem de sosyal olmaya çabalıyorsan...maddi ihtiyaçlarını bir şekilde karşılarsın da, asıl mesele manevi ihtiyaçlarını karşılayabilmek...
bi de üçüncüyü düşünürsün,,,,,
yok yok artık aklımdan şüphe etmeye başladım... :))

slm kızlar valla hepinizi tebrik ediyorum sizlerin birikimlerinizi ve çabalarınızı okuyunca hep yapmak istediğim fakat bir türlü yapamadığım para biriktirmeye heveslendim az önce kendime bir kavanoz bulup içine bozuk paralarımı attım atarkende bir arkadaş yazmış burda yine ettihiyatü duasını okuyup attım umarım bende birikim yapabilirim..Benim 1 çocuğum var okul masrafları,mutfak masrafları,ev faturaları,özel ihtiyaçlar vs..derken 1000 tl den elime kalan sıfır oluyor..Bide sigaram,ev kiram yok yani sanırım ya ben beceriksizim yada paramın bereketi yok anlamadım valla..

merhaba canım benim valla planlı bütçeler yapan arkadaşları kutluyorum yaşasın kirli çıkılık gün geçtikçe daha da çoğalalım inşaallah canım Rabbim kolaylık versin sana da
ben bu sene kuzucuklarla planımı programımı yaptım çok şükür
temizlikçi kadına da yaz tatilinde yol vermiştim yazdan beri kendi işlerimi kendim yapıyorum hafta da 30 tl bize kalıyor bu şekilde de giderse belki ayda 1 sefer alırım
bu arada hal böyle olunca eşimin verdiği market parasının dışında ısmarladıklarımın parasını vermiyorum o da istemiyor zaten aylık en az ona 120 tl tasarruf ettirmiş oluyorum zaten o kadarlık da olsun değil mi ?

bence öncelikle aylık gelirin düzenliyse ve sabitse herşey daha kolay olur sonra bi kağıda elektrik su doğal gaz mutfak die kalem kalem harcamalarını yaz artık ne borcun ne giderin varsa alt alta yaz hepsini ve her birini tek tek ele al elektrik faturasını azaltmak için napabilirim? örnek halıyı hergece yemekten sonra elektrik süpürgesiyle süpürmicem gırgır kullancam
su faturasını düşürmek için napabilirm örnek: bozuk tuvalet muslugunu tamir ettircem gibi gibi
doğal gaz mesela aynı şekilde yemek yaparken düdüklü kullancam die:) yani hayatını olumsuz yönde etkilemicek ama boşunada olmıcak masrafları hayatımızdan çıkartmamız gerek:) kendimizi sıkmıcak yaşam kalitemizi etkilemicek şeyler:)
mutfak masrafında hergün bi ekmek yetiosa ikinciyi amaaaan sabah ne gitcem akşamdan alim dememk lazım sabah börek yaptın ekmek yenmedi unuttun küflendi atmamak lazım
yada pilavı iki katı kadar yapıp dökmemek lazım
sebzeleri çürütmemek lazım... vs ..vs... die gider bu
çocuk içinde gereksiz harcamalar yapmamak lazım mesela oyuncağa çok para vermemk her isteiğini o istediği anda diil sizin istediğiniz anda yapmak lazım die düşünüorum yok ne demek öğrensin die tabi çocum yok çocuk konusunda olanlar daha iyi fikirler verebilirler:)

benim çok hemşire arkadaşım var ve hepsi düzenli ve tutumludur..
ben hemşirelerin bu halini çok seviyorum

amma velakin bi tane de avukat arkadaşım var. o kadar çok lüzumsuz harcıyor ki marka alıyor. bir iki giydiği kıyafeti hemen veriyor.
çocuklarının her isteğini sırf sussunlar, yaramazlık yapmasınlar diye hemen kabul ediyor. hele o çocukları düşünemiyorum ilerde nasıl ev geçindircek onlar.
o kadar da kazanıyor ki ama evi bile yok belki 10 yıllık avukattır çok da güzel kazanıyor. bazen üzülüyorum çünkü çok seviyorum kendisini. burayı tavsiye edesim geliyor ama burda herşeyi konuşuyoruzz o yüzden çekiniyorum.
maşallah sen hepsinin üstesinden gelirsin canım

ben de 2 kardeşe sahibim. ama keşke daha fazla olsaymış.
İnsan büyüyünce daha iyi anlıyor kıymetini

kızlar geçen haftaki kötü olan ders programım akşam maile baktım değişmişti.
ömrümdeki en güzel programdı.
toplam 20 saat dersim vardı. biz meslekçilerde maaş karşılığı 20 saat zaten.
haftanın bir günü boş 2 günü 13.00 da evdeyim haftanın diğer 2 günü de 10.00 da evde olacaktım :))

bugün yine değişti. bizim meslek lisesi olunca bazen programın bile kafası karışıyor. dersler bölünüyor, bazı öğrenciler işletmeye gidiyor falan filan...

ama yine 1 gün boş. bu sefer biraz sabah geç gidiyorum öğlene kaymış ama yine çok güzel..
Allaha bir değil binlerce şükür..
ben haftada 11 işletmeye gidip 8 saat ücret aldığım bir de üstüne 40 saat derse girdiğim günleri bilirim.
Çok şükür..
İnşallah güzel bir yıl olur..
şu ders programının düzgünlüğü bile nasıl motive ediyor beni anlatamam. öğrencilere daha çok şey veresim okula daha hevesli gidesim geliyor..
Allah müdürümüzden de razı olsun.

Merhaba kirli çıkılar :)
Akıllıbıdık gözün aydın :) Tüm öğretmenlerin yeni eğitim- öğretim yılı hayırlı olsun. Dilerim verimli- faydalı bir yıl olur hem öğrenciler hem öğretmenler için :)

Bu ayki gelir- gider hesabı karışıktı. Altınları bozdurduk, bileziklere kadar uzandık :) Ne hikmetse bankadaki grama elimiz gitmedi :) Son tahlilde borcumuz olan 10000 tl'yi tamamladık. Mutluyuz :) Darısı diğer borçları, borçlulara :)

Önümüzdeki ay itibariyle 5590 tl ve 31 gram altın üzerine birikim yapmaya başlayacağım. Kurbana ne yapacağız hala karar veremedik bir de. Önümüzdeki maaştan kurban parasını da ayırmamız gerekiyor.

Tüm kafa karışıklığım ve hesaplardan aklımda kaldığı kadarıyla bu ayki birikime gene 800 tl diyorum Farmasi :) Hayrını görelim. Allah bereket versin cümle birikimlerimize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…