kızlar selam pazartesi sendromuna artık girmiorum nedense hep olurdu bu hafta sonu baya dinlendim 3 tane film izledim kitap okumayada niyetlendim ama olmadı:)
sonra izledim yabancı bi dizinin sezon finalini bitirdim ikinci sezonuna geçtim tazelendim yenilendim ohhhhh:) gelelim maddi durumlara...
bizim parasal durumlar belli oldugu için bildirimimi yaptım oh rahatladım:) aylık kendime 200 eşime 200 mufak masrafı olarak 400 ayırıoruz:) kendi param ve mutfak masrafı olarak benim yanımda 600 tl duruo genelde ama bu ay param öle bereketli çıktıki aman nazar değmesin bankamatikten parayı alırken ettehiyatü duasını okuyun kızlar işe yarıo:=) ayrıca eşimden habersiz kenara ayırdım 150 tl ile bu ay kızkardeşimin borcunu ödemiştim onu kenara atamadım bu ay o 600 tl ile yaptıklarımı yazım:)
160 tl gün parası verdim:)
kendime 69 tl ye spor ayakkabı aldım:)
ayın 15 inde 150 tl lik market alışverişi yaptım:)
zaten yaptı 380:) yanımda 120 tl var
e pazara çıktım kumbaraya attım :) kenara 15 tl ayırdım ve ve ve 50 tl de benzin aldım bu ay bu kadar şey yaptıysam ben bi dahiyim bence bide sağa sola bu kadar harcama çıkmasaydı nolurdu kimbilir şimdi bidahaki ay bakalım neler olcak:)
gerçi bu ay sadece eksikleri aldım stok yapamadım kışında stok yapcam inş:)
kızlar selam pazartesi sendromuna artık girmiorum nedense hep olurdu bu hafta sonu baya dinlendim 3 tane film izledim kitap okumayada niyetlendim ama olmadı:)
sonra izledim yabancı bi dizinin sezon finalini bitirdim ikinci sezonuna geçtim tazelendim yenilendim ohhhhh:) gelelim maddi durumlara...
bizim parasal durumlar belli oldugu için bildirimimi yaptım oh rahatladım:) aylık kendime 200 eşime 200 mufak masrafı olarak 400 ayırıoruz:) kendi param ve mutfak masrafı olarak benim yanımda 600 tl duruo genelde ama bu ay param öle bereketli çıktıki aman nazar değmesin bankamatikten parayı alırken ettehiyatü duasını okuyun kızlar işe yarıo:=) ayrıca eşimden habersiz kenara ayırdım 150 tl ile bu ay kızkardeşimin borcunu ödemiştim onu kenara atamadım bu ay o 600 tl ile yaptıklarımı yazım:)
160 tl gün parası verdim:)
kendime 69 tl ye spor ayakkabı aldım:)
ayın 15 inde 150 tl lik market alışverişi yaptım:)
zaten yaptı 380:) yanımda 120 tl var
e pazara çıktım kumbaraya attım :) kenara 15 tl ayırdım ve ve ve 50 tl de benzin aldım bu ay bu kadar şey yaptıysam ben bi dahiyim bence bide sağa sola bu kadar harcama çıkmasaydı nolurdu kimbilir şimdi bidahaki ay bakalım neler olcak:)
gerçi bu ay sadece eksikleri aldım stok yapamadım kışında stok yapcam inş:)
canım yeni evlisin ama aferin maşallah çok iyisin eşin senin kıymetini bilmeli:))
hele ki yılllık ve 5 yıllık planlarını yapmışsın ya hayran kaldım ne güzel inşallah evdeki hesap çarşıya uyar. hatta fazlasıyla olur umarım..
extra birşeye harcama yapmayınca cüzdan da eksilmiyor. mesela bugün çok yorgun olduğum için yemek yemeye eve gidemedim dışardan ısmarladık sekreterimle. kendime kızıyorum şuanda 15 tl uçtu gitti keşke yanıma biraz alsaymışım düşünemedim.
ben de kumbaramıza para atıyorum ama içinden harcanıyor çünkü mutfakta duruyor. evde yardımcımız bişeye ihtiyaç olduğunda oradan gideriyor. çok birikirse tümlettirmiyoruz ya kasap ya da market alışverişimizi yapıoruz..
saol canım benim ya moral verdin valla bana:)ben zaten herşeyimi ama herşeyimi planlı yaparım mesela bir haftalık yapcam yemek bir haftalık giycem işe kıyafet bir haftada yapıcam temizlik gitcem yerler böle extra bişeler çıkarsa beni strese sokuobaşqk burcuyum ve bu beni mahvedio hepsi başak burcum yüzünden:)
aynı şekilde eşimde böledir bişe yapcanda asla bensiz yapmaz bişe yemek isterse benide götürmeden boğazından geçmez:) gömek istese birlikte gideriz:)yemeyi gezmeyi çok sevioruz ama yerinde zmanında:) ve aslında o benden daha tutumlu ama cimri diil ben biraz harcatıorum:):) ama olsun o kadarda dimi....
evdeki hesap her zman tabiki uymaz ama en azından hedeflerime en yakını tutturabilmem lazım:) ne kadar yaklaşırsam o kadar kar dimi:)
arada bende harcarım ama olsun canım o kadarda bi dışardan yemek sölemişsin çokmu o kadar çalışıosun oda kendine süprizin senin hiç acıma :) en azından yemeğe gitmiş saçma sapan bişeye gitmemiş:) ben yanıma asla az para almam cüzdanımda 20 tl vardır ama görünmeyen bi gözünde 100 tl durur en iyisi çok olması:) hayat bu ne zmamn ne olca belli olmaz
kumbara konusundada kumbaram benim gardolapta duruo o günün soonunda herkes dökülür bozuklukları mutfakta olunca bende harcıyorum evdeki hanıma 20 tl bıraksanız mutfak masrafından daha iyi olmazmı?
merhaba arkadaşlar......
aramıza yeni yeni arkadaşlar katılmış ve maşallahları var.... :))
farmasi canım senin planlı bütçenle yarışacak arkadaşlar bile var aramızda....
saltanat elden gidiyor mu ne :))
şaka bir yana,faydalı şeylerde yarış iyidir....
hodri meydan... :))
beni hiç sormayın :))
bi çocuk okula başladı,bi çocuk yuvada,eve yardımcı arıyorum,artık yetişemiyorum... :))
farmasiye yetişmek mümkünmü :)o iki çocukla yapıo bütün bunları acaba benim çocum olsa nolurdu çok merak ediorum:) bende çoluk yok çocuk yok yane:) bi başıma ne istersem yapıorum:) kocişe desem bu gece kahvaltı yapalım die çayı demlimmi der ama çocuk olsa diyebilirmim aman şunu yesin aman hafta sonu eğlensin:) zor yane çocuk olunca :)
hem de ne zor......hele de iki tane olunca.....hemde çalışıyorsan,hem de sosyal olmaya çabalıyorsan...maddi ihtiyaçlarını bir şekilde karşılarsın da, asıl mesele manevi ihtiyaçlarını karşılayabilmek...
bi de üçüncüyü düşünürsün,,,,,
yok yok artık aklımdan şüphe etmeye başladım... :))[/QUOT
benim annemde çalışan bi bayandı ve 3 kardeşiz noldu büyüdük ama en büyük bendim :) şu an itiraf ediorum tek olmayı tercih edermiydim evet ederdim:) şuanda mutluyum ama en azında daha fazla ilgi görmüş bi çocukluk geçirirdim yane çok kardeşlilik ileriki zmanlarda iyi bişe küçükken diil:) bence max olması gerekn sayı 2:)
hem de ne zor......hele de iki tane olunca.....hemde çalışıyorsan,hem de sosyal olmaya çabalıyorsan...maddi ihtiyaçlarını bir şekilde karşılarsın da, asıl mesele manevi ihtiyaçlarını karşılayabilmek...
yok yok artık aklımdan şüphe etmeye başladım... :))[/QUOT
benim annemde çalışan bi bayandı ve 3 kardeşiz noldu büyüdük ama en büyük bendim :) şu an itiraf ediorum tek olmayı tercih edermiydim evet ederdim:) şuanda mutluyum ama en azında daha fazla ilgi görmüş bi çocukluk geçirirdim yane çok kardeşlilik ileriki zmanlarda iyi bişe küçükken diil:) bence max olması gerekn sayı 2:)
ona bakarsan ben evlenene kadar 1 tane bile istemiyordum,istemiyordum derken, düşünmüyordum öyle bir hayalim yoktu yani... :)
ama evlenip evlat sahibi olduktan sonra,kalabalık evler,cıvıl cıvıl sesler,boy boy çocuklar bir evliliğin en büyük zenginliği diye düşünüyorum... :)
diyorum ya birşeyler oldu bana... :))
maddi ve manevi açıdan yeterli olabileceğini düşünenler sayıda sınır tanımamalı bence...
ha beni sorarsan ben istiyorum ama cesaret edemiyorum... :))
merhaba arkadaşlar......
aramıza yeni yeni arkadaşlar katılmış ve maşallahları var.... :))
farmasi canım senin planlı bütçenle yarışacak arkadaşlar bile var aramızda....
saltanat elden gidiyor mu ne :))
şaka bir yana,faydalı şeylerde yarış iyidir....
hodri meydan... :))
beni hiç sormayın :))
bi çocuk okula başladı,bi çocuk yuvada,eve yardımcı arıyorum,artık yetişemiyorum... :))
slm kızlar valla hepinizi tebrik ediyorum sizlerin birikimlerinizi ve çabalarınızı okuyunca hep yapmak istediğim fakat bir türlü yapamadığım para biriktirmeye heveslendim az önce kendime bir kavanoz bulup içine bozuk paralarımı attım atarkende bir arkadaş yazmış burda yine ettihiyatü duasını okuyup attım umarım bende birikim yapabilirim..Benim 1 çocuğum var okul masrafları,mutfak masrafları,ev faturaları,özel ihtiyaçlar vs..derken 1000 tl den elime kalan sıfır oluyor..Bide sigaram,ev kiram yok yani sanırım ya ben beceriksizim yada paramın bereketi yok anlamadım valla..
benim çok hemşire arkadaşım var ve hepsi düzenli ve tutumludur..canım yeni evlisin ama aferin maşallah çok iyisin eşin senin kıymetini bilmeli:))
hele ki yılllık ve 5 yıllık planlarını yapmışsın ya hayran kaldım ne güzel inşallah evdeki hesap çarşıya uyar. hatta fazlasıyla olur umarım..
extra birşeye harcama yapmayınca cüzdan da eksilmiyor. mesela bugün çok yorgun olduğum için yemek yemeye eve gidemedim dışardan ısmarladık sekreterimle. kendime kızıyorum şuanda 15 tl uçtu gitti keşke yanıma biraz alsaymışım düşünemedim.
ben de kumbaramıza para atıyorum ama içinden harcanıyor çünkü mutfakta duruyor. evde yardımcımız bişeye ihtiyaç olduğunda oradan gideriyor. çok birikirse tümlettirmiyoruz ya kasap ya da market alışverişimizi yapıoruz..
maşallah sen hepsinin üstesinden gelirsin canımhem de ne zor......hele de iki tane olunca.....hemde çalışıyorsan,hem de sosyal olmaya çabalıyorsan...maddi ihtiyaçlarını bir şekildekarşılarsın da, asıl mesele manevi ihtiyaçlarını karşılayabilmek...
yok yok artık aklımdan şüphe etmeye başladım... :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?