Kirli Çıkılar )))

kızlar arabamızı satıyoruz onun parasını koruyup seneye daha iyi araba almak istiyoruz arabamız eski ve malesef masraf çıkarıyor en son bujülerden biri yanmış 200lira demişler ama açılmışken ordakiler de değişse iyi olur demişler 800 olur o zaman demilşler böyle olunca satalım dedik
şimdi altın alalım istiyoruz sizce fon şeklinde mi alsak yoksa fiziki altın mı alsak ben garantiden altın hesabı açalım diyorum eşim de fiziki alalım diyor sizce ne yapsak

merhaba kızlar,
kumbaramda 100 tl civarı birikmiş, borç varken birikim yapmak ne kadar mantıklı tartışılır ama bu paraya dokunmak istemiyorum. sonra üzerini tamamlar çeyrek altın alırım diye düşünüyorum. cuma günü tmizliğe kadın gelecek 80 tl ona, saçımı kestirmem gerekiyor onada 40-50 tl civarı gidecek. eşime, bana ve kızıma pijama almam lazım artık onlarıda önümüzdeki aya bırakıyorum. gerçi kurbanda var ama Allah'ım bir kolaylık nasip eder inşallah...
bol ve hayırlı kazançlar kızlar:)

bu ay birikim yapamadım, yeni bir şehire taşındık, 4500 tl masrafımız oldu, önümüzdeki aylarda inşallah...

kızlarrrr yardımmmmm fikir verin bana:18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:

kızlarrrr yardımmmmm fikir verin bana:18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:

tatlım eğer arabanızı satıp altın almakta kararlıysanız yane düşsede çıksada kabulümüz derseneniz bence fziki altın almayın neden çünkü kuyumcular bir çeyrekten 6 tl kazanıolar bi çeyrek ne kadar? 160 tl hesapla bi 160 tl den 6 lira kazanırsa arabanızda diyelimki 20.000 olsun 2 bin lira ederhadi 2 bin yapmasında 1.5 olsun yane kuyumcunun karından dolayı her şekilde al sat zarara girceksin hemdeeeeeee evde altın saklmaka çok sakıncalı bence ben olsam riske girmezdim bankada altın hesabı daha garantiymiş gibi gelio bana:) ama yinede sen bilirsin?

sabah sabah matematiğime bakarmısıız ya?20000*6/160=2000 bu sonucu benden başkası bulamaz heralde
diorum niye böle çıktı ya:) sonuç 750 çıkıo tatlım yane 20000 oldunu varsay arabanın fiziki altın al sonrada onları sat 750 tl en az kaybın olcak sırf aldıklarını satmak için hesabı düzelttim bu sefer:)

KIzlar dün domates partisi vardı evde bugünde patlıcan günüm var.Bunlar kış hazırlıklarım.Eşime kış için domates al dedim 42 kilo domates almış 4 ay yeter artık ..bugünde kuruluk patlıcan yapcam yarısını fırınlarım kahvaltı için yarısını oyarım.Umarım derin dondurucuma göz değmez yoksa tüm emekler boşa.Kış için 15 kilo fasulyem,12 kilo bezelye,30 kilo kadar patlıcanın değişik versiyonları.semizotu ve çocuklar için köy yoğurdu attım Kurban içinde az bir yer kaldı.kimisine çok gelebilir ama biz 4 kişiyiz kayınvalide ve pederde bize taşıncaklar çocuklara bakmak için ancak yeter

herkese günaydın
dün neler oldu neler
arabamızı sattık....
bahsetmiştim eşim değiştirmek istiyor diye
bugün de kredi çekeceğiz ve yeni bir araba alacağız.
yani anlayacağuınız tüm birikim gitti bankadaki param ve altınlarım bozuldu.((

şu an kumbaramda 30 tl var.
ve cüzdanımda 50 tl var.tüm param bu kaldı yani

25.000 tl kredi ödeyeceğiz 20 ayda.
ama üzülmüyorum hayırlısı olsun.

ben yine de kredi öderken 50-100 birikim yaparım inşallah
zaten 50 tl günüm var kumbaraya da 50 atsam aylık 100 artırırım. eşimden de bozuklukları alırım:)
olur 130 falan.
Allah büyük sağlık olsun
önümüzde de kurban var. ama ben onu parasını ayalayacağım:)

sizde nerden nasıl kısıp para biriktirebilirim
-------------------------------------------
kazanç eşimle ben toplam 3100 tl((

1000 tl kredi ödeyeceğiz
kredi kartı sabit taksitimiz 600 tl
faturalar 340 tl
anaokulu 75 tl
gün parası 50 tl
pazar 80 tl diyelim
market 300 tl
nakit ihtiyacı 300 tl
2745 tl yaptı
355 tl kalıyor gibi görünüyor. umarım kalır da yine biriktiririm.
50 tl si zaten birikim:)

sizce harcamalarımız nasıl az mı çok mu?

şu 1 ayda ne çok şey değişti hayatımda.

loveli sen de satıyormuşsun arabayı hayırlı olsun.

bereketli olsun canım:)

bereketli olsun canım:)

ben pek anlamamda soyle bı baktım harcamalar banda normal gıbı geldı market 300 cokmu dıcemde cocuk var sanırım
kk taksıtıde bıtırılebılecek bısey degıl yuklu gelıyor
Allah yardımcınız olsun

öncelikle hayrlı uğurlu bol bol kazançlı olsun bizde gözümüzü karartıp ev kredisine gircez inşallah::) allah kısmet ederse:) öncelikle bi yanlışı düzeltebilirmiyim izin veirirsen:)
bu paranın 50 lirası birikim diil ödediğiniz kredide birikim yane 1050 lirası birikim siz demekki paranızın üçte birini zaten birikime ayırıosunuz buda toplam paranızın yüzde otuzüçü yapar şu an zaten adeal noktadasınız:) bu iyi durumda oldugunuzu gösterir:)
şimdi harcamaları kalem kalem yazmışsınız bi bakalım krediye yapılabilcek bişe yok:) sabit ,kredi kartıda sabit demişsiniz oda ödencek onada yapılabilcek bişe yok,anaokuluda sabit çocuk gitcek orya mecbur:),mtfak pazarda olcak onada belki az bi oynama yapılabilir ama çocuk olunca etti tavuktu balıktı hepsi olmak zorunda belki üç beş artırılabilir fakat onu hesaba katmayalım olursa artısı olur:) gün parasını sizin yapabileceğiniz tek yer nakit ihtiyacı ve faturalarda olabilir:) ama çok diil harcamalarınız ideal allah kolaylık versin:)

herkese selam

akıllıbıdık ben otizimli bir annenin burada üzüntülerini paylaştığı bir sayfayı okumuştum ve çok üzülmüştüm. Komşularının artık evlerine bile gelmediğini, kapılarını bile onlara açmadığını yazmıştı =( Çok üzücü gerçekten. Sen zaten vicdan sahibi bir insansın bu yüzden o yavruya en iyi eğitimi vereceğinden hiç kuşkum yok. Şurada 1-2 yazından anladım bunu, o ailenin de senin sınıfına göndermek istemesinin sebebi de budur. BU forumda kadesa nickli bir bayan var ve bu konularda oldukça bilgili. İstersen kendisinden yardım iste. Neler yapabileceğinden bahseder biraz sana.

Loveli eve hırsız falan girerse eminim çok üzülürsünüz. Bu yüzden banka tercih edin. Vadeli hesapların getirisi nasıl bilmiyorum ama ben olsam altın alırdım. Geçen yıl 680den aldık, zarar ettik diye üzülüyordum ama yine yükseldi altın.

Karanfilce benim de ders programım istediğim gibi oldu, inşallah değişmez.

Bizim harcamalar hala devam ediyor Oğluma kışlık kıyafet almamız gerek. Yaşdığım ilçeden alabilirim biraz daha ucuz burada ama 1-2 yıkamaya rengi soluyor buradan aldıklarımın. BU yüzden il merkezine gitmemiz gerek. Bitmiyor masraflar =)
Bu arada oğlum bakıcıya alıştı artık ama değiştirmeyi planlıyorum çünkü kadın pek bir rahat. Bütün gün tv açık çocukla oyun bile oynamıyor. Onu konuşturmaya çalışmıyor. Hele geçen gün sessizce eve girdim tv'de kadın programı açıktı oğlum yerde oyun oynuyordu kendi kendine, beni farkedince hemen TRTçocuk kanalını açtı Ayrıca yediği yemeğin artığını bile çöpe dökmüyor, çocuk durmadı diyor İşe giderken mutfağım tertemiz olur ama döndüğümde tezgahın üstü dopdolu oluyor, anladığım kadarıyla birileri bu kadına akıl vermiş hiç iş yapma sonra arkası gelir diye. Bakalım bugün iyi bir konuşma yapacağım düzelme olmazsa hoşçakal diyeceğim kendisine.

monna saç kesimi 40-50tl mi Eğer sadece kesimse çok fazla bence.

çokk teşekkürler canım.
içime su serptin.
zaten faturaları düşürmeye çalışıyorum ama pek mümkün olmuyor.akiti de vidare edeceğim.o belki düşebilir
sağol orumun için

bakıcı işi çok zor canım.işin rast gitsin.

çokk teşekkürler canım.
içime su serptin.
zaten faturaları düşürmeye çalışıyorum ama pek mümkün olmuyor.akiti de vidare edeceğim.o belki düşebilir
sağol orumun için

fatura konusunda sende sorun yok bence tasarruf ediomusun evet peki neden düşmüo sürekli zam gelio yane sen artmadına dua et az harcıosun ama eski faturanı ödüosun çünkü zam zam zam elektriğe yine gelmiş zam......
nakittede 300 iyi bi para sonuçta hiçmi dışarı çıkmıcaksınız benzin almıcaksınız üstüne başına bişe almıcaksın çocuna bişe almıcaksın ordan kırpsan kırpsan 20 lira belki:)
ha artan 355 liranında 150 sini sayma hep bi ekstra çıkar 200 lede her ay 2 gram altın alsan
hem kredi ödersin
hem her ay 2 gram altın yaparsın
mutfaktan 20 lira nakitten 20 lira kırpsan ayda 40 tlde kenara koyarsın:) tab her ay aynı olcak die bişe yok bazı ay hiç altın yapamazsın bazı ay 3 gram alırsın:)bir yılda kenara 40 tl koydunu düşünsene bir yıl sonunda 500 lira yapar:)
yane şu an çok çok çok iyisin bence:) allah bozmasın....
of yine çok konuştum

Kızlar selammm... Biraz gr altınım var ınternetten almış olduğum suan 150 tl kardayım :) Ama satamıyorum ya daha cok cıkarsa altın dıye :) Siz ne düşünüyosunuz, bugunlerde pıyasayı takıp edemıyorum, altın için neler dıyorlar? :)

sürekli bakıcı elinde büyümüş biri olarak şunu sölim bakıcının b'sinden bile nefret ediorummmmmmm.....ama mecbur çünkü annem çalışıodu kafama tencere kapaklarımı yemedim altımda inat olsun die yapıp akşama kadar ölemi kalmadım neler neler:) seni çok iyi anlıorum çocum olursa oda benim gibi olcak çünkü bende çalısıorum bu konuda çokda tedirginim.....ama allah sabır versin sana en azından çocun ev ortamında büyyo ben bide yıllarca kreş hayatı çektim...tabi benle birlikte annemde ama noldu büyüdüm :)
bence çocuğu ev ortamında büyütmekle e n iyisini yapmışsın çok doğru bi karar tabii bakıcınında biraz usturuplu davranması lazım en azından kendi yediği tabağını sudan geçirip makinaya koysun yane zor bişe diil tatile gelmio sonuçta evine çocuk bakmaya gelio... sen ona okadar parayı kadın programı izlesin die vermiosun zaten çok halısın allah sabır versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…