herkese selam
akıllıbıdık ben otizimli bir annenin burada üzüntülerini paylaştığı bir sayfayı okumuştum ve çok üzülmüştüm. Komşularının artık evlerine bile gelmediğini, kapılarını bile onlara açmadığını yazmıştı =( Çok üzücü gerçekten. Sen zaten vicdan sahibi bir insansın bu yüzden o yavruya en iyi eğitimi vereceğinden hiç kuşkum yok. Şurada 1-2 yazından anladım bunu, o ailenin de senin sınıfına göndermek istemesinin sebebi de budur. BU forumda kadesa nickli bir bayan var ve bu konularda oldukça bilgili. İstersen kendisinden yardım iste. Neler yapabileceğinden bahseder biraz sana.
Loveli eve hırsız falan girerse eminim çok üzülürsünüz. Bu yüzden banka tercih edin. Vadeli hesapların getirisi nasıl bilmiyorum ama ben olsam altın alırdım. Geçen yıl 680den aldık, zarar ettik diye üzülüyordum ama yine yükseldi altın.
Karanfilce benim de ders programım istediğim gibi oldu, inşallah değişmez.
Bizim harcamalar hala devam ediyorOğluma kışlık kıyafet almamız gerek. Yaşdığım ilçeden alabilirim biraz daha ucuz burada ama 1-2 yıkamaya rengi soluyor buradan aldıklarımın. BU yüzden il merkezine gitmemiz gerek. Bitmiyor masraflar =)
Bu arada oğlum bakıcıya alıştı artık ama değiştirmeyi planlıyorum çünkü kadın pek bir rahat. Bütün gün tv açık çocukla oyun bile oynamıyor. Onu konuşturmaya çalışmıyor. Hele geçen gün sessizce eve girdim tv'de kadın programı açıktı oğlum yerde oyun oynuyordu kendi kendine, beni farkedince hemen TRTçocuk kanalını açtıAyrıca yediği yemeğin artığını bile çöpe dökmüyor, çocuk durmadı diyor İşe giderken mutfağım tertemiz olur ama döndüğümde tezgahın üstü dopdolu oluyor, anladığım kadarıyla birileri bu kadına akıl vermiş hiç iş yapma sonra arkası gelir diye. Bakalım bugün iyi bir konuşma yapacağım düzelme olmazsa hoşçakal diyeceğim kendisine.
sağol selincim
ha bu arada evinin resimlerini de gördüm çok güzelll
ben de banka taraftarıyım kandırayım eşimi
herkese günaydın
dün neler oldu neler
arabamızı sattık....
bahsetmiştim eşim değiştirmek istiyor diye
bugün de kredi çekeceğiz ve yeni bir araba alacağız.
yani anlayacağuınız tüm birikim gitti bankadaki param ve altınlarım bozuldu.((
şu an kumbaramda 30 tl var.
ve cüzdanımda 50 tl var.tüm param bu kaldı yani
25.000 tl kredi ödeyeceğiz 20 ayda.
ama üzülmüyorum hayırlısı olsun.
ben yine de kredi öderken 50-100 birikim yaparım inşallah
zaten 50 tl günüm var kumbaraya da 50 atsam aylık 100 artırırım. eşimden de bozuklukları alırım:)
olur 130 falan.
Allah büyük sağlık olsun
önümüzde de kurban var. ama ben onu parasını ayalayacağım:)
sizde nerden nasıl kısıp para biriktirebilirim
-------------------------------------------
kazanç eşimle ben toplam 3100 tl((
1000 tl kredi ödeyeceğiz
kredi kartı sabit taksitimiz 600 tl
faturalar 340 tl
anaokulu 75 tl
gün parası 50 tl
pazar 80 tl diyelim
market 300 tl
nakit ihtiyacı 300 tl
2745 tl yaptı
355 tl kalıyor gibi görünüyor. umarım kalır da yine biriktiririm.
50 tl si zaten birikim:)
sizce harcamalarımız nasıl az mı çok mu?
şu 1 ayda ne çok şey değişti hayatımda.
loveli sen de satıyormuşsun arabayı hayırlı olsun.
kızlar arabamızı satıyoruz onun parasını koruyup seneye daha iyi araba almak istiyoruz arabamız eski ve malesef masraf çıkarıyor en son bujülerden biri yanmış 200lira demişler ama açılmışken ordakiler de değişse iyi olur demişler 800 olur o zaman demilşler böyle olunca satalım dedik
şimdi altın alalım istiyoruz sizce fon şeklinde mi alsak yoksa fiziki altın mı alsak ben garantiden altın hesabı açalım diyorum eşim de fiziki alalım diyor sizce ne yapsak
herkese selam
akıllıbıdık ben otizimli bir annenin burada üzüntülerini paylaştığı bir sayfayı okumuştum ve çok üzülmüştüm. Komşularının artık evlerine bile gelmediğini, kapılarını bile onlara açmadığını yazmıştı =( Çok üzücü gerçekten. Sen zaten vicdan sahibi bir insansın bu yüzden o yavruya en iyi eğitimi vereceğinden hiç kuşkum yok. Şurada 1-2 yazından anladım bunu, o ailenin de senin sınıfına göndermek istemesinin sebebi de budur. BU forumda kadesa nickli bir bayan var ve bu konularda oldukça bilgili. İstersen kendisinden yardım iste. Neler yapabileceğinden bahseder biraz sana.
Loveli eve hırsız falan girerse eminim çok üzülürsünüz. Bu yüzden banka tercih edin. Vadeli hesapların getirisi nasıl bilmiyorum ama ben olsam altın alırdım. Geçen yıl 680den aldık, zarar ettik diye üzülüyordum ama yine yükseldi altın.
Bizim harcamalar hala devam ediyorOğluma kışlık kıyafet almamız gerek. Yaşdığım ilçeden alabilirim biraz daha ucuz burada ama 1-2 yıkamaya rengi soluyor buradan aldıklarımın. BU yüzden il merkezine gitmemiz gerek. Bitmiyor masraflar =)
Bu arada oğlum bakıcıya alıştı artık ama değiştirmeyi planlıyorum çünkü kadın pek bir rahat. Bütün gün tv açık çocukla oyun bile oynamıyor. Onu konuşturmaya çalışmıyor. Hele geçen gün sessizce eve girdim tv'de kadın programı açıktı oğlum yerde oyun oynuyordu kendi kendine, beni farkedince hemen TRTçocuk kanalını açtıAyrıca yediği yemeğin artığını bile çöpe dökmüyor, çocuk durmadı diyor İşe giderken mutfağım tertemiz olur ama döndüğümde tezgahın üstü dopdolu oluyor, anladığım kadarıyla birileri bu kadına akıl vermiş hiç iş yapma sonra arkası gelir diye. Bakalım bugün iyi bir konuşma yapacağım düzelme olmazsa hoşçakal diyeceğim kendisine.
herkese selam
selam kızlar, çocuk konusu açılmış, açıkcası ben pek yanaşmıyordum, anne olma gibi bi hayalim yoktu, eşimin hakkına daha fazla girmemek için 2 yılın ardından "olsun artık" dedim. ben pek bu fikre ısınamam falan diyordum, yani anne gibi olamam falan. ama çok tuhaf o şu an hep benimleartık acıktım, yemek yedim gibi tekil cümleler yerine acıktık, yemek yedik gibi çoğul cümleler kuruyorum :) insan alışıyormuş meğer, hep derlerdi, Allah onun sevigisini verir içine diye. neyse Rabbim isteyen herkese hayırlı, sağlıklı, salih evlatlar versin.
pazar günü köyden kışlık tereyağım ve peynirim geldi, kayınvalidem yağı eritmiş, kullanıma hazır hale getirmiş sağolsun. parasının da büyük bi kısmını verdik, piyasada şu an güvendiğimiz bi yer var tereyağının kilosu15-17 civarı. ama biz 9 tlden aldık, hem de mis gibi katkısız köy tereyağı.
eşim de ben de öğretmen olduğumuz için eğitim ödeneği 1400 lira olarak geçicek elimize, kurban parasını ve kışlık lastik parasını bununla karşılarsak,anneme olan borcumuzu ekim ayında aksatmamış olcaz inşallah.
herkese bereketli kazançlar ve birikimler diliyorum.
monna saç kesimi 40-50tl miEğer sadece kesimse çok fazla bence.
herkese selam
birşey soracağım kesinlikle art niyetim yok.bu eğitim ödeneği öğretmenlere eğitim yılı boyunca sarf malzeme kitap vs almaları için veriliyor diye biliyorum . yoksa öğretmenin şahsına yapılan bir yardım mı bu?
aynısını bende bi arkadaşa söylemiştim azarlamıştı beni.bende öyle biliyorum.
yazılanları okudunuz demek buna sevindim keşke cevap verme zahmetinde de bulunsaydınız. ama cevap verecek bişey bulamadınız sanırım
yok üstünden çok yazı geçmişti yeni okudum yani ondan bende yoksunuzdur diye yazmadım.yani demek siz öyle bir öğretmen değilsiniz ama öyle öğretmenler var ki zorla hediye aldırıyorlar bu ayrı bişey tabi bunu asla üstünüze alınmayın.sınav parası öğrencilerden toplanıyor(girişte top top kağıtlar verilmesine rağmen).ama ödenek kırtasiye için veriliyor diye biliyorum ama sizin okul bunları zaten karşılıyormuş.
bende aranıza katılmıştım güya ama 3 gündür hiç para harcamadım. o nedenle kumbaraya tek kuruş atamadım. işe arabayla gidip geliyorum. yemeği de yemekhanede yiyoruz. kartla ödüyoruz. cebimde 5 lira var. onla gelip gidiyom 3 gündür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?