Kirli Çıkılar )))

çocuk öğlen uykusuna yatınca yapabilir o kadar da rahat olmamalı. en az 1 saat uyuyordur. süpürge çok ses çıkarır süpürmez de yemeğini yapar ya da mutfağını toplar ya da ütünü yapar.
11-12 gibi çıkıyorum ben evden. zaten 12.00-13.00 gibi uyuyor. kadın için nerden baksan 5 saat vakit kalıyor. her işimi yapıyor valla baştan öyle konuşmuştuk ama çocuk ayaktayken asla iş yapmayacaksın diyorum. işte benim avantajım sabah geç gitmem oluyor. ben çıkarken evde iş kalsa bile uyutunca ben yaparım sen merak etme diyor. eşim bana göre daha erken eve geliyor. 16.30-17.00 gibi. o çocukla oyun oynarken kadın sofrayı hazırlıyor salatayı yapıyor ben 18.30-19.00 gibi evdeyim.ben geliyorum o çıkıyor. herşeyi hazır buluyorum. çok şükür düzenim iyi bakıcımız da iyi..

sağol selincim
ha bu arada evinin resimlerini de gördüm çok güzelll
ben de banka taraftarıyım kandırayım eşimi

sağol selincim
ha bu arada evinin resimlerini de gördüm çok güzelll
ben de banka taraftarıyım kandırayım eşimi

saol canım ya çok teşekkür ederim valla yeni ev kuruosun o kadar özenip bezeniosun heycanlanıosun sonrada içinde yaşıosun hep huzurlu olmak istemiştim oda oldu :)
bend eo heyzanla koydum resimleri buraya:) heveslendim:) ama bazı değşiklikler yaptım onuda koycam yakın bi zmanda:)

ay ne çok araba satan var benim de satasım geldi:)))
canım harcamaların gayet normal borçluyken ekstra birikim yapabilirsen helal valla:)
dışarda yemek yer misiniz? hesapta ve ihtiyaçta yokken sırf çok beğendin diye çocuğuna ya da kendine kılık kıyafet alır mısın? sigara içer misiniz? taksi alışkanlığınız var mı? abur cubur alır mısınız? varsa bunları kısabilirsin

mesela avm'lerde saatlik çocuk oyun parkları var bilirsiniz dünyanın parasıdır. babası illaki sokar oraya oynarlar bir de çıkınca pide-ayran ister bizim ufaklık. biz de yeriz, al sana nerden baksan 40-50 tl.

daha dün eşim pastaneye uğramış canım çekti diye tatlı ve dondurma almış. 20 tl

yani diyeceği o ki dikkat etmezsen suyunu çabucak çeker. kalan 355 tl yi hiç yok sayman gerekir

yoksa et,süt,yoğurt gibi temel ihtiyaçlardan tabiki vazgeçilmez..kısamazsın.marketi düşürmeyi düşünme bence.onun yerine örnek verdiklerimden kısabilirsin. ha ben kısmıyorum çocuğumla ilgili şeyleri seve seve yapıyorum ama paraya sıkışık olsam kısardım mecburen. her istediğini yapmazdım

şuan için bir birikimim yok bu aya ait anneme 200tl tlf kayınvalideme 300tl harçlık( eşimin tayini çıkarsa harçlık vereceğim diye adak vermiştim) bunlar bir yatırım sayılır :))
nasip olursa kırtasiye parası bu ayın sınırlarında yatarsa direk kenara yatırım olarak yatırcağım sanırım 26 eylül gibi yatar her yıl o günlerde yatıyordu direk 700 tl ayırmış olacağım tabi daha belli değil

canım bence senin düşündüğün gibi yapın.fiziki almayın.hem selinin söylediği gibi fiziki de al sattan doğan zarar fazla olur hem de Allah korusun çalınırsa tüm birikiminiz gider çok üzülürsünüz.yine siz bilirsiniz tabi.hakkınızda hayırlısı olsun.

yusumcum bakıcıyla konuşma yapman en iyisi gerçekten.bakıcının işine gelmiyorsa senin istediklerinin bıraksın gider seninde sinirlerin bozulmamış olur.

her şehirde her işte olduğu gibi bakıcılığın da piyasası oluyor malum. sizin bakıcıda benzerlerine bakıp kafasında bi miktar mı belirledi acaba.az da olsa ev işi yapmam için şu miktarı almalıyım,onu almıyorsam yediğim tabağı bile kaldırmam gibisinden bir düşünce içerisinemi girdi acaba.

burada görüyorum bazı tanıdıklarımda. allrigt'ın dediği gibi bakıcısı olan birkaç arkadaşım var biraz fazla veriyorlar.istanbulda herşey gibi çok pahalı zaten bakıcı olayıda.

Son düzenleme:
kızlar herkese merhaba

araba değiştirenlerin arabaları hayırlı olsun
değiştirme niyetinde olanlara da Allah fırsat versin

birikim yapanların birikimleri hayırlı olsun

yusum bakıcına dur demenin zamanı gelmiş geçiyor haberin olsun canım ne bu edepsizlik pc başında sinirlerim bozuldu

çok teşşekkür ederim ne kadar güzel şeyler yazmışsın hakkımda ben inanıyorum öğrencim için çok şey değişecek sınıftaki arkadaşları da onu çok sevdi sevmeleri için uğraşıyorum....
bakıcı konusundada kesinlikle kimseye güvenemem gibi geliyor kamera filan koyardım eve en başta madde madde yazardım şunlar yapılacak bir nevi sözleşme gibi ve kesilikle haftalık verirdim ücretini çünkü paranın yüzü sıcaktır cuma aldıgı para için bir hafat daha istekli çalışır ay başında alınan para ay ortasına kalmıyor bile önce çalışır sonra verirdim ama kameredan da kesinlikle haberi olmasın isterdim taki kötü bir durumda yüzleşmek gerekirse o zamna söylerdim ki kameralara oynamasın diye ve herkesin hassas bir noktası vardır kiminde merhamet kiminde helal para anlayışı kiminde benimde başıma gelir korkusu kiminde para hırsı kiminde hediye ikram zaafı bunu keşveder arda bir tetiklerdim çocugum için sürekli karşıdaki kişiye zar atar durumdum hiç çıkmayacak gibi ehli keyf davranmasın heran çıkarmıyım diyede sırnaşıklık yapmasın doğal içten çocuguma samimi olsun yeter ne anlaştıysak onu yapsın çokta zor değil su içtiğin bardağı yıkayıp kaldırmak yediğin meyvenin çöpünü çöpe atmak..... van da 350ye tam gün ve cts de dahil olunca 400-450ye bakıyorlardı bursada üst kat komşum 1 yaşındaki çocugunu sadece öğleden sonra baktrıyor ve çocuk öğlenler 3 saat kesintisiz uyuyormuş diye haftada 1 ütü 1gün temzilik ve komşum hergünde tezgaha hangi malzemeyi koyarsada onun yemeğini yapıyormuş üstelik aynı mahallede oturyorlar ve 500 e benim bildiğim fiyat camiası böyle

selam kızlar, çocuk konusu açılmış, açıkcası ben pek yanaşmıyordum, anne olma gibi bi hayalim yoktu, eşimin hakkına daha fazla girmemek için 2 yılın ardından "olsun artık" dedim. ben pek bu fikre ısınamam falan diyordum, yani anne gibi olamam falan. ama çok tuhaf o şu an hep benimle artık acıktım, yemek yedim gibi tekil cümleler yerine acıktık, yemek yedik gibi çoğul cümleler kuruyorum :) insan alışıyormuş meğer, hep derlerdi, Allah onun sevigisini verir içine diye. neyse Rabbim isteyen herkese hayırlı, sağlıklı, salih evlatlar versin.
pazar günü köyden kışlık tereyağım ve peynirim geldi, kayınvalidem yağı eritmiş, kullanıma hazır hale getirmiş sağolsun. parasının da büyük bi kısmını verdik, piyasada şu an güvendiğimiz bi yer var tereyağının kilosu15-17 civarı. ama biz 9 tlden aldık, hem de mis gibi katkısız köy tereyağı.
eşim de ben de öğretmen olduğumuz için eğitim ödeneği 1400 lira olarak geçicek elimize, kurban parasını ve kışlık lastik parasını bununla karşılarsak,anneme olan borcumuzu ekim ayında aksatmamış olcaz inşallah.
herkese bereketli kazançlar ve birikimler diliyorum.

birşey soracağım kesinlikle art niyetim yok.bu eğitim ödeneği öğretmenlere eğitim yılı boyunca sarf malzeme kitap vs almaları için veriliyor diye biliyorum . yoksa öğretmenin şahsına yapılan bir yardım mı bu?

monna saç kesimi 40-50tl mi Eğer sadece kesimse çok fazla bence.

canım oturduğum yerde saç kesimi 35-40 tl civarı. tabi daha ucuzada var ama kesim önemli o yüzden riske girmek istimiyorum. sonrasında bir de fön çektiririm, fönde 10 ile 15tl arası. bencede fazla ama yapacak bişey yok. inşallah istediğim gibi olur.

archobiy, arabanız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin:)

bende aranıza katılmıştım güya ama 3 gündür hiç para harcamadım. o nedenle kumbaraya tek kuruş atamadım. işe arabayla gidip geliyorum. yemeği de yemekhanede yiyoruz. kartla ödüyoruz. cebimde 5 lira var. onla gelip gidiyom 3 gündür.

Allah yardımcın olsun canım. bunun üstesinden de gelirsin inşallah canım. konuşmayla herşey hallolur umuyorum. çünkü sonunun ne olacağını anlarsa kendine çeki düzen verir. küçük yerlerde bakıcı bulmak kolay rekabet fazladır.

carefully,
evet canım tamamiyle kullanımı öğretmenin insiyatifine bırakılmış bir para
kimisi şu an yatırım olarak kullanır dönem içi tüm masraflarını cebinden harcar, kimisi de bi torbanın içine katar 12 ay boyunca okul adına yaptığı her şeyi içinden alır

kızlar bu arada bugün dişçiye gittim. çok korkağım.öne yakın dişlerimin birinin altında hafif çürük oluşmuş. işin içine diş eti de girince aklım çıktı. okulda arkadaşalara sordum ne yapayım kime gideyim diye her kafadan bir ses çıktı. kimi dentium diye bi yer var onu söyledi, nerden baksan 90 tl.. kimi özel hastane.. büyük ihtimal özel hastaneye gidecektim en aşağı 30-40 gidecekti. en son bi arkadaş git ağız diş sağlığı merkezine bizim semtinki çok tenha dedi.
İyiki de gitmişim.
5 kuruş ödemeden yaptırdım geldim çok mutlu oldum yaa..
ama yine de çok korktum tabi
bizim çocuklardan biri orda staj yapıyormuş. zahmet vermek istemedim ama yazık her an yanımdaydı çantamı filan tuttu. beni öyle korkak görünce çok şaşırdı. hocam sizi hiç böyle bilmiyordum dedi.
neyse işlem bitti.. öğrencimin iş arkadaşları beni büşranın sınıf arkadaşı sanmışlar 5. yılımda bunu duymak baya mutlu etti

hem de 90 tl cebime kaldı

aynısını bende bi arkadaşa söylemiştim azarlamıştı beni.bende öyle biliyorum.

yazılanları okudunuz demek buna sevindim keşke cevap verme zahmetinde de bulunsaydınız. ama cevap verecek bişey bulamadınız sanırım

yok üstünden çok yazı geçmişti yeni okudum yani ondan bende yoksunuzdur diye yazmadım.yani demek siz öyle bir öğretmen değilsiniz ama öyle öğretmenler var ki zorla hediye aldırıyorlar bu ayrı bişey tabi bunu asla üstünüze alınmayın.sınav parası öğrencilerden toplanıyor(girişte top top kağıtlar verilmesine rağmen).ama ödenek kırtasiye için veriliyor diye biliyorum ama sizin okul bunları zaten karşılıyormuş.

ben lisede bir öğretmenim.
bana öğrencilerim hediye almaz. çünkü öncesinde bir konuşma yaparım.
sadece bir sınıfım bana hediye almıştır topluca.. öğretmenlik hayatımda ilk girdiğim sınıf. aramaızda çok özel bi bağ var. ben de mezun olurlarken hepsine tek tek hediye aldım.
çoğu öğretmen hediye almaz almak da istemez. ama bazı insanların karakteri farklı olabilir. ben kendi okulumdaki arkadaşalarımın çoğunda görmedim öyle bişey.
bize yatırlıan paraya gelince,
hala karıştırıyorsunuz.. öğrencilerin fotokopi paralarını ne okul ne de öğretmen karşılamak zorundadır. eskiden "çıkarın kağıtları yazılı yapacağım" diyen öğretmen çıkarılan kağıtları kendi mi veriyordu.. ne yazık ki teknolojiye ayak uyduramıyoruz işte kafamız karışıyor.

bize verilen paralar döneme başlarken tam tekmil kağıdımızı küreğimizi alalım, öğrencinin karşısına kılık kıyafeti düzgün çıkalım diye veriliyor.
ve dönem içi diğer masraflar...
bana yatan parayı ben ne yapacam?
babama borcum var onu ödeyeceğim.
ama yarın market alışverişim var. iki top kağıt alınacak. bizlerin iş kıyafeti yoktur sivil giyiniriz. geçen yeni kyafetler aldım.. şimdi "adope fireworks cs5", ay sonra da "Adope flash cs3" anlatıcam. modüllerin bi kısmı çıkmamış ve bu kitapları alcam. durumu olmayanlar ne yazık ki benden fotokopi çekecek. bakın bakalım nette bu kitabın fiyatları ne aralıkta?
mesela bu kitap çok hoşuma gitti.
http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=P1IDGJZC5F8F7VEBBD1P

devlet memurlarının hemen hepsi bazı zaman aralıklarında yardım alıyor hatta benim eşim özelde ona bile aylık yemek yardımı adı altında para yatar. ama nedense hep öğretmeninki göze batıyor.

Son düzenleme:
ama biz neyiz kirli çıkıyız, tasarrufu severiz. okulda evde apartmanda her yerde yanlızca kendimizi değil herkesi düşünürüz
e-kitap arıyordum kaç gündür. ve buldumm
hem de lisans problemi yok.
inşallah güzel bi kitaptır hem ben hem öğrencilerim masraftan kurtulur..
bi inceleyim bakayım.:82:

ben işe bazen yürüyerek hava kötüyse geç kaldıysam arabayla gidiorum öğlen eve geliorum yemeğe :) sen bi haftada harcamamışsın ben geçen ay 10 tl belki harcamışımdır oda eve gelirken ekmek falan almak için:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…