Kirli Çıkılar )))

farmasi izninle topiğinin adını değiştiriyorum. Akıllı, hamarat kadınlar topiği olsun. Bu ne ya? Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Ya da ev ekonomisi nasıl?

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaar acil destek ve fikir istiorum

cumartesi gününe işten arkadaşlar kahvaltıya gelcek nasıl ağırlim kahvaltıya napim ilk kez büyük misafirim gelcek :)

cumartesi gününe işten arkadaşlar kahvaltıya gelcek nasıl ağırlim kahvaltıya napim ilk kez büyük misafirim gelcek :)
canım ben olsam ana yemek tarzında doyurucu bişey yapardım gerisi zaten gelir. pizza, poaça ya da pişi olabilir.
çalışan hanımlarsa pişi daha cazip olabilir.
eğer istersen poaça tarifimi verebilirim. çok yumuşak oluyor pastane poaçası gibi ve kolay bayatlamıyor. başka bir topikte arkadaşların çok hoşuna gitti. karanfilce poaçası koydular adını
farmasi izninle topiğinin adını değiştiriyorum. Akıllı, hamarat kadınlar topiği olsun. Bu ne ya? Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Ya da ev ekonomisi nasıl?

napayım canım ihtiyaçtan hasıl oldu tamamiyle.
balığa hele hamsiye bayılırım. ama yakın markette balık yok ki ha diyince gidip alayım.
ee temizliği de çok zahmetli. bir de okuldan filan geldim mi hemen olsun istedim bu fikir çıktı ortaya

ben böyle değildim balığa elimi bile dokunamazdım hep annem yapar biz afiyetle yerdik.
eşime diyorum bak kıymetimi bil benim hayalimde balığı eşime temizletmek vardı. yapamadığın için içim kalksa da ben temizlemek zorunda kalıyorum.

ilk defa resim ekledim de 4 yıllık üyeyim. bu resimi bi yerden aldım. denedim süper oldu. ben de bişey paylaşayım dedim. oysaki evdeki her şey çöpe gider. burdan öğrendiğim şeyleri denemeye başladım

bayat ekmek köftesi
evdeki artmış kalmış ekmekler(iki francala kadar)
3 yumurta
maydanoz
iki otra boy kuru soğan
bir ıkı yemek kaşığı un
tuz kuru nane kırmızı toz biber istenirse köfte baharı
biraz karbonat
kızartma yağı
Yapılışı:
burada sanki et köftesi yaptığımızı düşünelim.kıyma yerine Ekmek kullanalım.
ekmeklerti ıslatıp sıktıktan sonra bir tepsiye ufalayalım.
soğanları ince doğrayalım.Ekmeğe ilave edelim.
yumurtaları kırıp ilave edelim.
nane ,istenirse maydanoz,tuz,k.biber.karabiber ve karbonatı da ilave edip yoğuralım.
hamurun katılığına göre bir veya iki yemek kaşığı Unu da ilave edelim.
küçük köfteler hazırlayalım.
bu arada elimizi sirkeye batırıp yuvarlarsak köfteler hem yapışmaz,hem güzel kızarır.
Kızgın bol yağda arkalı önlü iyice kızartıp Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Son düzenleme:

agız diş sağlıgına gidip için paramız cebimizde kaldı diye sevinir olduk. aslında her ay zaten maaşımızdan sağlık giderleri için belli bir miktar kesiliyor ancak bunu maalesef sağlık sisteminin kötülüğünden dolayı kullanamıyoruz ve parasını her ay peşin verdiğimiz şey için bile sevinir olduk oysa bu hizmet bedava değil önceden zaten maaşımızdan kesilmiş oluyor.

bir gün önceden poğaça yada börek yapıp buzluğa atabilirsin. cumrtesi sabahı çıkarıp biraz çözülmesini bekledikten sonra ısıtırsan süper olurlar. ben kahvaltıya gelen misafirlerime patatesli yumurta, biber kavurması, krep yada pankek yapıyorum. hem kolay hemde çok lezzetliler. domates, salatalık ve kahvaltılıklar da eklenince yemede yanında yat bir sofra çıkar ortaya:)

kızlar kahvaltı menüm şöyle:)
-mayalı poğaça
-yumurta salatası
-kürdanda domates,salatalık
-süzme yoğurtlu salatalık dilimi
-sucuk
-baharatlı tereyağı
-çikolata soslu muz tabağı
-peynir tabağı
-tatlı köşesi(çilek reçeli,tahin,pekmez,incir reçeli,fındık kreması,çokomella,bal)
-kuru kayısı dolması =içine ceviz konularak yapılıo pratik süslü bişe(kuru kayısıyı annem göndermiş cevizde kaynanadan:)
-yeşil zeytin,siyah zeytin
-patates kızartması
-kırmızı biber közlemesi(buzluktan:) )

içecek olarakta bimde konsanre meyve sularından vardı evde vişen ve kayısı suyu:)
bide süt var evde
çay zaten olmazsa olmaz
menü bu kızlar şimdi hepsinin resmini yüklicem size hepsi evde olan şeyler bugün sadece çikolata sosu,muz,çeri domates,kaşar aldım gerisi evde olan şeyler :)

ohooooooooooo daha ne olsun ben de gelsem mi yaaa masanın bi yerinde otururum hiç gıkım çıkmaz kahavaltımı eder çıkarımm

benim menüm
krep ya da yumurtalı ekmek
biber kavurması
domates rendesi içine limon tuz kekik yağ konuyor
patates kızartması
domates salatıalık
sucuk
peynir çeşitleri
tereyağı
zytin çeşitleri biri muhakkak kekikli pul biberli limonlu olur
kaymak bim den
ve reçeller

yumurta salatası

baharatlı tereyağı

süzme yoğurtlu salatalık dilimi
Eki Görüntüle 519350
evde süzme yoğurt yapımı:)
ince tel süzgecinizin altına 3 kat havlu kağıt döşüyosunuz üstüne ne kadar süzme yoğurt istiyosanız 3 katı kadar yoğurt koyyosunuz süzgecin altınada bi kase yerleştirip buzdolabında bi gece bekletiosunuz:) ertesi sabah süzgeçten havlu kağıtla yogurdu kaldırıp kaseye ters çeviriosunuz yoğurt pat die kaseye düşcek korkmayaın peçeteye yapışmıyo 2 kere denedim çok iyi sonuç aldım:)ciddi anlamda süzme yoğurttu marketten almanıza gerek yok:)evdeki yoğurtla yapılıo

çikolata soslu muz tabağı

kürdanlı domates salatalık sunumu

kızlar eleştirisi önerisi olan varsa bekliorum:)
çooook heycanlıyım sofrayı kurdumda onunda resmini eklerim:)

karanfilcecim poğaça tarifini bekliorum:) yarın yapjam:)

krebi havada çeviremiorum spatulaylada şekli bozuluyo

kesinnn yapıcam bunu bennn sağollllllllllllllllllllllll canım

vallla çok şık bir sofrA olacak kesinnnnn

kirli çıkılar topiği nasıl yemek topiğine dönüştü yaw

krebi havada çeviremiorum spatulaylada şekli bozuluyo

bu arada pek hamur işine falan girmedim çünkü bendeki kahvaltıdan sonra ev alan bi arkadaş var ona mevlüde gitcez hep beraber:) ordada hamur işi falan olcandan börek kek falan yapma ereği duymadım....

benim misafirim gelcekte ondan öle ya bn çevirdim farmasi kusura bakma:) heycanımı sizle paylaşmak istedim ondan azcık yemekli bi topicik oldu:)
zaten akşam akşam piyasalar kapalı:)

bu topiğe önceden girmemiştim. forum takipte biri yazmış "bende yapcam mutlaka" diye. bende epeydir bütçe denkleştirme sıkıntısı yaşıyorum. du dedim bakim sihirli bi yöntem var galiba. bi baktım yemekler

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…