kızlar dün akşam hamsi tava yapmıştım. 1 kg bize fazla geliyor ama bilerek 1 kg aldım. Yarısını yaptım. Diğer yarısını düz bi tabağa aynen hamsi tava dizer gibi dizdim buzluğa attım donmuş
şimdi diğeri için temizlemek için uğraşmıyacam inşallah.
Hedefim bizim okula içi temizlenmiş hamsi geliyor kışa doğru bi 3 kg alıp böyle yapıp dolaba atmak.
Eki Görüntüle 519165 Eki Görüntüle 519168
farmasi izninle topiğinin adını değiştiriyorum. Akıllı, hamarat kadınlar topiği olsun. Bu ne ya? Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Ya da ev ekonomisi nasıl?
canım ben olsam ana yemek tarzında doyurucu bişey yapardım gerisi zaten gelir. pizza, poaça ya da pişi olabilir.kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaar acil destek ve fikir istiorum
cumartesi gününe işten arkadaşlar kahvaltıya gelcek nasıl ağırlim kahvaltıya napim ilk kez büyük misafirim gelcek :)
farmasi izninle topiğinin adını değiştiriyorum. Akıllı, hamarat kadınlar topiği olsun. Bu ne ya? Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Ya da ev ekonomisi nasıl?
Allah yardımcın olsun canım. bunun üstesinden de gelirsin inşallah canım. konuşmayla herşey hallolur umuyorum.çünkü sonunun ne olacağını anlarsa kendine çeki düzen verir. küçük yerlerde bakıcı bulmak kolay rekabet fazladır.
carefully,
evet canım tamamiyle kullanımı öğretmenin insiyatifine bırakılmış bir para
kimisi şu an yatırım olarak kullanır dönem içi tüm masraflarını cebinden harcar, kimisi de bi torbanın içine katar 12 ay boyunca okul adına yaptığı her şeyi içinden alır
kızlar bu arada bugün dişçiye gittim. çok korkağım.öne yakın dişlerimin birinin altında hafif çürük oluşmuş. işin içine diş eti de girince aklım çıktı. okulda arkadaşalara sordum ne yapayım kime gideyim diye her kafadan bir ses çıktı. kimi dentium diye bi yer var onu söyledi, nerden baksan 90 tl.. kimi özel hastane.. büyük ihtimal özel hastaneye gidecektim en aşağı 30-40 gidecekti. en son bi arkadaş git ağız diş sağlığı merkezine bizim semtinki çok tenha dedi.
İyiki de gitmişim.
5 kuruş ödemeden yaptırdım geldim çok mutlu oldum yaa..
ama yine de çok korktum tabi
bizim çocuklardan biri orda staj yapıyormuş. zahmet vermek istemedim ama yazık her an yanımdaydı çantamı filan tuttu. beni öyle korkak görünce çok şaşırdı. hocam sizi hiç böyle bilmiyordum dedi.
neyse işlem bitti.. öğrencimin iş arkadaşları beni büşranın sınıf arkadaşı sanmışlar 5. yılımda bunu duymak baya mutlu etti
hem de 90 tl cebime kaldı
kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaar acil destek ve fikir istiorum
cumartesi gününe işten arkadaşlar kahvaltıya gelcek nasıl ağırlim kahvaltıya napim ilk kez büyük misafirim gelcek :)
canım ben olsam ana yemek tarzında doyurucu bişey yapardım gerisi zaten gelir. pizza, poaça ya da pişi olabilir.
çalışan hanımlarsa pişi daha cazip olabilir.
eğer istersen poaça tarifimi verebilirim. çok yumuşak oluyor pastane poaçası gibi ve kolay bayatlamıyor. başka bir topikte arkadaşların çok hoşuna gitti. karanfilce poaçası koydular adını
çok sevinirim anım poğaça yapıcam zatne helede vercen tarif mayalı tarifse varya ilaçç gibi gelir...
kızlar kahvaltı menüm şöyle:)
-mayalı poğaça
-yumurta salatası
-kürdanda domates,salatalık
-süzme yoğurtlu salatalık dilimi
-sucuk
-baharatlı tereyağı
-çikolata soslu muz tabağı
-peynir tabağı
-tatlı köşesi(çilek reçeli,tahin,pekmez,incir reçeli,fındık kreması,çokomella,bal)
-kuru kayısı dolması =içine ceviz konularak yapılıo pratik süslü bişe(kuru kayısıyı annem göndermiş cevizde kaynanadan:)
-yeşil zeytin,siyah zeytin
-patates kızartması
-kırmızı biber közlemesi(buzluktan:) )
içecek olarakta bimde konsanre meyve sularından vardı evde vişen ve kayısı suyu:)
bide süt var evde
çay zaten olmazsa olmaz
menü bu kızlar şimdi hepsinin resmini yüklicem size hepsi evde olan şeyler bugün sadece çikolata sosu,muz,çeri domates,kaşar aldım gerisi evde olan şeyler :)
benim menüm
krep ya da yumurtalı ekmek
biber kavurması
domates rendesi içine limon tuz kekik yağ konuyor
patates kızartması
domates salatıalık
sucuk
peynir çeşitleri
tereyağı
zytin çeşitleri biri muhakkak kekikli pul biberli limonlu olur
kaymak bim den
ve reçeller
yumurta salatası
Eki Görüntüle 519348
baharatlı tereyağı
Eki Görüntüle 519349
süzme yoğurtlu salatalık dilimi
Eki Görüntüle 519350
evde süzme yoğurt yapımı:)
ince tel süzgecinizin altına 3 kat havlu kağıt döşüyosunuz üstüne ne kadar süzme yoğurt istiyosanız 3 katı kadar yoğurt koyyosunuz süzgecin altınada bi kase yerleştirip buzdolabında bi gece bekletiosunuz:) ertesi sabah süzgeçten havlu kağıtla yogurdu kaldırıp kaseye ters çeviriosunuz yoğurt pat die kaseye düşcek korkmayaın peçeteye yapışmıyo 2 kere denedim çok iyi sonuç aldım:)ciddi anlamda süzme yoğurttu marketten almanıza gerek yok:)evdeki yoğurtla yapılıo
krebi havada çeviremiorumspatulaylada şekli bozuluyo
kirli çıkılar topiği nasıl yemek topiğine dönüştü yaw
benim misafirim gelcekte ondan öle ya bn çevirdim farmasi kusura bakma:) heycanımı sizle paylaşmak istedim ondan azcık yemekli bi topicik oldu:)
zaten akşam akşam piyasalar kapalı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?