Bizim kurumun biriktirme fonu var. Belli miktar birikince 3 katını çekip 12 aya kadar faizsiz taksitlendirebiliyorsun. Onu kullanmayı düşünüyorum ben.amin inşallah
ben bu faizsiz çekeceğin parayı anlayamadım
nerden çekiyorsun kredi mi faizsiz kredi var mı ki
ben bu işi beceremiyorum ya
burda okuduklarımı denedim
sarmısağı ezip üzerini geçecek kadar yağ koyup dolaba koydum
çıkarınca kötü koktu tadı da değişti
üzümü balkona koydum sinekler bastı küçük meyve sinekleri kurumadı çürüdü
Nerde yanlış yapıyorum arkadaşlar
şimdi de elma armut kurusundan bahsedilmiş yapmak istiyorum ama
artık korkuyorum
Bizim kurumun biriktirme fonu var. Belli miktar birikince 3 katını çekip 12 aya kadar faizsiz taksitlendirebiliyorsun. Onu kullanmayı düşünüyorum ben.
Sarımsağı ben bu şekilde saklıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım.
Kızlar benim hcg değerim yeteri kadar artmıyor. İlki 172, iki gün sonra 283. Dış gebelik olabilir dedi doktor. İlk bebeğimin sevinci hepten kursağımda kaldı. Dua edin bana ne olur
Herkese selam
Bakıcı konusunda yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim, konuştum bakıcıyla.
Oğlumun uyku düzenini tamamen bozmasıyla başladım, mutfakta yediği tabağı öylece bırakmasıyla bitirdim konuşmamı.
Ama kadın bugün yine feci kızdırdı beni. İnşallah yeni birini buluruz da oğlum kurtulur bu uyuzdan =)
Selin yüzüğün hayırlı olsun, iyi günlerde kullanırsın inşallahBuarada ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum ben de evinin fotoğraflarını gördüm çok beğendim. İlk gördüğüm anda dedim ki "bebek olunca o beyaz koltuk ve halılar ne olacak?" =))
Karanfilce maaşı artmış eşinin çok sevindim. Evin kurası çekilmedi mi daha?
Acemiperi hayırlı olsun, inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini.
Bizim harcama faslı devam ediyorGeçen gün okula yeni bir öğrenci geldi, küçük bir erkek öğrenci. Çok ufak tefek bir de sessiz. Onu görünce içim acıdı akşam eşim işten gelince çarşıya çıktık kışlık botlar gelmişti fiyatı da iyiydi ondan aldım, 40tl'ye. Bir de çocuğun gömleği çok eskiydi 15tl'ye de onu aldık. Eşim de bir öğrenci gönder yanıma ben de alayım 1-2 şey dedi, yarın da o alır herhalde.
Farmasi hatırlarsan bana kek tarifi yazmıştın aylar yıllar önceTabi ben o zamanlar yaptım mı hatırlamıyorum ama geçen haftaydı galiba senin tarifi bilgisayarımda buldum ve kalktım yaptım, çok güzel oldu.Valla sayende kek yapmayı da öğrendim =)
zeytinyağı koydum ama dolabım eski ondan mı bilmiyorum ,ama olmadı o kesin,eskiden aynı mantıkla bütün olarak koyuyordum o fena değildi,bir de ben ezip buzluğa koymuştum o da değişmedi,birinden birini yapıcaz artıksarımsağın üstüne özellikle zeytinyağı koyacaktın ne yağı koydun bilmiorum zeytinyağı die belitmiştim ben çünkü ayçiçek yağı falan bunlar aromalı yağlar diil sarımsağım kokusunu alabilen tek yağ zeytinyağı ben dolabımda nerdeyse 2 aydır duruyo ve daha dün yemeğimin içie kullandım tadı nefisti:) hem salatalara falan üstündeki sarımsak aromalı zeytinyağındanda kullanıorum....
üzümü bu havada kurutmak temmuza göre falan biraz daha zor tatlım üztüne incecik bi tülbent koyabilidin belki işe yarayabilirdi çünkü benim ananemde kurutur bi çok şey üstüne hep tülbent örter:)
bu kurutma işi de çok güzelmiş bayılırım portakal mandalinayaacemiperi canım hayırlı uğurlu sağlıklı bir bebek alırsın inşallah ..Kucağına
seyyahalemi canım bulunduğun yer nemli bir yerse kurutma işi zor olur direk güneşte kurut .gelelim sarımsağa,,,sarımsak eskisi gibi olmuyor zaten kavanozda dolapta saklıcaksın .ben sarımsakları tuzla dövüp kavanoza koyuyorum üzerini örtecek kadarda zeytinyağı koyuyorum çok pratik oluyor işten gidince yemeklere cacıklara kullanıyorum.sarımsak soymayı sevmiyorum kokusu elimden 2 gün çıkmıyor birde tırnak diplerime batıyor.ben 1 ay kullanabileceğim kadarını 1 gece önceden suya ıslayıp ertesi gün ovalayarak kabuklarını çıkartıyorum yıkıyorum sonra küçük reçel kavanozları varya 200 mg lık onlarda dolaba koyuyorum.
Yusum bakıcı işi çok gıcık,sıkıcı,stresli,bir iş..ben 1 bakıcıyla 1,5 yıl idare ettim yeri geldi altını geceden akşama değişmediğine denk geldim.söyleyince bişey değiştimi hayır .kızım içine kapanıklık yaşadı bir dönem kadını görünce arkama saklanmalar filan halen devam ediyor 2 yıla yakın bir süre geçti oysaki .çok şükür şimdi iyi kıpır kıpır.bakıcıdan ağzımız yandı mecburen kayınvalide ve pederle birlikte bakmaya karar verdik.böylede çok zor ama hiç yoktan artık akşamları çocukları evde bırakıp yürüyüp stresimi atabiliyorum.allahım sanada bir kolaylık versin gönlüne göre.
Kirliçıkılar dün yeni bişey öğrendim .portakal limon kabuğunu rondoda çekip kurutabilirmişiz hem saklaması kolay hemde toz olunca kullanımı kolay olur..eskiden rondoda çekip şekerle karıştırıp buzluğa atıyordum onuda birbirinden ayırmak çok zor geliyordu.bu fikir aklıma yattı..artık hiçbişeyin kabuğunuda atmıyoruz
bizim kurumun biriktirme fonu var. Belli miktar birikince 3 katını çekip 12 aya kadar faizsiz taksitlendirebiliyorsun. Onu kullanmayı düşünüyorum ben.
Kızlar benim hcg değerim yeteri kadar artmıyor. Ilki 172, iki gün sonra 283. Dış gebelik olabilir dedi doktor. Ilk bebeğimin sevinci hepten kursağımda kaldı. Dua edin bana ne olur
Bizim kurumun biriktirme fonu var. Belli miktar birikince 3 katını çekip 12 aya kadar faizsiz taksitlendirebiliyorsun. Onu kullanmayı düşünüyorum ben.
Kızlar benim hcg değerim yeteri kadar artmıyor. İlki 172, iki gün sonra 283. Dış gebelik olabilir dedi doktor. İlk bebeğimin sevinci hepten kursağımda kaldı. Dua edin bana ne olur
kızlar salı günü sölemesi ayıptır ıspnaklı börek yapmışstım ısapanakları haşladım börek yapcam ısbanağın suyunu atmaya kıyamadım süzdüm sakladım kavanozda dolaba dünde çorba yapcaktım napsam napsam dedim ısapanak suyunu değerlendirmeye karar verdim sebze çorbası yaptım ıspanağın suyunu koydum tencereye bi havuç bi patates bi kabak bi kırmızı biber artık evde ne varsa bi yeşil biber bi tavuk bulyon azcık maydonoz salça kekik karabiber tuz hepsini çiğden koydum ocağa kaynamaya başladı o arada mantar sote yapıodum mantarında suyu çıkarya onuda çorbanın içine süzdürdüm:) limonunda çeyreğini kabuğunu soyup içine ölece bütün şeklinde attım içine birazda mantar koydum bayaaaaaaaa bi karıştırdım tadından çok endişe ediodum :)
pişti blendırdan geçirdim kocişi beklemeye başladım tadına baktım güzeldi beğendim neyse yemek yiyoruz kociş dediki bu çorba yenimi çıktı dedi:) evet yeni uydurdum dedimm hazır diilmidi bu deedi yooooo dedim bende hep bu çorbadan al dicektim ne kadar güzelmiş tadı dedi yaniçorbam kociş mercisiden geçti bende çok beğendim bu kadar karışık ama güzel olabilceni tahmin etmemilştim:)
şimdide sebze sote yapcam karmaaaaaaaaan çorman bi şekilde :) gaza geldim...
kızlar salı günü sölemesi ayıptır ıspnaklı börek yapmışstım ısapanakları haşladım börek yapcam ısbanağın suyunu atmaya kıyamadım süzdüm sakladım kavanozda dolaba dünde çorba yapcaktım napsam napsam dedim ısapanak suyunu değerlendirmeye karar verdim sebze çorbası yaptım ıspanağın suyunu koydum tencereye bi havuç bi patates bi kabak bi kırmızı biber artık evde ne varsa bi yeşil biber bi tavuk bulyon azcık maydonoz salça kekik karabiber tuz hepsini çiğden koydum ocağa kaynamaya başladı o arada mantar sote yapıodum mantarında suyu çıkarya onuda çorbanın içine süzdürdüm:) limonunda çeyreğini kabuğunu soyup içine ölece bütün şeklinde attım içine birazda mantar koydum bayaaaaaaaa bi karıştırdım tadından çok endişe ediodum :)
pişti blendırdan geçirdim kocişi beklemeye başladım tadına baktım güzeldi beğendim neyse yemek yiyoruz kociş dediki bu çorba yenimi çıktı dedi:) evet yeni uydurdum dedimm hazır diilmidi bu deedi yooooo dedim bende hep bu çorbadan al dicektim ne kadar güzelmiş tadı dedi yaniçorbam kociş mercisiden geçti bende çok beğendim bu kadar karışık ama güzel olabilceni tahmin etmemilştim:)
şimdide sebze sote yapcam karmaaaaaaaaan çorman bi şekilde :) gaza geldim...
Yusum canım geçen aradım kooperatifi çekilişler ne zaman olacak diye bu yıl çekiliş olmayacakmış.
belediye arsa sahibi bu binalarda. bu yıl 3 blok belediyeye yapılacakmış.
üzüldüm aslında ben hemen girmek istiyordum. belki hayırlısı budur.
araba alamıyacaktık. ev çıkınca kira bedeli+kat farkı da giriyor.
artık arabamızı düşünmeye başladık yavaş yavaş..
bir de yaza tüp bebek olayları var. onun için de para biriktirmeliyiz.
ben 24 yaşında diş hekimliğinden mezun olunca evlendim.
aynı sene eşimle uzmanlığı kazandık ve daha ağır bir eğitim sürecine girdik
gittiğim her doktor hemen çok acil çocuk yapmanız gerekiyor dedi kendiliğinden anne olman çok zor dedi. çok yoğun ve yapışık çikolata kistlerim vardı. dünyam karardı. bu kadar yoğun tempolu bir öğrenciyken bir de hemen çocuk yapacaktım?!! ameliyata alamayız önce dene olmazsa ameliyat olursun dendi. bir ara vazgeçtim denemelerden yoruldum ne olacaksa olsun tüp bebek yaptıracağım dedim ve vazgeçtiğim stresimi bitirdiğim o ay-evliliğimin 2. senesinde hamile kalabildim..
halbuki ben bütün gücümle ameliyatım veya gerekirse diye tüp bebeğim için para biriktiriyordum.. mutluluktan havalara uçtuk eşim şoka girdi akşamın bi saati kendini dışarı attı bi tur koştu geldi:) ha nooldu mecburi sezeryan oldum. zaten yapamazdım iri bebekti. çocuğu 10 dakikada aldılar ben 1 saat masada kaldım kistlerimi temizlediler.. öğrendim ki her konuda rahat olmalıyız aslında bir çok şeyin sebebi stres..
çok planlı programlı düzenli ve bu sebeplerden dolayı stresli birisi olduğum için çocuğum uzun süre olmadığını düşünüyorum. beni en baştan bu kadar korkutan doktorlar olmasaydı da aynısı mı olurdu bilemiyorum!?
sen tüp deyince kendi hikayem aklıma geldi anlatayım dedim. inşallah size de gerek kalmaz canım benim
çocuk olduktan sonra çorbalarınız hep böye karışık olacak:)
bizim cadı normal çorba beğenmiyor.
şimdilerde mercimek(sarı ve biraz yeşil),patates,soğan,kabak,havuç,semizotu,nohut,kurufasülye karışımı. hepsinden azıcık azıcık
kışın da pırasa, karnabahar, brokoli ile mercimek çorbası
her ne çorba pişerse içinde sebze püresi olacak. tarhana,tavuksuyu, yayla vs..
hatta biraz kavrulmuş unlu olacak bööööyle yoğunca:))
malzemeler az az da olsa çorba çok oluyor biz de içiyoruz.
şeytan kulağına kurşun kızım 2.5 yaşında aşılar hariç daha hiç ateşli hastalanmadı. çok şükür..
aynısını bende bi arkadaşa söylemiştim azarlamıştı beni.bende öyle biliyorum.
Adı eğitim ödeneğidir,çünkü biz öğretmenler yıl boyunca onlarca kitap alır,binlerce sayfa fotokopi çeker,her hafta en az 2 tane tahta kalemi tüketiriz.Ekstradan her hafta velileri arar, ayda en az 5 veliye ziyarete gideriz.Bize defter kitap için yılda 500-700 arası bir defalık para verilir.İsteyen kurban alır,isteyen kitap alır.Sonuçta her ay eğitime giden harcamalarımız ne 700 ne 1700 aşar gider.Yılda sadece bir defa verilen 700 liranın hesabını sormak insanlara düşmez,herkesin vicdanı hesabı kitabı var Allah a şükür.Kitabı devlet verir,defteri kalemi belediye verir 5 liraya kaynak kitap alalım dersin veliler okulu basar.Herhalde 700 lira alıyoruz diye o kitaplarıda biz alalım istiyorlar.Hemen hemen bütün kurumlar personeline servis sunar,yemek sorunu yoktur.Biz de ise hem hergün 15-20 lira yol parası veririz,öğle arası yediğimiz azıcık yemek için de 100 lira para veririz.Of çok doluyum şu insanların merakından ötürü.Mutlu olun,evet çatır çatır yiyoruz tatiller yapıyoruz,eğitim için beş kuruş harcamadan o 700 lirayı bozdurup bozdurup harcıyoruz
amin inşallah
ben bu faizsiz çekeceğin parayı anlayamadım
nerden çekiyorsun kredi mi faizsiz kredi var mı ki
ben bu işi beceremiyorum ya
burda okuduklarımı denedim
sarmısağı ezip üzerini geçecek kadar yağ koyup dolaba koydum
çıkarınca kötü koktu tadı da değişti
üzümü balkona koydum sinekler bastı küçük meyve sinekleri kurumadı çürüdü
Nerde yanlış yapıyorum arkadaşlar
şimdi de elma armut kurusundan bahsedilmiş yapmak istiyorum ama
artık korkuyorum
boşver canım.. bunları yazdığın iyi olmuş. böylelikle insanların içi biraz rahatlar.
ben işletmeye gidiyorum arkadaşım işletmede muhasebe müdürü.
bana diyor ki "ee yaz tatiliniz kalkıyormuş.." gözlerinin içi nasıl gülüyor ama anlatamam.
belki bunları gördükçe biraz kıskançlıklar azalır içlerine su serpilir insanların.(burdaki soran arkadaşlar için demiyorum Türkiye geneli böyle bi durum var ya o yüzden dedim. sürekli kıskanılmak zor iş)
kızlar dün akşam hamsi tava yapmıştım. 1 kg bize fazla geliyor ama bilerek 1 kg aldım. yarısını yaptım. diğer yarısını düz bi tabağa aynen hamsi tava dizer gibi dizdim buzluğa attım donmuş
şimdi diğeri için temizlemek için uğraşmıyacam inşallah.
hedefim bizim okula içi temizlenmiş hamsi geliyor kışa doğru bi 3 kg alıp böyle yapıp dolaba atmak.
Eki Görüntüle 519165 Eki Görüntüle 519168
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?