ARKADAŞLAR Bİ SİTEDE KİRLİ ÇIKININ ANLAMINA NE YAZMIŞLAR BAKIN...
Kirli çıkı (çıkın) : Kendini züğürt gösterdiği halde, oldukça paralı olan, para biriktirmiş olan (kimse).
ben bu anlamı beğenmedim. aklıma direk orda burada geçinemiyoruz diye dert yanan evine gittiğinde senden benden iyi olan tipler geldi ve tiksindim.
benim gönlümde olan manası; hiç belli olmasa da (mesela gezip tozup güzel giyinebilen) amaaa parayı yönetmeyi ve arttırmayı iyi bilen kimse.ben bu manayı seviyorum
farmasi teşekkür ederim. bizde 15.15den önceki dönemde bankadakilerden bir miktar daha sattık, birazını da saklıyor =) bakalım nolacağız. 15.15 den sonra epey bi düşüş olmuş
kesinlikle katılıorum zaten burdaki herkesinde öle olduğunu düşünüorum :) amacım polemik yaratmak diildi:)))))))
komik buldum manasını onun için paylaştım:)
tebrikler..Merhaba herkese ; Kredi kartımdan hala alışveriş yapmadım . 1 ay dolmak üzere . Sözümü tuttum sayılır .
Bu arada bir şey danışmak istiyorum . Annem bamya alacak . Dolaba koyacakta ne yapmalı ? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim .
sağol canım ya
zaten elma getirdim bugün işe:9
yoksa nasıl bitcek bunlar.bir de üzümleri reçel yapmayı düşünüyorum.
elmalarla da elmalı kek kurabiye falan.
böyle tüketirim artık.yoksa çokk fazla bu meyveler:)
canım yanlış anlaşılmadın merak etme. sonuçta sende bir yerde görmüşsün sanada saçma gelmiş bizle paylaşmışsın.iyide yapmışsın.kesinlikle katılıorum zaten burdaki herkesinde öle olduğunu düşünüorum :) amacım polemik yaratmak diildi:)))))))
komik buldum manasını onun için paylaştım:)
birşey soracağım kesinlikle art niyetim yok.bu eğitim ödeneği öğretmenlere eğitim yılı boyunca sarf malzeme kitap vs almaları için veriliyor diye biliyorum . yoksa öğretmenin şahsına yapılan bir yardım mı bu?
Sevimsiz sen de karanfilce gibi çok güzel anlatmışsın657 sayılı devlet memurları kanununun 527 sayılı kanun hükmünde kararname ile; “öğretmenlere,okul müdür yardımcılarına,okul müdürlerine,cezaevi öğretmenlerine,eğitim uzmanlarına,eğitim uzman yardımcılarına” senede bir defa eğitim öğretimin başlangıcına tekabul edecek şekilde bir ödeme yapılacağı karara bağlanmıştır.
Herkesin malumudur ki bu ücret şekil bakımından; öğretmenin eğitim faaliyetlerinde yaptığı harcamalara katkı olsun diye verilmektedir. Kaldı ki hakkaniyet öçlüleri ile öğretmenlik vazifesini icra eden bir kişi, verilen bu tutarın çok çok üstünde harcama yapmaktadır.
Kulaktan bilgilerle sokak söylemlerini kendine dayanak gösteren bazı kimseler,bunu salt öğrenciler için bir harcama olarak görmektedir ki bu tamamen yanlıştır.
Muhteva olarak ise bu ücret; başka kurumlarda; “ikramiye,elbise parası,döner sermeye vb” gibi isimler adı altında verilen paranın bir benzeridir ki adı geçen ücretler eğitime hazırlık ödeneğinin çok çok üstündedir.
Kaldı ki eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen öğrenci ile bire bir gerçekleştirmeyen müdür,müdür yardımcısı,eğitim uzmanı,eğitim uzman yardımcısı da bu ücreti almaktadır. Bu da bu paranın salt eğitim harcamaları için verilmediğinin bir ispatıdır.
Buna mukabil her halükarda öğretmen,bu ücreti eğitim faaliyetlerinde harcamaktadır. Öğretmen bu parayı ister bir kenara atar, sene içinde parça parça harcar, isterse kurban parası olarak tek seferde harcayıp yıl içinde gerekli ihtiyaçlar için maaşından harcar.
Bir hizmetliden bile az maaş alır hale gelen, nerdeyse memurların içinde en az maaş alan öğretmenler,maddi arzuların pençesinde kıvranmadan dünyada eli öpülesi tek meslek gurubu olma unvanını cefakar ve vefakar yaşantısıyla sürdürmeye devam edecektir.
Herkese selam
Bakıcı konusunda yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim, konuştum bakıcıyla.
Oğlumun uyku düzenini tamamen bozmasıyla başladım, mutfakta yediği tabağı öylece bırakmasıyla bitirdim konuşmamı.
Ama kadın bugün yine feci kızdırdı beni. İnşallah yeni birini buluruz da oğlum kurtulur bu uyuzdan =)
Selin yüzüğün hayırlı olsun, iyi günlerde kullanırsın inşallahBuarada ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum ben de evinin fotoğraflarını gördüm çok beğendim. İlk gördüğüm anda dedim ki "bebek olunca o beyaz koltuk ve halılar ne olacak?" =))
Karanfilce maaşı artmış eşinin çok sevindim. Evin kurası çekilmedi mi daha?
Acemiperi hayırlı olsun, inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini.
Bizim harcama faslı devam ediyorGeçen gün okula yeni bir öğrenci geldi, küçük bir erkek öğrenci. Çok ufak tefek bir de sessiz. Onu görünce içim acıdı akşam eşim işten gelince çarşıya çıktık kışlık botlar gelmişti fiyatı da iyiydi ondan aldım, 40tl'ye. Bir de çocuğun gömleği çok eskiydi 15tl'ye de onu aldık. Eşim de bir öğrenci gönder yanıma ben de alayım 1-2 şey dedi, yarın da o alır herhalde.
Farmasi hatırlarsan bana kek tarifi yazmıştın aylar yıllar önceTabi ben o zamanlar yaptım mı hatırlamıyorum ama geçen haftaydı galiba senin tarifi bilgisayarımda buldum ve kalktım yaptım, çok güzel oldu.Valla sayende kek yapmayı da öğrendim =)
amin. Allah isteyen herkese nasip etsin
çok sağol güzel duaların için farmasi.
Demek dün dolar daha düşüktü, takip edemiyordum ben. Dolar dalgalanıyorsa yakında kar bırakır. Ben de kendime bir alış seviyesi belirleyip alıma başlayayım. Ekimde faizsiz 2500 çekip 6 ayda geri ödeyecek şekilde para çekmeyi onu da altın yada dolara yatırmayı düşünüyorum.
amin canım darısı tez vakitte senin başına
amin inşallah
ben bu faizsiz çekeceğin parayı anlayamadım
nerden çekiyorsun kredi mi faizsiz kredi var mı ki
ben bu işi beceremiyorum ya
burda okuduklarımı denedim
sarmısağı ezip üzerini geçecek kadar yağ koyup dolaba koydum
çıkarınca kötü koktu tadı da değişti
üzümü balkona koydum sinekler bastı küçük meyve sinekleri kurumadı çürüdü
Nerde yanlış yapıyorum arkadaşlar
şimdi de elma armut kurusundan bahsedilmiş yapmak istiyorum ama
artık korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?