Kirli Çıkılar )))

kirli çıkı : mal varligini desifre etmeyerek hatta bilakis mal-mülk acisindan kendini acindiran; varlikli oldugunu bilmediginiz ama sonradan karun hazinesine sahip oldugunu fark ettiginiz kmseler icin kullanilan deyimdir.

bizler bunu mecazi anlamda kullanıyoruz daha çok komiklik olsun diye

tam tersine birikim yaptığımızı duymayan yok

merhaba arkadaşlar.
akıllıbıdık gözün aydın çok sevindim.ikiniz de aynı şehirdesiniz çok şükür
acemiperi Allah kucağına almayı nasip etsin.darısı karanfilcenin ve isteyenlerin başına.Rabbim hayırlısıyla verir İnşallah
altına gelince dün sordum kuyumcuya.gramı 99du.çeyreği 164tü.bir ara 102ydi gramı.düşüşe geçmiş offf bozdurmak istiyorum çeyreği.geçen sene ağustosun 23ünde 179dan almıştım.bunun üstüne çıksın bozduracam.temmuzdan bu yana altın almadım.herkese bereketli günler diliyorum

ARKADAŞLAR Bİ SİTEDE KİRLİ ÇIKININ ANLAMINA NE YAZMIŞLAR BAKIN...
Kirli çıkı (çıkın) : Kendini züğürt gösterdiği halde, oldukça paralı olan, para biriktirmiş olan (kimse).

kızlar yanlış anlaşılmak istemem yanlış bi açıklama yapıldığı için ve bize uymadığı için paylaşmak istedim:)
zaten aslaaaaaaaaaaaaa züğürt göründüğümüzü vee göründüğümüzü düşünmüorum bunun için paylaştım:)
hoş saklasak zaten naklen birikimlerimizi canlı yayın yapmayız:)

kesinlikle katılıorum zaten burdaki herkesinde öle olduğunu düşünüorum :) amacım polemik yaratmak diildi:)))))))
komik buldum manasını onun için paylaştım:)

kesinlikle katılıorum zaten burdaki herkesinde öle olduğunu düşünüorum :) amacım polemik yaratmak diildi:)))))))

Yok canim bende oyle soylemis olacagini dusunmemistim. Birden bahsettigim o insan tiplemeleri geldi aklima. Ve bir ozelestiri yapip acaba o sekildemiyim diye jendimi yokladim. Baktim ki oyle degilim rahatladim :))

Allah kimsenin cebine ve cenesine birlikte vermisin. Yani varolupta yok diye cene yorar gibi

tebrikler..
Allah berektini verecektir göreceksin.
ben bolca domates çekiyorum robotta. onunla birlikte bamyaları hafifçe tencerede çeviriyorum. soğuyunca da dolaba..

elma çok uzun dayanır.
at dolaba dursun.
armutla üzümü de bol bol yiyin o meyveler bitene kadar çok meyve çeşidi almayın. armutla üzüm çabuk bozuluabiliyor. ama sert armutsa uzun süre dayanır.

senfat, bana senden hiç özel mesaj gelmedi canım

bugünüm işletme günüydü. 1,30 da çıktım evden ama yetişemedim 6 ya kadar bitmedi. demek daha erken çıkmam gerek. ama nasıl yoruldum

canım yanlış anlaşılmadın merak etme. sonuçta sende bir yerde görmüşsün sanada saçma gelmiş bizle paylaşmışsın.iyide yapmışsın.

Herkese selam
Bakıcı konusunda yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim, konuştum bakıcıyla.
Oğlumun uyku düzenini tamamen bozmasıyla başladım, mutfakta yediği tabağı öylece bırakmasıyla bitirdim konuşmamı.
Ama kadın bugün yine feci kızdırdı beni. İnşallah yeni birini buluruz da oğlum kurtulur bu uyuzdan =)

Selin yüzüğün hayırlı olsun, iyi günlerde kullanırsın inşallah Buarada ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum ben de evinin fotoğraflarını gördüm çok beğendim. İlk gördüğüm anda dedim ki "bebek olunca o beyaz koltuk ve halılar ne olacak?" =))
Karanfilce maaşı artmış eşinin çok sevindim. Evin kurası çekilmedi mi daha?
Acemiperi hayırlı olsun, inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini.

Bizim harcama faslı devam ediyor Geçen gün okula yeni bir öğrenci geldi, küçük bir erkek öğrenci. Çok ufak tefek bir de sessiz. Onu görünce içim acıdı akşam eşim işten gelince çarşıya çıktık kışlık botlar gelmişti fiyatı da iyiydi ondan aldım, 40tl'ye. Bir de çocuğun gömleği çok eskiydi 15tl'ye de onu aldık. Eşim de bir öğrenci gönder yanıma ben de alayım 1-2 şey dedi, yarın da o alır herhalde.

Farmasi hatırlarsan bana kek tarifi yazmıştın aylar yıllar önce Tabi ben o zamanlar yaptım mı hatırlamıyorum ama geçen haftaydı galiba senin tarifi bilgisayarımda buldum ve kalktım yaptım, çok güzel oldu.Valla sayende kek yapmayı da öğrendim =)

657 sayılı devlet memurları kanununun 527 sayılı kanun hükmünde kararname ile; “öğretmenlere,okul müdür yardımcılarına,okul müdürlerine,cezaevi öğretmenlerine,eğitim uzmanlarına,eğitim uzman yardımcılarına” senede bir defa eğitim öğretimin başlangıcına tekabul edecek şekilde bir ödeme yapılacağı karara bağlanmıştır.

Herkesin malumudur ki bu ücret şekil bakımından; öğretmenin eğitim faaliyetlerinde yaptığı harcamalara katkı olsun diye verilmektedir. Kaldı ki hakkaniyet öçlüleri ile öğretmenlik vazifesini icra eden bir kişi, verilen bu tutarın çok çok üstünde harcama yapmaktadır.
Kulaktan bilgilerle sokak söylemlerini kendine dayanak gösteren bazı kimseler,bunu salt öğrenciler için bir harcama olarak görmektedir ki bu tamamen yanlıştır.
Muhteva olarak ise bu ücret; başka kurumlarda; “ikramiye,elbise parası,döner sermeye vb” gibi isimler adı altında verilen paranın bir benzeridir ki adı geçen ücretler eğitime hazırlık ödeneğinin çok çok üstündedir.

Kaldı ki eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen öğrenci ile bire bir gerçekleştirmeyen müdür,müdür yardımcısı,eğitim uzmanı,eğitim uzman yardımcısı da bu ücreti almaktadır. Bu da bu paranın salt eğitim harcamaları için verilmediğinin bir ispatıdır.
Buna mukabil her halükarda öğretmen,bu ücreti eğitim faaliyetlerinde harcamaktadır. Öğretmen bu parayı ister bir kenara atar, sene içinde parça parça harcar, isterse kurban parası olarak tek seferde harcayıp yıl içinde gerekli ihtiyaçlar için maaşından harcar.
Bir hizmetliden bile az maaş alır hale gelen, nerdeyse memurların içinde en az maaş alan öğretmenler,maddi arzuların pençesinde kıvranmadan dünyada eli öpülesi tek meslek gurubu olma unvanını cefakar ve vefakar yaşantısıyla sürdürmeye devam edecektir.

acemipericim tebrik ediyorum seni. inşallah sorunsuz bir hamilelik döneminden sonra bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. bebeğine, sana ve eşine sağlık ve mutluluk diliyorum.

Sevimsiz sen de karanfilce gibi çok güzel anlatmışsın

acemiperi araya kaynamış güzel haberin.bende çok tebrik ediyorum.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Rabbim tüm isteyenlere hayırlı evlatlar versin.

canım çocuk sevindirmeniz ne kadar güzel.çok ince bir davranış.eşini ve seni tebrik ediyorum.

amin inşallah
ben bu faizsiz çekeceğin parayı anlayamadım
nerden çekiyorsun kredi mi faizsiz kredi var mı ki

ben bu işi beceremiyorum ya

burda okuduklarımı denedim
sarmısağı ezip üzerini geçecek kadar yağ koyup dolaba koydum
çıkarınca kötü koktu tadı da değişti
üzümü balkona koydum sinekler bastı küçük meyve sinekleri kurumadı çürüdü

Nerde yanlış yapıyorum arkadaşlar

şimdi de elma armut kurusundan bahsedilmiş yapmak istiyorum ama
artık korkuyorum

hayırlı sabahlar kirli çıkılar inşaallah çok güzel bir gün olur

günaydın arkadaşlar,

sevgili Yusum, karşılıksız birilerine yardım etmek helede bir çocuğu sevindirmek insanı psikolojik olarak çok rahatlatıyor. okuyunca ben bile burada çok mutlu oldum. bu seferlik de ahiret için birikimde bulunmuşsunuz. sizi çokk tebrik ederim. bakıcı konusunda da inşallah gönlünüze göre birini bursunuz, can emanet ediyorsunuz kolay değil. tüm çalışan annelere Allah kolaylık versin.

sarımsağın üstüne özellikle zeytinyağı koyacaktın ne yağı koydun bilmiorum zeytinyağı die belitmiştim ben çünkü ayçiçek yağı falan bunlar aromalı yağlar diil sarımsağım kokusunu alabilen tek yağ zeytinyağı ben dolabımda nerdeyse 2 aydır duruyo ve daha dün yemeğimin içie kullandım tadı nefisti:) hem salatalara falan üstündeki sarımsak aromalı zeytinyağındanda kullanıorum....
üzümü bu havada kurutmak temmuza göre falan biraz daha zor tatlım üztüne incecik bi tülbent koyabilidin belki işe yarayabilirdi çünkü benim ananemde kurutur bi çok şey üstüne hep tülbent örter:)

Acemiperi canım hayırlı uğurlu sağlıklı bir bebek alırsın inşallah .. kucağına
seyyahalemi canım bulunduğun yer nemli bir yerse kurutma işi zor olur direk güneşte kurut .Gelelim sarımsağa,,,sarımsak eskisi gibi olmuyor zaten kavanozda dolapta saklıcaksın .Ben sarımsakları tuzla dövüp kavanoza koyuyorum üzerini örtecek kadarda zeytinyağı koyuyorum çok pratik oluyor işten gidince yemeklere cacıklara kullanıyorum.Sarımsak soymayı sevmiyorum kokusu elimden 2 gün çıkmıyor birde tırnak diplerime batıyor.ben 1 ay kullanabileceğim kadarını 1 gece önceden suya ıslayıp ertesi gün ovalayarak kabuklarını çıkartıyorum yıkıyorum sonra küçük reçel kavanozları varya 200 mg lık onlarda dolaba koyuyorum.
Yusum bakıcı işi çok gıcık,sıkıcı,stresli,bir iş..Ben 1 bakıcıyla 1,5 yıl idare ettim yeri geldi altını geceden akşama değişmediğine denk geldim.söyleyince bişey değiştimi hayır .Kızım içine kapanıklık yaşadı bir dönem kadını görünce arkama saklanmalar filan halen devam ediyor 2 yıla yakın bir süre geçti oysaki .çok şükür şimdi iyi kıpır kıpır.Bakıcıdan ağzımız yandı mecburen kayınvalide ve pederle birlikte bakmaya karar verdik.Böylede çok zor ama hiç yoktan artık akşamları çocukları evde bırakıp yürüyüp stresimi atabiliyorum.Allahım sanada bir kolaylık versin gönlüne göre.

Kirliçıkılar dün yeni bişey öğrendim .portakal limon kabuğunu rondoda çekip kurutabilirmişiz hem saklaması kolay hemde toz olunca kullanımı kolay olur..Eskiden rondoda çekip şekerle karıştırıp buzluğa atıyordum onuda birbirinden ayırmak çok zor geliyordu.bu fikir aklıma yattı..Artık hiçbişeyin kabuğunuda atmıyoruz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…