krebi havada çeviremiorumspatulaylada şekli bozuluyo
bu topiğe önceden girmemiştim. forum takipte biri yazmış "bende yapcam mutlaka" diye. bende epeydir bütçe denkleştirme sıkıntısı yaşıyorum. du dedim bakim sihirli bi yöntem var galiba. bi baktım yemekler
ben sarımsağı soyup poşete atıyorum direk yani işlem yapmadan
üzümün üstüne karbonat attın mı ben böyle yaptım böcek sinek gelmedi
elma kurusunu bilmiyorum ama
çikolata soslu muz tabağı
Eki Görüntüle 519351
kürdanlı domates salatalık sunumu
Eki Görüntüle 519352
kızlar eleştirisi önerisi olan varsa bekliorum:)
çooook heycanlıyım sofrayı kurdumda onunda resmini eklerim:)
karanfilcecim poğaça tarifini bekliorum:) yarın yapjam:)
kalinkaselin canım yaptın mı poaçayı..
inşallah güzel olur.
hamur olabildiğince yumuşak olsun canım.
o ayarı da burdan tarif edemiyorum ki
kızlar kahvaltı menüm şöyle:)
-mayalı poğaça
-yumurta salatası
-kürdanda domates,salatalık
-süzme yoğurtlu salatalık dilimi
-sucuk
-baharatlı tereyağı
-çikolata soslu muz tabağı
-peynir tabağı
-tatlı köşesi(çilek reçeli,tahin,pekmez,incir reçeli,fındık kreması,çokomella,bal)
-kuru kayısı dolması =içine ceviz konularak yapılıo pratik süslü bişe(kuru kayısıyı annem göndermiş cevizde kaynanadan:)
-yeşil zeytin,siyah zeytin
-patates kızartması
-kırmızı biber közlemesi(buzluktan:) )
içecek olarakta bimde konsanre meyve sularından vardı evde vişen ve kayısı suyu:)
bide süt var evde
çay zaten olmazsa olmaz
menü bu kızlar şimdi hepsinin resmini yüklicem size hepsi evde olan şeyler bugün sadece çikolata sosu,muz,çeri domates,kaşar aldım gerisi evde olan şeyler :)
kızlar burdan biri dondurucuya biber atıyodu
farmasi veya karanfilcemiydi hatırlamıyorum
bende çiğden atayım dedim
ama ben şu kıl biberler den atmak istiyorum
onlar ince kötü olurmu acaba
Çok pişman oldum ama =( Aldıklarımı ben vermiştim ona ve o kadar sorumlu hissetmiş olmalı ki benim dersimde resmen hırpalıyor kendini. Diğer derslere hiç bakmıyor bile anladığım kadarıyla. Keşke müdür yardımcısına verseydim de o iletseydi =(günaydın arkadaşlar,
sevgili Yusum, karşılıksız birilerine yardım etmek helede bir çocuğu sevindirmek insanı psikolojik olarak çok rahatlatıyor. okuyunca ben bile burada çok mutlu oldum. bu seferlik de ahiret için birikimde bulunmuşsunuz. sizi çokk tebrik ederim. bakıcı konusunda da inşallah gönlünüze göre birini bursunuz, can emanet ediyorsunuz kolay değil. tüm çalışan annelere Allah kolaylık versin.
Sen kurtulmuşsun bakıcı derdinden, çok da iyi olmuş. Aslında sizinki de zordur ama en azından gözün hiç arkada kalmaz.Acemiperi canım hayırlı uğurlu sağlıklı bir bebek alırsın inşallah ..kucağına
seyyahalemi canım bulunduğun yer nemli bir yerse kurutma işi zor olur direk güneşte kurut .Gelelim sarımsağa,,,sarımsak eskisi gibi olmuyor zaten kavanozda dolapta saklıcaksın .Ben sarımsakları tuzla dövüp kavanoza koyuyorum üzerini örtecek kadarda zeytinyağı koyuyorum çok pratik oluyor işten gidince yemeklere cacıklara kullanıyorum.Sarımsak soymayı sevmiyorum kokusu elimden 2 gün çıkmıyor birde tırnak diplerime batıyor.ben 1 ay kullanabileceğim kadarını 1 gece önceden suya ıslayıp ertesi gün ovalayarak kabuklarını çıkartıyorum yıkıyorum sonra küçük reçel kavanozları varya 200 mg lık onlarda dolaba koyuyorum.
Yusum bakıcı işi çok gıcık,sıkıcı,stresli,bir iş..Ben 1 bakıcıyla 1,5 yıl idare ettim yeri geldi altını geceden akşama değişmediğine denk geldim.söyleyince bişey değiştimi hayır .Kızım içine kapanıklık yaşadı bir dönem kadını görünce arkama saklanmalar filan halen devam ediyor 2 yıla yakın bir süre geçti oysaki .çok şükür şimdi iyi kıpır kıpır.Bakıcıdan ağzımız yandı mecburen kayınvalide ve pederle birlikte bakmaya karar verdik.Böylede çok zor ama hiç yoktan artık akşamları çocukları evde bırakıp yürüyüp stresimi atabiliyorum.Allahım sanada bir kolaylık versin gönlüne göre.
Kirliçıkılar dün yeni bişey öğrendim .portakal limon kabuğunu rondoda çekip kurutabilirmişiz hem saklaması kolay hemde toz olunca kullanımı kolay olur..Eskiden rondoda çekip şekerle karıştırıp buzluğa atıyordum onuda birbirinden ayırmak çok zor geliyordu.bu fikir aklıma yattı..Artık hiçbişeyin kabuğunuda atmıyoruz
Valla süper oldu kek farmasi =)merhaba canım yaptığınız hayrı Allah kabul etsin
kek de afiyet olsun
Aslına bakarsan böylesi daha iyi olmuş.Yusum canım geçen aradım kooperatifi çekilişler ne zaman olacak diye bu yıl çekiliş olmayacakmış.
belediye arsa sahibi bu binalarda. bu yıl 3 blok belediyeye yapılacakmış.
üzüldüm aslında ben hemen girmek istiyordum. belki hayırlısı budur.
araba alamıyacaktık. ev çıkınca kira bedeli+kat farkı da giriyor.
artık arabamızı düşünmeye başladık yavaş yavaş..
bir de yaza tüp bebek olayları var. onun için de para biriktirmeliyiz.
ayy canım Allah yardımcın olsun ne zor olur bilirim aynı gün iki misafir.akşam yapcam canım
zaten ben şu andan itibaren bitik bi insanım kahvaltı gününün akşamınad akaynanamlar memleketten gelcek onları yemeğe alcam şimdi asıl mesele akşam yemeği:)
Çok evindim canım senin adına.Hayırlı cumalar kirli çıkılar
Yemek resimlerini görünce yanlış topik mi açtım diye bir daha baktım
Benim değerim düzeldi canlar, dün 575 çıktı, bizim de korkularımız dindi. 8 ekimde keseyi de görürsek çekirdek aileye gebe olduğumu söyleyeceğiz. Diğer akraba ve arkadaşlara da bayramda haber vereceğiz inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin
Ben piyasaları hala yoklayamadım ama altının iki günde 2 tl arttığını da farkettim. Hala al-sattan kar bırakabiliyor demek ki.
ben kıl biberleri 2'ye üçe kesip dolduruyordum. lazım oldukça içinden bi kaçını çıkarıp çok hafif eriyince doğruyordum yemek için.kızlar burdan biri dondurucuya biber atıyodu
farmasi veya karanfilcemiydi hatırlamıyorum
bende çiğden atayım dedim
ama ben şu kıl biberler den atmak istiyorum
onlar ince kötü olurmu acaba
kızlar şu an çok meşgulüm arada bi kaçamak yaptım karanfilceye teşekkür etmek için:)canım çok saol şu an kociş parmaklarını yedi poğaçanı yaptım :) kocaman öptüm:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?