Kirli Çıkılar )))

kızlar kahvaltımı başarıyla tamamladım ama gıcık olduğum bişe oldu bi arkadaş apartmanlarona yeni taşınan komşusunuda getirdi biri ablasınıda getirdi herkes çocuguyla geldi tabi sonuçta kahvaltıda evimde sabahleyin 8 büyük insan 6 tanede çocuk vardı katlanarak bu sayıya ulaştım:) başarıyla atalattım ama misafire artık DURRRRRRRRRRRRRR!!!! diycem kaynanamlar şu an bende onlarada akşam yemeği hazırladım süper bi sofra kurdum menüm şöyleydi
çorba:mercimek çorbası kıtır ekmek eşliğinde
zeytinyağlılar: patlıcan ezmezi
kırmızı biber közlemesi
mayanozli kabak kavurma
yaprak sarma
biber dolma
mantı
sabahtan kalan kayısı dolması
mesim salata vardı
ana yemek:tavulu orman kebabı
pilav -köfte-garnitür
tatlı:ıslak kek

bu gördüğünüz menüle sabah kahvaltısı menüsünü aynı gün çıkarttım veeeeee öğlende mevlüde gittim kızlar:)
sorun akşam yemeği diildi iki yaşlı insana hizmet etmekte hiçbi problem yoktu:) sorun sabahkahvaltısıydı
allahım çocuklar göz kulak ol bişe kırcaklarmı yaptılarmı birine bişe veriorum küsüyo diğeri başka şey istio
herkesin çayını doldur sohbete katıl
yok hanımlar misafir benim işim diil zaten zırt pırt kimsenin evine giden insan diilim bundan sonra dışarda buluşcam kimle görüşüosam
kaynanamlar bende taaaa memleketten geldiler onların zararları yok yediler sesleri çıkmıo balkonda eşimle oturdular çaylarını doldurdum bulaşıklar makineye tamam:)
ama çoooooooook yoruldum ........:)
yarın kahvaltıdan sonra gitceklermiş zaten
gelirkende birsürü şey gwtirmişler :) bulgur kuru bamya nane ince bulgur elma yağlı katmer ceviz
hengel hamuru çorbalık hamur birsürü şey....:)

haydi büyük geçmiş olsun canım
kayınvalidenlerden de Allah razı olsun güle güle afiyetle yiyin getirdiklerini

akşam yemeğide olsa sabah kahvaltısı ya da öğle vakti çay saatleri de olsa çeşitli şekillerde misafirler ağırladım helal hoş olsun ama şunu anladım ki
özellikle çocuklarım da okula başlayınca misafir ağırlamak bana göre değil şu sebeple

hem çalışan bayan ol hem gelecek misafir için evi ve de ikramları hazır hale getir sonrasında tekrar evi derle toparla zaten gün içerisindeki rutin sorumlulukların hız kesmeden devam etsin gerçekten zor iş...
ayrıca gelen misafirlerin çocukları da varsa hem o çocukları takip et özellikle millet laf peşine düşüp çocuğuyla ilgilenmiyorsa :))))

kimi insan için misafiri evde ağırlamak büyük zevktir yapabilene Allah kolaylık ve de sabır versin ....

biz geçen sene okulun bayan öğretmenleri olarak ayda 1 pastanede buluşup gün yaptık sebebi gün sahibi zaten bütün hafta çalışıyor bir de gün için hazırlık yapacak bir sürü yorgunluk üstüne bir de doğru düzgün söze sohbete katılamıyor ikramları dağıtıp çayları takip etmekten diye böyle bir karar almıştık çok da hoş olmuştu.
herkes pastanede kendi yediğini ödedi o kadar

Son düzenleme:
merhaba herkese mutlu pazarlar canlar

dün akşam yemeğinden sonra kayınvalideden gelen biberlerin kimini kızartmalık kimini de yemeklere koymak için doğradım.
bu seneye kadar biber filan hiç koymazdım donducuya ama bu yıl yapmadıklarımı yapmaya başladım her nedense

son 2 aydır mutfak paramı indirimde gördüğüm ürünleri stoklayarak değerlendirdim o nedenle para biriktirmedim sayılır geçen ay 40 tl bu ay 100 tl artırdım.
bakalım bu stoklananlar sayesinde bu ay ne kadar kenara koyabilirim

kızlar listede 31 kişiyiz bildirim yapan 15 kişi

bir hevesle listeye dahil olup sonrasında da topiğe bile uğramayan hadi uğramayın ama ay sonu bildirim yapılacağını biliyorsunuz onu da şuraya kaç defa yazıyorum neyse bundan sonra uğraşmam bildirimini en geç her ayın son gününe kadar yapan yapar yapmayanın kendi paşa gönlü bilir

Son düzenleme:

günaydın herkese
afiyet ve bereketli olsun birikimleriniz

farmasi sen şu bütün domatesi öle olduğu gibi mi koyuyorsun dolaba
yoksa yine buzdolabı poşetine koyuyor musun,
poşetsiz koyuyorsan kokmuyor mu çıkarınca

canım benım sende benım gıbıymıısn ne cok ortak sey anlatmıısn.
bizim artımız nişanlıyken eşyalrı alıp düğünden 5 ay sonra borcumuzun kalmayıısydı.
ondan sonra eşim kardesıne guya borc adı altında verıyordu sonra senetler kredıler tam 2 senemız heba oldu
bende cok bunalımlara depresyonlara gırdım ama evlılıgımı bıtırmedım.
eşim hep kredı ödedı son 24 ay boyunca bende o ara para bırıktırdım bilezik altın turk parası ne bulursam
eşim bu 2 senede benden 3.5 mılyars sonra 6 mılyar ıstedı verdım evde tatsızlık olmasın dıye . en sonda tum kredılerı kapatıp ıkımıızn maaslarıda temıze cıksın ıstedım ve 12 mılyarda ona verdım bankalrı kapattık. tam 21 mılyar bırıkmıs kolumdakıler altın hesabım maas hesabımdakıler eşimm de bende hayret ettım ALLHIM bereketını vermıs.

neyseki dugun altınlarım ve evlendıkten sonra aldıgımz bılezıkler vs derken altınlarım babamdaydı(babam bankacı o bankada kasa kıraladı kendı adına personele ındırımlıydı kasa - zaten bıızm adımıza burda acsaydık kasayı eşim coktan cekerdı oda kalmzdı)

46.5 mılyar altınm tuttu babam da duzleyım ben 3. 5 hedıye edeyım dedı -dedmın tarlası satıldıydı o ara zengınlerdı böylece duz 50 mılyarım vardı.

eşimin bankaya olan borclarını kapattık toplamda cebımden 21 mılyar cıktı- eşimde 24 aydır nerdeyse45 mılyar ödediböylece kaynımın borcuna 65 mılyarımz gıttı. saglık olsun dedım 2 yıl calısmamış gıbı sayarız dedım

eşimin kartını aldım tek alden harcama yapılsın ve bırıkımı ben yapıcam yoksa nereye ne gıdıyor bılmıyorz hesap karısıyor deıdm kabul ettı sımdı esımın kartı bende bu ay ALLAHIN ıznıyle bırıkıme baslıyorum.

ha buarada 130 mılyara ev aldık borcları kapatınca eşimi kımse borclandırmasın dıye 50 mılyarı pesınat verdık. gerısınıde bırıktırıp öduyecegız. ev teslımınde . kredı cekmeyecegız aldıgımz kısıler de bu konuda hassas. kalanı 15 falan kalırsa taksıtle odeyecegız. guya eşim kardesındende 35 mılyar alabılecekmış inşaalh dedım

Senin şuanki korkunu çok iyi anlıyorum sevimsiz =)
Ben aklına gelebilecek bir çok şeyden korkarım Ve bişeyden çok korkarsam tansiyonum düşer ve bayılırım, tahlikeli bir hastayım yani =)
Doğumdan da deli gibi korkuyordum ve doktoruma sürekli bu korkumdan bahsediyordum. Herşeyim normal olmasına rağmen, normal doğum yapamayacağımı çok kısa bir sürede anladı =) Bana epidural yapıldı. Orada yaptıkları iğneyi hiç hissetmedim acı falan olmadı. Zaten doğumda gözün açık oluyor ama hiçbir şey hissetmiyorsun. Sadece bebeği çıkarttığını anlıyorsun çünkü sedye sallanıyor resmen =) Ama ağrı falan hiçbirşey olmuyor. Doğum bittikten birkaç saat sonra sancılar başlıyor işte orada doktorun seni tanıması çok önemli. Benim doktorum sancım arttığı anda akşam saatleriydi bana bir iğne yaptırdı off resmen kuş gibi hafifledim ve güzel bir uykuya daldım =) Sabah da ağrım oldu hemşireye o iğneden bir daha yapın diye yalvardım ama olmaz dedi Neyse işte böyle 2-3 gün ağrım oldu ama hergeçen gün azaldı ve 4.gün çok çok rahattım.
Uzun uzun yazdım çünkü ben bu günleri atlattıysam emin ol sen de rahat atlatırsın.
Sen normal mi olmak istiyorsun peki?

akıllıbıdık ben asllında 2 kanal tedavisi ve 7 dolgu yaptırdım =) Bunlarda hiç ağrı olmadı. Sprey sıktılar o zaten uyuşturdu sonra iğne yapıldı ama onu da hissetmedim bile ardından da tedavilerimi hiç ağrısız sızısız oldum. ama şimdiki dişimde çekim olacak ve ben daha önce hiç çekim yaptırmadım ondan çok korkuyorum.
İnşallah sorunsuz tedavi oluruz. Sen hamile kalmadan önce kesinlikle hallet bu işlerini sonra çok zorlanırsın.

en nefret ettiğim şeydir misafirliğe giderken yanında birilerinin götürülmesi. Haber vermek gerekir ev sahibine, belki hazırlığı azdır ya da evi küçüktür vs...
Ben oğlum doğduğundan beri 1-2 defa misafirliğe gitmişimdir. Çünkü çok hareketli ve gittiğimiz evlerde rahatsızlık veririz insanlara diye düşünüyorum. 1 yıl daha gidemem kimseye herhalde. Ama bazı insanlara bakıyorum o kadar rahatlar ki, çocuklarını bırakıyorlar onlar sohbet ediyorlar. Ev sahibi koşturuyor peşlerinde Çok sinir oluyorum böylelerine.
Ama maşallah sana nasıl yaptın bu kadar hazırlığı, ben bunun çeyreğini bile yapamam

Farmasi ben bildirim yaptım ama çok yakında tl bölümündeki sildireceğim. Otomatik vites araba almaya karar verdik de =)
Diğerini bir türlü öğrenemedim, olmadı. Eşim de arkadaşından otomatik vites araba aldı emanet, geçen bindim arbaya ve öyle rahat kullandım ki Büyük bir şehire gitmeden bari öğreneyim de orada sıkıntı yaşamayayım diye arabamızı değiştirmeye karar verdik. Gerçi 1 yıl snra bunu da satacağız inşallah ev için ama en azından o süre zarfında kullanmayı öğreneyim değil mi

canım bütün koyduklarımı poşete koyuyorum elbette

kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonrakileri de saklama kabına koyarak dondurucuya koyuyorum

bi de bu dolap kokusu sizde de oluyor mu
benimki eski diye mi oluyor acaba
dondurucu kısmındaki koku

evet canım bildirimini yaptın bereketli olsun diyorum
ben manuel vitesli kullanıyorum hiç otomatik vitesli kullanmadım 18 yaşımdaykenden ilk manuel vitesli arabada öğrenince sonrasında hiç zorluk çekmedim vites değiştirmek benim için çok zevkli galiba bu konuda rahmetli babama çekmişim illaki vitesi elimle yükseltmem ya da düşürmem gerek uzun yolculuklarda insanın dikkatini diri tutuyor hem vites değiştirmek hem de yolun sürekli düz olmaması gerekiyor aksi halde rehavet basıyor

araba kullanmayı öğren de nasıl vitesli olursa olsun
çok büyük kolaylık ve de çok zevkli

bi de bu dolap kokusu sizde de oluyor mu
benimki eski diye mi oluyor acaba
dondurucu kısmındaki koku

canım ne buzdolabımda ne derindondurucum da ne de buzdolabımın dondurucusunda çok şükür koku yok aman nazar değmesin

bugün sabah kahvaltısında denemek için dün akşamki kızartmalık olarak dondurucuya koyduğum biberlerden kızarttım
çok hoşuma gitti
artık aşağıdan biberleri getirteyim çocukla

Ben de manuelde öğrenmek istedim ama yok yapamadım =)
Araba kullanmayı büyük bir şehire gittiğimizde gerek olacak diye istiyorum, yoksa burada pek de ihtiyacım olmuyor. Oğlum kreşe ben okula giderken gerek olur zorlanmayayım diye şimdiden fırsatım varken öğreneyim dedim =)

bugün sabah kahvaltısında denemek için dün akşamki kızartmalık olarak dondurucuya koyduğum biberlerden kızarttım
çok hoşuma gitti
artık aşağıdan biberleri getirteyim çocukla
Afiyet olsun
Benim buzluk domates ve biberle doldu
Karanfilcenin dediği gibi tüm attım bir de hem yemeklik doğradım hem de kızartmalık.
Bu hafta bir kasa daha domates alınıyor onunla da yemeklik koyacağım bir de 5-6 kavanoz anneme menemenlik yapacağım nasipse.

günaydın hanımlar bereketli günler diliyorum herkese..
kızlar biz bu ay çok sıkıştık akıllıbıdığın anlattığı gibi belkide daha kötü bi durumdayız şu anda eşim biraz önce çok sıkıntılı bir şekilde işe gitti arabayı satacak muhtemelen işe girmek istedim başvuru yapıyorum ama arayan yokişin içinden çıkamıyoruz giderimiz gelirimizden fazla aslında kayınvalidemin durumu gayet iyi hatta bankada yüklü miktarda parasıda var durumumuzuda biliyor ama yardım etmiyor benim ailem sağolsun elinden geldiği kadar yardım ediyo ki ailemin öyle bankada parası olacak bizde bu kadar kötü durumda olacağız da vermeyecek şimdiden parçalanıyorlar bişeyler yapmak için..eşime dedim annenden iste diye vermez dedi arabayı satıcam dedi gitti elimdeki birikimimi versemde bişey olamayacak geçen verdim biraz ama bende tatile gitmek istiyorum evlendiğimden bu yana ne balayı,ne tatil hep borç hep borç şu kredi kartları ve banka kredisi yokmu tam bir tuzak bize göre değilmiş kredi kartlarını kırdık sadece borçları var ama krediler toplam 3 tane ve toplamda 13 gibi bi rakam aylık ödemeside 3ünün toplamı sadece 600 bu ay arabayı yaptırdı eşim 850 faturalar,yol parası vs derken olmuyo burdan akıllıbıdık arkadasımı kutluyorum darısı bana olsun ve diğer arakadaslarıma olsun diyorum ama kalan paramı vermek istemiyorum seneye tatile gitmek istiyorum çok bunaldımmmmmmmm

çok üzüldüm çok

kayınvalidenin başka çocukları var mı ?

farmasicim slm nasılsın gecen konusmustukya faız ıyı gelmez dıye zaten tek derdım bankayla olan muhabbetı kesmektı çok sukur kredı cekmeden ev aldık Aalhm ödemek oturmak nasıp etsın. su an bankayla kredı durumumuz kalmadı tum kredılerını kapattık eşimin

ben 10 sene boyunca işime yürüyerek gidip geldim yürüyerek 5- 7 dk filandı
ama çocuklar olunca çok ihtiyaç duydum özellikle büyük oğlum okula başlayınca çocuk eve geldiğinde sırılsıklam terliyordu baktım öyle olmayacaktı çocuk eve geldiğinde üzerini iç çamaşırlarını değiştiriyordum ama okula yürüyüp gittiğinde sıkıntı asıl o idi.

hayatta kazandığım paranın hayrını şimdi görmeyecektim de ne zaman görecektim aldım 2 sene önce sıfır arabamı
şimdi her yere onunla hareket diyorum bagajında da çocukların yedek giysileri vs yürüyen ev gibi benim için

kışlıklarını da ağız tadıyla yiyin canım

kutlarım sizi canım
inan çok sevindim faiz belasından kurtulmanıza

eviniz de hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…