- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
kızlar kahvaltımı başarıyla tamamladım ama gıcık olduğum bişe oldu bi arkadaş apartmanlarona yeni taşınan komşusunuda getirdi biri ablasınıda getirdi herkes çocuguyla geldi tabi sonuçta kahvaltıda evimde sabahleyin 8 büyük insan 6 tanede çocuk vardı katlanarak bu sayıya ulaştım:) başarıyla atalattım ama misafire artık DURRRRRRRRRRRRRR!!!! diycem kaynanamlar şu an bende onlarada akşam yemeği hazırladım süper bi sofra kurdum menüm şöyleydi
çorba:mercimek çorbası kıtır ekmek eşliğinde
zeytinyağlılar: patlıcan ezmezi
kırmızı biber közlemesi
mayanozli kabak kavurma
yaprak sarma
biber dolma
mantı
sabahtan kalan kayısı dolması
mesim salata vardı
ana yemek:tavulu orman kebabı
pilav -köfte-garnitür
tatlı:ıslak kek
bu gördüğünüz menüle sabah kahvaltısı menüsünü aynı gün çıkarttım veeeeee öğlende mevlüde gittim kızlar:)
sorun akşam yemeği diildi iki yaşlı insana hizmet etmekte hiçbi problem yoktu:) sorun sabahkahvaltısıydı
allahım çocuklar göz kulak ol bişe kırcaklarmı yaptılarmı birine bişe veriorum küsüyo diğeri başka şey istio
herkesin çayını doldur sohbete katıl
yok hanımlar misafir benim işim diil zaten zırt pırt kimsenin evine giden insan diilim bundan sonra dışarda buluşcam kimle görüşüosam
kaynanamlar bende taaaa memleketten geldiler onların zararları yok yediler sesleri çıkmıo balkonda eşimle oturdular çaylarını doldurdum bulaşıklar makineye tamam:)
ama çoooooooook yoruldum ........:)
yarın kahvaltıdan sonra gitceklermiş zaten
gelirkende birsürü şey gwtirmişler :) bulgur kuru bamya nane ince bulgur elma yağlı katmer ceviz
hengel hamuru çorbalık hamur birsürü şey....:)
Hayirli pazarlar herkeze ben bu ayin bildirimini yapayim...1200 tl biriiktirebildim. allah bereket versin.
kızlar kahvaltımı başarıyla tamamladım ama gıcık olduğum bişe oldu bi arkadaş apartmanlarona yeni taşınan komşusunuda getirdi biri ablasınıda getirdi herkes çocuguyla geldi tabi sonuçta kahvaltıda evimde sabahleyin 8 büyük insan 6 tanede çocuk vardı katlanarak bu sayıya ulaştım:) başarıyla atalattım ama misafire artık DURRRRRRRRRRRRRR!!!! diycem kaynanamlar şu an bende onlarada akşam yemeği hazırladım süper bi sofra kurdum menüm şöyleydi
kırmızı biber közlemesi
mayanozli kabak kavurma
yaprak sarma
biber dolma
mantı
mesim salata vardı
pilav -köfte-garnitür
bu gördüğünüz menüle sabah kahvaltısı menüsünü aynı gün çıkarttım veeeeee öğlende mevlüde gittim kızlar:)
sorun akşam yemeği diildi iki yaşlı insana hizmet etmekte hiçbi problem yoktu:) sorun sabahkahvaltısıydı
allahım çocuklar göz kulak ol bişe kırcaklarmı yaptılarmı birine bişe veriorum küsüyo diğeri başka şey istio
yok hanımlar misafir benim işim diil zaten zırt pırt kimsenin evine giden insan diilim bundan sonra dışarda buluşcam kimle görüşüosam
kaynanamlar bende taaaa memleketten geldiler onların zararları yok yediler sesleri çıkmıo balkonda eşimle oturdular çaylarını doldurdum bulaşıklar makineye tamam:)
gelirkende birsürü şey gwtirmişler :) bulgur kuru bamya nane ince bulgur elma yağlı katmer ceviz
haydi büyük geçmiş olsun canım
kayınvalidenlerden de Allah razı olsun güle güle afiyetle yiyin getirdiklerini
akşam yemeğide olsa sabah kahvaltısı ya da öğle vakti çay saatleri de olsa çeşitli şekillerde misafirler ağırladım helal hoş olsun ama şunu anladım ki
özellikle çocuklarım da okula başlayınca misafir ağırlamak bana göre değil şu sebeple
hem çalışan bayan ol hem gelecek misafir için evi ve de ikramları hazır hale getir sonrasında tekrar evi derle toparla zaten gün içerisindeki rutin sorumlulukların hız kesmeden devam etsin gerçekten zor iş...
ayrıca gelen misafirlerin çocukları da varsa hem o çocukları takip et özellikle millet laf peşine düşüp çocuğuyla ilgilenmiyorsa :))))
kimi insan için misafiri evde ağırlamak büyük zevktir yapabilene Allah kolaylık ve de sabır versin ....
biz geçen sene okulun bayan öğretmenleri olarak ayda 1 pastanede buluşup gün yaptık sebebi gün sahibi zaten bütün hafta çalışıyor bir de gün için hazırlık yapacak bir sürü yorgunluk üstüne bir de doğru düzgün söze sohbete katılamıyor ikramları dağıtıp çayları takip etmekten diye böyle bir karar almıştık çok da hoş olmuştu.
herkes pastanede kendi yediğini ödedi o kadar
öncesinde çok bunaldım çok daraldım çok stres olup ağladım kış mevsiminde yazdıklarımı hatırlıyorsan eğer moralim sıfırdı çünkü ödediğim borçlar bana ait değil yani bir kısmı yok yere ödenen borçlar
mesela bankada çektiğimiz 1. kredi düğün içindi ve onlarla altın alımıştı sonra o altınları%80ni kaynıma borç verildi %15ini eşim ihtiyaç olunca iznimle bozdurdu %5ide takı seti diye bozduramadık kaldı
bankada çektiğimiz 2. kredi kaynım için kredi çekmiştik iflasın eşiğindeydi ama kurtarmaya yetmedi ödemede aksamalar oldu daha doğrusu bir yada iki kez aylık ödemesini verdi
sonuç olarak herhangi bir amaç doğrultusunda olmayan 35milyarlık bir borç vardı üzerimde
tabi yeni evliydim evim eşyalarım taksitlerimde vardı
hamileliğim çok problemli geçti aylık sadece hastaneye gitmek için 350tl taksi parası verdik doktor ücretleri sayamıyorum bile raporlu oldugum için çalışamadım 6 ay ek dersim de yoktu
sonra deprem oldu oooooooo masraflar nakliyler yediğimiz kazıklar uçak masrafları oofffffff offfffff
işte bunlar nasıl okurkern sizin içinizi şişirdiyse beni de mahvetti etrafımızda sürekli bizden para isteyen beklentileri olan insanlar var...
............ama ama ama ama ama ama.....................
eşimle oturduk bir liste yaptık tüm borçları yazdık en son ödenecek aya kadar olan gelirlerimizde yazdık sonra her ay giderlerimizi tümden kalem kalem yazdık ne kadar harıyoruz ve hepsinden ne kadar tasarruf edebiliriz diye not aldık not defterimin resmini koyarım buraya sonra burada okudugum tüm tasarruf yollarını hayatıma geçirdim özelliklede son iki ay epey dikkat etmeye çalıştım fotografları paylaştıgım zaman daha iyi anlarsın kredi kartımızı hayatımızdan çıkarttık sadece uçak biletlerimiz için kullanmıştık artık uçak masrafımızda olmayacak... yaptıklarım şöyle
aylık harçlık dışında harici para harcamadım hatta 5 tl bile olsa ondan artırmaya çalıştım
her ay cüzdanımın kenarına 100tl ayırdım kenar para adı altında acil bir durum olmadıkça harcamyaıp diğer ay brikim diye ayırdım
kumbaraya cüzdanımda bozuk 1 tl 50 kuruş oldugunda koyarak ayırdım
maaş yattıgın hemen ödemeleri yapıp kalanla idare etmeye çalıştım
kışlık yiyecekler hazırlayıp mutfakta tasarruf ederek çöpe para atmamaya çalıştım aldıgım ürünleri uygun fiyata buldugumda almaya çalıştım şeker un yağ bakliyatları deterjanları temel gıdaları kampanyalarda almaya çalıştım her pakkette 50 kurşu bile olsa kar dır diyip artanla istediğim başka şeyi aldım
uzun zamandır kıyafet diye birşey almıyorum şimdi başka şehre tayin olunca uzun zaman da kıyafet almam buda büyük bir ekonomi oldu
eve eşya almıyorum kendi evime geçince yenileyecem eksikliklerimi alacağım
özelliklede çevremdeki insanlara merhamete gelip artık para vermiyorum hediye alımıyorum hatta çok sıta görüşmüyorum tlfla fazla muhabbet isteklerini beklentilerini artırıyor dayanamayıp alıyorum bende kullanılıyorum açıkcası bunada DUR dedim
elektrik doğalgaz telefon su faturalarında nasıl tasarruf yapabilirm internetten araştırdım bu ay faturalarım gelince anlayacağız bakalım sonucu
alışverişe listeyle çıkıp kasaya gelmeden bazılarını geri koydum
şuan aklıma gelenlerler bunlar çokta kıt kanaat yaşmadım rahattım yinede ama tüm bunları yaparken diyordum sabret sadece birkaç ay sonra rahata ereceksin aylarca bunalmaktansa birkaç ay sık kendini sonra rahat et elime geçen her kuruşu borçlara yatırdım
şimdi onlar bitince sefasını süreceğim paranın
hayat çok kısa değmiyor hiç birşeye üzmeye çok yıprandık evlendiğimizden bu yana ama bakıyorumda hayatımızda çok büyük lütuflarda var artık dolu tarafından bakıp mutlu oluyorum eşim yanımda aynı yöne bakıp aynı şeyleri düşünebiliyoruz Allahıma bin şükür
sadece yılbaşına kadar sıkacağım dişimi belki o kadar bile olmaz ama sonra iyi bir tatil yapacağım hemde hiç borçsuz direk peşin parayla eeeee çift maaşsınız diye elalem harcayacağına birazda biz harcayalım
bebek içinde para biriktirmem lazım malum masraflarım çok olabilir yine Allah korusun çok korkuyorum aylarca hastanede kalmaktan dua edin
çok teşekür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için birikim yapmamda bu sayfa çok faydalı oldu önceden ufak tefek yapıyordum ama sayfadaki paylaşımlar her konudaki güzel destekleriniz beni dahada motive etti hep birlikte birikimiz daha da artacak
eşim konusuna gelince evet büyük bir savaş veriyorum hatta karşılıklı veriyoruz eşimle üniversitede tanıştık 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik ve evlenme kararımız bile çok tepki aldı sırf benim kardeşlerimin kendi istekleri kişilerle evlenmedim diye işin tuhafı hepsi başka kişiyi düşünüyordu bense kararrımdı ısrarlıydım ve eşimle evlendim birbirimize söz verdik birbirimiz bırakmayacağız diye çünkü ikimizde ailemizdeki olumsuzlukları görebiliyorduk biz bir aileydik onlar ayrı bir evdi bunu kabullenmemiz hiç zor olmadı ama eşimin ailesiyle olsun kardeşinden kaynaklı borçları olsun benim ailemden kimse bilmiyor anlatmıyorum anlatamamda hemen eeeee sen istedin diyecekler objektif olmayacakalr ondan içimde tutuyorum yada eşimle paylaşıyorum eninde sonunda ben o parayı alırım geç olur ama alırım ben herşeyi unutmaya karar verdim eşimin ailesi olarak sadece anne babasını seviyorum hergün Allaha dua ediyorum benim gönlüme onların onlarınkinede benim sevgimi ver Allahım diye çünkü benim benimkilerde eşimnkilerde her ne olursa olsun bir aileyiz et tırnaktan ayrılmaz diye kendime kabullendiriyorum yaşadıklarımı yoksa çooook isyan bayrakları diktiğim oldu çok görüşmemeye çalışıyorum az olsun öz olsun mesela önümüz bayram sonra şubat tatili ama gitmeyi düşünmüyoruz iki tarafa da yaz tatilinde bi haftalığına belki gideriz eeeee bizi özleyen bize gelsin herkesin yaz tatili var
Senin şuanki korkunu çok iyi anlıyorum sevimsiz =)yusum öncelikle geçmiş olsun. Rabbim kolaylık ve cesaret versin. çünkü kolay olsa bile insan korkunca pireyi deve yapabiliyor. ben burnumdan ameliyat olduğumda doktor burnuma plastik bir şeyler yerleştirdi, iki hafta sonra falan da alıcaktı, aldırmaya gittiğimde doktor bana yaklaştıkça bağırdım, ağladım, o da yazık kadın çok yumuşak biriydi, kıyamıyordu almaya. odadan çıkıp biraz sakinleştim ve ne olursa olsun dişimi sıkıp dayancam dedim (gerçi şimdi sen dişini de sıkamazsınçok kötüyüm dimi) ve odaya girdim, inan ki elimize iğne batar ya, o kadar bile acımadı.
neyse merak ettiğim şu: sen nasıl doğum yaptın :18: yoksa tek korkun diş konusunda mı? benim ödüm patlıyor doğum denince :18:
akıllıbıdık ben asllında 2 kanal tedavisi ve 7 dolgu yaptırdım =) Bunlarda hiç ağrı olmadı. Sprey sıktılar o zaten uyuşturdu sonra iğne yapıldı ama onu da hissetmedim bile ardından da tedavilerimi hiç ağrısız sızısız oldum. ama şimdiki dişimde çekim olacak ve ben daha önce hiç çekim yaptırmadım ondan çok korkuyorum.resmen beni yazmışsın bende bu şekilde 3 dişimi kaybettim kökleri duruyor ama üstü yok en sonunda tak etti canıma bebek düşünmeden önce aradan çıkarayım diye eşim randevu almış 8ekimde randevum var bakalım nasıl olacak taaaa lise sondayken doktor diş ameliyatı olacaksın kökünü öyle alacağız demişti aradan 9 yıl geçti 3 diş gitti ben daha doktora gidemedim tek korkum diş birde kadın doğumda spekul dü sanırım adı işte ördek gagsı gibi olan aletle muayene olmak oan düntam yıkılıyor resmen
en nefret ettiğim şeydir misafirliğe giderken yanında birilerinin götürülmesi. Haber vermek gerekir ev sahibine, belki hazırlığı azdır ya da evi küçüktür vs...kızlar kahvaltımı başarıyla tamamladım ama gıcık olduğum bişe oldu bi arkadaş apartmanlarona yeni taşınan komşusunuda getirdi biri ablasınıda getirdi herkes çocuguyla geldi tabi sonuçta kahvaltıda evimde sabahleyin 8 büyük insan 6 tanede çocuk vardı katlanarak bu sayıya ulaştım:) başarıyla atalattım ama misafire artık DURRRRRRRRRRRRRR!!!! diycem kaynanamlar şu an bende onlarada akşam yemeği hazırladım süper bi sofra kurdum menüm şöyleydi
kırmızı biber közlemesi
mayanozli kabak kavurma
yaprak sarma
biber dolma
mantı
mesim salata vardı
pilav -köfte-garnitür
Farmasi ben bildirim yaptım ama çok yakında tl bölümündeki sildireceğim. Otomatik vites araba almaya karar verdik de =)kızlar listede 31 kişiyiz bildirim yapan 15 kişi
bir hevesle listeye dahil olup sonrasında da topiğe bile uğramayan hadi uğramayın ama ay sonu bildirim yapılacağını biliyorsunuz onu da şuraya kaç defa yazıyorum neyse bundan sonra uğraşmam bildirimini en geç her ayın son gününe kadar yapan yapar yapmayanın kendi paşa gönlü bilir
günaydın herkese
afiyet ve bereketli olsun birikimleriniz
farmasi sen şu bütün domatesi öle olduğu gibi mi koyuyorsun dolaba
yoksa yine buzdolabı poşetine koyuyor musun,
poşetsiz koyuyorsan kokmuyor mu çıkarınca
Farmasi ben bildirim yaptım ama çok yakında tl bölümündeki sildireceğim. Otomatik vites araba almaya karar verdik de =)
Diğerini bir türlü öğrenemedim, olmadı. Eşim de arkadaşından otomatik vites araba aldı emanet, geçen bindim arbaya ve öyle rahat kullandım kiBüyük bir şehire gitmeden bari öğreneyim de orada sıkıntı yaşamayayım diye arabamızı değiştirmeye karar verdik. Gerçi 1 yıl snra bunu da satacağız inşallah ev için ama en azından o süre zarfında kullanmayı öğreneyim değil mi
bi de bu dolap kokusu sizde de oluyor mu
benimki eski diye mi oluyor acaba
dondurucu kısmındaki koku
Ben de manuelde öğrenmek istedim ama yok yapamadım =)evet canım bildirimini yaptın bereketli olsun diyorum
ben manuel vitesli kullanıyorum hiç otomatik vitesli kullanmadım 18 yaşımdaykenden ilk manuel vitesli arabada öğrenince sonrasında hiç zorluk çekmedim vites değiştirmek benim için çok zevkli galiba bu konuda rahmetli babama çekmişim illaki vitesi elimle yükseltmem ya da düşürmem gerek uzun yolculuklarda insanın dikkatini diri tutuyorhem vites değiştirmek hem de yolun sürekli düz olmaması gerekiyor aksi halde rehavet basıyor
araba kullanmayı öğren de nasıl vitesli olursa olsun
çok büyük kolaylık ve de çok zevkli
Afiyet olsunbugün sabah kahvaltısında denemek için dün akşamki kızartmalık olarak dondurucuya koyduğum biberlerden kızarttım
çok hoşuma gitti
artık aşağıdan biberleri getirteyim çocukla
günaydın hanımlar bereketli günler diliyorum herkese..
kızlar biz bu ay çok sıkıştık akıllıbıdığın anlattığı gibi belkide daha kötü bi durumdayız şu anda eşim biraz önce çok sıkıntılı bir şekilde işe gitti arabayı satacak muhtemelen işe girmek istedim başvuru yapıyorum ama arayan yokişin içinden çıkamıyoruz giderimiz gelirimizden fazla aslında kayınvalidemin durumu gayet iyi hatta bankada yüklü miktarda parasıda var durumumuzuda biliyor ama yardım etmiyor benim ailem sağolsun elinden geldiği kadar yardım ediyo ki ailemin öyle bankada parası olacak bizde bu kadar kötü durumda olacağız da vermeyecek şimdiden parçalanıyorlar bişeyler yapmak için..eşime dedim annenden iste diye vermez dedi arabayı satıcam dedi gitti elimdeki birikimimi versemde bişey olamayacak geçen verdim biraz ama bende tatile gitmek istiyorum evlendiğimden bu yana ne balayı,ne tatil hep borç hep borç şu kredi kartları ve banka kredisi yokmu tam bir tuzak bize göre değilmiş kredi kartlarını kırdık sadece borçları var ama krediler toplam 3 tane ve toplamda 13 gibi bi rakam aylık ödemeside 3ünün toplamı sadece 600 bu ay arabayı yaptırdı eşim 850 faturalar,yol parası vs derken olmuyo burdan akıllıbıdık arkadasımı kutluyorum darısı bana olsun ve diğer arakadaslarıma olsun diyorum ama kalan paramı vermek istemiyorum seneye tatile gitmek istiyorum çok bunaldımmmmmmmm
Ben de manuelde öğrenmek istedim ama yok yapamadım =)
Araba kullanmayı büyük bir şehire gittiğimizde gerek olacak diye istiyorum, yoksa burada pek de ihtiyacım olmuyor. Oğlum kreşe ben okula giderken gerek olur zorlanmayayım diye şimdiden fırsatım varken öğreneyim dedim =)
Afiyet olsun
Benim buzluk domates ve biberle doldu
Karanfilcenin dediği gibi tüm attım bir de hem yemeklik doğradım hem de kızartmalık.
Bu hafta bir kasa daha domates alınıyor onunla da yemeklik koyacağım bir de 5-6 kavanoz anneme menemenlik yapacağım nasipse.
farmasicim slm nasılsın gecen konusmustukya faız ıyı gelmez dıye zaten tek derdım bankayla olan muhabbetı kesmektı çok sukur kredı cekmeden ev aldık Aalhm ödemek oturmak nasıp etsın. su an bankayla kredı durumumuz kalmadı tum kredılerını kapattık eşimin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?