çok üzüldüm çok
kayınvalidenin başka çocukları var mı ?
inşallah en yakın zamanda maddi anlamda rahatlarsınız derfat.günaydın hanımlar bereketli günler diliyorum herkese..
kızlar biz bu ay çok sıkıştık akıllıbıdığın anlattığı gibi belkide daha kötü bi durumdayız şu anda eşim biraz önce çok sıkıntılı bir şekilde işe gitti arabayı satacak muhtemelen işe girmek istedim başvuru yapıyorum ama arayan yokişin içinden çıkamıyoruz giderimiz gelirimizden fazla aslında kayınvalidemin durumu gayet iyi hatta bankada yüklü miktarda parasıda var durumumuzuda biliyor ama yardım etmiyor benim ailem sağolsun elinden geldiği kadar yardım ediyo ki ailemin öyle bankada parası olacak bizde bu kadar kötü durumda olacağız da vermeyecek şimdiden parçalanıyorlar bişeyler yapmak için..eşime dedim annenden iste diye vermez dedi arabayı satıcam dedi gitti elimdeki birikimimi versemde bişey olamayacak geçen verdim biraz ama bende tatile gitmek istiyorum evlendiğimden bu yana ne balayı,ne tatil hep borç hep borç şu kredi kartları ve banka kredisi yokmu tam bir tuzak bize göre değilmiş kredi kartlarını kırdık sadece borçları var ama krediler toplam 3 tane ve toplamda 13 gibi bi rakam aylık ödemeside 3ünün toplamı sadece 600 bu ay arabayı yaptırdı eşim 850 faturalar,yol parası vs derken olmuyo burdan akıllıbıdık arkadasımı kutluyorum darısı bana olsun ve diğer arakadaslarıma olsun diyorum ama kalan paramı vermek istemiyorum seneye tatile gitmek istiyorum çok bunaldımmmmmmmm
sağolsaın canım.ben 10 sene boyunca işime yürüyerek gidip geldim yürüyerek 5- 7 dk filandı
ama çocuklar olunca çok ihtiyaç duydum özellikle büyük oğlum okula başlayınca çocuk eve geldiğinde sırılsıklam terliyordu baktım öyle olmayacaktı çocuk eve geldiğinde üzerini iç çamaşırlarını değiştiriyordum ama okula yürüyüp gittiğinde sıkıntı asıl o idi.
hayatta kazandığım paranın hayrını şimdi görmeyecektim de ne zaman görecektimaldım 2 sene önce sıfır arabamı
şimdi her yere onunla hareket diyorum bagajında da çocukların yedek giysileri vs yürüyen ev gibi benim için
kışlıklarını da ağız tadıyla yiyin canım
inşallah en yakın zamanda maddi anlamda rahatlarsınız derfat.
İnan ki her inişin bir çıkışı da oluyor. Sadece biraz sabretmek gerekiyor.
O kredi kartları ve krediler benim ailemi de bitirmişti.
Sizin anladığım kadarıyla eviniz de var. O yönden şanslısınız. Bırak araba satılsın ondan sonra sıkı bir birikimle kısa sürede alırsınız tekrar arabayı dert etme.
sağolsaın canım.
Benim de okul 5 dakika mesafede =)) Ama dediğin gibi çocukların okulu başladığında ihtiyaç olabiliyor.Ben de bu ihtimali düşenerek öğreneyim diyorum.
farması günaydın canım bugün ekim maaşım yattı öncelikle eylül bildirimimi yapayım ekimide ekim sonunda vereyim 4 gram altın aldım 2 gramda annem koydu 6 gram aldık, bide ben her hafta 25 tl koymaya başladım şu sıra düğünler olmasaydı daha çok koyardımda neyse olsun o kadarda 100 tl de kendim biriktirdim
toplam 6 gram ve 100 tl olarak tabloya yazabilirsin
ekim maaşımda çift maaş aldım 10 gram bildiricem hayırlısıyla pazartesi alcaz annemle bide ankaraya gitmicek olsam bu ayda kumbarama koyardım ama uçak biletine 250 tl verip asker sevgilimi ziyarete ankaraya gideceğim
hanımlar ankara ile ilgili hiçbir bilgim yok esenboğaya yakın yerler nelerdir nasıl gezilir hava soğuk olurmu ekim ayında hiç bişi bilmiyorum aramızda ankaralı olan varise yardım ederse çok minnettar kalırım
var canım tane kızı daha var 1 evli 3 ü yanında bekar küçük değiller en küçüğü 31 yaşında ve 4 tane evi 100 milyarda bankada parası var oturduğumuz evde bunlardan birisi bizim üstümüze değil kaynanamın üstüne yani durumu gayet iyi ama sorsan yemin ediyo para yok diye oğlum 3 yaşını bitiriyo hiç birşey almazlar evlendim bütün borcuda biz ödedik yani bana hiçbirşey yapmıyo veee eşim evin tek oğlu güya yakınımda otursun destek oluruz dedi ama zerre kadar olmuyo ALLAH a havale etttim ama ne yapabiliriz başka diye düşünüyorum arabayı satarsak işede giremem oğlumu anneme bırakmak için araba lazım bilmiyorum canım kalakaldım öylece
canımcım yazdıklarım belki canını sıkabilir ama gene de yazmak istedim
şimdi ne senin kayınvalidenin ne de bizlerin ailelerinin ya da eşlerimizin ailelerinin bizlere yardımcı olma gibi yükümlülükleri yok
maddi durumları ne kadar yerinde olursa olsun buna mecbur değiller gönüllerinden kopar da verirlerse verirler .....
bizler kendimiz gelirimize göre yağımızla kavrulmasını bilmek zorundayız , ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız
hayat yolculuğuna kimseye güvenip de çıkmamak lazım aksi halde üzülebiliriz....
ben de kayınpederime ait aile apartmanında kira vermeden 11 seneyi geçik duruyorum ama biliyorum ki adamcağız bizi burada oturtmak zorunda değil bugün gelip de yavrum artık evimden çıkın dese küsmeye kırılmaya asla hakkımız yok sonuçta mal onun mülk onun hesabını bize verecek değil elbette.
yok canım bu söylediklerin canımı sıkmaz hatta böyle olduğunun farkındayım benim durumum biraz farklı canım topigin konusunun dışına pek çıkmak istemediğim için yazmadım,uzatmadım benim diyeceğim o ki içinden zaten gelmiyo kadının benim ailem biraz faklı onlar biz bu durumdayken dayanamazlar asla hatta eşimin elinde olsa onlar böyle bi durumda olsa tereddüt bile etmezdi keşke beni çıkarsa evden ben çıkmak istiyorum zaten burdan gitmek onlardan uzaklaşmak istiyorum ama benim durumum imkansız .Kısacası ben ümidimi kestim aslında ordan bide biz dolandırıldık 3 milyarımız gitti bide 1 milyarlık yeni aldığımız alyansımız gitti o yüzden böyle olduk yoksa ne eve bişey yapıyoruz nede bi lüksümüz var ama düşüncelerini yazdığın için çok sağol canım haklısın sen ve ben bunun fazlasıyla farkındayım
canının sıkılmamasına sevindim
o zaman sana nacizane tavsiyem şu eşinin aylık kazancına göre borçlarını ödeme planı yapıp bir an önce kurtulmaya bakman evini kira gibi düşünüp en azından onu borçlarınız bittikten sonra her ay mutlaka bir aksilik olmadığı sürece ( hastalık vs gibi )biriktirmeniz.
haklısın canım ev kirası yok diye biraz abartıyoruz sanırım benimle birlikte evlenenler bizim üstümüze borç ödediler ev aldılar arsa,araba aldılar biz geriye gidiyoruz biran önce toparlanmamız lazım ki bi kaç seneye kadar oğlumuz okula başlayacak ve elde var sıfır.Tavisyelerin için çok teşekkür ederim farmasicim .
çok üzüldüm inanki Rabbim tez zamanda huzur ferahlık ve borçlarınızı ödeme kolaylıgı verir inşallah
aile konusunda farmasinin dediklerine katılıyorum sadece kimse kimseye yük olmadan beklenti içinde olmadan gönüllük adı altında olmalı herşey mecbur tutuldugu zaman bir ekmek almak bile fazla gelebiliyor
evlenirken herşey konuşulmalı eşle toz pembe hayallare bakılmadan gerçekleride görülmeli çok ta merhametli davranılmamalı bizim kaynımıza verdiğimiz paralarda eşimin hiç suçu yok o istemedi vermeyi bende ara ara hep göndereceğimize iş kurarken verelim diye düşündüm ama merhamet para etmiyor şimdi kaynım evlenecek ama nasıl olacak belli değil ne kalacakları doğru düzgün bir ev var nede garanti bir iş şuan nişanlısıda bir tuhaf içim hiç ısınmadı ailesi de bir tuhaf kayınvalidem istmeye gittiğimizde resmen zorla istedi aile düzeni yok evlerinde ne bileyim bizi eşimin ailesini tanımıyorlar insan görücü geliyor diye bir çeki düzen verir evine ama nerdeeeee neyse dedikoduya giriyor iyice kısacası içimize sinseydi eşimin abisine gel bursada bir sürü iş imkanı bulabilirsin fabriklar var sonuçta ingilizce işletme mezunu elbet bulurdu bir iş gel bir ev tutarız ufak tefek düzen kurarsın zamanla yoluna girer herşey diyelimdedim eşime eşimde yok sonra üzülen sen olursun dedi uzak dur dedi bu sefer dinlemeliyim onu yoksa yine üzülüceğiz
çok üzüldüm inanki Rabbim tez zamanda huzur ferahlık ve borçlarınızı ödeme kolaylıgı verir inşallah
aile konusunda farmasinin dediklerine katılıyorum sadece kimse kimseye yük olmadan beklenti içinde olmadan gönüllük adı altında olmalı herşey mecbur tutuldugu zaman bir ekmek almak bile fazla gelebiliyor
evlenirken herşey konuşulmalı eşle toz pembe hayallare bakılmadan gerçekleride görülmeli çok ta merhametli davranılmamalı bizim kaynımıza verdiğimiz paralarda eşimin hiç suçu yok o istemedi vermeyi bende ara ara hep göndereceğimize iş kurarken verelim diye düşündüm ama merhamet para etmiyor şimdi kaynım evlenecek ama nasıl olacak belli değil ne kalacakları doğru düzgün bir ev var nede garanti bir iş şuan nişanlısıda bir tuhaf içim hiç ısınmadı ailesi de bir tuhaf kayınvalidem istmeye gittiğimizde resmen zorla istedi aile düzeni yok evlerinde ne bileyim bizi eşimin ailesini tanımıyorlar insan görücü geliyor diye bir çeki düzen verir evine ama nerdeeeee neyse dedikoduya giriyor iyice kısacası içimize sinseydi eşimin abisine gel bursada bir sürü iş imkanı bulabilirsin fabriklar var sonuçta ingilizce işletme mezunu elbet bulurdu bir iş gel bir ev tutarız ufak tefek düzen kurarsın zamanla yoluna girer herşey diyelimdedim eşime eşimde yok sonra üzülen sen olursun dedi uzak dur dedi bu sefer dinlemeliyim onu yoksa yine üzülüceğiz
ben kaçıyorum şimdilik hanımlar oğlum uyuyo birazdan uyanır çamaşırları asayım acıktım karnımı doyurayım gelirim yine
her zaman derim maaalesef merhametten maraz doğar diye
bu acımasızlığımdan değil yanlış anlaşılasın
bence hayata ve insanlara karşı temkinli olmakta sırf iyiliğine diye kapılıp gitmenin manası yok yoksa insan çok üzülebiliyor.
hele karşımdaki eşimin erkek kardeşiyse ya da eşimin tarafından birisiyse öncelikli olarak fikrimi eşimle paylaşır ama son sözü ona bırakırım nihayetinde kendi tarafının huyunu suyunu benden çok daha iyi biliyor
bir de onun sözünün dışında fazla da irdelemem olayı kişileri deşmem yani
herkesin aklı fikri var azıcık da kendileri için zahmet edip hayata kafa yorsunlar ,insanoğlu iyi olur kendinden kötü olur karşı taraftan bilir malum
Senin şuanki korkunu çok iyi anlıyorum sevimsiz =)
Ben aklına gelebilecek bir çok şeyden korkarımVe bişeyden çok korkarsam tansiyonum düşer ve bayılırım, tahlikeli bir hastayım yani =)
Doğumdan da deli gibi korkuyordum ve doktoruma sürekli bu korkumdan bahsediyordum. Herşeyim normal olmasına rağmen, normal doğum yapamayacağımı çok kısa bir sürede anladı =) Bana epidural yapıldı. Orada yaptıkları iğneyi hiç hissetmedim acı falan olmadı. Zaten doğumda gözün açık oluyor ama hiçbir şey hissetmiyorsun. Sadece bebeği çıkarttığını anlıyorsun çünkü sedye sallanıyor resmen =) Ama ağrı falan hiçbirşey olmuyor. Doğum bittikten birkaç saat sonra sancılar başlıyor işte orada doktorun seni tanıması çok önemli. Benim doktorum sancım arttığı anda akşam saatleriydi bana bir iğne yaptırdı off resmen kuş gibi hafifledim ve güzel bir uykuya daldım =) Sabah da ağrım oldu hemşireye o iğneden bir daha yapın diye yalvardım ama olmaz dediNeyse işte böyle 2-3 gün ağrım oldu ama hergeçen gün azaldı ve 4.gün çok çok rahattım.
Uzun uzun yazdım çünkü ben bu günleri atlattıysam emin ol sen de rahat atlatırsın.
Sen normal mi olmak istiyorsun peki?
konuyu fazla dağıtmak istemiyorum kızlar ama ben bu topiği çok seviyorum, hayata dair her şey var burda, sohbet topiklerine de bakıyorum arada ama burada yazılanları okumak bana daha zevkli geliyor. bazen merak ediyorum, bu tarz şeyleri paylaşmamızdan rahatsız olan var mı acaba, sonuçta birikim sayfası tabi ama, kuru kuruya birikimden de bahsedilmez dimi, bu yolda yaşananları, yapılanları da paylaşmak daha faydalı gibime geliyor.
çok haklısın ama iş olmayınca borcunu ödeyemiyor kayınvalidemin evini sürekli alacaklılar arıyor hemde yabancı değil akrablardan kişiler annesi yüksek tansiyon hastası babası solunum cihazına bağlı yaşıyor ve bu durumlar onları mahvedyor daha bu mayısta kaynım amcasından aldıgı borcu ödemeyince amcaları babalarını aramış kavga etişler tlfda kayınvlidemin tansiyon fırlamış bizim sucumuz ne elimden en gelirki diyo 1 hafta yoğun bakımda yattı o taburcu oldu o hafta içinde babası resmen ölümden döndü bilinçsiz bir şekilde yopun bakımda yattı şimdi de cihaza bağlı kaldı eşimin o hafta ömründen ömür gitti bir hafta memlekete gitti geldi inanırmısınız saçları o kadar çok beyazlamışki geldiğinde işte onun o halini görünce herşeyi boşvermeye unutmaya karar verdim im ne yaparsa yapsın sonu dön dolaş bizi buluyor offfff çıkamıyorum işin içinden yaşlı başlı insanlar abiside dolandırıldıgına bu kadar borçlandı ama elden gelen birşey yok bazen diyorum kimlerin kahrını çekmiyoruz ki şu hayatta birde onlarınki olsun atsak atılmaz satsak satılmaz ama elden gelen birşey yok sahip çıksam mı doğru olur abisine yoksa kendimizi çekebildiğimiz kadar çeksek mi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?