- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
- 248
bizim de bu aralr durumumuz kötü. aslında iyi para kazanıyoruz da yaz döneminde sanırım düşüncesiz davrandık biraz. geçen ay 4000 liraya yakın kredi kartı ödedik. 2600 lira da ev+ araba kredisi var. evdeki kadın, faturalar derken önünü alamadık. bu ayda kredi kartım şu anda 2500 oldu. haftaya pazar kesilecek. 100 lira daha harcasam diyorum. cumartesi günüm var. eşim kurban kesmeyelim bu sene diyor da ben karşıyım.en az 1000 lira gider. nasıl çıkacağız işin içinden bilemedik.
kızlar telefon tarifelerimizi değiştik demiştim ya, 50 lira ordan
interneti de eşim yarın iptal edicek, ev telefonunu da tabi, sınırsızdan kotalıya geçmiş olcaz, 60 lira da ordan
aylık giderimizden en az 100 lira kar yapmış olcaz inşallah
eğitim ödeneği elimizde eriyip gitmesin diye, kışlık lastiklerimizi aldık, eşim açıköğretimde okuyor, onun harcını yatırdık. bu ay arabayı fazla kullandık, yakıt masrafımız çok oldu, biraz da ona gitti para, biraz da alışverişe derken, harcandı gitti para.
kurban parasını ekderste, anneme olan borcumuzu da maaşta vercez inşallah.
kızlar:) şu an ekim ayının giderlerini lisateledim kaba taslak elimizde fazladan 1300 lira kalıyo fakaaaaaaat kurban geldi kurban kescemiz için ekimde ayından bi beklentim yok birazda öbür tarafa yatırım yapmak lzım dimi ama:)
kızlar ben kredi kartı alışverişine iki aydrır dikkat ediorum ve tek birşey aldım şarjlı elektrik süpürgesi onuda doğum günüm die eşim aldı:) elimizde parmız yoktu nakit oda ordan almış bişe demedim tamamen iyi niyetten:) bu ay kredi kartımız 550 geldi fakaaaaat içinde eşimin teli eşimin 120 tl biraysel emekliliğide dahilyani bizim harcamalarımız 400 tl bununda 250 si sigorta kasko vs vs araba için olan şeyler bizim harcamamız 150 tl hiç bişe diil bence :)
size asıl sormak istediğim şey eşim bireysel emekliliğe üye bana senide yapalım diyo kızlar sizce napim? olimme?
anlıyorum canım da sözü edilen kişi kaç yaşında insan biraz da sorumluluk sorumsuzluk karakter meselesi
eşinin abisi olanları görmüyor mu ve içindeki durumdan çıkabilmek için ne yapıyor ya da yapmaya çalışıyor acaba ? bir de gayretini davranışa söze döküyor mu sizlerle istişare ediyor mu ? çalışmak istediğini söylüyor mu ? çalışmak için ne gibi gayretleri var ?
ingilizce işletme mezunu 28 yaşında nabul tarzı malzeme satan bir şirkette çalışırken şirketi devr aldı 50 milyar borçla alcağı bir çok çek karşılıksız çıkmızk borrc kapatmak için etraftan herkesten birbirinden habersiz borç almış borçlarla borç ödemeye kalkınca faizler sarmış iyice ödeyemiyor iş arıyor bir çok yere başvurdu ama pek sonuç alamadı şimdi lokantada çalışıyor istanbulda aynı zamanda lokantadada aklıyorum diyo iki tane ablası da istanbulda yaşıyor evliler arada bir onlara gidiyorum diyo ama göçebe gibi bir hayat artıları yok anca kendi ihtiayacını karşılıyor tanıdıkları yok şu işi ayarlıyoruz yok şunla bunla göürüşüyoruz diyede oyalamışlar sanırım kısaca becerememiş eline yüzüne bulaştırdı hepsi zaten 2- 2,5 yıl önce oldu. nişanlısıylada 1,5 yıldır görüşüyorlar herkes herşeyi biliyor benim duydugum 200 milyar borcu var ama sonuçta onunkiside bir can bazen bol çeşitli bir soframız oldugunda etrafımdakiler geliyor aklıma acaba onlar ne yiyor diye abartıyorum düşünme kısmını farkındayım ben hamileyken neler yaşadıgımı unutmadım ama öfkemi bastırmadıkça öfkemin ateşinde benim içim yanacak kendimi doldurup duracağım öyle
ingilizce işletme mezunu 28 yaşında nabul tarzı malzeme satan bir şirkette çalışırken şirketi devr aldı 50 milyar borçla alcağı bir çok çek karşılıksız çıkmızk borrc kapatmak için etraftan herkesten birbirinden habersiz borç almış borçlarla borç ödemeye kalkınca faizler sarmış iyice ödeyemiyor iş arıyor bir çok yere başvurdu ama pek sonuç alamadı şimdi lokantada çalışıyor istanbulda aynı zamanda lokantadada aklıyorum diyo iki tane ablası da istanbulda yaşıyor evliler arada bir onlara gidiyorum diyo ama göçebe gibi bir hayat artıları yok anca kendi ihtiayacını karşılıyor tanıdıkları yok şu işi ayarlıyoruz yok şunla bunla göürüşüyoruz diyede oyalamışlar sanırım kısaca becerememiş eline yüzüne bulaştırdı hepsi zaten 2- 2,5 yıl önce oldu. nişanlısıylada 1,5 yıldır görüşüyorlar herkes herşeyi biliyor benim duydugum 200 milyar borcu var ama sonuçta onunkiside bir can bazen bol çeşitli bir soframız oldugunda etrafımdakiler geliyor aklıma acaba onlar ne yiyor diye abartıyorum düşünme kısmını farkındayım ben hamileyken neler yaşadıgımı unutmadım ama öfkemi bastırmadıkça öfkemin ateşinde benim içim yanacak kendimi doldurup duracağım öyle[/QUO
akıllı bşdıkçım canım hayatın bazı gerçekleri var canım eger kaynını oraya çağırırsan başı her sıkıştığında size güvencek zaten onun için yüklücee bi pay ayırmışsınız bence bu kadar iylik yeter onahiç oraya çağırma bırak bakalım bi kendi başına neler yapabiliyo hem bu kadar borç içinde o evlenmeyi göze almış tasası sana mı düştü gidersin düğününe çok acıyosan güzel bi hediye alırsın ç.makinası falan gibi takarsın bileziğinide tamam oldu bitti işte
evlencek nasıl yapcak işleri kaynını ve nişanlısını ilgilendirir burnu sürtülsün uğraşsın çabalasın ha evlerinde yiycek bişe olmaz gıda yardımı yaparsın falan ama sorumluluk alma canım üstüne tamam amcasına borç takmış olabilir ama sizede taktı sizi kim düşünsün ?
hem yardım edelim falan diye eşinide kışkırtma bazı şeyleri içinde yaşa güzelim:)
ben senin yerinde olsam öle yapardım ama karar senin üzülürsün insanlar nankör...
siz ve eşiniz ne iş yapıyorsunuz ?
aylık geliriniz ne kadar toplam olarak
evin aylık sabit giderleri ne kadar ?
buna göre gelir gider dengesi oluşturmaya çalışın derim
iyi bir gelire sahip olup kurban kesmemek ne kadar akıllıca olur o da ayrı bir soru işareti
merhaba canım;
maaş ve ekderslerimizle aylık 8500 lira gibi bir gelirimiz var. benim bir defterim vardır. yazarım her ay geleni gideni. 3 yıl önceyi bile görürüm. ama yazın ders ücretimiz olmadığı için gelirimiz birden bire 5000 liraya indi. zaten 2600 krediye gidiyor. yaz döneminde kıştan biriktirdiğimiz parayı kullanıyoruz. ama ağustos ayında açıldık biraz. ekim ayının hesabını çıkardım. ders ücretlerimiz yarım. tam değil malesef. sanki düzelecek gibi durum.
seninle aynı fikirdeyim. gelirimiz iyiyken kurban kesmemek akıl işi değil. bundan sonraki aylarda biraz daha dikkatli harcamaya çalışacağım. sizi de sürekli takip edeceğim.
aşırı harcama sözkonusu sanırım
bir de harcamalarınızı yazın nerelerde fuzuli harcamalar var ve birikime dönüşebilir arkadaşlar da fikir verirler
ingilizce işletme mezunu 28 yaşında nabul tarzı malzeme satan bir şirkette çalışırken şirketi devr aldı 50 milyar borçla alcağı bir çok çek karşılıksız çıkmızk borrc kapatmak için etraftan herkesten birbirinden habersiz borç almış borçlarla borç ödemeye kalkınca faizler sarmış iyice ödeyemiyor iş arıyor bir çok yere başvurdu ama pek sonuç alamadı şimdi lokantada çalışıyor istanbulda aynı zamanda lokantadada aklıyorum diyo iki tane ablası da istanbulda yaşıyor evliler arada bir onlara gidiyorum diyo ama göçebe gibi bir hayat artıları yok anca kendi ihtiayacını karşılıyor tanıdıkları yok şu işi ayarlıyoruz yok şunla bunla göürüşüyoruz diyede oyalamışlar sanırım kısaca becerememiş eline yüzüne bulaştırdı hepsi zaten 2- 2,5 yıl önce oldu. nişanlısıylada 1,5 yıldır görüşüyorlar herkes herşeyi biliyor benim duydugum 200 milyar borcu var ama sonuçta onunkiside bir can bazen bol çeşitli bir soframız oldugunda etrafımdakiler geliyor aklıma acaba onlar ne yiyor diye abartıyorum düşünme kısmını farkındayım ben hamileyken neler yaşadıgımı unutmadım ama öfkemi bastırmadıkça öfkemin ateşinde benim içim yanacak kendimi doldurup duracağım öyle
şu an o kadar mutluyumki biz tıp öğrencilerine form doldurması işte özlük işleri falan konulu seminerler verioz ve ders başı ücret alıorum kızlar çokda bişe diil taş çatlasa aylık 50 tl falan o yatmışmı diebi hesabıma girim dedim ne görümperformans yatmış ki bu her zman verilen bi para diil nasıl mutluyum nasıl mutluyum anlatamam biliomusunuz 348 tl yatmış hesabıma 3 gün önce yeni gördüm 300 tl si hemmen ekim ayı birikimime ayrılıyo zaten ihtiyacım yok ayrıcada ders parası yatcak:) yubbi.... bu gizlibi para eşim bilmicek:)
şu an o kadar mutluyumki biz tıp öğrencilerine form doldurması işte özlük işleri falan konulu seminerler verioz ve ders başı ücret alıorum kızlar çokda bişe diil taş çatlasa aylık 50 tl falan o yatmışmı diebi hesabıma girim dedim ne görümperformans yatmış ki bu her zman verilen bi para diil nasıl mutluyum nasıl mutluyum anlatamam biliomusunuz 348 tl yatmış hesabıma 3 gün önce yeni gördüm 300 tl si hemmen ekim ayı birikimime ayrılıyo zaten ihtiyacım yok ayrıcada ders parası yatcak:) yubbi.... bu gizlibi para eşim bilmicek:)
Telefonda hangi hatta geçtiniz sevimsiz. Benim eşimin turkcell 45-48tl arası ödüyor kamu hattı ama oradaki dakikalar bize çok çok fazla geliyor. Yani boşa ödeniyor faturanın bir kısmı. Ben de vodafona geç diyorum ama heryerde çekmez diye de korkuyoruz.kızlar telefon tarifelerimizi değiştik demiştim ya, 50 lira ordan
interneti de eşim yarın iptal edicek, ev telefonunu da tabi, sınırsızdan kotalıya geçmiş olcaz, 60 lira da ordan
aylık giderimizden en az 100 lira kar yapmış olcaz inşallah
eğitim ödeneği elimizde eriyip gitmesin diye, kışlık lastiklerimizi aldık, eşim açıköğretimde okuyor, onun harcını yatırdık. bu ay arabayı fazla kullandık, yakıt masrafımız çok oldu, biraz da ona gitti para, biraz da alışverişe derken, harcandı gitti para.
kurban parasını ekderste, anneme olan borcumuzu da maaşta vercez inşallah.
haydi gözünüz aydın canım
eşim de bana kar lasitiği almaktan bahsediyordu sormuş soruşturmuş 400 tl demişler
bakalım hediye ettirebilecek miyim
çünkü fikir ondan çıktı bana şaka ediyordu senin için değil oğlanlarım için almak istiyorum diyordu , çocukları ben okula götürüyorum( küçük oğlan okula gidişleri benimle eve gelişleri servisle yapıyor)
açıkcası ben senelerdir, evlenmeden önce falan, doğum yaparken masada falan kalacağımı düşünür dururum, acayip korkuyorum bu durumdan. normal düşünüyorum, hatta bazen epidural bile olmasın, tamamen normal olsun diyorum. zaten ömür bellidir, benimki bu açıdan yersiz bi korku zaten, ama o an çok zorlanmak da var.
aslında acı eşiğim çok da düşük değildir, küçüklükten beri hastaneye gitsem, iğne veya diş çekimi için falan hiç ağlamaz, kendimi tutardım, 5-6 yaşlarımı hatırlarım, doktorlar bile çok memnun kalırdı benden. ama sanki son yıllar, eşimden de çok yüz aldığım için biraz nazlı oldum gibi.
konuyu fazla dağıtmak istemiyorum kızlar ama ben bu topiği çok seviyorum, hayata dair her şey var burda, sohbet topiklerine de bakıyorum arada ama burada yazılanları okumak bana daha zevkli geliyor. bazen merak ediyorum, bu tarz şeyleri paylaşmamızdan rahatsız olan var mı acaba, sonuçta birikim sayfası tabi ama, kuru kuruya birikimden de bahsedilmez dimi, bu yolda yaşananları, yapılanları da paylaşmak daha faydalı gibime geliyor.
Telefonda hangi hatta geçtiniz sevimsiz. Benim eşimin turkcell 45-48tl arası ödüyor kamu hattı ama oradaki dakikalar bize çok çok fazla geliyor. Yani boşa ödeniyor faturanın bir kısmı. Ben de vodafona geç diyorum ama heryerde çekmez diye de korkuyoruz.
farmasi kırmızı kurdeleye bağlayıp getirirmiş kar lastiklerini
BEnim acı eşiğim çok düşüktür. Koltuk kenarına falan parmağımı çarptığımda bile tansiyonum düşer, saatlerce kıvranırım ağrısından =)
Valla ben bu sohbetleri daha çok seviyorum
Telefonda hangi hatta geçtiniz sevimsiz. Benim eşimin turkcell 45-48tl arası ödüyor kamu hattı ama oradaki dakikalar bize çok çok fazla geliyor. Yani boşa ödeniyor faturanın bir kısmı. Ben de vodafona geç diyorum ama heryerde çekmez diye de korkuyoruz.
BEnim acı eşiğim çok düşüktür. Koltuk kenarına falan parmağımı çarptığımda bile tansiyonum düşer, saatlerce kıvranırım ağrısından =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?