Kirli Çıkılar )))

kızlar telefon tarifelerimizi değiştik demiştim ya, 50 lira ordan
interneti de eşim yarın iptal edicek, ev telefonunu da tabi, sınırsızdan kotalıya geçmiş olcaz, 60 lira da ordan
aylık giderimizden en az 100 lira kar yapmış olcaz inşallah
eğitim ödeneği elimizde eriyip gitmesin diye, kışlık lastiklerimizi aldık, eşim açıköğretimde okuyor, onun harcını yatırdık. bu ay arabayı fazla kullandık, yakıt masrafımız çok oldu, biraz da ona gitti para, biraz da alışverişe derken, harcandı gitti para.
kurban parasını ekderste, anneme olan borcumuzu da maaşta vercez inşallah.

siz ve eşiniz ne iş yapıyorsunuz ?
aylık geliriniz ne kadar toplam olarak

evin aylık sabit giderleri ne kadar ?

buna göre gelir gider dengesi oluşturmaya çalışın derim
iyi bir gelire sahip olup kurban kesmemek ne kadar akıllıca olur o da ayrı bir soru işareti

haydi gözünüz aydın canım
eşim de bana kar lasitiği almaktan bahsediyordu sormuş soruşturmuş 400 tl demişler
bakalım hediye ettirebilecek miyim
çünkü fikir ondan çıktı bana şaka ediyordu senin için değil oğlanlarım için almak istiyorum diyordu , çocukları ben okula götürüyorum ( küçük oğlan okula gidişleri benimle eve gelişleri servisle yapıyor)

kızlar:) şu an ekim ayının giderlerini lisateledim kaba taslak elimizde fazladan 1300 lira kalıyo fakaaaaaaat kurban geldi kurban kescemiz için ekimde ayından bi beklentim yok birazda öbür tarafa yatırım yapmak lzım dimi ama:)
kızlar ben kredi kartı alışverişine iki aydrır dikkat ediorum ve tek birşey aldım şarjlı elektrik süpürgesi onuda doğum günüm die eşim aldı:) elimizde parmız yoktu nakit oda ordan almış bişe demedim tamamen iyi niyetten:) bu ay kredi kartımız 550 geldi fakaaaaat içinde eşimin teli eşimin 120 tl biraysel emekliliğide dahilyani bizim harcamalarımız 400 tl bununda 250 si sigorta kasko vs vs araba için olan şeyler bizim harcamamız 150 tl hiç bişe diil bence :)

size asıl sormak istediğim şey eşim bireysel emekliliğe üye bana senide yapalım diyo kızlar sizce napim? olimme?

canım bireysel emeklilik çok da hoş birşey değil sebebi diyelim 10 sene prim yatırıyorsunuz 10 sene sonra işe yarar bir aylık yok
toptan çekmek isterseniz belli bir miktar kesinti yapılıyor

bireysel emekliliğe sakın bulaşmayın ona vereceğiniz parayı kendiniz biriktirin diyeni çok duydum

ingilizce işletme mezunu 28 yaşında nabul tarzı malzeme satan bir şirkette çalışırken şirketi devr aldı 50 milyar borçla alcağı bir çok çek karşılıksız çıkmızk borrc kapatmak için etraftan herkesten birbirinden habersiz borç almış borçlarla borç ödemeye kalkınca faizler sarmış iyice ödeyemiyor iş arıyor bir çok yere başvurdu ama pek sonuç alamadı şimdi lokantada çalışıyor istanbulda aynı zamanda lokantadada aklıyorum diyo iki tane ablası da istanbulda yaşıyor evliler arada bir onlara gidiyorum diyo ama göçebe gibi bir hayat artıları yok anca kendi ihtiayacını karşılıyor tanıdıkları yok şu işi ayarlıyoruz yok şunla bunla göürüşüyoruz diyede oyalamışlar sanırım kısaca becerememiş eline yüzüne bulaştırdı hepsi zaten 2- 2,5 yıl önce oldu. nişanlısıylada 1,5 yıldır görüşüyorlar herkes herşeyi biliyor benim duydugum 200 milyar borcu var ama sonuçta onunkiside bir can bazen bol çeşitli bir soframız oldugunda etrafımdakiler geliyor aklıma acaba onlar ne yiyor diye abartıyorum düşünme kısmını farkındayım ben hamileyken neler yaşadıgımı unutmadım ama öfkemi bastırmadıkça öfkemin ateşinde benim içim yanacak kendimi doldurup duracağım öyle

anlıyorum canım Allah kolaylık ve de sabır
hayırlısıyla da iş ve de akıl fikir versin kaynına bundan sonrası için

şirketi alırken hiç mi sorup soruşturmamış istişare etmemiş devretmek isteyen öyle bir işin önünü parlak görse aptal mıydı ki devretsin
önce bunları düşünmek lazımmış ama olan olmuş önemli olan bundan sonrası için kazasız belasız mevcut durumdan nasıl kurtulabilir onu düşünmesi lazım.

merhaba canım;
maaş ve ekderslerimizle aylık 8500 lira gibi bir gelirimiz var. benim bir defterim vardır. yazarım her ay geleni gideni. 3 yıl önceyi bile görürüm. ama yazın ders ücretimiz olmadığı için gelirimiz birden bire 5000 liraya indi. zaten 2600 krediye gidiyor. yaz döneminde kıştan biriktirdiğimiz parayı kullanıyoruz. ama ağustos ayında açıldık biraz. ekim ayının hesabını çıkardım. ders ücretlerimiz yarım. tam değil malesef. sanki düzelecek gibi durum.
seninle aynı fikirdeyim. gelirimiz iyiyken kurban kesmemek akıl işi değil. bundan sonraki aylarda biraz daha dikkatli harcamaya çalışacağım. sizi de sürekli takip edeceğim.

aşırı harcama sözkonusu sanırım
bir de harcamalarınızı yazın nerelerde fuzuli harcamalar var ve birikime dönüşebilir arkadaşlar da fikir verirler

şu an o kadar mutluyumki biz tıp öğrencilerine form doldurması işte özlük işleri falan konulu seminerler verioz ve ders başı ücret alıorum kızlar çokda bişe diil taş çatlasa aylık 50 tl falan o yatmışmı diebi hesabıma girim dedim ne görümperformans yatmış ki bu her zman verilen bi para diil nasıl mutluyum nasıl mutluyum anlatamam biliomusunuz 348 tl yatmış hesabıma 3 gün önce yeni gördüm 300 tl si hemmen ekim ayı birikimime ayrılıyo zaten ihtiyacım yok ayrıcada ders parası yatcak:) yubbi.... bu gizlibi para eşim bilmicek:)

aşırı harcama sözkonusu sanırım
bir de harcamalarınızı yazın nerelerde fuzuli harcamalar var ve birikime dönüşebilir arkadaşlar da fikir verirler

deftere her ay gelenleri gidenleri yazıyorum. gidenler krediler, kartlar (içinde taksitler var), kadının parası, faturalar, burada yazmak pek doğru olmasa da oda bir kalem sonuçta okuttuğum bir öğrenci var ona verdiğim para, oğlum için her ay 1 gr altın, eşimin servis ücreti. yine de giderimiz çok. sanırım ben gereksiz harcama çok yapıyorum. çok kıyafet, takı ıvır zıvır alıyorum.

akıllıbıdık ay sen aynı benim eşim gibisin. bu kadar mı temiz kalpli olunur ya. kaynını artık düşünmeyi bırak. benim de çevremde çok ihtiyaç sahibi olanlar var ve ben onları da düşünmekten inan lüks harcarken yerken o kadar rahatsız oluyorum ki. çalışırken (izindeyim) hep bu tür insanlarla çalıştıgım için çok bunalıyordum. insanların sorunlarını kendi sorunun gibi görüp kalbine yük ediyorsun. bir süre sonra baktım ki bu tür çıkmazda olan insanlara baktıgımda biraz da o konumda olmayı kendilerinin sorumsuz ve düşüncesiz davranışlarının neden oldugunu gördüm. acıdıgın insanların konumuna düşüyorsun elinde olmadan. (ki yıllardır çekmişsin yani) ben çok üzüldüğüm bir sürü borcu var ödeyeemiyor dediğim ve yardım ettiğim (karşılıksız ya da borç) insanların benden çok daha iyi yaşadıgını, iphone kullandıgını, kuaförden çıukmadıgı, otobüz yerine taksi kullandıklarını gördüm. ama ben o parayı biriktirmek için ugraşırken. sen kaynını düşünmeyi bırak, emin ol eltin yarın en iyi şekilde giyinir, yer içer. ama eşim diyorki sen parayı hangi niyetle verdiğin önemli, boş ver onlar ne yaparsa yapsın diyor. ama eşim de senin gibi. şu an bir amcası her ay arayıp kredi kartını ödeyemediğini söyleyip 2000 lira borç almaya başladı. ve bu akşam konusmamızda bile (ev alacagımızı yazmıştım) isterse yine veririm dedi. sen lütfen artık kendini düşün. iinan bunun sonu yok. acıkdıkça daha çok istiyorlar. ev alıyoruz paraları toplayamadık ve amcası arabamı satınca vereceğim dedi ama ondan eşimin ümidi yok. artık benim dayanma gücüm kalmadı. bir gün çıldıracagım. ki ben eşimin kardeşlerine hepsine okurken her ay düzenli para gönderdik. şimdi yiyenlerine göndercekmişiz. ben de inadımdan işe başlamayacagım. çocugumu bakıcı bakacak ben başkasının çocuklarına para göndereceğim. ben iki kuruşun hesabını yapayım, burda bir şey öğreneyim, başkalarına gitsin para. ya biz her zaman sadaka, zekat, fitre de veriyoruz, 1 verilemsi gerekirken 3-5 veriyoruz ama gönüllü olunca insanda bir huzur oluyor ama zorla gönderilince hoş olmuyor (neyse içimi boşalltım)
bir insan üniversite mezunu olabilir, en iyi okulda okuyabilir ama ticaretten anlamayabilir. eşim sabahtan akşama kadar hasta baksa, ameliyat yapsa yorulmaz ama parayı nasıl değerlendireceğini, kullanacagını bilmez. ticareti ilk okul mezunu insanlardan cok da iyi yapanlar var. kabul et kaynın bu işten anlamıyor. iş kurmak içinde çok ugraşmayıp, kendine uygun başkasının yanında bir iş arasın. akıl vermenizle o kişi kendine çeki düzen vermez, taşıma ssuyla değirmen dönmez. verme akılla iş yürümez.

Son düzenleme:

bu tür paralar insanı maaştan daha mutlu ediyor. maaşın yatacagını biliyorsun ne de olsa

böyle durup dururken gelen para çok iyi oluyor. benim de bir projeye yaptığım danışmanlıktan 750 liram gelecekti. yarın arayıp bi sorayım. sizleri okudukça acayip gaza geldim. ah bir de şu kıyafet alma hastalığımdan kurtulsam.

Telefonda hangi hatta geçtiniz sevimsiz. Benim eşimin turkcell 45-48tl arası ödüyor kamu hattı ama oradaki dakikalar bize çok çok fazla geliyor. Yani boşa ödeniyor faturanın bir kısmı. Ben de vodafona geç diyorum ama heryerde çekmez diye de korkuyoruz.

farmasi kırmızı kurdeleye bağlayıp getirirmiş kar lastiklerini

BEnim acı eşiğim çok düşüktür. Koltuk kenarına falan parmağımı çarptığımda bile tansiyonum düşer, saatlerce kıvranırım ağrısından =)

Valla ben bu sohbetleri daha çok seviyorum

belli mi olur

belli mi olur

mesaj tekrarı

Son düzenleme:

mesaj tekrarıB]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…