Kirli Çıkılar )))

farmasi merhaba canım
kopyala dedikten sonra sadece ilk hücreyi seçip yapıştır desene canım bir de öyle dene.
şu an boş dersteyim eve gidince atayım dedim ama belki sen yaparsın bi denesene.

merhaba arkadaşlar, hepinize güzel günler diliyorum...

yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz, ben de burayı geç keşfettim ama hiç keşfetmemekten iyidir de mi
ben gelenlere sevinirken akıllıbıdık gitmiş.

sevgili bıdığımız herşey insan için bunlarıda tecrube etmen gerekiyormuş demek ki. bir ablan olarak söylüyorum sakın gücenme ama bu tür konuları sanalda olsa tanımadığın insanlara açmaman senin için en doğrusu. çünkü herkes bir tarafa çeker ki kendinde gördün ne yazık ki...daha çok gençsin gidecek çok yolun var o yüzden pire için yorgan yakma. diğer arkadaşlarında dediği gibi istemediğin topiklere girmezsin olur biter. dertleşmede de dedikoduda de birikimde de biz bize yeteriz zaten
eşini çok sevdiğini hepimiz biliyoruz, onun için nelere katlandığınıda... kimseye birşey ispatlamak zorunda da değilsin. son olarak seni tekrar görmeyi çok isterim. Allah'ım tez zamanda tüm sıkıntılarından kurtarsın seni...

sevgili tanger Allah sabır versin, başka acı göstermesin. inşallah bundan sonra herşey gönlünce gelişir...

ay bu laf çok hoşuma gitti..
iyi ki bu topiği bulmuşum dedim..
utanıp sıkılmaya gerek yok hepimiz insanız..
inşallah döner buraya akıllıbıdık

herkesin hayatında zor geçirdiği dönemler olur sen de bu dönemlerden birisini yaşıyosun..
eşin cezayirde ne iş yapıyor? bu zor dönemlerinizi birlikte atlatabilseniz keşke..
diğer çocuğum için türkiyedeyim demişsin..
inşallah tez zamanda iyileşip işine gücüne bakarsın.çocuğunla ilgilenirsin..
gerekli yere gerektiği kadar harcama yaparsan, dikkat edersen, zor günler için az da kenara koyabilirsen senden iyisi yok canımm

gelelim birikime, daha doğrusu birikememeye

bu aralar sürekli gidiyor kızlar, ayın 15 ini boşuna dört gözle beklemiyorum yani. bu tür şeyler söylenmez biliyorum ama artık aramızda ayrımız gayrımız yok, yanlış anlamayacağınıza eminim. ben her ay düzenli olarak anneme harçlık gönderiyorum. bazen üniversitede okuyan kardeşimede gönderiyorum ama her zaman değil. geçen gün aradı kardeşim ihtiyacı varmış, kıyamadım bende de yoktu ama çocuğa lazımdır diye eksi hesaptan çektim 200 tl gönderdim. 160 tl de kızın servisinden istemişler. gelince hep beraber geliyorlar yalnız gezen yok anlayacağınız zaten sıkışık bir dönemdeyiz birde düğünler dernekler derken bu ay göçtük resmen. gerçekten şu acil ihtiyaç fonu yapmak lazımmış böylesi durumlarda can kurtaran gibi yetişirdi. biraz altınım var ama hemen onlara dokunmak istemiyorum. birkaç ay dikkat edersek düzeliriz inşallah.

şimdi iş zamanı ama gitmeden Mevlana'nın bir sözünü paylaşmak istiyorum çok hoşuma gitti. umudumuz hiç bitmesin...

'Üzülme' der Mevlana;
"bir yandan korkun bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun;
tek kanatla uçulmaz zaten"

kızlar,
geçen gün bütün paramı dolara çevirdim
yaklaşık 1.5-2 sene bu paraya dokunmayacağım mülk işi için biriktiriyorum
geçen senenin dolar eğrisine baktım aralık ocak gibi hızla artmış..
ne diyorsunuz bu sene de artar mı ki acep
her sene böyle artış azalışlar yapıyor muydu bu dolar??

Arkadasim esim idari ve mali islersorumlusu ozel firmada calisiyor ayrica kendimize ait bi iside cezayirde var sirketle sozlesmeli ekim 2013 de sozlesme bitiyor kendi isinide ozaman devretmeyi dusunuyor.bu donemi esimle gecirsem iyi olur evet ama dogumdan once esimle biraz tartismali bi donem gecirdik ayrica benim biraz biseylerle oyalanmam gerek cezayirde evde hic atlatamamakdan korkuyorum.

Bi oglum var 2008 li cezayirde krese gidiyodu bu ara benim hamileligimden dolayi uzak kaldi ve okuldan korkuyor burda anasinifina vermek icin gec kaldim. Bari krese vereyim okula baslamadan biraz alissin.

Ayrica esim benim yapamayacagimi dusunuyor hep harcayan benmisim gibi davraniyor oysaki bu donemde benim hastane masrafim disinda bi masrafim olmadi o surekli abisine ve kardesine yardimda bulunuyor vr onu gozu gormuyor esime benimde neler yapabilecegimi gostermek istiyorum hic para biriktiremessin dedi biriktireyim de gorsun istiyorum.

karanfilce Allah razı olsun canım sonunda şöyle yapabildim
1. sayfayı önce word belgesine kopyala yapıştır yaptım

sonra da word belgesinden excelde açtığım sayfaya kopyala yapıştır yaptım oldu :))))

farmasi canım doları bozmuş muydun,geçen gün...dolar bir daha o rakamları görmedi....

canım o gün hep dersteydim , beklemek istedim gün sonunu ama nasip olmadı bozamadım
garantibanktaki doları aslında arbitrajta kullanmak için almıştım ama arbitraja değecek rakamları göremedim şöyle gün içerisinde en az 20 - 30 dolar arası gidip gelecek ki ons bir şeye değsin değil mi ama ?

çok sevindim canım adına..
bende hemen oldu büyük ihtimal 2003 yüklü sende 2007 de sorun çıkarmadı çünkü.
iyi bari büyük dertten kurtuldun.
bi bilgisayarcı olarak yazmaktan nefret ederim. hem normalde hem bilgisayarda.
çocukların sözlü tablolarını bile e-okuldan kopyalar alırım

uff ben de az önce işletmelerden geldim okul çıkışı eksik kalan işletmelerimi tamamladım.
ama ordaki adam beni çok kızdırdı ne yapacağımı bilemiyorum.
adama her hafta gittiğimizde evrak imzalatırız.
o işletmede 2 tane öğrencim var. birini muhasebe bölümündeki bilgisayar işleri için görevlendirmişler.
fabrikanın arsası da öyle büyük ki muhasebenin olduğu bölüm yürüyerek 20 dk dan fazladır.arada lojmanlardan diğer birimlerden geçip öyle gidecem arada servis falan da yok. ben o kadar işletme geziyorum bir de burası evime çok uzak 20 km civarında ardından daha uzak bi işletmeye daha gidiyorum. bir de tek işletme diye gittiğim yeri kafadan 2 ye çıkaramam.
adam bana bi yük daha çıkarmak istiyor belli.
o kızınkini ben imzalama dedi. dedim; ama bilgi işleme ait? yok olmaz diyor..
o zaman buraya alın dedim ben de yemedi tabi.
yok efendim burası çok kalabalıkmış da da da..
o zaman burdaki öğrenciyi muhasbeye alın ben oraya giderim dedim afalladı tabi
böyle bi cavap beklemiyordu ben şefimle görüşeyim dedi. kendi müdür böyle bişey de bilgi işlem şefine mi soracak..
ama yıkacam orayı görecek adam. zaten öğretmenlere düşman bi tavrı olduğunu önceki senelerde muhatap olan arkadaş söylemişti.
başörtülülere de ayrı gıcıklığı olduğunu orda çalışan arkadaşımdan öğrendim.
velhasıl benim bu adamadan kurtulmam lazım
içim şişti

biriktiremedim bayağı ay en sonunda gram gram altın almaya karar verdim hesap açtım 100 gram aldım bilezikleri altınları saymıyorum düğünden kalma

Word de excel de office 2007 ama ben beceremedim sanırım

Allah sabır ve de kolaylık versin karanfilcecim Allah herkesin niyetine göre versin inşaallah canım

Word de excel de office 2007 ama ben beceremedim sanırım

Allah sabır ve de kolaylık versin karanfilcecim Allah herkesin niyetine göre versin inşaallah canım

yok est.
sağolasın canım benim..
İnşallah hallolur benim derdim problem çıkmadan hallolsun yoksa şefim sıkıntı devam ederse işletmeleri değişelim demişti.
derdim 20-30 dk yürümek değil ama her hafta gidecem ve bunun yazı var kışı varrr ve bu iki işletme benim fahri görevim.değilse zaten ben görevimi ihmal eden biri değilim.

yok ya ben anladım bu adamda kesin aşağılık kompleksi var öyleleri hep böyle yapıyor.
değilse 9 işletmeye gidiyorum diğerleri nasıl saygılı ve anlayışlılar.

Güzel olması saç renginden de kaynaklıdır canım. Şanslısın bu konuda kıymetini bil =)
Keşke benim saçlarım da kumral olsaydı

Tanger başın sağolsun =(
Senin yerinde olsam planım şu şekilde olurdu. Önce evi emlakçıya verip iş aramaya başlardım. İşi bulduktan sonra hastaneye yakın yerlerde bir ev bulurdum (maaşına uygun olmalı ) sonra da eve ya da işe yakın bir yerde kreş. Maaşınla evi idare edebilirsen kirayı biriktirebilirsin, eşin sana aylık para gönderecekse reddetme ki yanınıza geldiğinde senin nasıl iyi birikim yaptığını görsün =)
Allah kolaylık versin.

Çok beğendim bunu...

Biz de ne zaman bayram ya da tatilllerde memlekete gitsek benzer şeyler yaşıyoruz =)
Kendi memleketinde yaşayanlar bu konuda şanslılar, bizim gibi çok masraf etmiyorlar bayramda seyranda =))

Bizim de ekdersler yatmış. Ne kadar yattı acaba merakla eşimi bekliyorum. Ona göre aylık bütçe hazırlayacağım

bu ay hesaplarım karmaaaakarışık oldu:)
hemen anlatim benim kenarda bana ait 300 tl vardı güne teyzemin vasıtasıyla girdim ben ona veriorum o ilgili kişiye iletio geçen teyzem aradı deidiki bana 100 tl yollarmısın tabii dedim kenardaki paramdan yolladım:) kaldı 200 sonra benim mutfak param ve harçlığım bitti neden? çünk ben mutfak param ve harçlımın içinden gün parası veriodum yetmedi tabikide:) e misafirlerde geldi bu ay her hafta sonu misafirim vardı tüm hasta sonlarım doluydu hepside akşam yemeklimisafir derken 100 tl de ben aldım şimdi bu ay
mutfak parası olarak genel paradan 400 diil 500 alcam 100 tl si yerine koncak teyzem verdiğin o 100 tl yi gün parna vercem dedi okey bu haftalık vercem gün parasınıda yerine koyyorum etti 300 her ay maaşımdan eksik verdiğim 100 tl de eklenince 400 tl olcak inş:)

dün gece eşimin arkadaşı aradı eşimi hesap numaranı veririmisin die neden dedi eşim düğün için hediye göndercem gönderememiştim babm hastaydı didi ordan 200 tl geldi yane bu ay 2 gram hiç olmazsa birikimimiz olcak:)
bize gelen takılarımızı yazdığımız defterimiz vardı oraya hemen çocugun ismini yazıp 2 gram altın olarak yazdım sonuçta arkadaşı evlendiğinde paranın o anki durumunu bilemem çocuk belki 6 sene sonra evlencek ve o zman 200 tl çooooooook komik rakam olcak bende gram olarak yazdım gönderdiğini zamanı gelince iade edilcek:)

bu ay kurban kesicez allah yardım etsin bakalım ne kadar gitcek hiç gözümd ediil buda lazım çokda seviniorum kesebildiğimiziçin kızlar bu benim ilk kez ailemden hariç kendi başıma yane eşimlede olsa benimde katkım var kestiğim kurban benim için çok özel bi durum:)
allah verio şükürler olsun kesebilioruz inş. her zaman kesebilecek durumumuz olur:)allah bu günlerimizi aratmasın:)amin inş:)

akıllıbıdık, önce okulla ilgili üzdüğümü sandım.meğer mevzu başkaymış.seni farkında olmadan incittiysem hakkını helal et.bu topiği başından belli takip ediyorum.ilk geldiğinde sıkıntılı dönemlerdeydin.şimdi bakıyorum da eşin yanında çok şükür.bazı şeylerini aştığını düşünüyorum.bunun da üstesinden gelirsin İnşallah.ve bir gün buraya da geri döneceğini umut ediyorum.her şey gönlünce olsun

acil ihtiyaç fonu bencede hayat kurtarıcı bişe bende karar verdim kenarda duran paramın %75 ini euroya %25 ini tl de acil ihtiyaç için tutcam yoksa harcanıo kalmıo sonradan toparlamak zor oluo...
hele eksi hesapkorkuyorum ben ondan ya maaş hesabıma ilk başta açalımmı demişlerdi istememiştim

7 sınav görevi+ 2 haftalık ücret 691 tl yatmış
çok şükür, sonunda

hadi gözünaydın.iyi günlerde harca.ne zaman yatacağı belli olmayınca insan doğru düzgün ödeme de yapamıyor.benim bir ara döner çok belirsizdi.belli birgünü yoktu.bazen ayın sonu da yatıyordu.çok şükür şu son aylarda düzenli yatıyor.15inde yatıyor :) Allah bereket versin.bu ay bayağı giderlerim oldu.15ine 4 gün kaldı elimde 70 var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…