Kirli Çıkılar )))

kızlar sizin şu market alışverişi olayı nedir. şu kadar kaldı falan diye yazıyorsunuz ya. ben kart kesilince markete gidiyorum. ve kartla alışveriş yapıyorum. sizin sisteminiz nasıl.

kızlar sizin şu market alışverişi olayı nedir. şu kadar kaldı falan diye yazıyorsunuz ya. ben kart kesilince markete gidiyorum. ve kartla alışveriş yapıyorum. sizin sisteminiz nasıl.

biz kredi kartı kullanmıyoruz. direk harcıyoruz.
benim market ile ilgili bi kotam yok. bazı aylar az bazı aylar çok olabiliyor. indirimlere ve misafirlere bağlı olarak.
ama genelde 300 civarı oluyor.
burda kimi arkadaşların maksimum miktarları var

canım eşim bana her ay 440 tl mutfak parası veriyor sadece pazar market manav kasap için

mutfak tüpüm 2 ayda bir biter onu eşim alır
eşim daha önceden kendisi yapıyordu alışverişi kredi kartıyla ve ekstreleri 1000 tl civarında geliyordu sadece yiyecek içecek
ben şahsen buna bir dur demek istedim
eşimin çerez tatlı gibi ıvır zıvır düşkünlüğü çok evde tatlı yaparım sütlü ya da şerbetli ama adam saçma sapan dışarıdan da alır alışverişi seviyor
övünmek gibi olmasın mutfakla aram çok iyidir.
mesela bir örnek geçen hafta markette uno elmalı kurabiye yapmış 1 adet 1 tl den satıyor kasanın yanına koymuşlar benimkisi soruyor bana soruyor alalım mı diye hayır dedim elbette ertesi günü 1 tepsi elmalı kurabiye yaptım .
hem sağlıklı ne şartlarda yapıldığını bildiğim içersinde katkı maddesi vs yok
yapmaya üşenmem
sağolsun belki de yorulmamı istemiyor ama ben lüzumsuz şeylere para harcamasına daha çok üzülüyorum

neyse baya söz uzadı ben de eşime dedim sen bana mutfak parasını ver ben harcıyayım tamam dedi ama başa çıkabilecek misin yani yetirebilecek misin parayı yetiririm dedim inşaallah artırırım da .....
para isteme de ne yaparsan yap dedi artarsa senin olsun dedi

ben de tamam dedim geçen sene eylül idi sanırım 400 tl ile başladık her altı ayda bir de memura verilen zam kadar artış yapacak
ben çerezlerine tatlına karışmam dedim , anlaştık yoksa o para asla yetmez

bir de sağolsunlar annem kayınvalidem benden her türlü desteklerini esirgemezler
kayınvalidem kışlık bulgur nohut fasulye tarhana ceviz elma peynir vs gibi ihtiyaçlarımı karşılar( bazı şeyleri çuvalla bazı şeyleri kasayla alır kızım ben varken ya da yokken ihtiyacın olursa al götür der örneğin patates elma kış için yaptırdığı peynir vs gibi )
yaz ve kış hemen hemen her gün en fazla iki güne bir herhangibir ihtiyacım olup olmadığını ya sorar ya da takviyeler sağlar
kayınpeder dersen çarşıya alışverişe çıksa bize de mutlaka birşeyler alır gelir
tabi böyle olunca ben bazen 2-3 hafta pazara çıkmıyorum...
markete gitsem çok fazla harcayacak birşey bulamıyorum...
ama market indirimlerini sürekli takip ederim fırsatları kaçırmamaya ve stoklamaya bakarım
yaşadığım yerde de hayat çok pahalı değil onun da avantajı çok
evim de kira değil ulaşım kolay işte böyle canım

Son düzenleme:
buhar makinesinin markasını bilmiyorum. şu elden yapılan satışlar var ya su arıtma, halı yıkama gibi onun gibi elden alınmış belki de o yüzden fiyatı pahalı.

senin makinede aynı özelliklidir sanırım deterjan olayını bitirecek.

ben de neden 440 tl acaba dedim. meğer zamlar 10 lira olarak artıyormuş.

farmasi eşin evin ihtiyaçlarını, tatili, çocukların masraflarını falan karşılıyor, sen birikim yapıyorsun.

senin parandan istemiyor mu? sonuçta ticaret yapıyor, sıcak para lazım her an.

senin hedefin avatarındaki araba sanırım. inşaallah alırsın. yeni mi çıktı ben pek görrmedim. opel antara vardı, büyük güzeldi ama o da çok satmadı sanırım.

wv'nin tiguan'ı test sürüşü yapmıştı eşim. ben de çok beğenmiştim. onu da düşünebilirsin. 1.4 motor seçeneği de var, mtv si az olur. bi bak derim.

merhaba canım
eşim benden para filan talep etmez
benim birikim yapmamı da gönülden destekliyor

opel mokka yeni çıktı
1.4 motor benzinli 140 beygir gücünde

herşey nasip bunun öncesi düşünce tiguan idi ama şimdi fikir değişti
hayırlısı olsun arabamdan şikayetim yok ama yaş geçiyor bir de suv model arabam olsun istiyorum tabi herşey kısmet

kadınlara suv modeller yakışıyor bence
hele de çocuklu olunca
amerikan filmlerindeki gibi

maşallah farmasicim
darısı başımıza şu an elde para kalmıyor bu yüzden kredş kartına dayandık sıcak para geçmiyor daha ev kredisi araba kredisi tüketici kredisi kredi kartı fatura derken

maşallah farmasicim
darısı başımıza şu an elde para kalmıyor bu yüzden kredş kartına dayandık sıcak para geçmiyor daha ev kredisi araba kredisi tüketici kredisi kredi kartı fatura derken

canım ev ve araba kredisi ödemeniz bence birikim.
bu birikimi yaparken elinizde para kalmaması doğal
sadece gereksiz harcamayı kısabilirsiniz, eğer ödemelerden sonra elinize bir şey kalmıyorsa
bir kaç yıl sonra bir bakmışsın tüm borçlar aynı anda bitmiş.

ağzın bal yesin senfat inşallah zor günler geçiriyoruz ama bugünümüze de şükürler olsun ev bark sahibi olduk

maşallah farmasicim
senfata katılıyorum kesinlikle, zor günler için biraz kenarda paranız kalsa yeter size loveli. ev araba sahibi oluyorsunuz,daha ne olsun =)
Ama merak ettim =) Nasıl cesaret ettiniz bu kadar krediye. Küçük bir şehirde falan mı yaşıyorsunuz?

Biz bu ay 2.600tl birikime aktardık çok şükür. Fakat bu ayki birikim de dahil olmak üzere bütün tl birikimimizi arabaya yatırıyoruz =) İyi mi yaptık kötü mü bilmiyorum ama hayırlısı olsun diyorum. Eşimin istediği bir araba vardı. Bakalım pzt günü onu almaya gidecek.

malesef büyük şehirde yaşıyoruz okulum yürüme mesafesinde ama eşim arabayla gidiyor eksideyiz zaten canım bir cesaret girdik her yıl eve kira olarak 5000lira veriyorduk ki çıktığımız ev 6000 olmuştu yeter dedik gözümüzü karartık şu aralar zor günler geçiriyoruz ama olsun diyoruz

hayırlı olsun araba birikimdir mesela sattığımız arabamız evimize vesile oldu evden kalanla 12000lik araba aldık öyle işte

maşallah farmasicim

teşekkürler canım

canım senin ağlayacak bir durumun yok tam tersine ev ve araba sahibi olmuşsun daha ne olsun güle güle kullanın evinizi arabanızı

demin eşimle karar aldık marketi artık kredi kartından değil nakitle yapacağız ve ben yapacağım hehehehe
kızlar yol gösterin bana olur mu bütçw hazırlıyayım

merhaba kirli cıkılar konu dısına cıkmak istemem ama düşündüm bunu kime sorabilirim diye hemen aklıma burası geldi:)
benim salonumda beyaz lake bi orta sehpam var. gecen ay evde doğalgaz boruları döşenirken mutfaktaki eşyaları falan boşaltmıstık eşim de mutfaktaki küçük lcd tv yi bu sehpanın üzerine koymus. sehpayı kaldırınca bi gördüm ki tv nin plastik ayaklarının sehpada izleri cıkmış sehpam beyaz üzerine siyah puantiyeli gibi olmuş. pek cok seyle de sildim ama cıkmadı. bu konuda bana öneride bulunabilecek olan var mı acaba? belki dedim başka bi yöntem uygulamam gerekiyordur..

bu arada ben de daha önceden köyde çalışıyordum şimdi merkeze geldim cok iyi oldu. yol ve yemek masrafım sıfıra indi okulum yürüme mesafesinde 5-7 dk sürüyor. nerden baksanız 200 tl cepte kaldı. bizim de kiramız 350 tl idiev sahibi bu ay zam yaptı 375 tl oldu. bunun yanı sıra eşimin yol ve yemek masrafı var tabi mutfak masraflarımız faturalar vs.

çamaşır suyuyla silsen gider belki cifle falan çizersin çünkü

bizim memlekette de kiralar yıllık veriliyor =)
Bence çok iyi yapmışsınız loveli. çocuk iyice büyümeden ev meselesini ortadan kaldırmak gerek. Bizim plan da buna göre. OĞlan okula başlamadan almalıyız diyoruz =)
Şimdi sıkıntı çekiyorsun belki ama bu borçlar bitince bütün maaş size kalacak =) İşte o zaman iyiki sıkıntı çekmişiz dersiniz.

Valla hiç aklımızda yoktu ama hem benim sürebilmem için(otomatik) hem de en azından 1 yıl eşim istediği arabaya binsin diye alıyoruz. İnşallah şu 1 yılı kazasız belasız atlatırız.

Hiç anlamam leke çıkarma işlemlerinden ama Evim güzel evim bölümünde sorular,sorunlar kısmına konu açarsan eminim bilen biri çıkar fiona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…