Kirli Çıkılar )))

kira eve her sene dünya para veriyorduk
inşallah böyle olur planımız öyle çünkü

araba da size birikim olur ev alırken kolaylık olur

kızlar bugün stokta çığır açtım 2 yıllık tuvalet kağıdı ihtiyacı aldım nerseyse 32 lisi 7.99 du bende 3 tane kaptım yane toplamda 96 tane tuvalet kağıdım var nur topu gibi:)

ayrıca haziranda arabamızın kredisi bitiyor:) ve ben ağustosta gözümü karartıp eve girelim diyorum çünkü kaba bi hesap yapim hemen şimdi:)
aylık şu an 1.100 arabanın kredisine ödüoruz 500 de kira verioruz önümüzdeki ayda en az 800 kenara koycaz aslında bu ay bitti ama kurbana ayırdık kabaca 2.400 zaten biz harcamıoruz ne die boşyere kirada kalmaya devam edim ağustosta evimizi alalım mis gibi oturalım diorum ben:) eşimde baya sıcak bakıo önümüzdeki yıl baya bereketli olcak inş:)

birikimi katmasan bile kafadan 1600 yapıyor
çok da mantıklı bir fikir
hayırlı olur inşallah

şu aspirini de merak ettim ayşe teyze gibi bişeymiş yahu
sadece temizliyor mu peki hijyen de sağlıyor mu

Son düzenleme:

süpersin selincimmmmmm
kesinlikle gir derim biz de o hesapla çıktık çok şükür ev sahibi olduk istediğimiz özellikte bir evimiz var eşyalarım evlendiğmiz zaman aldık ki 5 yıllık evliyiz yavaşça durumumuz düzeldikçe yenileyeceğiz inşallah

akşam eşimin cep tel adsl çamaşır kurutma makinasının son taksidi derken toplamda 280 tl bana vereceğini verdi
kurbanlık parasının bir kısmı gelmiş oldu Allah bereket versin

farmasi artık hesapları tutucam ben de nakit kullanmay akarar verdik ben de bütçe hazırlayacağım
400 market
100 pazar
30 lira ekmek günde bir şeklinde sizce nasıl kızlar her ürüne ayrı para ayırmak uygun olur mu onları da yazarım deftere aysonunda toplam harcamamızı görüp artan varsa kenara koyarım her ay bütçe tekrarlarım olur mu
mesela şimdi 530 dedim ay sonunda harcamam 45o oldu 80 lirayı kenara atarım gelecek ay bütçe yine 530 olarak belirlerim gibi
k:44::44::44: başka fikirlere de açığım

iyi pazarlar bu aradaaa
şimdi temizlik zamanıııııııı

olmaz mı hiç süper olur

ben eşimden 440 tl yi ayın başında alıyorum
ayın 6-7 inde kredi kartımın hesap kesim tarihi o tarihten sonra başlıyorum alışverişe ve 40 gün sonra ödüyorum

kredi kartımda yaptığım her alışverişte biriken maxi puanlarımı 10 tl filan oldu mu alışverişte kullanıyorum

Son düzenleme:

kredi kartımızı minimum kullanmak isityoruz bakalım inşallah olur

dün günüm vardı, o kadar yoruldum ki, saatlerce ayaktaydım. üstelik kız kardeşim ve görümcem vardı, sağolsunlar çay servisinde falan çok yardımcı oldular.
neyse elime 1100 lira geçti, komşulardan biri memleketine gitmiş apar topar, dedesi vefat etmiş çünkü,biri de bugün vercekmiş parasını, yani iki kişiden almadım henüz, 200 lira eksik geldi anlayacağınız.
parayı zaten dün hemen anneme verdim.
geçen ay babama olan borcumuzdan 800 lira kalmıştı, onu verdik, annemin borcu için de 700 lira verdik. ekim maaşında da 1500 verdik, 1100 de gün parasını verdik. 5000 liralık borcumuzdan geriye 1700 kaldı, onu da kasım maaşında verip bitircez inşallah.
kasım ayından itibaren borcumuz kalmıyor kimseye inşallah, biz de artık birikime geçicez

akşam eşimin cep tel adsl çamaşır kurutma makinasının son taksidi derken toplamda 280 tl bana vereceğini verdi
kurbanlık parasının bir kısmı gelmiş oldu Allah bereket versin

akıllı kadınsın farmasi
seviyorum senin bu özelliğini, allah nasip ederse evden sonra ben de bütçeleri ayırma taraftarıyım ya da en azından kendim için ayrı küçük bir birikim yapacağım inşallah.

Eşim araba almak için gitti bugün. İnşallah kazasız belasız gider gelir, konya ve ankaraya da gitme ihtimali var.

Sabah oğluma bir tane araba alıp bırakmış eve =) Oğlişim uyandığı andan beri onunla oynadı, kucağına aldı öyle onunla uyudu.

öncelikle ölen amcaya Allah rahmet eylesin

gün paran da bereketli olsun canım

inşaallah tez zamanda bütün borçlarından kurtulursun

aranızda oto koltuğu kullananlar marka yazabilir mi acaba?
Bizim taşıma koltuklarından vardı. Yenilememiz lazım artık. Maxi cosi markasını beğeniyorum,çok kaliteli duruyor ama biraz pahalı. Ben hem sağlam hem de biraz hesaplı olsun istiyorum =))

canım yaa işe eşin tek otobüs ya da dolmuş varsa araba yerine onlarla gitse.
bence hiç garip bi durum değil.
bizim okulda tanıdığım iki bayan var öyle yapıyorlar.
bizim okulun ordan binbir çeşit otobüs dolmuş geçmeye başlayalı okulda çoğu öğretmen öyle yaptı.
hem sen yürüyorsun. eşin de bi 5-10 dk otobüs ya da dolmuş için yürüyüversin.

hayırlı olsun canım. o iki kişininki de gelir yakında.
de ailemin borcunu bi an evvel ödebeyebilmek adına hazira çıkan gün hakkımı kasım olan iriyle değiştirdim

kalinkaselin kredi ile ev almaya karar vermişsiniz. bizlerden de nacizane tavsiyeler isteyecek olursan;
ikiniz de devlet memurusunuz. Allah izin verirse siz evinizi eninde sonunda alırsınız. bence kredi ile ev alacak kadar acele etmenize gerek yok.
zaten maşallah tutumlu ve aıllı bi kadınsın. zaten verdiğin kirayı faize vereceksin. aynı yere geliyor. üstelik evine de haram katma derim. niyetim yargılama falan değil sadece genel bi hatırlatma. kimseyi yargılamam ama hepimiz müslümanız ve önümüzde de gerçek bi doğru var.

estağfirullah ,sağolasın canım benim öyle olmaya çalışıyorum inşaallah dünyanın binbir türlü hali var

şimdiden hayırlı olsun arabanız kazasız belasız günlerde kullanın inşaallah

gunaydınlar

loveli ben kredi kartı kullanmayı çok seviyorum. kendimden yana bir sorun yok zaten kart kullanımında eşim kaçırır.
hem kart kullanmasan market indirimlerini nasıl stoklayacaksın. elinde 50 lira var ve bi bakmışsın deterjan, tuvalet kağıdı ... falan indirime girmiş. kart lazım yani.
hem kullandıkça puan birikiyor ve ben o puanla alışveriş yapıyorum ama markette harcamıyorum. kendime kıyafet alıyorum ya da fiyatından düşüyorlar. market nasıl olsa alınıyor diye giyime harcıyorum ve bu yolla pantolon, kazaklar, badiler bir sürü şey aldım. 6 ayda çok puan birikiyor. tabi arabanın yakıtı, market, pazarada gidilmediğinden o da marketten görülüyor, suyu bile marketten alıyorum. haliyle puan birikiyor.

yusum sen ocak annesi misin. ben de oğluma araba koltugu bakıyorum. bilemedim ne alacagımızı. eşim sen araştır alalım diyor. kullananlara soruyorum. pahalı bişey almadık işimizi gördü dediler. ama 150-300- 1500 e her fiyata var. en fazla 1600 liraya gördüm. 400-500 uygun gibi geldi fiyat olarak. ama arkadaslar 100 tl lik kullandık diyorlar. hepsi burada dan baktım geçen de ucuz bi şey (120 tl gibi) kimi çok övmüş, kimi olumsuz konuşmuş. ama koltuk önemli 3-4 yaşına kadar kullanacak galiba. arabanız şimdiden kazasız belasız olsun.

kalinkaselin ev konusunda haklısınız ama eşin polis galiba alacagınız evde fazla oturamayacaksınız haliyle. hesaplarınızda bunu da göz önünde bulundurun. ayrıca ev almak iyi ama hemen borca da girmeyin bence biraz daha peşinat biriktirin. biz 5 yıllık evliyiz 15 gün önce aldık evimizi. bizim kadar geç kalmayın da. ama faizlerde fazla yani. 100 bin çektik 3 yıl geri ödemeli. 16 bin faiz (3 yıla karşılık) ve 2 bin lira masraf. ne kadar kısa sürede öderseniz faiz az oluyor. bu miktarı 5 yıllık çekseniz faiz artar tabi. altın alıp peşinat için biriktirebilirsiniz. gerçi sen başkalarına da sor, alanlardan fikir edin. yani karanfilcenin dediği gibi 1-2 yıl daha bekleseniz yine alırsınız. günah konusunda saolsun uyarmış.

biraz önce annemin maaşını çekmek ve de onun market alışverişi için dışarı çıktım
annemle alışveriş yaparken aklıma kayınvalideciğim geldi ona ne alsam ne etsem aldım 1 tavuk
eve geldim aman nasıl mutlu oldu kadıncağız
kendisine getirttiği 5 lt sütü vermeye kalkıyor kayınpeder kendileriyle beraber bize de sucuk almış onları vermeye kalkıyor yok anne dedim sağolasın süt daha dün geldi ya sucuk da evde var yiyin siz dedim çıktım

yusumcum oto koltuğu kullanmadım canım o nedenle bir fikrim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…