bizim memlekette de kiralar yıllık veriliyor =)
Bence çok iyi yapmışsınız loveli. çocuk iyice büyümeden ev meselesini ortadan kaldırmak gerek. Bizim plan da buna göre. OĞlan okula başlamadan almalıyız diyoruz =)
Şimdi sıkıntı çekiyorsun belki ama bu borçlar bitince bütün maaş size kalacak =) İşte o zaman iyiki sıkıntı çekmişiz dersiniz.
Valla hiç aklımızda yoktu ama hem benim sürebilmem için(otomatik) hem de en azından 1 yıl eşim istediği arabaya binsin diye alıyoruz. İnşallah şu 1 yılı kazasız belasız atlatırız.
Hiç anlamam leke çıkarma işlemlerinden ama Evim güzel evim bölümünde sorular,sorunlar kısmına konu açarsan eminim bilen biri çıkar fiona.
kızlar bugün stokta çığır açtım 2 yıllık tuvalet kağıdı ihtiyacı aldım nerseyse 32 lisi 7.99 du bende 3 tane kaptım yane toplamda 96 tane tuvalet kağıdım var nur topu gibi:)
ayrıca haziranda arabamızın kredisi bitiyor:) ve ben ağustosta gözümü karartıp eve girelim diyorum çünkü kaba bi hesap yapim hemen şimdi:)
aylık şu an 1.100 arabanın kredisine ödüoruz 500 de kira verioruz önümüzdeki ayda en az 800 kenara koycaz aslında bu ay bitti ama kurbana ayırdık kabaca 2.400 zaten biz harcamıoruz ne die boşyere kirada kalmaya devam edim ağustosta evimizi alalım mis gibi oturalım diorum ben:) eşimde baya sıcak bakıo önümüzdeki yıl baya bereketli olcak inş:)
kızlar bugün stokta çığır açtım 2 yıllık tuvalet kağıdı ihtiyacı aldım nerseyse 32 lisi 7.99 du bende 3 tane kaptım yane toplamda 96 tane tuvalet kağıdım var nur topu gibi:)
ayrıca haziranda arabamızın kredisi bitiyor:) ve ben ağustosta gözümü karartıp eve girelim diyorum çünkü kaba bi hesap yapim hemen şimdi:)
aylık şu an 1.100 arabanın kredisine ödüoruz 500 de kira verioruz önümüzdeki ayda en az 800 kenara koycaz aslında bu ay bitti ama kurbana ayırdık kabaca 2.400 zaten biz harcamıoruz ne die boşyere kirada kalmaya devam edim ağustosta evimizi alalım mis gibi oturalım diorum ben:) eşimde baya sıcak bakıo önümüzdeki yıl baya bereketli olcak inş:)
farmasi artık hesapları tutucam ben de nakit kullanmay akarar verdik ben de bütçe hazırlayacağım
400 market
100 pazar
30 lira ekmek günde bir şeklinde sizce nasıl kızlar her ürüne ayrı para ayırmak uygun olur mu onları da yazarım deftere aysonunda toplam harcamamızı görüp artan varsa kenara koyarım her ay bütçe tekrarlarım olur mu
mesela şimdi 530 dedim ay sonunda harcamam 45o oldu 80 lirayı kenara atarım gelecek ay bütçe yine 530 olarak belirlerim gibi
k:44::44::44: başka fikirlere de açığım
iyi pazarlar bu aradaaa
şimdi temizlik zamanıııııııı
olmaz mı hiç süper olur
ben eşimden 440 tl yi ayın başında alıyorum
ayın 6-7 inde kredi kartımın hesap kesim tarihi o tarihten sonra başlıyorum alışverişe ve 40 gün sonra ödüyorum
kredi kartımda yaptığım her alışverişte biriken maxi puanlarımı 10 tl filan oldu mu alışverişte kullanıyorum
kredi kartımızı minimum kullanmak isityoruz bakalım inşallah olur
akşam eşimin cep tel adsl çamaşır kurutma makinasının son taksidi derken toplamda 280 tl bana vereceğini verdi
kurbanlık parasının bir kısmı gelmiş oldu Allah bereket versin
dün günüm vardı, o kadar yoruldum ki, saatlerce ayaktaydım. üstelik kız kardeşim ve görümcem vardı, sağolsunlar çay servisinde falan çok yardımcı oldular.
neyse elime 1100 lira geçti, komşulardan biri memleketine gitmiş apar topar, dedesi vefat etmiş çünkü,biri de bugün vercekmiş parasını, yani iki kişiden almadım henüz, 200 lira eksik geldi anlayacağınız.
parayı zaten dün hemen anneme verdim.
geçen ay babama olan borcumuzdan 800 lira kalmıştı, onu verdik, annemin borcu için de 700 lira verdik. ekim maaşında da 1500 verdik, 1100 de gün parasını verdik. 5000 liralık borcumuzdan geriye 1700 kaldı, onu da kasım maaşında verip bitircez inşallah.
kasım ayından itibaren borcumuz kalmıyor kimseye inşallah, biz de artık birikime geçicez
canım yaa işe eşin tek otobüs ya da dolmuş varsa araba yerine onlarla gitse.malesef büyük şehirde yaşıyoruz okulum yürüme mesafesinde ama eşim arabayla gidiyor eksideyiz zaten canım bir cesaret girdik her yıl eve kira olarak 5000lira veriyorduk ki çıktığımız ev 6000 olmuştu yeter dedik gözümüzü karartık şu aralar zor günler geçiriyoruz ama olsun diyoruz
hayırlı olsun araba birikimdir mesela sattığımız arabamız evimize vesile oldu evden kalanla 12000lik araba aldık öyle işte
dün günüm vardı, o kadar yoruldum ki, saatlerce ayaktaydım. üstelik kız kardeşim ve görümcem vardı, sağolsunlar çay servisinde falan çok yardımcı oldular.
neyse elime 1100 lira geçti, komşulardan biri memleketine gitmiş apar topar, dedesi vefat etmiş çünkü,biri de bugün vercekmiş parasını, yani iki kişiden almadım henüz, 200 lira eksik geldi anlayacağınız.
parayı zaten dün hemen anneme verdim.
geçen ay babama olan borcumuzdan 800 lira kalmıştı, onu verdik, annemin borcu için de 700 lira verdik. ekim maaşında da 1500 verdik, 1100 de gün parasını verdik. 5000 liralık borcumuzdan geriye 1700 kaldı, onu da kasım maaşında verip bitircez inşallah.
kasım ayından itibaren borcumuz kalmıyor kimseye inşallah, biz de artık birikime geçicez
akıllı kadınsın farmasi
seviyorum senin bu özelliğini, allah nasip ederse evden sonra ben de bütçeleri ayırma taraftarıyım ya da en azından kendim için ayrı küçük bir birikim yapacağım inşallah.
Eşim araba almak için gitti bugün. İnşallah kazasız belasız gider gelir, konya ve ankaraya da gitme ihtimali var.
Sabah oğluma bir tane araba alıp bırakmış eve =) Oğlişim uyandığı andan beri onunla oynadı, kucağına aldı öyle onunla uyudu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?