- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
aranızda oto koltuğu kullananlar marka yazabilir mi acaba?
Bizim taşıma koltuklarından vardı. Yenilememiz lazım artık. Maxi cosi markasını beğeniyorum,çok kaliteli duruyor ama biraz pahalı. Ben hem sağlam hem de biraz hesaplı olsun istiyorum =))
merhaba
oto koltuğu çok uzun zaman kullanılıyor. biz oğlum 1 yaşındayken aldık. geçen sene 6 yaşındayken kaldırdık. crespo marka lamıştık. o zamn 320 lira vermiştim. ama çok memnun kaldık. hala sapasağlam. emniyet mekanizması da çok iyiydi.
tasarruf konusunda sizleri gördükçe kendimden inanılmaz utanıyorum. sürekli kılık kıyafet alıyorum. aylık herşey dahil yaklaşık 7000-7500 tl giderimiz var. topu topu 3 kişiyiz. sanırım ilk yapmam gereken şey kredi kartını azaltmak. şu anda kartım 2500 tl ve 5 kasımda kesilecek. kartta 1000 lirayı geçen miktarda taksit var. bu sene doğalgaz takıldıu eve. 650 lirası doğalgaza ait. yine de kartı az kullanmalıyım.
mesleğiniz ne?
gerçekten giderler çok yüksek ama içinde ev ve araba taksidi varsa yüksek bi rakam sayılmaz.
kıyafet işi çok hassas bi nokta.
ve ince bi çizgisi var azı da kötü fazlası da.
evet içinde ev ve araba var. 2600 lira kadar. faturalar, kartlar (içindeki taksitlerle), vs derken 7000 lirayı geçiyor. bu giderin içinde her ay çocuğumun geleceği için aldığım 1 gram altın, ve yaz tatiliiçin biriktirdiğimiz 100 euro da var. dediğim gibi tasarruf edebileceğim tek yer kartlar.
bazen kıyafet konusunu abartıyorum. farkındayım. farkında olmam bile bir gelişmedir diyerek kendimi teselli etmeye çalışıyorum.
ben öğretim üyesiyim.
ben de öğretmenim eşim sağlıkçı ikimizin toplam geliri 4 bin civarı oluyor ama biz harcamamızı 1500-2000 arası gezdirirken ortalama 2000 lirasını birikime yani ev taksidine harcıyoruz.
Bazen ben de acaba birikime çok mu ayırıyoruz kendimi çoğu şeyden mahrum mu ediyorum diyorum ama geri dönüp baktığımda gezme, eğlence, yiyip içme herşeyi yapıyoruz ama tadında ve tabi çok pahalı seçenekleri kullanmadan. Sonuçta allahın izniyle akarken doldurmak lazım
merhaba kızlar pc açık bir taraftan cevizli sütlü irmik tatlımı yaptım
şimdi de ütüye başlayacağım
bir taraftan da yazdıklarınızı okuyorum
papatya 2600 tl yi 1 gr altını ve 100 euroyu çıktıktan sonra baya harcıyorsunuz canım
harcamaların farkında olmak da birşeydir şüphesiz ama farkında olup harekete geçmemekle de ele birşey geçmez
bence acilen geliri gideri bir gözden geçirmeye bak canım
canım ya 3 hafta sonra gün bende olacak.
2 tatlı 2 tuzlu olayımız var en fazla.
tuzluları hallettim kafamda.
ama tatlılara karar veremiyorum sence ne yapsam?
hep aynı şeyleri yapmak istemiyorum.(browni kek, irmik tatlısı, un kurabiyesi)
pratik ve güzel önerilerinizi bekliyorum.
ha bi de doğal olma şartımız da var
ben bir memurdan fazla para harcıyorum
yaşadığım yer de küçük hayat ucuz
ama ben kesinlikle berekete inanıyorum
hem o kadar biriktirip hem hiç bir şeyden geri kalmıyorsanız paranız bereketlidir
hesaplayınca zor gibi geliyor
ben farkındayım mesela paramın bereketi hiç yok
bunu nasıl sağlıyorsunuz
bir de arkadaşlar izmir kemalpaşa hakkında bilgisi olan var mı
hayat şartları sosyal hayat vs
bilen varsa sakaryaya kıyasla nasıldır acaba
teşekkürler
ben bir defa içinden geçmiştim tatil dönüşü küçük sıradan bir ilçe diye hatırlıyorum
ben bir memurdan fazla para harcıyorum
yaşadığım yer de küçük hayat ucuz
ama ben kesinlikle berekete inanıyorum
hem o kadar biriktirip hem hiç bir şeyden geri kalmıyorsanız paranız bereketlidir
hesaplayınca zor gibi geliyor
ben farkındayım mesela paramın bereketi hiç yok
bunu nasıl sağlıyorsunuz
bir de arkadaşlar izmir kemalpaşa hakkında bilgisi olan var mı
hayat şartları sosyal hayat vs
bilen varsa sakaryaya kıyasla nasıldır acaba
teşekkürler
bir tanesini elmalı kurabiye
diğerini şerbetli tatlı olarak revani yapabilirsin canım
1 ay önce arkadaşlar umre ziyareti için bana geldiklerinde sağolsunlar pasta böreklerini de getirmişler. elmalı kurabiye getirmişlerdi.
onu eledim.
ama revani güzel fikir. ben hiç yemediğim için aklıma gelmedi.
ama şu haşhaşlı bi revani var üstü krem şantili o baya hafif oluyor sanırım dimi.
ondan yapsam çok güzel olur sağolasın canım
orda burda sürünen bi tarif geçen temizlik yaparken elime geçmişti.
hayat kolaydır ucuzdur diyorsun yani
peki bu bereket işine ne diyorsun
çözüm nedir
1 ay önce arkadaşlar umre ziyareti için bana geldiklerinde sağolsunlar pasta böreklerini de getirmişler. elmalı kurabiye getirmişlerdi.
onu eledim.
ama revani güzel fikir. ben hiç yemediğim için aklıma gelmedi.
ama şu haşhaşlı bi revani var üstü krem şantili o baya hafif oluyor sanırım dimi.
ondan yapsam çok güzel olur sağolasın canım
orda burda sürünen bi tarif geçen temizlik yaparken elime geçmişti.
tahinli kurabiye yapabilirsin ben yemeye başladığımda kendime hakim olamıorum süper bi tat kokostar kurabiye yapabilirsin hinsidtan cevizi dolu içi nefis bi kurabiyedir:) ıspanaklı yeşil kek yapabilirsin üstüne krem şanti dökülü nefis bi tat bayılırım kendilerine yemyeşil sanki içi fıstık dolu gibi görünüo:)
sonracımaaaa etimekli tatlı yapabilirsin= borcama etimeği döşüosun üsütne şerbet döküosun üstünede kramşanti onun üstünede çikolata sos,meyve,şekerleme ne istiosan süslüosun artık:)
yalancı tavuk göğsü yapabilirsin:)
kazandibi olabilir:)
şekerpare olabilir:)
mantar kurabiye olabilir çok tatlı bi görüntüsü var
hımmmm tırtıl kurabiye acayip bereketli bi kurabiyedir kendileri ben ard arda 3 misafir ağırladığımı bilirim tırtılla :)
yapmak istediğin bi tatlı varsa tarif verebilirm:)
ufff canım maşallah harika görünüyorrrr....
karanfilce tuzlu çeşidi olarak ne yapacaksın canım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?