Kirli Çıkılar )))

merhaba hanımlar,

maşallah ev alanlar, araba değiştirenler, birikim yapanlar. Allah gönlünüze göre versin hayırlısıyla emelinize ulaşırsınız inşallah. sürekli okuyorum burayı ama yoğunluktan çok giremiyorum. malum bayram geliyor diye haftasonu sürekli temizlikle uğraştım. dün işim bittiğinde gece yarısı olmuştu. bugünde yatılı misafirim geliyor, yarın onları göndereceğim çarşamba günüde bayram için yatılı misafirlerim gelecek onları ağırlayacağım. bayram tatili (ne tatil ama) bitincede hiç dinlenmeden tekrar iş başı yapacağım. imdat diye bağırmak istiyorum kadın olmak çok zorr gerçekten...

seyyahalemi bereket konusunda kesinlikle haklısın. kazancımız çok iyi olmasına rağmen ve öyle çok lüksümüz olmadığı halde bir türlü burnumuz borçtan çıkmıyor. harama helalade dikkat ediyoruz eşimde bende, ayrıca işimizi hakkıyla yerine getiriyoruz. kimsenin hakkını yemeyiz, yardımımızıda yaparız, anne baba duasıda alan insanlarız ama bir türlü bereketlenmiyor kazancımız. bir ara krediye bulaştık ve hala kurtulamadık sanırım en çokda bu yüzden bereketi gitti kazancımızın. elbet vardır bundada bir hayır diyorum ve biliyorumki benim istemem yeterli değil Allah isteyince kazancımızda bereketlenecek evde alacaz inşallah arabayıda yenileyeceğiz

bu arada çok güzel tarifler paylaşılmış, bende çok yaparım pasta börek. akşamları çayın yanında muhakkak bişeyler olur. akşamları işim bitince çayımı yapar pasta, kurabiye Allah ne verdiyse koyar oturma odasına yer sofrası hazırlarım. oldukça keyifli oluyor

çok uzun oldu yahu

ben de bekliyorum alahım yürü ya kulum desin

Arabanız hayırlı olsun. en arabaya bindikçe şükrediyorum, ne güzel bir nimet

sana bir örnek vereyim
kuzenim ve eşi beyaz eşya dükkanında çalışırlarken tanışmışlardı. ikisinin geliri toplam 2000 civarındaydı. nişanlandılar düğüne yakın zamanda da krediyle ev aldılar. peşinat için aileler yardım etmişti.ama kader; kına günü patronunun battığını ve dükkanı o gece kapatıp kaçtığını öğrendiler. düğüne 1 gün kala işsizdiler.. moral sıfır
kuzenim çok pozitif birisidir hemence toparlandılar. eşi düğünden gelen altınlarla sermaye yaparak araba alıp satmaya başladı. bir kaç aylık tökezlemeden sonra toparlandılar ama kuzenim hala iş bulamamıştı. aradan 1.5 sene geçti ve iş buldu. maaş 1000tl. eşi de bu araba alıp satma işinden öyle çok da kazanmıyor 2000 civarı.
sonra çocukları oldu..şimdi o evlerinin borcunu zar zor bitirince onu satıp yeni ve çok daha güzel bir ev aldılar. halen borç ödüyorlar. ama gel gör bu sıkışık günlere rağmen evlerinden bereket akıyor.. gelen misafirin haddi yok..evde her şey tıka basa var.. yılda en az 2-3 kez tatile gidiyorlar. üstleri başları da maşallah her şeyleri var..
küçük küçük faktörleri topladığında bereket çıkıyor ortaya. nasıl ?
-modayı takip eder ama ucuz yerlerden markasız alışveriş yapar sosyete pazarlarını çok kullanır. gidip 200tlyi bir ayakkabıya asla vermez (benim gibi)
-pazardan alışveriş yapar 1 tl'ye 1 tencere yemek yaptım der ıspanak için
-çok beceriklidir evde pasta börek hep olur buzluğu doludur. hafta içi 7de evdedir çocuk uyuduktan sonra ertesi günün yemeğini yapar hazır yemek asla yemezler. hiç birşeyi atmaz.
eve temizlikçi almaz. cumartesi günleri çalışır pazar da temizlik yapar eşi de yardım eder hemencecik bitirirler, günün geri kalanını da gezmeye ayırırlar ya da misafiri olur mutlaka
-saçını kendi boyar,kendi yapar maşa,düzleştirici vs.. hep fıstık gibidir. avonun satışını yapar makyaj malzemesini bedavaya getirir
-tatil için çocuk var diye pahalı tatil köylerine gitmez. ev kiralar ya da gidecek bir yazlık bulur. ya da kışın yazın gideceği yeri öder gıdım gıdım o da en ucuz yerlerden
-özellikle çocuğun kıyafetlerinin kirlenmesini bekler. benim gibi kirlenmeden cırt cırt yıkamaz. tasarruf eder makineden
-en önemlisi eşiyle çooook iyi anlaşırlar çok tutkundurlar. bence en önemlisi bu.
birbirlerinin sözünden çıkmazlar. eşi o ne derse yapar..ikisi de parasını çok iyi bilir ve iyi tutarlar..ıvır gıvıra harcamazlar

yani arkadaşlar sırt sırta verince aşılamayacak geçit yoktur. yapılamayacak şey yoktur. yeter ki eşlerimizle hayata aynı yönde bakabilelim..

ahahhaa
çok iyiymiş
bu eşin kardeşi neyim yok mu

merhaba kızlar okuldan çıkınca kendime birşeyler almak için çarşıya çıktım
3 kazak ve 1 pantalon 125 tl tuttu sıkı bir pazarlıkla hepsine 100 tl verdim , Allah bereket versin

3 kazak ve 1 pantalon 125 tl tuttu sıkı bir pazarlıkla hepsine 100 tl verdim , Allah bereket versin

güle güle kullan farmasi, ben sözümde duruyorum geçen aydan beri hiç bişey almadım kendime. en az iki ayda almayı düşünmüyorum. sonrada çokk hoşuma giden bişey olursa ve indirime girerse alabilirim.

vay bee ben bile şaşıyorum irademe. kirli çıkılığın çok faydası oluyor kızlar

ne güzel canım ben de uzun zamandır birşey almamıştım 3- 5 parça alınca takviye oluyor
arada iyi geliyor alışveriş yapmak

güle güle kullan canım
fotoğraflarını koysana aldıklarının merak ettim

ben alışveriş hakkımı bu hafta fazlasıyla kullandım.

ben de beyaz olanı beğendim
parlement mavisi düz desensiz
şarap rengi olan saç örgü desenli

ama florasan ışıkta anca bu kadar çıktı

sade, basit günlük kullanabileceğim şeyler işte

pantalonum kahverengiydi...

sevgili arkadaşım lame seni eleştirmek yada tenkit etmek için yazmıyorum ama seni bir kardeşim olarak uyarmak istedim
işten çıkmayıpta çıkmış gibi gösterileceğinden bahsetmişsin eğer gerçekten işten ayrılmayıp devletin verdiği işsizlik maaşı alacaksan
böyle yapma kardeşim derim niçin çünkü bu para gerçekten işten ayrılmadığın için sana helal olmaz inanki haram parada insana hayır getirmez
Allah bir yerden mutlaka çıkarır sonradan pişman olmayasın bunu söyleme gereği hissettim çünkü ben diyanet görevlisiyim hıı unutmadan peygamberimiz (s.a.v) 'aldatan bizden değildir 'buyuruyor dilerim sen hiç aldatmaz ve aldatılmazsın ve umarım Rabbim sana ve bize helalinden hayırlı rızıklar versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…