Kirli Çıkılar )))

slm larr şu an yazıştığını konunun dışında olucak ama konu başlığı ve farmasiye özellikle teşekkür etmek için yazıyorum , şimdilik listeye beni de ekleyin demiyorum ama son bir haftadır nerdeyse her gün bu topicte yazılanları takip ettikçe, daha fazla bilgilenip kendimi daha tutarlı buluyorum kaldıki öyle çok harcama hevesliside değilim ama , bazen akıl akıldan üstündür kelimesinin karşılığını buldukça çok keyif alıyorum , en koza sürede inşallahh beni de listeye ekleyin diye yazarım , hepinize teşekkür etmek istedim , sizi hep takip edeceğim,
sizi takip ederkenkıyafetler ile ilgili aklıma bir şey geldi, temizliğine inandığınız bir kaç arkadaş ile grup oluşturup , herken kendince yıpranmamış ama eskimeyen kıyafetleri bir araya toplasa , sonrada bunları değiş tokuş edilse ,:26::26::26: gibi ne biliyim olurmu acaba ,
bu arada eşine kızan arkadaşa herkes çok sakinleştirici yazmış, bu da çok hoş hani bir kavga oldu diye kimse ateşe körükle gider gibi gitmemiş,

yusum çok geçmiş olsun
cana geleceğine mala gelsin
ben bu konularda çok da tecrübeli olmayan ve pire için yorgan yakan biri olarak yorum yapmıcam ama
annesi yol üzerinde bi yerde mi
yolunu mu değiştirip gitmiş
yol üzerindeyse belki uğramak istemiştir
bayram zamanı küslük yapma boşver
sonra acısını çıkar =))

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canlar ,hayırlı sabahlar

YUSUM eşin eş sözü dinlememenin cezasını ufak bir kaza ile atlatmış deyim yerindeyse eşin şefkat tokadını yemiş...

aslında annesinin yanına gitmesinde sıkıntı yok görünürde ama zaten perşembe günü gideceğin yere gece vakti gitmese eşini çocuğunu evde yollara baktırmasa ne olurdu
ayrıca annesinin evine gitmek için yol güzergahı da değiştirdiyse pes derim

tabiki bu evden başını alıp gidilecek bir durum değil aksine bazı şeyleri görüp temkinli davranmana fırsat olacak bir gelişme mesela kartlarını filan alırsın neyin ne olacağı belli değil işte iyi gün var kötü gün var eşinden de habersiz birikim yaparsın az da olsa

canım her şer görünende mutlaka bizler için hayır vardır emin ol ...
eşin kendi ailesine de para filan gönderiyor mu ?

KARANFİLCE geçmiş olsun canım zor bir durum Allah yardımcın olsun bitanem

merhaba canım kıyafetler konusu dışındaki her yazdığını beğendim

kıyafet değiş tokuşu benim kulağıma çok da hoş gelmiyor

yusucum gerçekten öncelikler geçmiş olsun eşinin sağlığıne bişe olmamış
fakat biliorumki sorun ciddi anlamda araba şu bu diil gerçekten çok can sıkıcı bi durum ama bi sakin ol önce sinirle sakın hareket etme allah arabanızı güzel günlerde kullanmayı nasip etsin kazancınız birikiminiz kat kat artsın ama açıkçası maaş kartının eşinde ne işi var bea güzelim? ben çok karşıym olmamsı gerekio bence evet güven çok öenmli bişe ama o senin adına bişe yane tüm paranı eşine vercek olsan bişle bankadan kazancını çekmenin mutluluğu bi bşkadır bence yada kartı geç netten havale etmek bile insanın kendisinin yapması gerekn bişe kartını evet al ama kazancı ayırmak aynı evde olmaz yapamazsınki ev arkadaşlığına döner iş evet hesaplar aynı olsu ama kartın sende olsun kendinize ayırdığın harçlığın haricinde kartında her ay 200 vs. rtık para dursun o senin sigortan olur kötü durumlar için eşinin önce annesine gitmesinede hakkaten anlam veremedim yani bi erkeğe hadi seni geçtim çocugundan önce annesini görmesini gerektiren özlem nasıl bi özlemdir yahu?
hem aile görcem ne demek? eğer ilesini görmesi gerekiosa onun ailesi sizsiniz direk sizin yanınıza gelmesi lazımdı
sana dese hayatım annemlere gösterelim arabamızı hadi iki dk gidelim dese zaten giderdiniz ama bu yaptığı hiç hoş olmamış eğer bu durumu ben yaşasaydım aynı tepkiyi verirdim hemde hiç düşünmeden haklısın arkadaşım yaptığında anlayana güzel bi tepki bence olması gerekn arkasında dur yaptığının.... umarım en kısa zamanda düzelir herşey...

seni çok iyi anlıyorum hepimizin başında bi durum.
ama erkekler bizim baktığımız pencereden bakmıyorlar. en azından çoğu erkek öyle.
şimdi gelip oğlunun çocuğuna bakmadı dimi.. peki kim geldi baktı? senin annen. sorun çözüldü mü? evet. erkeğin kafasında biter o olay anneye kızma sinirlenme hiiiçç bişey kalmaz.
aslında dinen baktığımızda güzel bi olay kin tutmaması. bazen en çetrefilli dönemlerimizde bile ben kendim yollardım annesine.
ne hikmettir ki bi insan ne kadar kötü de olsa anne annedir.annelerin gazabından korkarım ben.
ama sizde durum farklı zaten perşembe günü orda olacaksın şekerini de orda ver.
neyse canım sen de sıkma canını. belki de gerçekten başına bi olay gelecekti bilemeyiz Allah korumuştur belki de kendini daha fazla üzme canım.
haa bu arada akşam yatarken eşime anlattım sizin olayı.
tampon göçmüşse çabuk yapılır çok bişey de tutmaz dedi rahatladım. inşallah öyledir canım.

ben iki dak gidersiniz didim ama arası 150 km miş :) güzergahı değiştirmişmi? önmeli olan bu mesela 4 saatlik yoldan geliosa ve ailesinin yaşadığı şehrin içinden geçip transit gelmesi beklenemzdi zaten yane aynı şeyi ben olsam eşinin yerinde o şehrin içinden geçsem uğrardım bi anneme ama güzerahı değişritip gittiyse hoş olmamış sağlık olsun:)

yusum öncelikle çok geçmiş olsun, eşine bi zarar gelmemiş iyi ki, yoksa çok çok daha fazla üzülürdün. yazdıkların öfkeyle yazılmış şeyler, hissedebiliyorum.
umarım her şey yoluna girer şu bayram arifesinde.

geçmiş olsun canım cana gelceğine mala gelsin kayınvaliden yol üstündeyse uğraması normal ama değilse sorun çıkarmakta haklısın
neyseki eşine bişey olmamış ama birikim yapalım derken masraf çıkmış kötü olmuş
kartını al ama onu evde bekle hem sinirin geçsin ailene gergin ve üzgün gitme annen baban da üzülmesin senin sinirin geçse de annen seni üzdüğü için ona hep kırgın olacak o yüzden

merhaba kızlar, mutlu günler hepinize...

sevgili yusum öncelikle geçmiş olsun, inşallah bundan sonra arabanızı kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız. üzerinden saatler geçince insan daha sağlıklı bakabiliyor olaylara. sanırım şimdi biraz daha rahatlamışsındır. eşinin yaptığı can sıkıcı olsada evi terk etmeye gerektiricek kadar büyük birşey değil. bu düşünceyi lütfen kafandan çıkar. ancak çok kötü olaylar karşısında böyle davranılabilir. aşk ve sevgi ile evlilikleri kurar, sabır ve tahammülle yürütürüz. özellikle çocukda varsa sırf onlar için olsa bile sınırlarımızı yükseltmemiz lazım değil mi? zaten telefonda gereken tepkiyi vermişsin, belli bir sürede devam ettirirsin bu tavrını sonrasındada konuşur anlaşır halledersiniz bu kırgınlığı. maalesef erkekler bencil yaratıklardır ve olaylara bizim gibi bakamazlar, işte bizlerede onları idare etmek düşer. küslükler çoğaldıkça eşler arası soğukluk başlıyor. aman dikkat edelim böyle olmasın. canım inşallah bu yazılanları annenlerde değil kendi evinde okursun

sevgili farmasi bende avatarımdaki arabadan istiyorum biliyorum şu anki şartlarda pek mümkün görünmüyor ama "vermeyi dilemeseydi, istemeyi verir miydi" değil mi

evet kızlar şimdi pazara gideceğim, sonrada gelip yemeğe başlayacağım, akşama doğru misafirlerim gelecek. artık birkaç gün tabiri caizse yarış atı gibi koştururum
kızlar bayram için neler yapıyorsunuz. hazırlıklarımızdan bahsedelim mi fikir olsun

iki gündür ev toparlıyorum temizliyorum filan.
az önce ütü yaptım.
eşim bayramnda giyeceklerimi ayarla dedi.
kendime de aldığım bayramlıklarda eşarp filan ütüledim.
ilk defa özel olarak bayramda bişey aldım
pazartesi günü bayram şekerimizi almıştık.
bizim de bugün mahalle pazarımız var.
eşim yarım gün çalışcak
o gelcek hem pazara gitcez hem markete.
baklava yufkası ve normal yufka alcam.
yarın kahvaltıda börek yapayım.
k.validem çağırmış kahvaltıya ama eşim akşama gelcez demiş iyi de demiş.
benden böyle hazırlıklar var.
peki baklava lar şekerler nolcak.
2. gün annemlere gitcez burda dursak da kimse gelmiycek.
her zaman olduğu gibi şekerleri de baklavaları da kendimiz yiycez temiz mis gibi evimizde başbaşa oturcaz

çok halısın loveli olaya hiç bu yönden bakmamıştım ben :) yane ben olsam bende ailemin yanına gideridm ama beni öle gördükleri için onlar bunu hiç unutmazlar ama ben belki 1 sene sonra htırlamıcam bile:) kendi derdim gibi sahiplendim sorunu yanlız:)

annem hep der ciddi bir sorununuz yoksa kavganızı tartışmanızı söylemeyin siz barışırsınız ama ben sizleri üzdükleri için ben unutmam
valla bir aklım hazır baklava yufkası alıp yapasım var ama hiç denemedimmmm
temizlik yapıyorum ara ara hehehe demin lavaboları ovdum mesela
sabah ekmek yoktu ekmek almadım krep yaptım mesela ekmek parasını kumbarama koyayım bari

ben de iki gündür temizlikle falan uğraşıyorum.
eşim de evdeydi bugün, sağolsun yardım etti, o süpürdü, ben toz aldım.
lavobo, tuvalet temizliğini falan halletim.
toz alırken mutfaktaki beyaz eşyanın da dışını falan pırıl pırıl yaptım.
dün yıkanan çamaşırları katlayıp kaldırdım.
ütülenecekler duruyor halen, ütüyü hep ertelediğim için çok birikiyor, bi kısmını halletsem iyi olur.

şeker alış verişini yapmıştık önceden, hatta yemeye başladık bile
tatlı olarak, kremalı muzlu bisküvili bi tatlım var, ondan yapıcam, ama yarın gün boyu kayınvalidemlerde olcaz, o yüzden tatlıyı yarın akşam ya da ikinci gün sabah yapmayı düşünüyorum, 3 gün boyunca taze olsun hiç değilse, muzu dilimleyip arasına seriyorum, kararmasın dedim, bi günde bi gündür diye düşündüm.
börek tarzı bir şey yapmadım, et var ne de olsa, misafirlere bir dilim tatlı, biraz et ikram ederim yeter diye düşünüyorum.
normalde kayınvalidem her bayram bi tepsi su böreği de bize yapar, ama bu bayram kolu ağrıyor, yapacağını sanmıyorum, daha doğrusu istemem de, yazık bizim için yorulmasın.

bu arada geçen gün kendime şal aldım, normalde ipek eşarp kullanıyorum, ama şallarda o kadar önem vermiyorum ipeğe, ilerde alırım belki ama şu an ucuz olanlar da yetiyor. sanırım ipek şallar 60 tl civarı. ben kendime, bi tane sarı (20tl), bir tane da siyah (15 tl) şal aldım, hem ucuza geldi, hem de iki tane almış oldum satıcı iki tane de bone hediye etti.
çorap alıcam bugün inşallah, yani bayram masrafımı yaklaşık 40 tl'ye kapatmış olcam

dün ve bugün olmak üzere fena şekilde temizlik yapıorum hem kışa girmeden tertemiz olsun evim die hemde bayram niyetine halılarıda yıkamaya göndermişken heryeri temizledim ütüler falan hallettim bayram şekeri aldım kurban kesilcği gün evde olmıcaz onun için bi tepsi revani yapıp gitcemiz yere yani eşimin halısı gile gitcez hem elm boş gitmeyim diye hemde yeriz deyi çok kararsız kaldım karanfilce poğaçasımı yapsam yoksa revanimi diye bayramda tatlı olsun diye revaniye karar verdim:)
bayramın ikinci günü yatılı misafirim gelcek çarşaflarını falan hazırladım işte eve gelir gelmezde yemek yaparım zaten kurban olcağı için haşlama kavurma falan yaptırırım eşime et yemeklerini o yapar bizde:) böle işte bizde son durum:) ha bide şekerlerimizi aldık sarma börek falan yapmadım ne yalan sölim:)ramazan bayramında gidiyoda kurbanda gitmiyo bence fikir tabi benimkisi.....

biz bu bayram memlekete gidemedik. yasadıgımız yerde hiçbir yakınımız olmadıgından bu bayram yalnızız diyebilirim kurbanımızı kesiyoruz. yarın Allah kısmet ederse eşim etimizi fln getirir. onla ugrasırm biraz. Apartmanda konu komsuda kalmadı herkes bi yerlere gitmiş .biz de belki bayramlasmaya bikaç arkadasa gideriz burada olan varsa tabi.
eşimle bol bol film izleriz keyif yaparız fln dedik ama bi tarafımız tabi buruk gidemediğimizden( napalım artık. Allah kimseleri sevdiklerinden ayrı bırakmasın. Bayramda sevdiklerinin yanında olabilen herkes tadını cıkarsın

yarın kahvaltı için börek yaptım. bugünde pazardan yufka aldım sigara böreği sarmak için, sonrasında pratik olur, çayın yanına yada kahvaltıya kızartırım. akşam fırında kabak tatlısı yapacağım üzerine kaymakla süper oluyor, yarınada kalır biraz. yarında kahvaltıdan sonra sütlaç, revani ve pasta yaparım, baklavayı çok sevmiyorum birde sürekli yapmaktan bıkkınlık geldi. bu bayramda biraz farklı olsun...

maşallah..
misafiriniz çok galiba.
ben baklavalık yufka alamadım bitmiş.
sadece normal yufka aldım.
ama eşimin babası yarın sabah bizim evde olunacak demiş.
yine evimizde bayram kahvaltısı yapamıycaz.
giderim problem yok da ben eltimle birarada olmak istemiyorum evet affettim onu sadece Allah rızası için küs değilim ama görmek aynı ortamda bulunmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…