yeni giysilerini güle güle kullan.
aslında kısa süreli birikimde vadeli en mantıklısı, en azından getirisi olacağını biliyorsun ancak çok günah olması beni rahatsız etmeye başladı. hani paramın bereketi düşmesin. haydan gelen huya gitmesin...
çok teşekkürler papatyacım
ben kısa orta uzun süreli yatırımlarda döviz altın olarak birikim yapmaya çalışıyorum
vadeli getirilerden uzak durup kazancıma faiz bulaşsın istemiyorum
çok büyük birikimim olduğunda gayrimenkule yatırım yaparım hayırlısıyla
çok teşekkür ederim fikirlerin için. eskiden burayı bilmediğimden vadeye yatırmak kolayıma gidiyordu. zaten birikimi kısa bir zaman sonra kullanıyoruz. en geç temmmuzda bozuyorum. bundan sonra döviz yada altın olarak değerlendireceğim inşallah.
zaten artık istesemde yapamam sabahtan beri kusuorum bende hamileliğe dair hiçbir belirti yoktu ama bu sabah itibariyle çıktı ortaya:) az önce süt ısıttım içim die üç yudum anca aldım kokuyo nasıl ama ki ben sütü su niyetine içen bi insandım ay hatırladıkça bulanıo midem varmı bunun bi çözümü kızlar mide bulantısını önlesin die hap içtim onuda kustum...
benim de ilk uyandığımda olurdu sonra geçerdi
farmasicim altın ne durumda nerden takip edebilirim bana bir adres verir misin
malum artık ben alıyorum idareyi bi de hesap açıcam
bi de teb in altın hesabı var ne diyorsun ona
canım sen sağlıkçısın ama yine de yazaayım dedim.
metpamid bulantı için gebelikte kullanılabiliyor.
demir ilacını da ilk tremisterde kullanırsan bulantıyı artırıyor. zaten 4. ayda falan başlıyorlar.
selin benim de ilk aylar kusmalarım oldu, ama toplasan 5-6 defa anca olmuştur, onun da 3-4 tanesi ramazanda sahurda oluyordu, yiyordum, hemen lavoboya, ne hikmetsen iki üç dakika sonra da ezan okunuyordu, birkaç gün öyle aç oruç tuttum, çok da zorlanmadım çok şükür, Rabbim kabul etsin. 7-8 haftalıktı zaten, fazla bi mide problemim de yok diye tuttum.
veeeee cinsiyeti erkek, demişlerdi zaten, miden fazla rahatsızlanmadıysa erkek olur diye
konu hamilelikten açılmışken farmasi sana bir şey sorayım, kilodan hem sağlık açısından hem de psikolojik olarak korkuyorum. yani kilo almayı fazla istemiyorum. çevremdekiler diyor ki boş ver al, doğumdan sonra verirsin, sence ben de onların dediği gibi rahat olup salayım mı kendimiyoksa beni mi kandırıyor bunlar, çünkü çevremde çocuğu olup da zayıf olan pek yok diğer kızlar da cevap verebilir, farmasiye sormamın asıl nedeni, onun zayıflama topiği çok hoşuma gitmişti, her şey vardı yediklerinin içinde ama tabi ki kararındaydı her şey
selin benim de ilk aylar kusmalarım oldu, ama toplasan 5-6 defa anca olmuştur, onun da 3-4 tanesi ramazanda sahurda oluyordu, yiyordum, hemen lavoboya, ne hikmetsen iki üç dakika sonra da ezan okunuyordu, birkaç gün öyle aç oruç tuttum, çok da zorlanmadım çok şükür, Rabbim kabul etsin. 7-8 haftalıktı zaten, fazla bi mide problemim de yok diye tuttum.
veeeee cinsiyeti erkek, demişlerdi zaten, miden fazla rahatsızlanmadıysa erkek olur diye
konu hamilelikten açılmışken farmasi sana bir şey sorayım, kilodan hem sağlık açısından hem de psikolojik olarak korkuyorum. yani kilo almayı fazla istemiyorum. çevremdekiler diyor ki boş ver al, doğumdan sonra verirsin, sence ben de onların dediği gibi rahat olup salayım mı kendimiyoksa beni mi kandırıyor bunlar, çünkü çevremde çocuğu olup da zayıf olan pek yok diğer kızlar da cevap verebilir, farmasiye sormamın asıl nedeni, onun zayıflama topiği çok hoşuma gitmişti, her şey vardı yediklerinin içinde ama tabi ki kararındaydı her şey
çok teşekkürler canımfarmasi, aldıklarını iyi günlerde giy.hepsi de güzel
arkadaşlar altın fiyatları için takip ettiğiniz bir site var mı?
doğumla beraber 4-5 kilo gidiyor, emzirdiğin sürecede vücut kendini topluyor. hamilelik boyunca 12-13 kilo almak normal zaten abartma ama bana kalırsada bu dönemin tadını çıkar, kendinide kilo alacağım diye fazla sıkıntıya sokma. hele benim oğlum gibi bir yaramazın olursa kırkın çıkmadan daha eski kilona gelirsin
farmasi, yavaş yavaş bildirimde bulunmanın zamanı geldi sanırım. henüz mesaj sayım dolmadığı için buradan yazıyorum. bu ay gün için verdiğim 100 tl dışında başka birikimim yok maalesef. ama önümüzdeki ay çok daha iyi bir performans sergiliyeceğimi düşünüyorumyani inşallah öyle olur...
konu hamilelikten açılmışken farmasi sana bir şey sorayım, kilodan hem sağlık açısından hem de psikolojik olarak korkuyorum. yani kilo almayı fazla istemiyorum. çevremdekiler diyor ki boş ver al, doğumdan sonra verirsin, sence ben de onların dediği gibi rahat olup salayım mı kendimi9yoksa beni mi kandırıyor bunlar, çünkü çevremde çocuğu olup da zayıf olan pek yok diğer kızlar da cevap verebilir, farmasiye sormamın asıl nedeni, onun zayıflama topiği çok hoşuma gitmişti, her şey vardı yediklerinin içinde ama tabi ki kararındaydı her şey
ben de yazayım bu konuda. 54 kg ile hamile kaldım.
gebeyken tartıda 10 kg görünce bir daha tartılmadım. doguma kaç kilo ile girip kaç kilo ile çıktıgımı bilmiyorum. neden tartılmadıgımı da bilmiyorum doğum öncesi ve sonrası.
tahminen 12 kg falan almış olabilirim. ama yiyordum sadece kendim istediğim için.
hamilelere ilk söylediğim çift canlısın ye diyenlere kesinlikle kulak asmayın.
çevredekiler bu sözlerle ilk aylarda bile kilo aldırıyorlar.
sen bebek var diye ekstra yemek için kendini zorlama derim. ileriki aylarda zaten karnın acıkıyor ve yiyorsun.
dogumdan tam 2 ay sonra tartıldıgımda 53 olmuştum. şu an yine 54 kg dayım.
nasıl verdim hiç bilmiyorum, özellikle bişey yapmadım. emzirmek kilo vermeyi sağlıyor. her emzşirmede 400-600 calori gidiyormuş.ancak bir o kadar da yemek yiyorsun o dönemde. emzirme sırasında midendekiler adete vakumla çekiliyor gibi oluyor. her gece 3 te yemek yerdim o derece yani. bir arkadas sürekli elektrikli pompa ile sağım yapıyor. bebeği 9 aylık ve günde 1.2 litre süt çıkıyormuş ve o kadar zayıf ki. sen de elektirikli pompa alabilirsin kiloların gitmesi için.
kilolar daha çok 6. aydan sonra alınıyor. ilk aylarda gebelerin dikkat etmesi gerekiyor.
ben günde 4-5 litre su içerdim. acayip reflü olurdu, öyle böyle değil. su içinde rahatlardım.
tabi bunlar estetik sorunlar.
bir sorun daha var gebeler için . Çatlak
ben de hiç çatlak olmadan tamamlamıştım çok şükür. çatlak olmaması biraz genetik deselerde (ailemdekilerde var), bol su içmek ve çatlak önleyici krem kullanmak gerekiyor. burada gebe çok oldugu için yazıyorum.
gebeliğimde paraben içermeyen ELANCYL adlı kremi kullandım. faydasını gördüm, şu an bir arkadasım kullanıyorum, şimdilik çatlağı yok onunda. fiyatı 60-70 tl arası. eczaneler pazarlık ile 60 falan bırakıyor.
bir de bepanten çatlak kremi üretmiş, eşim dedi. ama yeni çıktı, deneyimleyen olmadı bilmiyorum.
diğer estetik sorun olan emzirme sırasında saç dökülmeesinin çözümü yok sanırım. bazı dr.lar gebelikte kullanılan elevit ilacını kullanın diyorlar ama kanıtlanmış bir çalışma literatürde yokmuş. ancak emzirme sonlandıgında saçlar çıkıyor gördüm.
son olarak bol bol su için. su tüketimi; demir ilacı kabız yapar, onu önler, norrmal dogumu kolaylaştırırmış ve cildin su kaybını önlediğinden çatlagın azalmasına da yardımcı olurmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?