Kirli Çıkılar )))

yapma yahu
şurda azcık heyecan yapmıştım
spk garantisinde olacakmış ama
hisselerde de var o risk
değeri düşmeyecek kurumsal şirketler var mesela ordan alınabilir
sonra satıp istediğin yerden alabilirsin
15 senedir falan uygulayan şirketler varmış ilk o zaman çıkmış
şimdi devlet güvencesinde olacak diyorlar bakalım
dediğin gibi zamanla çıkar ak koyun kara koyun

selamlar;
ben de yazayım hedefimi. 200 tl (dolar yada altın alırsam da tlye çevrilmiş hali o kadar olacak yani)
ayrıca 200tl lik günüm var, onu hiç belirtmedim burda.
sanırım bu ay 50 ya da 100 tl lik bir güne daha giricem. bunları gün sırası bana gelene kadar listede belirtmiyorum.
bu ay bayram alış verişlerinin çokluğundan mütevellit, kredi kartlarını uçuşa geçirdik. bu ayki maaşımla kredi kartlarının havasını anca indiririm ve de bitmez gibi geliyor.

kızlar ekim ayı listemiz 1 . sayfaya eklendi, hayırlı olsun

farmasicim teşekkür ederim.eline sağlık canım.benim birikim de düzelmiş. 4 gr olmuş:)
çok mutlu oldum

4 gr.altınım var yaşasınnn.
kasım ayı hedefim bu 4 gr.ı 8 gr.yapmak.hadi hayırlısı bakalım.
bol birikimler herkese.
birikim belli
hedef belli
haydı bakalım kim tutar bizi.

bimde 1 kg kaşar hangisi ki? 3 tl çok ucuz değil mi? gidip bakiyim

ben de kışlık soğan patates aldım 10'ar kilo
kurufasülye nohut depoladım bakıcımızın köyünden aldım hepsini sağolsun tanıdıklarının ekip biçtiklerinden bize de satıyor

kayınvalidem 4 kg pekmez yaptırmış
biraz sitem etmiştim de bu bayram hazırlamış güzel güzel
1 poşet dolusu patlıcan kurutmuş
1 koca poşet dolusu da bulgur da koydu.
eşimin memletekinde çok güzel bağ bahçeleri var ellerimle 2 kasa elma topladım
domates kabak biber pancar maydonoz da kalmış az az 1 'er kilo ama olsun lezzetliydi. hem de çok zevkliydi toplamak

ha bir de 3 tane hırka ördürmüş kızıma en çok onlara sevindim

merhaba kızlar, bende yazayım hedefimi. kasım ayı için 2 çeyrek altın ve 200 tl hedefliyorum. bu ay altın günü başlıyor, ayrıca 100 tl de para toplanacak. zaten ayrı 100 tl lik bir günüm daha vardı. henüz altın gününün kurası çekilmedi bakalım bana ne zaman çıkacak. diğer çeyreğide mesailer yatınca almak istiyorum. inşallah beklenmedik masraflar çıkmaz.

Allahım hedeflerimizin çokkkk üzerinde birikim yapmayı nasip etsin inşallah. hiç ummadığımız yerlerden paralar gelsin

kızlar daha güne falan girmicem valla kendim zaten biriktirebiliorum harcamıorum yane iyce sinir oldum biz haftalık 20 tl olarak girmiştik güne ben 4 kişilik girmiştim haftalık 80 tl bunun her hafta verişlmesi gerekirken benim paramı teyzem veriodu şöle böle derken ben şu anda verilcek tüm parayı bitirdim şuna ulaşamıoruz sen hesabından yatır senşn yerine ben veririm yok verildi birine verilmedi biri haftalık 10 tl sine girer of valla uğraşmıcam artık yane şu anda ben 4 haftalık para ödemiş bulunmaktayım bu hafta hariç:) bi tek bana gelcek paralar kaldı kenardaki tüm paramda gitti doğal olarak canım sıkıldı böle minik şeylere girmicem artık iş yerinde her ayın 15 inde başladık 100 tl onada girmiş bulundum çıkamam bitsin şu günler bitti artık.....

gün mün yok!!!!

yane kızdığım nokta evde en azından 200-300 para oluodu hastalık var sağlık var teyzem aradı az önce herkesin parası bende sen gönder hesabından ben senin sıran geldikçe bu parayı verim didi hayır diyemedim evde artık para mara yok kendimi çok güvensiz hissediorum en azından onun orda olması bi teminattı benim için şu an bi tek üstümüzdeki para var....(((((((((

valla bırıkım buyuk degıl ama 280 lıradan 100 lıra kalmıs
ustelık yerıne koyacakmı mechul cok uzuldum ya ne umutla bırıktırdım onları ben tamam acıtasyon yapmıyım da mesela elımde param kalmadıgı oluyordu kas bıyık aldırmak ıcın bıle o paralardan almadım bekleıdm
hesabımda bırıktırıcem bunu anladım ya nasıl uyuz oldum valla

buarada bız ev almayı dusunuyoruz su ara tum vaktım nette gecıyor ya yaza dogru ya sonbahara dogru ınsallah

kalınkaselın gırdıgın mıktarlar cok kucukmus neden genede sorun cıkmıs anlamadım

güle güle giyin minik yaramazın
güle güle yiyin canım..

hiç sevmem öyle işi.
herkes vaktinde parasını da verecek her şey tam olacak arkadaş.
bi arkadaş bana 1 yıl küstü sırf onun bana verdiği gün parasını internetten ben yollamadım diye küserse küssün.
emanetin peşinde in şeytan dolaşır.

kızlar bu arada hava o kadar güzel ki..
evim sıcacık. güneş olduğu gibi içerde.
az sonra güneş vuran kanepeme uzanacam sıcacık.
sonra kitabımı okuycam.
sonra da uykuya dalcam huzur sıcak ve sessizlik içinde

bölede ballı anlatılmazki arkadaş::) yane burda sandalye tepesinde saatin 5 olmasını bekleyen biri için biraz fazla ballı olmuş hemde hafta içi:) rüya gibi bişe

habersi< almasını hiç bişe telafi edemez ama niçin harcamış oda önemli sağlıkmı acil bişemi?

az para olunca öyle olur 20 lira nedir ki olur o yüzden sıkıcı

ben de tam hadi gün yapalım dicektim her pazartesi 10-20 lira koyalım dicektim sen gün mün yok deyince vazgeçtim

gün işi bazen can sıkıcı olabiliyor gerçekten. 2 sene önce 500 ve 250 lik iki gün yapmıştım, ben topluyordum herkesten hepsi iş yerinde olunca fazla sıkıntı yaşanmadı. mebla büyük olunca toplanan parada büyük oldu, bu senede 100 tl lik günü ben organize ettim. iş arkadaşları olunca hemen başlarına tünüyorum alıyorum paraları kimdeyse sıra ona veriyorum. biraz titiz olmak lazım ben bir gün önceden hazırlarım gün parasını çünkü parça parça verilince pek hayrı olmuyor paranın. altın gününüde görümceme verip çekileceğim onlar ne yaparsa nasıl toplarsa artık
ben genelde en son almaya çalışıyorum önce verip en son topluyorum güzel oluyor. benim gibi kenara koymada sorun yaşayanlar için iyi bir düşünce gün yapmak, borcun varmış gibi zorunlu hissediyorsun kendini. tabi katılımcıların güvenilir olmaları çok önemli...

merhaba arkadaşlarr

ben yaklaşık 20 gündür bu başlığı takip ediyorum, bir kaç defa yazdığımda oldu, sizleri okuyunca fena gaza geldim, hemen kumbaraya para atmaya başladım saydım biraz önce 110 tl olmuş ama onu birikimden saynıyacam çünkü ayın 15 inde kız kardeşime para gönderecem kumbaradaki parayı 250 tl ye tamamlayıp gönderecem, bide ben kızıma her ay gram altın alıyorum onuda birikimden saymıyorum çünkü kızım adına biriktiriyorum bir nevi emanet diyelimmm

ama bundan sonraki aylarda ayrıyetten para biriktirmek istiyorum ilerde ev alma düşüncemiz var hiç olmazsa daha az kredi çekeriz, ben şöyle düşündün her ay 250 tl kenera koyayım bu paraya bir ay fon bir ay, dolar, bir ay altın ,bir ay euro alayım diyorum hani sepet yapın falan diyorlar ya öyle işte

farmarisciğim bende eklermisin listeye önümüzdeki ay için hedefim 400 tl ben hedefi biraz yüksek tutayımda olursa ilerleyen aylarda çıtayı yukarı çekerim, yada aşağı

biz de bu ay maaşta, anneme 1700 vererek borcumuzu bitirmiş olucaz inşallah
bu aydan itibaren benim ek dersimi aylık hastane masrafıma ve doğuma ayırmayı planlıyoruz. kontrollerim ayda bi oluyor, 50 lira civarı masraf oluyor zaten, geri kalan da doğum için biriktirilecek. okulda listeye baktım da, ek dersim 461 tl görünüyor, ekim ayında sadece ilk hafta 24 saat derse girdim, rehberliğimde var bi saat, sonraki haftalar 29 saat ders ve 1 saat rehberliğe girdim, bayram haftası pek ek ders yazılmamış. yine de az geldi bana, idareye söyledim, sanırım eksik yapmışlar, bi daha bakıcaz, diğer aya ekleriz eksik kısmı dediler.
ben de bu ay birikim hedefi olarak 500 tl diyorum inşallah

yaa benide yazın listeye
ekim ayı hasılatım 1000tl
kasımda 1500 olmaasının diliyorum

farmasi arkadaşım beni de listeye eklediğin için teşekkürler. ekim ayı toplam birikimimi sanırım bildirmeyi unuttum. 40 gr. bilezik ve 50 dolar hayırlısıyla bu ayki ilk birikimim oldu. kasım ayında biraz borç ödemeleri var. bu akşam biraz hesap-kitap yapmam lazım. akşam hesaplara bakayım da bende kasım ayı için bir hedef koyayım kendime.

hepinize hayırlı günler bol kazançlar kızlar..

biz de bu ay maaşta, anneme 1700 vererek borcumuzu bitirmiş olucaz inşallah

gözünüz aydın, ne kadar güzel borçları bitirmek. inşallah yakın bir zamanda ben de borçlarımı bitirdiğimi ilan edebilirim. ahh ahh geçen sene tanışmış olsaydım kirli çıkılarla bugün borçlardan değil birikimlerden bahsediyor olacaktım

kızlar bu aralar sürekli satılık evlere bakıyorum internetten. alacak durumda değiliz ama bakmak bile hoşuma gidiyor.
sanırım kadınlar için hep ev almak öncelik olacak, insanın kendi evinde oturması ne kadar güzeldir kimbilir...

Allahım bizlerede ev sahibi olmayı nasip et. AMİNNNNNNNN

bende kaç gündür takip ediyorum çok sevdim burayı
ben hedef koyamam çünkü bana hiç belli olmuyo :)
ben hemen hemen hergün cüzdanda kalan 5 tl leri (bazen 10 tl ve 20 tl oluyo para durumuna göre işte ama gennelde 5lik) kumbaraya atıyorum
nerdeyse 3 ay oldu ne kadar birikti çok merak ediyorum
yılbaşında açıcam açılabilen kumbara olsaydı hayatta o kadar bekleyemezdim zaten :)
onu açınca yeni bir kumbara almalıyım kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…