Kirli Çıkılar )))

çok hoşsun loveli anlamaz mıyız canım hepimizin derdi bu. evimiz her zaman düzenli olsun, herşeyimiz tam ve mükemmel olsun, tabi bu arada olanda sana olsun... eskiden herşeye çok titizlenirdim. artık daha rahatım, sanırım yaş ilerledikçe bu tür şeylerin çokda önemli olmadığını anlıyor insan.

temizlik yapacağım zamanlar çok sinirli oluyordum, aman ev kirlenmesin dağılmasın diye resmen terör estiriyordum çünkü gerçekten insanı çok yoruyor, helede ev büyükse. temizlik için kadın almaya başladığımdan beri çok rahatım. biraz şans işi iyi birini bulmak. dediğim gibi bir kaç kişiyi aldım denedim baktım olmadı başka aramaya başladım. arkadaşlarına sor memnun olan varsa al dene. ben ilk kez aldığımda evde olduğum bir gün alıyorum hemde görmüş oluyorum nasıl temizlik yaptığını. baktım güzel yapıyor haftalık gelmesi konusunda anlaşıyorum.
kadın geldiğinde evde olmuyoruz o yüzden not yazıyorum giderken o hafta ekstra yapmasını istediğim iş konusunda. sağolsun güzel yapıyor, eksik olduğu kısımlarıda ben tamamlıyorum artık ne yapalım bunada şükür.

canım göreceksin temizlik işi üzerinden kalkınca çok rahatlayacaksın. üstelik diğer şeylerede bol bol vaktin olacak. zaten biz kadınların işibiter mi hiç? ev temizliği olmasa bile çamaşırı, ütüsü, yatağı, yorganı, yemeği bulaşığı istemediğimiz kadar uğraşımız var zaten

farmasinin dediği gibi bir 15 gün halılar için alırım diğer 15 gün camlar için alırım gerisini ben yaparım onlar bana angarya geliyor yaaaa

anladım canım tabi haklısın
bugün cumartesi ve kendimi nasıl frenliyorum anlatamam gezmeğe gitmemek yada misafir çağırmamak için çünkü hepsi masraff
ben gün olaylarına sadece para biriktirme gözüyle bakmıyorum hatta hiç para biriktirme gözüyle bakmıyorum zaten biriktirebiliyorum çok şükür.
ama okuldan arkadaşlarımla da bi aktivitem, onlarla bi yaşanmışlığım, samimiyetim olsun istiyorum.
ve bu sayede 4 yılda çok güzel arkadaşlıklar edindik. arkadaşlıklar 5 dk lık tenefüste edinilmiyor.
5. yılımızdayız inşallah sorunsuz bu yılımızı da geçiririz.

kuveyt türk de küsüratlı alabilirsin.

ya kızlar sızdede oluyormu bende su var. borcum varsa hemen bıtırmek . ama yıpratıcı oluyor bu surec tabıkı kucuk borclarda hemen aysonunda kapat aama buyuk ev araba borcalrında olmuyor bu ve senı yıpratıyor. şimdi malum ev aldık ve ben sureklı ayın 15 ını beklıyorum ki nkadar kenara koyucam göreyım istıyorum. gecen ekım 15 beklemıstım sımdıde kasım 15 bakalım ne kadar atıcam extra bısı cıkmasa Allhım yardım et dıyorum veben sıkıntıda yıyen bırı olunca homını yıyorum kılo alıyorum engellenemez ve tarıf edılemz bır duygu ya bu borc bıtınceye kadar sıscem sanırım eşim cok takmaya dıyor ama yapamıyorummm

pc açık ama ben başında değilim
nihayet azıcık da olsa oturabildim

ev temizliği ve ardından da yemeğimi yaptım son noktayı da tatlı ile koydum geldim

canım elbette borcumuzu alacağımızı takip ederiz ama seninki biraz takıntı halini almış galiba dikkat et
eşine kulak ver kendini yıpratma iş dediğine varır unutma
tevekkülünü yap ve gerisini bence yüce yaradana bırak

valla güzelim bugün dışarı camdan bakıodum ben 7. katta oturuorum sitede 3 apartmanı görüorum evim tüm camlarından hava güzweldi yorganı havalandırım didim hemde çocuklara bakıodum gözüm takıldı karşşıda oturan kadının penceresine aman allahım sanki varya kum serpmişler o kadar pisti banane ya dedim aaaa bi baktım komple bütün pencereler öle diğer partmana baktım kuş pislikleri kumlar beyaz pimapenler resmen gri olmuş yane toplam kendi apartmanımla birlikte 4 apartmanın 7 katına baktım penceresi temiz olan 5 kişi varmıydı hatırlamıorum bunu insanlarım temizlik anlayışlarını yargılamak için sölemiorum ben hem çalışıorum oydu buydu isafirim eksik kalmasın aman evim işi camlarım temiz olsun bi gören ne der diye en az 15 günde bi cam siliodum şimdiye kadarda hiç dikkat etmemiştim açıkçası ya dedim bayram ertesi bide insanla kendilerini hiç yormuyolar benmişim bi elalemin delisi
misafir gelcek die 1 hafta önceden başlarım temizliğe 1 gece önceden başlarım yemek yapmaya ama gittiğim çoğu yerdede göremedim bunu aslında o kadın en iyisini yapıoyo bilio canının kıymetini ben daha 24 yaşındayım benim yaşıtlarım bi gün bi yerde eğlenmede bi gün bi yerde gezmede ben evde yemek yaparım temizlik yaparım bunları şikayet olsun diyede sölemiorum ama şölede bişe var temizlik yapınca mutlu olsuorum yaşayamıorum pis yerdede huy işte evde yemek olmayınca eşimden çok utanıorum halbki taş koysan yer önüne ama ben mutsuz oluorum aşmak lazım bunları

hawarcım aldıklarını fiyatlarıyla yazarmısın bana çok gibi geldi bende perşembe günü pazara çıktım ki gittiğim pazar eve yakın bi pazardı vaktim yoktu biraz pahalı bi pazardı ama akşam gittiğim için uygun oldu ben yazim bak aldıklarımı
1 kilo domates:1 tl
1.5 kilo salatalık:1.5 tl
1 kilo havuç +turp (ikisini karıştırıp alıorum):1.5 tl
yarım kilo kırmızı biber:1 tl
yarım kilo yeşil biber + dolamlık biber(ikisini karıştırıp alıorum) :1 tl
2 tane kavun:3 tl
1 kilo hurma:2.5 tl
1 kilo mandalina:2.5 tl
1 lahana:2 tl ( küçük aldım )
1 karnıbahar:1.5 tl
1 kilo ıspanak:1.5 tl
kıvırcık,maydonoz,nane:1.5 tl
1 kilo patates:1 tl
4 tane yufka:3 tl
toplamda :24.5 tl ve ben her hafta pazara 25 tl ayırırım :) hatta bazen her hafta pazara çıkmam bazen yufka almam mantar alırım lahana almam yarım kilo hamsi alırım her pazar değiştiririm ama hiç 25 tl yi geçmedi kışlık hazırlmamk için 10 ar 15 kilo aldığımda bile en fazla 40 olmuştur ama fazlası diil:) biraz pahalı geldi

farmasicim sana gerçekten çok teşekkür ederim listen muhteşem olmuş gerçekten çok uğraşıosun topik için çok saol canım:) ellerine kollarına sağlık çok güzel görünüo:)

Siz temizlikten bahsedince kalktım mutfağı toparladım geldim =) Yarına bırakmayı planlıyordum aslında

Akıllıbıdık keşke o kadın gibi olabilsem. Hiç yaşlanmazdım ne güzel =)) Şaka bir yana kadın fazla yüklenmiş eşine, açıkçası benim vicdanım elvermezdi böyle birşeye.

Bugün çarşıda 60tl harcadım geldim =( Ne kadar dikkat etsem de ihtiyaçlar bitmiyor İnşallah kasım ayı hedefine ulaşabilirim.

bizim okulda arkadaşlık falan yok
Herkes bir tuhaf, çoğu kompleksli =) Belki ben de onların gözünde böyleyimdir bilmiyorum ama artık okula gitmek bile istemiyorum.
Öğretmenler odasına girdiğim anda içimde bir sıkıntı oluşuyor =)
Bu yüzden özeniyorum bu iş arkadaşlığı durumuna

valla ben takmayanlardanım ama büyük borçlarımı takmam birine borcum varsa taksidim falan varsa elden verilen o zman sürekli beynimi yer
ama ev araba onları takmam banka takır takır alıyor borcunu o yüzden sıkma canını takma gerçekten

ben ortama çabuk adapte olurum rahatımdır branşımdan dolayı olabilir bi de ayrı odam var genelde ordayım onun da etkisi var tabi

slm larr, hala sizleri izliyorum , buradan dı sanırım bir arkadaşın tahinli kurabiyesinin tarifini almıştım , bu akşam yaptım , yarın a misafirim varda hem bebiş uyuyorken bu geceden aradan kaldırayım dedim , neysee tarif çok güzel oldu , teşekkür etmek istedim,, bu arada migros lardan money kartı olan lar keokslardan kartlarını geçirip seçtikleri ürünü % 50 indirimli alabiliyorlar onuda söyliyeyim dedim , ben mesela meyve sebze seçtim , muzu 4,50 yerine yarı fiyatına alabiliyorum buda bir tasarruftur dimi ama :))

Borç konusunu ben de kafama takarım. hadi bir aksilik olur da ödeyemezsek falan diye düşünür dururum hep

Ben de çabuk adapte olurum aslında, ssomurtmam, sohbetlere dahil olurum fakat bu yıl çok öğretmen geldi okula. Kalabalıklaştıkça sorunlar da çoğaldı galiba. Bir de tenefüste herkes ya fotokopi çekiyor ya bilgisayarın başına oturuyor çok sıkıcılar

Son düzenleme:

yusum aynı bizim okuldaki öğretmenlerin arasındaki diyaloğu anlatmışsın

evet mesela bu sene geldim şu an ki okuluma önce herkes bir mesafeli durdu dedim eyvah girdim sorular sordum mmuhabbet kurdum ama dediğin gibi sorunlar çok çıkıyor nöbetlerden çıkıyor biz de bu ara sen nerdeydin nöbet tutmadın falan

birden fazla alıntı yapmayı bilemedim kızlar ondan bu sekilde oldu ama cevap verenlere tesekkür ediyorum:) ben de eşimle 2 yıllık evliyim. keske sizleri daha erken farketseydim diyorum belki suan daha cok birikimimiz olurdu ama yine de sizi farketmiş oldugum için bile suan cok sanslıyım diyorum. eşimle ikimiz de çalısıyoruz ilk evlendiğimizden beri sürekli bişeylere para ödüyoruz. ilk arabamız için bi miktar kredi ödedik. ikimizinde öğrenim kredisi vardı(16bin civarı) onları ödedik eşyalarımızı kendimiz aldık vs derken bu yıl cok sükür borcumuz hiç yok. şimdi de önceki arabayı sattık onu yenileyecez bunun için para biriktirmeye devam ediyoruz. evimiz kira. inşallah arabayı alınca da tek hedefimiz olucak o da ev(Rabbim izin verirse inş)

bir de mutfakta tecrübeli hanımlara sormakistedigim bişey var. ben evde fırında balık yapmak istiyorum ama nasıl yapıcagımı bilemiyorum. kızartma yapmak istemiyorum. eskiden arabamız varken her ay balık yemeye dısarı cıkardık ama şimdi vasıta olmadıgından gidemiuoruz da. şöyle biraz büyük balık yarın alsam da yapsam iyi olcak ama. tecrübelerinizi paylasırsanız sevinirim

hiç çekilir gibi değiller farmasi =)
Okulla ilgili herhangi bir problem yaşadığım an yüzlerinde garip bir tebessüm oluşur gerçi bir tek bana değil herkese karşı böyleler. Sanki başkasının hatasını gördüklerinde mutlu oluyorlar ...

Geçenlerde bir öğrenci bana saygısızlık yaptı ben de onu odadan kovdum, bir tane öğretmen diyor ki "o öğrenciyi ben çağırdım, benim çağırdığım öğrenciyi kovamazsınız". Öyle bir sinirlendim ki, öğrencinin kolundan tuttum dışarı attım sonra da bu kişiye başladım bağırmaya. Ve o sırada hiçbir öğretmen kalkıp da aaa yusum hoca haklı öğrenci ona saygısızlık yaptı vs demedi. Sonrasında bile bana hocam sıkmayın canınızı bile demediler ki bu kişilere benim çok yardımım dokundu. Nankör şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…