ya ben yazdığımdan anlamadım inşallah siz anlarsınız özetle her işimi yapıyorum kadının temziliği içime sinmiyor belki iyisi denkgelmedi ama çok yoruldum camlarımı halılarımı silecek birini istiyorum
ben gün olaylarına sadece para biriktirme gözüyle bakmıyorum hatta hiç para biriktirme gözüyle bakmıyorum zaten biriktirebiliyorum çok şükür.anladım canım tabi haklısın
bugün cumartesi ve kendimi nasıl frenliyorum anlatamam gezmeğe gitmemek yada misafir çağırmamak için çünkü hepsi masraff
herkese günaydın...ama neden hiç kimse benim soruma yanıt vermedi.250 tl'lik günümü gelecek aydan itibaren 125'e indirdik. ben kalan 125'le altın alayım diyorum. netten küsüratlı altın alınabilir mi? bilginiz varmı.
ya kızlar sızdede oluyormu bende su var. borcum varsa hemen bıtırmek . ama yıpratıcı oluyor bu surec tabıkı kucuk borclarda hemen aysonunda kapat aama buyuk ev araba borcalrında olmuyor bu ve senı yıpratıyor. şimdi malum ev aldık ve ben sureklı ayın 15 ını beklıyorum ki nkadar kenara koyucam göreyım istıyorum. gecen ekım 15 beklemıstım sımdıde kasım 15 bakalım ne kadar atıcam extra bısı cıkmasa Allhım yardım et dıyorum veben sıkıntıda yıyen bırı olunca homını yıyorum kılo alıyorum engellenemez ve tarıf edılemz bır duygu ya bu borc bıtınceye kadar sıscem sanırım eşim cok takmaya dıyor ama yapamıyorummm
dün akşam yaşadıgım bir olayı anlatmak istiyorum bana tuhaf geldi biraz
ev sahibimiz gelini üst katımda kızı alt katımda ev sahibimizde hepimizin üstünde oturuyor gelini hepimizi bir kaç gün öncesinden akşam oturmasına davet etti 1 yaşında oğlu var sınıf öğretmeni ve öğlenleri gidiyor okula. çocuguna bakıcısı bakıyor dün dolabın üstünde bakıcısı için yaptıgı iş listesi vardı onun hakkında konuşurken gösterdi liste şöyle çocuk uyurken temizlik yapılacak haftada 2 defa dip köşe, ütü yapılacak kıyafetler dolap düzenlecek akşam yemeği yapılacak ve ekstralar.. çocuk uyanıkken başka hiç birşeyle ilgilenilmeyecek bunun gibi birsürü başlıklar vardı sonra bize ikram olarak hazır market keki ekler tatlısı pastaneden alınmış ve bim de satılan yağlı gevrekler var ya onlardan ikram etti canı sağ olsun ne ikram ettiği dert değil ama bütün bunları anlatırken öyle bir anlatıyor ki sanırsınız bütün işleri kendisi yapmış tüm gün yorulmuş evdede kaç saat ikramlar için uğraşmış gibi anlatıyor o sırada çocugun altını değişitrcekti eşinden yardım istedi adam makine mühendisi iş yerine gidip gelmek için hergün toplam 3 saat yol çekiyor sırf eşi okula yakın bir yerde yorulmasın diye bayan işe kendi arabasıyla gidiyor adam servisle gittiği için yol uzuyormuş arabayla gitse yol an fazla 1,5 saat tutarmış toplamda bayanın okulu ise eve çok yakın istese yürüyebilir yada kısa mesafede dolmuşa binebilir ama durum öyle bir hal ki adam daha mahçup hissediyor eşim yoruluyor birde üstüne araba kullanıyor evde çocukla zaman geçirecek enerjisi kalmadıgına adam değiştiryormuş bebeğim altını bunun gibi bir sürü açıklamalar.......
bayan 35 yaşında ama ben onu en fazla 23-25 yaşında sanmıştım işin sırrınıda dün akşam anladım....
bizse misafirdi ikramdı temizlikti ütü çamaşır kışlık yazlık diye çabalar sarf ediyor birde istediğimiz gibi olunca nasıl büyük zevkler alıyoruz....
eeee sonuç neye bağlayacaksın bunu diyecekseniz bilmiyrum değişik geldi bağlayamadım bişeye
alıntı yapamadım ama bir arkadaş süt fiyatını sormuştu, ben keç, sütü alıyorum kilosu 4 tl den, kızım içsin diye kızımda içmedi başta bende yoğurt yapıyordum ama bir haftadır alamıyorum sanırım bahara kadar pek süt olmayacakmış, artık başka yerden bulursam oradan alacam.
pazara çıktım bu gün, 1 kg soğan, 1kğ patlıcan, 1 kg domates,
1.5 kğ patates, 1 kg biber, 500gr arnavut biberi, 2kg mandalina , 750gr taze hurma
1 demet maydanoz, tahin, 500gr üzüm, 5tl lik ceviz bunların hepsi 42 tl tuttu,geçende burayı okurken 15 tl ye pazar yapan arkadaşlar vardı ya ben çok harcıyorum, yada pazarlar arasında büyük fark var
yarında alş verişe gideceğiz bayağı bir açılacam sanırım, çünkü 2 yıldır zorunlu olmadıkça bişey almıyorum, önceki lış hamileydim pek bişey almadım, geçen kış doğum izni rapor falan derken evdeydim bide çok kilo alınca bişey almadım, ama bu sene işe gidiyorum pek bişeyim kalmamış, ee kiloda veremedim yani hamilelik öncesi elbiseler olmuyor, o yüzden yarın kendime bişeyler alıcam, kızımda kışlık bişeyler alıcam, bide kuaföre falan gidecem saçımı kestirecem bakalım , yarın ne kadar tuttuğunuı yazarım artık
bizim okulda arkadaşlık falan yokben gün olaylarına sadece para biriktirme gözüyle bakmıyorum hatta hiç para biriktirme gözüyle bakmıyorum zaten biriktirebiliyorum çok şükür.
ama okuldan arkadaşlarımla da bi aktivitem, onlarla bi yaşanmışlığım, samimiyetim olsun istiyorum.
ve bu sayede 4 yılda çok güzel arkadaşlıklar edindik. arkadaşlıklar 5 dk lık tenefüste edinilmiyor.
5. yılımızdayız inşallah sorunsuz bu yılımızı da geçiririz.
kuveyt türk de küsüratlı alabilirsin.
valla ben takmayanlardanım ama büyük borçlarımı takmam birine borcum varsa taksidim falan varsa elden verilen o zman sürekli beynimi yerya kızlar sızdede oluyormu bende su var. borcum varsa hemen bıtırmek . ama yıpratıcı oluyor bu surec tabıkı kucuk borclarda hemen aysonunda kapat aama buyuk ev araba borcalrında olmuyor bu ve senı yıpratıyor. şimdi malum ev aldık ve ben sureklı ayın 15 ını beklıyorum ki nkadar kenara koyucam göreyım istıyorum. gecen ekım 15 beklemıstım sımdıde kasım 15 bakalım ne kadar atıcam extra bısı cıkmasa Allhım yardım et dıyorum veben sıkıntıda yıyen bırı olunca homını yıyorum kılo alıyorum engellenemez ve tarıf edılemz bır duygu ya bu borc bıtınceye kadar sıscem sanırım eşim cok takmaya dıyor ama yapamıyorummm
bizim okulda arkadaşlık falan yok
Herkes bir tuhaf, çoğu kompleksli =) Belki ben de onların gözünde böyleyimdir bilmiyorum ama artık okula gitmek bile istemiyorum.
Öğretmenler odasına girdiğim anda içimde bir sıkıntı oluşuyor =)
Bu yüzden özeniyorum bu iş arkadaşlığı durumuna
valla ben takmayanlardanım ama büyük borçlarımı takmam birine borcum varsa taksidim falan varsa elden verilen o zman sürekli beynimi yer
ama ev araba onları takmam banka takır takır alıyor borcunu o yüzden sıkma canını takma gerçekten
ben ortama çabuk adapte olurum rahatımdır branşımdan dolayı olabilir bi de ayrı odam var genelde ordayım onun da etkisi var tabi
Herkes bir tuhaf, çoğu kompleksli =) Belki ben de onların gözünde böyleyimdir bilmiyorum ama artık okula gitmek bile istemiyorum.
Borç konusunu ben de kafama takarım. hadi bir aksilik olur da ödeyemezsek falan diye düşünür dururum hep
Ben de çabuk adapte olurum aslında, ssomurtmam, sohbetlere dahil olurum fakat bu yıl çok öğretmen geldi okula. Kalabalıklaştıkça sorunlar da çoğaldı galiba. Bir de tenefüste herkes ya fotokopi çekiyor ya net başına oturuyor çok sıkıcılar
canım ben maaşımdan bin lirasını eşime veriyorum geri kalanıylada birşeyler biriktirmeye çalışıyorum. kredi kartımın ödemesini de kalandan yaptığım için şimdilik az oluyor birikimim. alışverişi azalttığım için kredi kartı ödemelerim her ay biraz daha düşüyor. sonrasında birikime daha fazla ayırabileceğim. ödemeleri ve ihtiyaçlarımızı eşim gördüğü ve tabi para kalmadığı için onun maaşından birikime ayıramıyoruz. inşallah ödemeler bittikçe önce maaşımdan hiç vermeyeceğim, sonrasında onun maaşınada el koyacağım. toplam ne kadar olursa onu söyleyeceğim. eşimle birikimde de ödemede de ayrımız gayrımız yok anlayacağın
hiç çekilir gibi değiller farmasi =)yusum aynı bizim okuldaki öğretmenlerin arasındaki diyaloğu anlatmışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?