bir de mutfakta tecrübeli hanımlara sormakistedigim bişey var. ben evde fırında balık yapmak istiyorum ama nasıl yapıcagımı bilemiyorum. kızartma yapmak istemiyorum. eskiden arabamız varken her ay balık yemeye dısarı cıkardık ama şimdi vasıta olmadıgından gidemiuoruz da. şöyle biraz büyük balık yarın alsam da yapsam iyi olcak ama. tecrübelerinizi paylasırsanız sevinirim
yok ya ben siz gibi değilim zannımca temizlik için parçalamam kendimi.Siz temizlikten bahsedince kalktım mutfağı toparladım geldim =) Yarına bırakmayı planlıyordum aslında
Akıllıbıdık keşke o kadın gibi olabilsem. Hiç yaşlanmazdım ne güzel =)) Şaka bir yana kadın fazla yüklenmiş eşine, açıkçası benim vicdanım elvermezdi böyle birşeye.
Bugün çarşıda 60tl harcadım geldim =( Ne kadar dikkat etsem de ihtiyaçlar bitmiyorİnşallah kasım ayı hedefine ulaşabilirim.
bizim okulda arkadaşlık falan yok
Herkes bir tuhaf, çoğu kompleksli =) Belki ben de onların gözünde böyleyimdir bilmiyorum ama artık okula gitmek bile istemiyorum.
Öğretmenler odasına girdiğim anda içimde bir sıkıntı oluşuyor =)
Bu yüzden özeniyorum bu iş arkadaşlığı durumuna
geçen hafta benim kv. yaptı palamut , palamutları kestirip temizleterek almıştık biz , borcam a yemeklik şekilde kezilmiş olarak domates ve soğan koyduk biraz zeytin yağı ve limon sıktık , üzerinede balıkları dizdik , kapağı kapatık fırına attık (ha birde tuz ) valla çok güzel oldu bu hafta yeniden yapmayı düşünüyorum , 2 kişi tüm balıklar bitmişti :)
hiç çekilir gibi değiller farmasi =)
Okulla ilgili herhangi bir problem yaşadığım an yüzlerinde garip bir tebessüm oluşurgerçi bir tek bana değil herkese karşı böyleler. Sanki başkasının hatasını gördüklerinde mutlu oluyorlar ...
Geçenlerde bir öğrenci bana saygısızlık yaptı ben de onu odadan kovdum, bir tane öğretmen diyor ki "o öğrenciyi ben çağırdım, benim çağırdığım öğrenciyi kovamazsınız". Öyle bir sinirlendim ki, öğrencinin kolundan tuttum dışarı attım sonra da bu kişiye başladım bağırmaya. Ve o sırada hiçbir öğretmen kalkıp da aaa yusum hoca haklı öğrenci ona saygısızlık yaptı vs demedi. Sonrasında bile bana hocam sıkmayın canınızı bile demediler ki bu kişilere benim çok yardımım dokundu. Nankör şeyler
insallah bugün deneyecegim cok tesekkür ederim tarif için. umarım balıgım güzel olur:)))geçen hafta benim kv. yaptı palamut , palamutları kestirip temizleterek almıştık biz , borcam a yemeklik şekilde kezilmiş olarak domates ve soğan koyduk biraz zeytin yağı ve limon sıktık , üzerinede balıkları dizdik , kapağı kapatık fırına attık (ha birde tuz ) valla çok güzel oldu bu hafta yeniden yapmayı düşünüyorum , 2 kişi tüm balıklar bitmişti :)
herkese günaydın;
dün gündüz günüm vardı, akşam da yemeğe davetliydik bir arkadaşa. hiç yazamadım size. yazdıklarınızı büyük bir keyifle okuyorum.
benim de evimde yardımcım var. 2 yıldır evimde. ama bugüne dek çamaşırlarımla ilgili sadece ütü yaptı. yıkamayaı bile ben kendim yapıyorum hafta sonları. ve kurutma katlama işini kendim hallediyorum. olaki beyazlar kurumamışsa özellikle kilotları kaldırıyorum ıslakta olsa. istese bakmaz mı. açar çekmeceyi bakar. ama başka bir kadın benim eşimin kilodunu katlamak zorunda değilk. bana da tuhaf geldi.
kızlar benin oğlum 2. sınıfa devlet okuluna gidiyor. seneye özel okula vereyim diye düşünüyorum. aranızda öğretmen olanlar var. nasıl olur sizce. bu okulda arkadaşlarıyla problemler yaşıyor. öğretmeni de pek ilgili değil sanki. yada ilginin normali nedir. onu da bilmiyorum.
herkese günaydın;
dün gündüz günüm vardı, akşam da yemeğe davetliydik bir arkadaşa. hiç yazamadım size. yazdıklarınızı büyük bir keyifle okuyorum.
benim de evimde yardımcım var. 2 yıldır evimde. ama bugüne dek çamaşırlarımla ilgili sadece ütü yaptı. yıkamayaı bile ben kendim yapıyorum hafta sonları. ve kurutma katlama işini kendim hallediyorum. olaki beyazlar kurumamışsa özellikle kilotları kaldırıyorum ıslakta olsa. istese bakmaz mı. açar çekmeceyi bakar. ama başka bir kadın benim eşimin kilodunu katlamak zorunda değilk. bana da tuhaf geldi.
kızlar benin oğlum 2. sınıfa devlet okuluna gidiyor. seneye özel okula vereyim diye düşünüyorum. aranızda öğretmen olanlar var. nasıl olur sizce. bu okulda arkadaşlarıyla problemler yaşıyor. öğretmeni de pek ilgili değil sanki. yada ilginin normali nedir. onu da bilmiyorum.
herkese günaydın...ama neden hiç kimse benim soruma yanıt vermedi.250 tl'lik günümü gelecek aydan itibaren 125'e indirdik. ben kalan 125'le altın alayım diyorum. netten küsüratlı altın alınabilir mi? bilginiz varmı.
hocam ben devlet okulunda calısan bir sınıf öğretmeniyim. ben devlet okullarında çalısan pek cok öğretmenin kaliteli olduguna inanıyorum. ama tabiki istisnalar olabilir. benim kıstasım sınıf mevcududur.
yani yeterki sınıfın mevcudu kalabalık olmasın. çünkü bence devlet okullarının en büyük dezavantajı bu. gecen yıl 10 öğrenci okuttum. sınıfı bi derste 5 kez rahatlıkla dolanabiliyorken, şuan 26 kişilik bi sınıfım var. sınıfı 1 kez gezebildim mi mutlu oluyorum inanın.
özel okulların bir de sosyal faaliyetler acısından daha aktif olduguna inanıyorum. bulundugum yerdeki özel okula sık sık bi gece düzenleniyor, bir kutlama yapılıyor vs. ancak verilen öğretim acısından farkları olduguna inanmıyorum. kendi cocugum oldugunda kesinlikle devlet okuluna göndermeyi düşünüyorum. benim suanki sınıfımda özel okuldan gelmiş bi öğrenci de var.cocuk orada öğretmenini sevmemiş, okula gitmek istememiş bir sürü problem yasamıs. suan benim sınıfımda ve su an cok cok mutlu.
ama tabiki sizin sartlarınızı tam olarak bilemem o yüzden de degerlendirmem biraz zor. gercekten ilgisiz bi öğretmen de olabilir, sınıf arkadaslarıyla sorun yasıyor da olabilir...
papatyacım ben hep şuna inanırım
çocukta hak vergisi zeka olduktan sonra yine hak vergisi merak ve öğrenmeyi isteme duygusu olduktan sonra bir de karşısında mesleğinin kriterlerini yerine getirme bilinci gelişmiş sürekli kendini güncelleyen ve öğrenciye öğretmeyi seven bir öğretmeni olduktan ve de aile bilinçli ve her zaman her konuda ilgili olduktan sonra çocuğun inan nerede olduğunun çok da önemi yok
benim her iki çocuğum da devlet okulunda
küçük oğlum bu yıl 1. sınıf ödevlerini daha demeden yapar bitirir büyük bir özenle ( 5.5 yaşında anasınıfı kreş vs ye gitmedi )
büyük oğlum 3. sınıfta ve sınıfında çok başarılı bu yıl bilim sanat merkezinin açtığı 2 aşamalı üstün zekalıları üstün yeteneklileri tespit etme sınavının 2 etabını da geçti kaydolmaya hak kazandı ama kendisi istemedi ...
haftanın 3 günü il merkezinde hafta içi 3 ders saati programları olacaktı
yorulurum buradaki başarımı düşürmek istemiyorum hayatıma karışmayın kendime ait özel yaşantım olmayacak mı benim dedi çıktı
hayattan ne istediğini bilen ve uygulayabilen bir çocuk böyle bir çocuk için özel okul ya da devlet okulu farkeder mi ?
öğretmenimiz çok aktif bir bayan bunlara haftaiçi geçen sene 2 gün etüt yapıyordu bu yıl 1 gün yapıyor çünkü konular geçen yılın tekrarı niteliğinde...
haftasonu haftaiçi ödevlerinin dışında ekstra mutlaka kendisi çalışmayı ister ve çalışır başarılı öğrenci niteliğini kaybetmeyeyim diye telaşlanır durur..
dünden beri kendine deneme sınavı yapıyor hafta içi okulda deneme sınavı olacak ona hazırlıyor kendini ...
oğlum satranç öğrendi babasından çok da güzel oynuyor küçük kardeşine de öğretti
okuldaki satranç kulübünün etkinliklerine katıldı bakalım bu sene turnuvalara hazırlanacaklarmış nasipse ,hayırlısı olsun....
Allah hepimizin çocuğuna sağlık , huzur akıl fikir hayırlı bir ömür nasip etsin inşaallah canım
ben o tiplerin yanından hemen uzaklaşıyorum canım..evet mesela bu sene geldim şu an ki okuluma önce herkes bir mesafeli durdu dedim eyvah girdim sorular sordum mmuhabbet kurdum ama dediğin gibi sorunlar çok çıkıyor nöbetlerden çıkıyor biz de bu ara sen nerdeydin nöbet tutmadın falan
[/B]
yusumcum aynı okulda 13. yılımı çalışıyorum bunca yıl içerisinde gözlemlediğim sorunlar şunlar oldu
okulumuzda tek bir bayan öğretmen var sınıf öğretmeni sürekli kendisi övülsün ister , çocuğu ile ilgili maddi durumu iyi ailelerin çocukları yıllardır ona verilir onun zümresine nerede gariban halk çocuğu var onlar verilir eeeeeeeeee böyle olunca da o sınıf öğretmeni daha başarılı imajı oluşur
işin kötü yanı bu zamana kadar gelen giden her müdür buna müsade etti kadın ne yapıyor ediyor ( ağzı iyi laf yapar ,yalan dolandan korkmaz, çekinmez)bir şekilde her müdür kafaya aldı.
kadın 50 yaşına gelmiş dul bir bayan hiçbir kendine dair meşguliyeti yok yani eşi yok çocuğu yok sürekli kime nasıl çatarım ortalığı bulandırırım , okulda kimi yanıma çeker de okulda aksiyon oluştururum diyen ve yaşayan hastalıklı kompleksli kişilik anlıyacağın....
bir örnek bundan birkaç yıl önce dersane açtılar okuldan ve başka okullardan birkaç öğretmenle okulun öğrencilerini dersanelerine yönlendirdiler , işin tuhafı idareci de bunlara göz yumdu halbuki yasak çalışan öğretmenin dersane açması
ama yaradı mı elbette yaramadı iflas bayrağını çektiler 2 sene geçmeden birbirlerine düştü bütün ortaklar ve de şu an maaşları hacizli ....
hayatta amacı yok , mutsuz huzursuz ve saldırgan egosuna düşkün bir kişilik baktım olmuyor bundan 2 sene önce bütün irtibatımı kestim çözümsüz vaka çünkü....
dengesiz canı ister selam verir istemez vermez nerede nasıl kavga edeceği belli değildir
dışarıdan yeni gelenleri edebiyatıyla etkisi altına almaya çalışır huyunu öğrenen kazığını yiyen zamanla kaçar gider...
bu sene yeni gelen henüz zehrini akıtmadıkları çevresindeler bakalım ... bir de böylesi okulda birlik beraberlik olmayışından bahseder ama birlik ve beraber olmayı istemez tam tersine engeller...( Rabbim ikiyüzlü münafıkların şerrinden tüm dostlarımı korusun )
okulun şimdiki müdürü bu vatandaş ve tayfasının dümen suyuna gidiyor ,ekmeklerine yağ sürüyor aynı tas aynı hamam
bu yıl okul müdürü ben ve yönetmeliğe kanuna kitaba uymayan hareketlerine onay vermeyen bazı arkadaşları kafaya taktı programlarımızı delik deşik etti
ama Allah'a havale ediyorum
geçen cuma durumu görüştüm adam lakayt tavırlarıyla karşılık veriyor durumu ilçe milli eğitime taşıyacağımı vs söyledim kime gidersen git kime şikayet edersen et diyor ( bilmiyor ki Allah'a şikayet edeceğim ediyorum asıl...... sonu çetin olacak hasbinallahi ve nimel vekil diyorum her daim .....
güya bizim müdür dindar geçinen belli bir zümreye gruba takılanlardan
en çok da dini alet etmelerine sinir oluyorum Allah'ım nasıl biliyorsa öyle yapsın din sömürücülerini AMİN...)
matematikçi kadın ders programını düzeltmesini istemiş ( matematikçi arkadaşın çocuğu ayaklarından engelli çocuğunun durumunu anlatmış kendi nefsim için değil çocuğumun bana ihtiyacı olduğu için istiyorum vs demiş
bana ne senin çocuğunun hastalığından demiş müdür efendi
kadın bu saygısızlığı karşısında bile beddua etmiyor gözünden yaş gelecek içine akıtıyor
nasıl üzüldüm anlatamam insan düşmanına bile bunu yapamaz )
ben ve matematikçi arkadaş gittik milli eğitime durumu ve okulda dönen onca dolabı yaklaşık bir saat anlattık şube müdürüne .....
birşey çıkıp çıkmaması umrumda değil okulda herşeyin yolunda olmadığını bilsinler 13 yıldır hiçbir şekilde hiçbirşeyden şikayetçi olmadığımı ama bunun da olacağı varmış dedim anlattım.
seçmeli derslerin seçiminde yaptığı kanunsuz uygulamayı vs hep anlattım toplantı tutanağına imza bile atmadım , imzamı isterlerse ilgili maddeye şerh koyarım öyle atarım
olayı müfettişlere de aktarmayı düşünüyorum ....
aman ben burda lafı epeyce uzattım kusura bakmayın kızlar okul açıldığından beri nelerle imtihan ediliyoruz bir bilseniz
öncelikle sizlere çok teşekkür ederim. Ben de bir eğitimciyim aslında ama benim öğrencilerim kocaman gençler. O nedenle bu konular bana öylesine uzakki.
Oğlum mahallemizdeki devlet okuluna gidiyor. Sınıfları 25 kişi. Cuma akşamı oğlum benimle özel birşey konuşmak istediğini söyledi ve başladı anlatmaya. Hemde salya sümük ağlayarak. Sınıfta arkadaşlarının kendini dışladığını, bebek (prematüre bir bebekti oğlum, hala küçük) diye dalga geçtiklerini, sınıf içinde çelme takarak onu düşürdüklerini, vurduklarını, dövdüklerini anlattı. Ben bunların bir kısmının abartma olduğunu düşünsem de hemen öğretmeni aradım. Anlattım durumu. öğretmen bana erkek öğrencinin çok old. Dolayısıyla şiddet eğilimli bir sınıf old. Söyledi ama oğlumun bu durumundan haberdar olmadığını söyledi. Oğlum okula gitmek istemiyor. Benim de içime sinmiyor artık. öğretmenden bende nedense hiç pozitif enerji alamıyorum. Kadının bebeği var ve sürekli yorgun sanki. üstelik ödevleri arada da olsa hiç kontrol etmiyor.
Oğlum zeki bir çocuk. Matematiği çok seviyor ve çok da iyi. Bebekliğinden beri bana hep bilimsel şeyler sorar. Mesela az önce de dilimizdeki tat tomurcuklarını sordu. Onları anlattım. Sinirleri falan.
Geçen sene satranca gönderdim. Sıkıldı hemen. Sınıfımda kimse bunlara gitmiyor onlar hep oyun oynuyor, tv izliyor dedi. Sanırım sınıftaki öğrenci ve veli profili de önemli sanıyorum. Bu nedenle acaba diyorum özel okul daha mı iyi olur. En azından sosyal faaliyetler falan. Yaşadığım şehirde zaten iki tane özel okul var. Biri ted diğeri de fethullah okulu. Ne yapmalıyım bilmiyorum ama çok üzülüyorum.
Farmasi oğullarına kocamn bir nazar boncuğu takmalısın maşallah diyeyim. Rabbim nazarlardan korusun.
farmasıcım okullar cok önemlı calısma sartı ıyıyse sende kosarak gıdersın ama calısma ortamı kotuyse ayaklar gerı gıdıyor bıraz . bu benım 3 okulum 1 de muthıstı ortam hala görusuruz . 2 okulum berbattı adam psıkolojııs bozuk bırıydı mudur .3.okullmda yalnıızm cok rahatımmm tek öğrtemnımm
papatyacım özel okulu önermem kendı cocugumuda yollamıycam kısmetse ha anasınıfı kres ıcın bııs demıyorum.
eğitim cok farklı ya en önemli ayagı bence cocugun ilgi alaka zeka sı.
bakıyosun velı cok ılgılı ve gercekten ıyı bır öğrtemnede ama cocuk sıfır yapmamda ypmam dıyor.
bakıyosun velı ilgisiz cocuk zekı öğretmen ıyı alıp basını gıdıyor basarı
bakıyosun velı ılgılı öğrencı ılgılı öğretmen sıfır yıne cocuk kendı kendıne yetıyor.
köyde kımse okumazken odtu kazan cıkabılıyor. yada bız mesela aynı öğretmenler (benım aılemm egıtımlıydı) ben öğretmen olabıldım ama evın en kucuk cocugu olan babası benım dedm yasında olan bır arkadsım bogazıcını kazanbıldı .
bunlar cocugunun durumuna baglı eger zekı bır cocuksa heryerde yapar bosuna para dökme bence orta hallı bır okula. ha cok muthıs kolejler var zekı cocuklar ıcın oralarda yapmadık sey bırakmıyorlar onlarda ıstanbul ankarada duyduklarım var. ben konyadayım cocuk zekıyse zaten orta hallı bır özel okul (fıyat anlamında yıllkı 8-10 mılyar olnaları dıyorum) sınavıyla ucretsız yada ındırımlı alıyorlar . yok o sınavları kazanmadıysa zaten özel okula gıtsede bısı olmaz bence benım fıkrım canım bunlar. sunuda herzamn dusunmelısın hep özel okula yollayabılecekmısın özelden devlete almak cocukları etkılıyor untma
öncelikle sizlere çok teşekkür ederim. ben de bir eğitimciyim aslında ama benim öğrencilerim kocaman gençler. o nedenle bu konular bana öylesine uzakki.
oğlum mahallemizdeki devlet okuluna gidiyor. sınıfları 25 kişi. cuma akşamı oğlum benimle özel birşey konuşmak istediğini söyledi ve başladı anlatmaya. hemde salya sümük ağlayarak. sınıfta arkadaşlarının kendini dışladığını, bebek (prematüre bir bebekti oğlum, hala küçük) diye dalga geçtiklerini, sınıf içinde çelme takarak onu düşürdüklerini, vurduklarını, dövdüklerini anlattı. ben bunların bir kısmının abartma olduğunu düşünsem de hemen öğretmeni aradım. anlattım durumu. öğretmen bana erkek öğrencinin çok old. dolayısıyla şiddet eğilimli bir sınıf old. söyledi ama oğlumun bu durumundan haberdar olmadığını söyledi. oğlum okula gitmek istemiyor. benim de içime sinmiyor artık. öğretmenden bende nedense hiç pozitif enerji alamıyorum. kadının bebeği var ve sürekli yorgun sanki. üstelik ödevleri arada da olsa hiç kontrol etmiyor.
oğlum zeki bir çocuk. matematiği çok seviyor ve çok da iyi. bebekliğinden beri bana hep bilimsel şeyler sorar. mesela az önce de dilimizdeki tat tomurcuklarını sordu. onları anlattım. sinirleri falan.
geçen sene satranca gönderdim. sıkıldı hemen. sınıfımda kimse bunlara gitmiyor onlar hep oyun oynuyor, tv izliyor dedi. sanırım sınıftaki öğrenci ve veli profili de önemli sanıyorum. bu nedenle acaba diyorum özel okul daha mı iyi olur. en azından sosyal faaliyetler falan. yaşadığım şehirde zaten iki tane özel okul var. biri ted diğeri de fethullah okulu. ne yapmalıyım bilmiyorum ama çok üzülüyorum.
farmasi oğullarına kocamn bir nazar boncuğu takmalısın maşallah diyeyim. rabbim nazarlardan korusun.
ben o tiplerin yanından hemen uzaklaşıyorum canım..
tabi sanırım ben çoğunuza göre yeni öğretmen sayılırım.
ben her şeyi çok acı tecrübelerle yaşayarak öğrendim.
gayet samimi olduğum bayan bi müdür yardımcısı ardından müdür oldu belki de en çok bana düşman oldu.
orda anladım ki idareyle hiç samimi olmayacaksın hatta gerekirse seni tanımayacak bile.
ki bu kadın şimdi bakanlık müfettişi oldu. hayatımdan çook şey götürdü.
aynı zamanda öğretti de..
ben de dindar görünüp her şeyi kendine yontan idareciden de insandan da nefret ediyorum.
stajerliğimdeki müdür öyleydi.
Allah korusun beni çoğu şeylerden soğutacakti dine şeylere dair..
ama hep kendime telkinlerde bulundum.
belki bizler o görüntüye aldanmadık ama o kadar insan var ki namaz kılmamayı, oruç tutmamayı ya da bir sürü dini gereklilikleri onlar yapıyor da noluyor diyerek bu şeyleri terk ediyorlar.
onların sorumluluklarını nasıl alacaklar acaba çok merak ediyorum.
farmasicim oğluşlarına koca bi maşallah
Allah bana da öyle akıllı hayırlı sağlıklı salih evlatlar nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?