- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
- 248
karanfilce kaç doğumlusun? ben de 2004te girdim össye, 2008de de mezun oldum.
farmasi sen hep yemeklerin yanına yoğurt öneriyorsun ya, yağ yakıcı özelliği olduğu için. bu yağ yakıcı özelliği sadece yemeklerin yanında yiyilince mi oluyor yoksa gün içerisinde herhangi bir vakitte yense de oluyor mu? çünkü yoğurt, ayran, süt falan demir emilimini çok yavaşlatıyor, hatta engelliyor diye biliyorum, ee etin falan yanında önermiyorlar pek, bizde de haftanın 5-6 günü nerdeyse, et, kıyma, etli yemekler pişiyor eşim sevdiği için, o yüzden sorayım sana dedim.
hem zaten her gün süt yoğurt yemem gerekiyor, 3 porsiyon dedi doktor. hem de dün sağlık ocağına gittim, bir ayda 4 kilo almışım, hemşirem ekmeği, makarnayı falan azalt dedi, aslında haklı, daha 5.ayda 4 kilo almam biraz fazla olmuşyoğurt geldi hemen aklıma, bu yönüyle de fayda sağlar belki bana diye soruyorum.
bende 86 doğumluyum 2008 üniversite mezunuyum ve mutluyum
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
birisi demişti bu ons abritaj kelimelerini duyunca tamaen fransız ingiliz moduna giriyorum ben işin sadece gr altın olayına bakıyorum gr tl olarak düşmüş mü çıkmış mı henüz kavradığım bu kadar zaten öyle al sat derken kar yapacak kadar çoooook gr larımda yok cesaretimde yokkkkk uzun vadede kar ediyorum acemi olarak bununla yetineyim
bizim topikimizde neden bankacı yok
bizim topikimizde neden ev hanımı yok ya da çok aktif değiller
ya ben bazı arkadaşlar vardı onları özledim. zehra ydı sanırım onu, başıyazmalıkızı, karalahanayı, twenti..nerde onlarr
ladyfog da gelmiyo artık
benim eşim bankacı:)bende ev hanımıyım:))basıyazmalıyı topiginden takıp ediyorum arada hamıleymiş..
farmasi geçmiş sayfalardan hatırladığım kadarıyla senin bankasya hesabın vardı değil mi, arbitraj için uygun mu, makası ne bunları merak ediyorum henüz arbitraj denemedm, senin deneyimlerine başvurmak istedim:)
çoğu şey ona basit geliyor. 5 yaşında iken 7 rakamlı sayıları okuyabiliyordu. eee 2. sınıftaki 5'şer, 3'er ileri geri saymak sıkıyor onu.peki böyle bir sıkıntı mı vardı da götürdün benim okulda nerdeyse her sınıfta 3-5 tane hiperaktif deyip ilaçla sak,iinleştirilen çocuklarla doluydu ben çok üzülüyordum hatta kullanmayın diyordum çünkü çocuk hiperaktif değişdi gerçekten hiperaktif bir öğrenci vardı okulda bence o da sırada duramazdı oturma kavramı yoktu sınıfta sıraların altında geçer ne yapar ne eder sınıftan kaçardı . tüm gün koşturailir dersleri kötü aile kavramı yoktu anne vefat ettiği için üvey anne ilgileniyordu kadıncağız da hamile kalınca ilgilenemedi baba da sorun kabul etmeyen biriydi
oğlum çok hareketli bir çocuk. cuma günü akşam bana sınıfta arkadaşlarının kendiseine vurduğunu, öğretmenin kendisini sevmediğini, onunla ilgilenmediğini anlattı. öğretmenle konuştuk. derste öğretmen ders anlatırkan kalkıp sınıfta dolaşıyormuş falan. öğretmene oğlumuzla ilgilenmediği yöününde oğlumuzun şikayetlerini anlattık. ben onun sorularına cevap veremiyorum dedi. öylede olunca psikiyatr ve psikolog ortak çalışması sonucunda hiperaktivite çıktı. aynı zamanda ıq testi yapıldı. dikkat dağınıklığı yokmuş. biz oğlumuzla çok ilgileniyoruz. umarım aşabiliriz bu problemi.
senin oğlunun böyle sorunları yok bence bence zeka seviyesi yüksek olduğundan sınıfta sıkıldığından dikkati dağılıyordur ilgisizleşiyordur bu da onu hareketli yapıyordur
şimdilik ilacı vermeyi düşünmüyoruz. özel bir psikologtan randevu alıp haftaya götüreceğim.ben vermezdim heralde o ilaçlar çocukları uyuşturuyor çözmüyor ki sadece hareketleri ağırlaşıyor algıları azalıyor gibi
verilen ilacın ismi ritalin. az önce de yazdığım gibi ilacı vermeyip tekarar başka bir psikoloğa götüreceğim. teşhise inanamadığımdan değil. ilaçsız tedavi edilebilir mi onu sorup, tavsiyeler almak istiyorum.ben ilaçları verirdim. denemeden bilemezsiniz
evet ilac uyum sürecinde ilk 1 ay falan ilaç biraz yoruyor çocukları ama
ben okuldayken ritalin vardı sonra concerta gibi bir ilaç çıktı. ismini dogru yazdım mı bilmiyorum
ilaç tatilleri de veriyorlardı
iyi gelenleri de uydum
ama oğlunuz başka öğretmende de benzer sorunlar yaşar diye düşünüyorum
özel okulda müşteri diye bakarlar öğrenciye ilgilenebilirler
ancak orda da veliler sorun yaratır.
ilaçları denemede fayda var.
bazı çocuklara olumsuz etki yapabilir, ama sizin çocugunuza iyi gelebilir.
merhaba benim oğlumda 1.sınıfa gidiyor hiperaktivesi var ama ilaç kullanmıyoruz aşrı hareketli bir çocuk ben öğretmenimizle görüştüm ilaç taraftarı değil bizim öğretmenimiz kontrol altında tutabildiğini ve dikkat dağınıklığı olmadığını söyledi.siz öğretmeniyle görüştünüzmü sadece çok hareketli diye ilaç vermeyin çocuğunuz ben o hatayı 4 yaşındaykan yaptım kalbinde şimdi ek atım diye bişey oluşmuş kalp dr kesinlikle tavsiye etmiyor ilacı çok zor durumda kalırsanız kalp durumuna göre 7-8 yaşında okul başarısına göre düşünürüz demişti bana.ben yüzmeye yönlendirdim onu haftada 2 gün 1 saat yüzmeye başladık belki hareketliliğine iyi gelir diye düşünüyorum bizim öğretmenimiz çok anlayışlı bu konuda sağolsun bence dikkat dağınıklığı yoksa spora yönlendirin hareketliliği için ama mecbur ilaç kullanacaksa kalp ritimlerini önceden kontrol ettirip öyle başlatın derim..
kızlar bu arada doktora tezimi yayına dönüştürmeye çalışıyorum
ama insan bir kere bu işlerden uzaklaşınca hiç içinden gelmiyor
gözümde nasıl büyüyor anlatamam
hocam geçen gün aradı bana söz vermiştin yayın yapacaktın dediii
hocam çok soğudum kem küm dediysem de tamam demek zorunda kaldım
çok seviyorum kendisini hayır diyemezdim
zaten bütün öğrencilerim yazmadan gittiler sen yaparsın biliyorum dedi
hayır akademisyenlik gibi bir niyetim hiç yok..olsa amenna!
serdim önüme şimdi off neyse aramızda öğretim üyesi vardı daha fazla öflemeyim
ben varım benkızlar bugün doktor oğluma hiperaktif teşhisi koydu. ilaç verdi. ama ben ve eşim ilacı verip vermeme konusunda tereddütlüyüz. bir de IQ testi yaptı. yüksek çıktı. var mı aranızda bu dertten muzdarip olan.
ben bugün itibariyle kaloriferleri açtımAman kızlarr hava ne kadar soğuk.
dışarı yeni çıkacak olan varsa şemsiyesini alsın.
sabah bişey yoktu.çıkışta şakır şakır yağmur vardı.
sağolsun bi servis bırakıverdi beni.
değilse okkalı bi hasta olurdum hala ellerimi ısıtamadım.
donuyorummm:18:
çok isterdim benkızlar bu arada doktora tezimi yayına dönüştürmeye çalışıyorum
ama insan bir kere bu işlerden uzaklaşınca hiç içinden gelmiyor
gözümde nasıl büyüyor anlatamam
hocam geçen gün aradı bana söz vermiştin yayın yapacaktın dediii
hocam çok soğudum kem küm dediysem de tamam demek zorunda kaldım
çok seviyorum kendisini hayır diyemezdim
zaten bütün öğrencilerim yazmadan gittiler sen yaparsın biliyorum dedi
hayır akademisyenlik gibi bir niyetim hiç yok..olsa amenna!
serdim önüme şimdi off neyse aramızda öğretim üyesi vardı daha fazla öflemeyim
çoğu şey ona basit geliyor. 5 yaşında iken 7 rakamlı sayıları okuyabiliyordu. eee 2. sınıftaki 5'şer, 3'er ileri geri saymak sıkıyor onu.
şimdilik ilacı vermeyi düşünmüyoruz. özel bir psikologtan randevu alıp haftaya götüreceğim.
verilen ilacın ismi ritalin. az önce de yazdığım gibi ilacı vermeyip tekarar başka bir psikoloğa götüreceğim. teşhise inanamadığımdan değil. ilaçsız tedavi edilebilir mi onu sorup, tavsiyeler almak istiyorum.
ilacı kullanmayı düşünmüyorum. bende okulumuzun havuzuna götürmeye başlayacağım. başka neler yapıyorsunuz. ona nasıl davranıyorsunuz. lütfen yardımcı olun bana. çok üzülüyorum. bu arada oğlumu haftada 2 saat mega aritmetiğe gönderiyoruz.
evet ben geldim. ben varım akademisyen. acaba benim öğrencilerimde mi böyle diyor ki....bnenim tüm öğrencilerim yayınlarını yazmadan gitti. hepsini ben yazdım. ben gönderdim dergilere. herşeyiyle ilgilendim. benim Prof. olmak gibi bir kaygım var.ç çok az zamanım kaldı. ama bitirp giden öğrencimin böyle bir kaygısı yok. tabi bu akademisyen olmayanlar için geçerli.
açıkcası bu iş pek sermeye gelmiyor. uzaklaşınca toparlamak zor oluyor. sizin tarafınızdan bakınca da haklısınız. bu arada ne iş yapıyorsunuz. hem doktora yapmışsınız, hem de akademisyen değilsiniz. merak ettim.
günaydın arkadaşlar....
hayırlı cumalar....
farmasi onsa dün çok kızdık, ya 1735 e çık ya da 1700 e in....
bak dinledi bizi,çıktı 35 e.... :)
gerçi 1700 e inseydi benim için daha iyiydi ya neyse... :))
aynen canım
benim için de düşseydi daha iyi olacaktı ama çıkmışken eldekileri satar
bu kez de ; onsa ya düş 1690 a ya düş derim :) :)))))))))))))
Bizim koylu Ahmet esegini satmaya karar vermis. Kiymeti tas catlasa 50 milyon lira eden esek icin pazarlik payini da ekleyerek 100 milyon lira fiyat koymus. Komsu koyden acilen esege ihtiyaci olan Mehmet 100 milyon odeyip almaya razi olmus. Koylu Ahmet esegini satmis ama aksam da uykusu kacmis. Dusunup durmus,
- "Mehmet 50 milyon liralik esege niye 100 milyon lira verdi?" diye. ici rahat etmeyince ertesi gun esegini geri almaya karar vermis. Pazara gittiginde Mehmet'in esegi 200 milyon liradan satisa cikardigini gormus. Sonunda 200 milyon liraya almak zorunda kalmis. Ayni olay bu kez Mehmet'in basina gelmis.
O da ertesi gun esegi geri almaya karar vermis. Bu alisveris hergun fiyat arta arta devam etmis. Birkac gun sonra pazara bir baska koyden Huseyin gelmis. Huseyin pazardaki kalabaligin arasina dalinca bir de ne gorsun:
- "Al, al, al, sat, sat , sat" bagrismalari arasinda bir yasli esek ve bu esegin 1 milyar liralik satis fiyati....!
Yanindakine sormus
- "Hemserim, bu yasli esek 1 milyar lira eder mi yahu?"
Adam hemen yanitlamis;
- "Valla grafikler ortada. Bu esegin fiyati 50 milyon liradan basladi, 950 milyon liraya geldi. Soyle bir teknigine bakarsan gorursun. Esegin fiyati 1 milyardaki direncini kirarsa, 1.5 milyara kadar yolu var. "
:):)
ons da sana, "ooollldu güzelim" der.... :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?