Kirli Çıkılar )))

canım benim oğlumda 3 yaşını bitirdi ama hala tek tük konusuyor size ne gibi taktikler verdi?neler dedi başka?

loveli karışım tariflerin için teşekkür ediyorum.
seyyahalemi Allah iyiliğini versin, güldürdün beni
tavsiyede bulunan herkese teşekkür ediyorum.

biz doğalgazı yaklaşık 25 gün önceden yakmaya başlamıştık. geceleri kapatıyoruz, gündüz de ben okuldayken açık olmuyor, eve gelince de biraz yatıp, sonra da yemekle ilgilendiğim için gerek kalmıyor, akşam 5 gibi yakıyoruz. geçtiğimiz günlerde bazı günler hiç yakmadık. fatura 49 geldi. sanırım birkaç gün sonra artık bütün odaları açıp minimumda 24 saat yakarız, soğudu çünkü havalar.

kayınvalide konusunda da ben çok nasipliyim galiba.
bi hasta olsam annemden önce kayınvalidem gelir, yemeğimi pişirir, yedirir, içirir, toplar bulaşığı falan öyle gider. hatta büyük temizlik günlerimde bile gelip ben yapayım diyor, sen yorulma. bi misafirim olsun, bi gün önceden gelir, yemeklerime yardım eder, ertesi gün gelir, pilava varıncaya kadar yapar sağolsun. çok sever ve sevdiğini de dile getirir her zaman. ben onun iyi niyetini kullanmamaya çalışırım, ben de onun yanında koşturur dururum, aynı şekilde karşılık vermeye çalışırım.

hayırlısı olsun inşallah,nereye götürdünüz acaba psikolog olarak yazabilirmisiniz? inşallah en yakın zamanda düzelir oğlunuz allah hepimizin yardımcısı olsun..

faturan çok iyi gelmiş akıllıbıdık. Benim bu ay 70tl geldi. Bizim evde hergün 2 defa çamaşır 1 kere de bulaşık makinası çalışır. Fakat geçen kek denemelerim nedeniyle fırını çok çalıştırdım ondan fazla geldi galiba =)

eşinin ailesine ben çok üzüldüm akıllıbıdık. kaynının vicdanı rahat mı acaba?
İnşallah en kısa zamanda iyileşir amca.

loveli yazdıkların içimi rahatlattı teşekkür ederim. Çok korkuyorum hiperaktif olmasından. BUrada bir kreş var ona yazdırmayı düşündüm ama kışın gidip gelmesi zor olur diye vazgeçtim. Kışı bir atlatalım hayırlısıyla, kreşe gönderirirm birkaç saatliğine. En azından çocuklarla bir arada olur. Evde tek başına olduğundan da böyle davranıyor olabilir değil mi?

cuma günü 2 tam altın aldık. Maaşı aldığımızda da Allah nasip ederse 4 tam altın daha almayı istiyoruz.

canım benim oğlumda 3 yaşını bitirdi ama hala tek tük konusuyor size ne gibi taktikler verdi?neler dedi başka?
ben de merak ettim bu taktikleri.
Bir ara ne istediğini anladığım an veriyordum oğluma. Sonra bundan vazgeçtim ve istediği şeyin adını söyletip öyle veriyorum. Çizgi film izlerken de aynı şeyi yapıyorum mesela. Pepee mi geldi, inek nasıl ses çıkarır vs diyorum. İşe yarıyor gibi.

elektrik faturam 94 yl geldi. geçen ay 80 di sanırım kombiden kaynaklandı. kaloriferi yakıyoruz artık tam zamanlı olarak.

canım benim aslında o kadar sık makine çalıştırmıyorum ama bir bakıyorum sanki yaz gibi daha çok çamaşır çıkıyor özelliklede kışın çoraplar nerdeyse 1 makine çıkıyor kalın çoraptı bütün çoraptı üst üste çoraptı derken ooooo bir makine doldu bile
bulaşık makineside sadece bardaklara çalışıyor bizim geçen gün evde çok az durmamıza rağmen 3 kez çay demlenmiş kışında her dışarıdan girdiğimizde sıcak birşey içmek istiyoruz kahveydi ıhlamurdu derken birikiyor

eşimin ailesi biraz tuhaf mesela kaynım amcasından borç almış sonra ödeyememiş amcasıda kaç defa arıyor kaynımı açmayınca, 30yaşlarındabir oğlu var ona aratıyor kendi yüz göz olmamak için babasıda üzülüyor yiğeninin ters ters konuşmasına.... buraya kadar kayınpederim haklı üzülmekte ama görümcemler diğer kaynım eltim filan amacasına ve oğluna kızıyor arayıpta para istiyorlar diye .... çocuk parası olsa ödermiş niye para diye bunaltıyorlarmış....belki kendilerince haklı olabilirler ama parayı verenin istemeside bence halkı bu devirde kolay mı para kazanmak birikim yapmak sonra üstüne su içip bir tonda laf duymak...üstelik 2 ablasıda kendi evleri işleri var durumları iyi üstelik bir tanesi kaynımın iflas etmesine büyük bir neden olmasına rağmen hiç elini taşın altına koymuyor aynı işte birlikte çalışıyorlardı biri ifals ederken diğeri ev alıp çıktı bu işten neyse konu çok uzadı çok dalaveraları var... büyük kaynım bizim bir yıllık maaşımızı altı yedi aylık sefere çıkarak alıyor üstelik emeklisi geliyor neredeyse kimsenin parasında gözümüz yok ama madem ki ahkam kesiyorlar ya karşılığını ödesinler ya da susup otursunlar karışmasınlar ama yok lafa gelince tantana çok ...
tek başına hayat olmaz et tırnaktan ayrılmaz ama yakın olmak uzak olmak kadar sıkıntılı....çok şükür eşim farklı düşünüyor kimse bana güvenmesin bende kimseye yük olmayayım mantıgında çünkü yapacağımızı zamanında fazlasıyla yaptık diyor

evde tek balına oldukları için böyle sıkılıyorlar biz de enerjilerine yetemiyoruz iş var güç var ama onlar öyle mi sürekli ilgi oyun istiyorlar seneye öğleden sonraları yollarsın hem sabah uyanma derdi olmaz hem de yedirir içir yollarsın orda bol bol oynar
ben de seneye yollayacağım ama sabah gidecek sabahçıyım çünkü

gunaydınlar
cuma gunu yatılı misafirim geldi, son anda haberim oldu. bu gun gittiler.
geçmişi okuyamadım
kredi kartı hesap ekstramız geldi, yazmak istedim.
75 tl üyelik ücreti, 37,5 tl ek kart ücreti, 2,5 tl sanalkart ücreti.
üstelik bu kart için nisan ayında 50 tl üyelik ücreti kesmişlerdi. ben o sırada izmirde annemlerdeydim oradan hatırlıyorum. sonra puan olarak yüklediler.
bu rakamlar çok yüksek diğer kartlarda bu kadar yüksek ücret kesmiyorlar
her 1500 tl en az alış veriş yapıyoruz. neyse bu kartı artık iptal ettirmek istiyorum.

ara canım ben aryıyorum iptalini istiyorum hem ana karta hem ek karta iade ediliyor
yoksa paşa paşa ödüyorsunruz

kızlar benim vakıfbank da vadesiz hesabım var, vakıf da altın hesap açsam bunu evde web şubemde yapabiliyomuşum heray öylemi altın alış-satış falan yapsam.vakıftan altın alım satış yapan varmı aranızda?

ben iş bankası kullanıyorum. altın, döviz alım satımı netten yapabiliyorum. hatta ben her ay oğluma 1 gram altın alıyorum. bu at ayrıca kendim için de altın hesabı açtım. yani aynı anda 2 hesap bile kullanabiliyorsun. vakıfbankı bilmiyorum ama büyük ihtimalle altın alımı yapabilirsin net üzerinden...

burda canım.
google dan buldum.
değilse bu sitenin arama motorundan hiç bi şey çıkmaz

ara canım ben aryıyorum iptalini istiyorum hem ana karta hem ek karta iade ediliyor
yoksa paşa paşa ödüyorsunruz

canım bunda kart aidatı yazmıyor, üyelik ücreti yazıyor.
daha önce milliyette okumuştum.
kart aidatı ödemesi yapılanlara 1 yıl boyunca kartı iade edemeyeceksin diyorlar telde. (aidat 50 lira)
o sürede üyelik ücreti diye bir şey alıyorlar.
neyse o bankayı tamamen kapatıp, başka banka kartı kullanacağım müşteri kaybetsinler

merhaba arkadaşlar

ekonomi bölümünü önerilerine uyarak bir ay boyunca yaptığımız harcamaları yazdım, ben geçen ay ayın 11 inde başlamıştım, bu ay 15 inden itibaren yazacam sabit harcamalrın dışındaki harcamalarımız 2500 tl tutmuş, bu harcamaların içinde faturalar, bakıcı parası, yok
290 pazar
369 lpg ve benzin
230 araba ( arızadan kaynaklı) ama her ay buna benzer bir masrafı çıkıyor
450 market
172 yemek ( dışarda yediğimiz yemekler)
185 bayramda harçlık ve düğünde takı parası
130 giyim ama sadece kızkma aldıklarımız ve hala bir çok eksiği var çocuk kıyafetleri çok pahalı
84 çay parası, müzekart parası, indirim kart aidatı
110 lira kaşar ve bal 2 şer kilo
bide işte kuaför, otopark, ekmek falan gibi başka harcamalar var

diğer harcamalarını bilemem ama bana göre pazar parası biraz fazla geldi şimdi pazara o kadar harcadıysan birde market var dışardada yemek var kaşar balda eklenince kısaca hepsi yiyecek masrafı ve toplamda 1000 civarı birazcık fazla geldi tabi kaç kişi yaşadığınızda önemli ben kendi kriterlerime göre yorumladım

pekmez aldım 5 kilo 50lira,
bal alıcam 2 kilo 20lira
ceviz alıcam daha 0 da kilosu 17 lira
oğlana panduf alınacak ban ayakkabı kıyafet
oy oyyyyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…