canım öncelikle şunu söyliyeyim,ben bu soruya cevap verecek,bilgi ve makama sahip değilim...
Ama bildiğim kadarıyla,yaptığımız zerre kadar iyilik de, kötülük de karşılıksız kalmayacak...
"kim zerre miktarınca bir hayır yaparsa onu görecektir. Kimde zerre miktarınca bir şer işlerse onu görecektir." (ez-zilzal 7-8)
bence,yaptığımız iyilik ve kötülüklerin bir kısmının karşılığını bu dünyada, bir kısmının karşılığını da ahirette göreceğiz...
Ki ben bir çok defa tecrübe ettim,er ya da geç herkes yaptığının karşılığını görüyor...
Insanlara ibret olsun veya,allah'ın sevdiği bir kuldur,cezası ahirete kalmasın diye, bu dünyada göreceğimiz gibi, mutlaka karşılığı ahirete kalan, amellerimiz de olacaktır....
Niyet hayr,akibet hayr...
Inşallah niyeti de, akibeti de iyi,güzel olan kullardan oluruz....
farmasi canım,ne yaptın,var mı bir hareket, bereket bu ara... :))
ben pazartesi günü, ons 1750 lerdeyken,altından dolara ve altından tl. ye geçerek, bir miktar kar ettim....
şimdi beklemedeyim....
bugün 15;30 da Bernanke'nin konuşması var....
duruma göre,yükselirse satıp,düşerse alacağım...
hoş, bu Bernanke'nin onsa bir faydası olduğunu pek görmedim şimdiye kadar ama... :)
bakarsın ters bir laf eder, ons iner 1600 lere.... :)
olur mu olur... :)))
saolasın canım cevapların için
benden çok daha bilgili arkadaşlar var bu konuda
sen de onlardan birisin
peki işaret geliyor mu bize sence
iyi ya da kötü olaylara dair
yapmamız ya da yapmamamız gereken şeylerle ilgili
ya yaptığımızda ceza gibi
zaten senin nezdinde tüm arkadaşların fikirlerini bekliyorumest. canım....aramızda bu konuda bilgili arkadaşlar var evet, ama ben değilim... :)
işaret,mükafat, ceza mutlaka geliyordur da canım,marifet o işaret ve cezaları anlayabilmek de... :))
mesela bak en güzel ve yakın örnek,allrigt arkadaşımız kaza geçirdi,ve kazayı hafif atlatmasını, hepimiz vermiş olduğu sadakaya bağladık...
bence parktaki o kız çocuğu allright ın imtihanıydı ve o imtihanı başardı...
yoksa parkta o kadar insan vardı eminim ama,başka ilgilenen olmadı...
veya çevrene bak,insanlar anne babalarına iyi davranmıyorlar,bakmıyorlar,yaşlandıklarında da kendi çocukları,onlara bakmıyor...
veya bir çocuğu sevindirdiğinde,onun sana vermiş olduğu hazzı, hiçbirşeyde bulamıyorsun....bence o haz Allah'ın sana,yapmış olduğun güzel hareketinin karşılığı vermiş olduğu bir mükafat...
parayla veya zorla mutlu olmaya çalış bakalım, olabiliyor musun?
yani özetle ne ekersek, onu biçiyoruz...ama bu dünyada, ama öbür dünyada.......
çalı ekip, gül bitmesini bekleyemezsin!
zaten senin nezdinde tüm arkadaşların fikirlerini bekliyorum
farmasi de çok güzel şeyler anlatıyor
ben bu konularda çok daha bilgisizim
söylediğini herşey benim için önemli
aslında ben buna inanıyorum işte
ama çevremden öle duyunca acaba değil mi diyordum
ama gözümüzün önünde oluyor
demek ki daha iyi bakmak lazım
saolasın
kızlar ben bu lahana sarmasını niye beceremiyom.
çok mu haşlıyorum acaba.
haşlıyom daha sararken dağılıyo.
az haşlıyom kıvrılmıyo ufff
iç harcı boşa gitmesin dedim dolmalık biberleri doldurdum.
bırak sarmayı elime alınca bile dağılan lahanaları da bastım tencerenin üstüne
karanfilce sarmalık lahana ince yapraklı ve yumuşak olur. dış birkaç katının rengi de koyu yeşil olur.
bende herzaman bulamıyorum, geçen pazarda rastladım baya da büyüktü birkaç gün arayla iki kez sarma yaptım.
senin lahana sertmiş anladığım kadarıyla. birde çok küçük sarmaya çalışma, benim görümcem iri iri yapar sarması kolay oluyor.
görünüşü değil lezzeti önemli der
evet sanırım doğru lahanayı da bulamıyorum.
ne bilim yeşil ve ince yapraklı gibi görünüyordu.
ben onu sadece salataya kullanayım bari ben marketten aldım.
belki pazardaki orjinaldir :))
kapuska da yapabilirsin.
bulgurla yaparsan hem lezzetli hemde daha sağlıklı olur
kapuska da yapabilirsin.
bulgurla yaparsan hem lezzetli hemde daha sağlıklı olur
selam kızlar nasılsınız birkac gündür giremiyordum epey ilerlemiş yine allright cok cok gecmiş olsun gercekten verilmiş sadakanız varmıs iyi oldugunuza cok sevindim. bu arada ben de sizlerle yasadıgım bişeyi paylasmak istiyorum. pazar sabahı kahvaltıdan sonra eşimle konusuyorduk, evin işlerine yetişmekte zorlandıgımı ve en azından camları, kapılar, mutfak dolaplarını silmek içi fln 2 ayda bir bi kadın alayım dedim. verdiği tepki cok garip geldi. ne gerek varmış, bizm elimiz ayağımız tutarken niye kadı alacakmışız. hem evimde yabancı biri istemem hem de ona para vermem gerekirse ben yaparım dedi. öyle bagırarak fl değil ama ciddi söylüyor.benim tabi moraim düştü yani... bi süre sonra yanıma geldi gör bak nasıl oluyormus temizlik dedi baktım kollar pacaları sıvamıs süpürgeyi almıs basladı temziliğe. süpürdü, vileda ile sildi. sonra baktım kapıların tozunu alıyor , sehpalrı siliyor. ciddi ciddi temizledi yani evi sizn anlıyacagınız.. ben şoklarda tabii... verdigi tepkiyi oldukca yadırgadım sonuca sevinsem mi üzülsem mi bilemedim... sizle de paylasmak istedim cok acayip bi durum mudur diye....
sanki arkadaşımın eşini anlattın..
onun eşi de dedi ki "ben temizlikçi tutup para versem o bana daha çok oturur. onun yapacağını ben yaparım lazım değil"
benim eşim hayatta demez.
parmağını bile kıpırdatmaz ister dünyanın parası tutsun hiç üzülmez.
bence iyi bi durum. çünkü eşinin yaptığı işi çalışan biz kadınlar hep yapmıyor muyuz. bırak eşin yapsın ne güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?