Kirli Çıkılar )))

resimdeki gibi ortasına bastırınca yumuşak olmalı.
yanlız sarmaları görünce canım çok çektiiii hemen lahana bulmalıyım

Çok güzellllllll görünüyorlar, bulaşık makinesi yerleştirmeden sonra en yeteneksiz olduğum şey lahana sarması.

Yapan arkadaşın ellerine sağlık diyorum.

kek yada börek yaparsan götürmesi de yemesi de daha kolay olur.

kızlar sizeden yardım istediğim 3 konu var. nasılsa burada her konuda konuşuyoruz diye samimiyetinize güveniyorum...
1. bu aralar felaket şekilde net bağımlılığı başladı bende. hele facebook ve twitterda çok vakit geçiriyorum. elimde bir telefon sürekli kontrol halindeyim. neyi kontrol ediuyorsam artık. oğlum uyuduktan sonra da şu anda yazdığım laptop kucağımdan inmiyor. hesaplarımı kapatmek istemiyorum. telefonu uzağıma koyayım diyorum ama o telefon susmak bilmiyor. yok sekreter arar, yok toplantı bilgisi verilir vs vs...aranızda başından böyle birşey geçmiş olan var mı???*
2. ailem çok dindar değildir. ama bana herşeyi öğrettiler. ve ben 3 yıl öncesine kadar elimden geldiğince namazlarımı kılardım. hatta hergün bir yasin okurdum. ama 3 yıldır namazdan ve maneviyattan uzaklaştım. bu beni çok rahatsız ediyor. şükrtetmeyi bilirim ama birşeyler hep eksik. yazdıklarınızı okudukça bu durum beni daha çok rahatsız etmeye başladı. yeniden eskisi gibi olmak istiyorum ama nasıl toparlanacağımı bilmiyorum.
3. saç maşası almak istiyorum. kullandığınız ve memnun kaldığınız bir marka var mı???
teşekkürler....

1.canım twitter ve face de neden çok fazla zaman geçiriyorsun mesela sebepleri var mı.
ben kendimden örnek veriyim.
eğer benim infertilite gibi bi problemim olmasaydı ki evliliğimin ilk yılı öyle bi derdim yoktu bu siteyle hayatta tanışmazdım.
ve bilgisayarın kapağını anca okulda açardım.
çünkü face de bi süre sonra sıkıyor.
anca resimlere filan bakıyorsun tamam.
ama sen bu sosyal medya araçlarını arkadaşlarınla hoş beş sohbet için kullanıyorsan günlerle ya da küçük grup arkadaşlarıyla oturup sohbet etmekle yenebilirsin.
evine arkadaşlarını davet edersin akşamları apartman komşunla oturursun, ya da iş yerinde boş vaktinde telefonu eline almak yerine arkadaşın biriyle çaya çıkabilirsin.

ben ilk yıllarımda okulda çocukları boş bırakınca ya da onlar uygulama yaparken hiç pc açmazdım çünkü ilgimi çekmezdi.
ama geçenlerde bi arkadaş paylaşmış ki infertilite psikolojisi nerdeyse bir kanser hastasının yaşadığı sıkıntılara eşdeğermiş.
çok şükür her şeyin Allah tan geldiğine inanıyoruz.
çevremdeki çoğu kişiye göre bu durumu en sakin ve soğukkanlılıkla atlatanlardan biriyim bazı arkadaşlarım çocuk görmeye gidemiyor 1 hafta morali bozuk geçiyor.
ama ben daha da mutlu oluyorum.
ancaakk bi yere kadar.. herşey dönüp dolaşıp yine oraya geliyor..
insan gezmekten boş oturmaktan istediği kadar uyumaktan, hatta dağılmamış temiz bir evden bile yeri geliyor sıkılıyor ve evde bir çocuk sesi istiyor.
mesela benim nette daha çok vakit geçirmeme sebep bu durumlar oldu. inşallah yardımcı olabilmişimdir.
2. canım tekrar namaza başlayabilmen için gerçekten pişman olman lazım.
gerçekten pişman olmak çoğu zaman durup dururken olmuyor.
bazen çok yakınların kaybından sonra bazen tek bi sözle olabiliyor.
benim tavsiyem kitap okumayı seviyorsan dini güzel ve kaliteli seni sıkmayacak ama gerçekten pişman olmana yarayacak kitaplar okuman olabilir.,
3. hiç bi fikrim yok

canım 1. kendine bir saat aralığı kota koyabilirsin sadece saat diyelimki 21:00 ve 22:00arası nete gireceğim yada hangi saat olursa olsun mesela sadece 1 saat gireceğim gibi
2.canım karanfilcenin de dediği gibi güzel BİR KİTAB OKUYABİLİRSİN YADA NETten GÜZEL SOHBETLER DİNLEYEBİLİRSİN
bu zamanla kalbini yumuşatacaktır
bir başka tavsiyemde sıksık ölümü hatırla
çünkü nefes sayılı, gün sayılı her geçen vakit varacağımız yere yaklaşıyoruz...
ve bol bol samimi bir şekilde ağlayıp yalvararak Allaha dua et ibadetlerini
devamlı yapabilmen için
hz ibrahim dahi' BENİ VE ZÜRRİYETİMDEN GELENLERİ NAMAZ KILANLARDAN EYLE' DİYE dua edermiş
namazda da Allahım 7milyar insan arasında huzuruna kabul ettiklerin içine benide aldğın için hamdolsun diye geçir içinden çünkü
O dilemese, bizi huzuruna kabul etmese ne yapsak nafile....
en kısa zamanda toparlanırsın inşallah....
3.bunun hakkında bilgim yok

canım benim ne kadar samimi anlatmışsın durumunu...
sanıyormusun ki,bizler dört dörtlüğe yakınız,manevi konularda,ibadetlerde....
yazılanlara bakıp,"herkes küpünü doldurmuş,bir ben kalmışım" diye düşünme.....
yazmak kolaydır,ama yaşamak zordur,ki önemli olan da zoru başarıp,yaşayabilmektir....
tıpkı hayatın üniversitede okuduğumuz (mesleklerimizle alakalı) gibi olmadığı,her konuda, teoriyle pratiğin çok farklı olduğu gibi...
ha bu demek değildir ki ee bizler de yapamıyoruz nasılsa,sen de yapma rahat rahat otur....
hayır,bizden daha güzel yap, bize de örnek ol....

haftasonu kabir ziyaretindeydim,geçenlerde bahsettiğim ablayı....
biz oradayken,hemen yanımızda sayılabilecek bir mezara,geldiler,ölüyü defnettiler,yakınları üzerinin örtülmesini bile beklemeden,bizden önce gittiler...
mezarcı da mezarı kapatıp gitti...
işte dedim,hayatın gerçeği,kaldın amellerinle başbaşa...
varsa, sana kabirde arkadaş olacak amellerin ne mutlu! yoksa..................................................................

ben de çok uç ortamlarda yetişmeme,yaşamama rağmen,dini mevzulardan tamamen hiç kopmadım,hep bir ilgim ve sevgim vardı...
ama asla yeterli düzeyde olmadı...
ama şimdi şöyle bakıyorum...
tamam,belki bir kısmımız namaz kılamıyor,bir kısmımız oruç tutamıyor,bir kısmımız Kur'an okumayı bilmiyor,bir kısmımız zekat vermiyor,bir kısmımız tesettüre uyamıyor...
her nefse ağır gelen farklı şeyler vardır...
ama bir kısmını yapamıyoruz diye, tamamını terkedip ümitsizliğe düşmek yerine,
bir yerden başlayıp,hızlı hızlı ilerlemeye çalışmalıyız,evet hızlı, çünkü ömür çok kısa ve belki bizim için zaten ömrümüzün sonudur, yaşadığımız an...

belki bir kıvılcım yetecek,ben buna inanıyorum...
tarih, bir yetimin başını okşadığı,hristiyan olduğu halde,oruç tutan müslümanlara saygılı olduğu,bir müminin bir ihtiyacını giderdiği için, hidayete,kurtuluşa eren örneklerle doludur...
ahlakımızı düzeltir,kalbimizden merhameti eksik etmezsek,Rabbim bizlere de lütufta bulunacaktır,inşallah....

canım benim,seni çok iyi anlıyorum...
herşeyin bir vakti,saati var.....
o saat gelmeden, biz ne yaparsak yapalım,ne kadar çabalarsak çabalayalım,olmaz....
bu, her konuda böyledir....
ve bu dünyada, herkesin de bir imtihanı vardır...imtihanın kolayı da yoktur.....
hasta,sakat,çocuğu olup,yıllarca çocuğunun sesini duyamadan,acılar içinde, hergün yanan insanlar da var...
bir de böyle düşünmek lazım...sen bunları benden çok daha iyi biliyorsun....

yıllarca çocuğu olmayıp,sonra 2-3 tane çocuğu olan, çok tanıdığım var çevremde...
inşallah tez zamanda, Rabbim sana da hayırlı evlatlar verecektir...
bizlere düşen duadır....
ve kendi adıma,
dualarımdasın......

inşaallah sağlıklı mutlu huzurlu dileklerimizin gerçeğe dönüştüğü , dualarımızın kabul edildiği bir gün olması temennisiyle hayırlı sabahlar canlar

Merhaba Kızlar epeydir bakamamıştım net falan bozuldu maalesef çok aktif değildim burda ama tanıyan çıkar belki bizim işler başladı araba almayı planlıyoruz bana ben homeofis organizasyon işleriyle ilgileniyorum şimdi işbankasında kullanmadığım hesaba 3bin yatırdım hedef 10 bine tamamlayınca kredi çekip alalım dedik. Şimdi bana ne tavsiye edersiniz. Sadece öyle duruyor para. Altın döviz alımı yapmalı mıyım vadeliye eşim istemiyor faize girmeyelim diye diyebilirsiniz krediylede giriyorsunuz kredi çekmeme durumumuzda var yani 3 aylık bir süreç bizimki 3 ayda hiç risk almayayım mı yada altın falan alayım mı :26:

Allah razı olsun bitanem

Eki Görüntüle 563186 resimdeki gibi ortasına bastırınca yumuşak olmalı.
yanlız sarmaları görünce canım çok çektiiii hemen lahana bulmalıyım
Eki Görüntüle 563187
şimdi oldu mu ya
yapan var yapamayan var
hiiiç beceremeyen var =((
bir de topicde hamileler var =))
1-ben 10yıl pcyle yaşayıp kapağını 10kez açmamışken şuanda tam bir pc bağımlısı olduğumdan hiç bir fikrim yok,bana tek çare ya net olmayacak ya pc
2-ben de o dertten muzdaribim,hem de büyük bir vicdan azabıyla ,yardımcı olamıcam
3-braun
ne kadar güzel anlatmışsın
allah acısın bize
hiç bilgim yok bu konuda,tecrübeli arkadaşlar var
Allah razı olsun bitanem

hakkında hayırlısı neyse o olsun karanfilce
inan allah istemeden yaprak düşmüyor
ama isteyince hiç bir şey engel olamıyor

kızlar kabak sevmememe rağmen mücvere bayılırım
ama beceremiyorum
az yağda yapınca yanıyor
çok yağa atınca yağ çekiyor
nasıl yapmak lazım
deneyip memnun kaldığınız tarif var mı
çok canım çekti bugün

Son düzenleme:
seyyahalemi inan kötü bir niyetim yoktu

farmasi demişti sanırım keşke ekranın penceresi olsada yaptıklarımdan sizlerede ikram etsem diye.
kocaman bir keşke diyorum...

evet canım,oldu olmasına da, 1734 benim işime yaramıyor... :)
şöyle bir 1600 lere düşse, veya 1900 lere çıksa neyse.... :))
farkındayım çok şey istiyorum.... :)))

hayır bence çok şey istemiyorsun bitanemmmmmmmmmmm

şimdi de 1714 olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…