- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
çok teşekkür ederim geçmiş oldu gerçekten de..
ee sizler ne yaptınız haftasonu durgun geçmiş topik.
ekonomi işleriniz nasıl?
ben Allah'ın bana verdiği nimetlere şükrediyorum
çantama Ayet el Kürsi koydum
1 pirinç tanesini bile çöpe atmayacağım
elimin yüreğimin gittiği her şeyde tutumlu olacağım
bugün asansöre bile binmedim
o bile israf gelmeye başladı
bahsettiğim ailenin erzak alışverişini yaptım
eşim gelsin götüreceğiz
500 tl maaş ile tenceresi dolanlar, 5000 tl ile aç kalanlar var
herkesin kazancı, sofrası, ailesi bereketli olsun..
bereket yağsın evlerinize inşallah
aman allahım kızın da arabada mıydıgünaydınlar selamlar kirli çıkılar nasılsınız?
bir badire atlattık ki sormayın
şehirlerarası yolda kaza yaptık tarlaya uçtuk eşim kullanıyordu arabayı
dikiz aynasına takılı olan kokular var ya onu çıkarmaya çalışıyormuş akla bak
tabi virajı görmemiş
görenler nasıl oldu da takla atmadınız verilmiş sadakanız varmış dediler
çok şükür hiçbir şeyimiz yok çünkü araba sapmadan doğruca bayıraşağı uçtu dikey olarak düştü ve dümdüz gitti
tabi arabanın alttaki parçaları patladı delindi felan..
bizim adam şoka girdi epey bi tokatladım
gerçi hala da kendinde değil kendini suçluyor
ama Allahıma bin şükür ki burnumuz bile kanamadı sadece ön koltuğu sıktığım için kolum ve boynum ağrıyor morarma var o kadar..
verdiğim sadakalar kestiğim kurbanlar mı karşı geldi diyorum gerçekten yaaa
bundan sonra unutmadan daha çok şükredeceğim
sahip olduklarım için..
ben bunu hep düşünürdümçok çok geçmiş olsun canım....
büyük zatlar demişlerki; "ayağın takılıp düştüğünde,dön kalbine bak." yani mutlaka bir hata işlemişsindir ve o sana küçük bir uyarıdır...bu bir bakış açısıdır....
şimdi canım arkadaşım,sen de başına gelen kaza da, ahlanıp vahlanıp,neden ben! diyeceğine, verdiğin sadakanın, seni ve aileni,vahim sonuçlar doğurabilecek bir kazadan,burnunuz bile kanamadan kurtardığının idrakindesin...
bu, ne güzel bir bakış açısıdır...kıskanmadım desem, yalan olur.... :)
Allah'u Teala;
57:18 - "Şüphesiz sadaka veren erkeklere ve sadaka veren kadınlara ve Allah'a güzel bir ödünç verenlere, verdikleri kat kat artırılır ve onlara şerefli bir mükafat vardır. "
Peygamber Efendimiz (s.a.v.);
"Az da olsa sadaka verin. Parayı saklayıp vermeyene, Allah da ihsanını keser., [Müslim]
Hikmet ehli zatlar ;
"Sadaka belayı önler ve ömrü uzatır."
gel de sadaka verme! :)
geçen sen yazınca içimden keşke onların alışverişini geciktirmeseydi diye geçirmiştim
ama haddimi aşmak istemediğim için de yazmadım
öyle düşünmemin nedeni hani yazmışsın ya yumurtası yok pekmezi yok vs bizler tokluk içindeyken açlıktan kıvranan niceleri ne haldeler acaba diye ?
Arkadaslar bende sizlere bişey danışmak istiyorum;benim yakın arkadasım 3,5 ay önce eşini trafik kazasında kaybetti 5 aylık hamile ve 3,5 yaşındada bir kızı var.Devlet 500 tl gibi komik bir rakam maaş bağladı oturduğu ev kayınvalidesigilin yani bi güvencesi yok.Neyse sadede geleyim eşimle bu arkadasıma biraz erzak almak istiyoruz eşim acaba paramı versek dedi vereceğimiz rakam cüzi bi miktar olacak elimde olsa daha fazlasını yapmak isterim ama malum borçlar...Bende alışveriş yapalım kız zaten hamile bide çocukla her dkka dışarı çıkıp ihtiyaçlarını karşılayamıyo dedim ama kararsız kaldık eşim harçlığı varmıdır yokmudur dedi dolabı filan ne durumda dedi vallahi dedim haberim yok açıp bakmak olmaz,eksiğin varmı diye soruncada yok diyo sizce ne yapmalıyım yarın akşam gitmeyi düşünüyoruz.Eşinin yeni vefat ettiği dönemlerde çok üzgünken dolabını açıp ağlayarak göstermişti kayınvalidesigille altlı üstlü oturuyo açmısın tokmusun diye sormuyolar diye göstermişti ve dolap bomboştu o zamanlar almıştım götürmüştüm.Ona nazaran ve dışarı çıkamadığı için alışverişten yanayım kendi evime alır gibi alayım bi evin eksiği ne işs diye düşündüm bana bi akıl verin kızlar..
yiyeceği olsa da insanın paraya her zaman ihtiyacı vardır
bir miktar da para verip yanlış anlamamasını
çocuklar için olduğunu söylersin
ihtiyaç nedir derken mutfak için mi diyorsun
Evet canım mutfak için kahvaltılık,yağ,çay vs...yani temel ihtiyaçlar diye düşündük daha doğrusu eşimle bi yerden alacağımız vardı o parayı alırsak o arkadasıma alışveriş yapacağız diye konusmuştuk şimdide o paranın bi kısmını alabildik ve konustuğumuz gibi yapalım diye düşündük.
Yada hem biraz alışveriş yapıp birazda para olarakmı versek?
bence biraz da para verin
hem hamile kadın hem evde çocuk var
heran herşey lazım olabilir
mutfak dersen evine alıyorsun hesapla işte
makarna
pirinç
mercimek
fasulye
nohut
şehriye
bulgur
şeker
çay
un
peynir
zeytin
yağ
bal
reçel
tuz
kabartma tozu vanilya karbonat puding kakao vs
süt
yoğurt
et
tavuk
balık
yeşillik
gerekiyorsa deterjan
ve tabi ki ufaklığa çikolataaaaaa
=))
bu liste 150 lira tutmaz
para durumuna göre azaltıp çoğaltabilirsin
varsa elinden geleni yap canım
verdikçe sen allah daha çok verecektir
en iyisi yarın gidince bi bak dolaba banyoya falan su ime el yıkama bahanesiyle
allah yardım etsin ona da
günaydınlar selamlar kirli çıkılar nasılsınız?
bir badire atlattık ki sormayın
şehirlerarası yolda kaza yaptık tarlaya uçtuk eşim kullanıyordu arabayı
dikiz aynasına takılı olan kokular var ya onu çıkarmaya çalışıyormuş akla bak
tabi virajı görmemiş
görenler nasıl oldu da takla atmadınız verilmiş sadakanız varmış dediler
çok şükür hiçbir şeyimiz yok çünkü araba sapmadan doğruca bayıraşağı uçtu dikey olarak düştü ve dümdüz gitti
tabi arabanın alttaki parçaları patladı delindi felan..
bizim adam şoka girdi epey bi tokatladım
gerçi hala da kendinde değil kendini suçluyor
ama Allahıma bin şükür ki burnumuz bile kanamadı sadece ön koltuğu sıktığım için kolum ve boynum ağrıyor morarma var o kadar..
verdiğim sadakalar kestiğim kurbanlar mı karşı geldi diyorum gerçekten yaaa
bundan sonra unutmadan daha çok şükredeceğim
sahip olduklarım için..
kızlar çok güzel yazmışssınız dediğiniz gibi sadaka belayı savar
derfat arkadaşım bence para verin çünkü tek ihitiyaçları mutfak ihtiyacı olmayabilir 5 aylık hamile diyorsun kendi ihtiyaçları da olabilir
Evet canım mutfak için kahvaltılık,yağ,çay vs...yani temel ihtiyaçlar diye düşündük daha doğrusu eşimle bi yerden alacağımız vardı o parayı alırsak o arkadasıma alışveriş yapacağız diye konusmuştuk şimdide o paranın bi kısmını alabildik ve konustuğumuz gibi yapalım diye düşündük.
Yada hem biraz alışveriş yapıp birazda para olarakmı versek?
sizleri gördükçe gıpta ediyorum ben de etrafıma daha dikkatli bakmalıyım israfı düşürmeliyim sadakamı vermeliyim diye düşünüyorum öyle nerden başlasam
okulumda maddi durumu iyi olmayan çok onlardan başlasam önce etrafımdan başlamalıyım
evet yarın okulumdan başlayarak yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?