Kirli Çıkılar )))

çok teşekkür ederim geçmiş oldu gerçekten de..
ee sizler ne yaptınız haftasonu durgun geçmiş topik.
ekonomi işleriniz nasıl?

ben Allah'ın bana verdiği nimetlere şükrediyorum
çantama Ayet el Kürsi koydum
1 pirinç tanesini bile çöpe atmayacağım
elimin yüreğimin gittiği her şeyde tutumlu olacağım
bugün asansöre bile binmedim
o bile israf gelmeye başladı
bahsettiğim ailenin erzak alışverişini yaptım
eşim gelsin götüreceğiz

500 tl maaş ile tenceresi dolanlar, 5000 tl ile aç kalanlar var
herkesin kazancı, sofrası, ailesi bereketli olsun..
bereket yağsın evlerinize inşallah

geçen sen yazınca içimden keşke onların alışverişini geciktirmeseydi diye geçirmiştim
ama haddimi aşmak istemediğim için de yazmadım

öyle düşünmemin nedeni hani yazmışsın ya yumurtası yok pekmezi yok vs bizler tokluk içindeyken açlıktan kıvranan niceleri ne haldeler acaba diye ?

aman allahım kızın da arabada mıydı
allah korumuş resmen

şimdi gel parkta o kadını karşına allahın çıkarmadığına inan
belki olaylar ona göre gelişti
senin tutumuna göre
allah korusun başka şeyler olacaktı
demek ki önümüze çıkan her fırsatı değerlendirmeliyiz
çok geçmiş olsun
allah bir daha yaşatmasın inşallah

bunca hengamenin içinde erzağı da unutmaman ayrı güzel bence
helal olsun
ben bunu hep düşünürdüm
allah bize işaret verir mi
ya da bişey geldiğinde başımıza hak etmiş miyizdir diye
din kültürü öğretmeni bir arkadaşıma sormuştum öyle şeyler düşünme demişti
hesap da kitap da öbür tarafta
ama insan düşünmeden edemiyor
sanki böyle oluyor
öle mi meyra =))

belki de söylemek lazım
burda o samimiyetin olduğunu sanıyorum
birinin düşünmediğini diğeri düşünebilir
daha iyi fikirler çıkabilir

herşeyde vardır bir hayır her şerrin altında bir hayır her hayrın altında da bir şer aramak lazımmış
kaza olayını ilk okudugumda direk o aileye yaptıgın yardım gelmişti az sadaka çok bela savar diye Rabbim önüne benim tabirimle bir sınav çıkarmış ve sen bunu en güzel şekilde geçmişsin kazadan kurtulmuş olmanızda bunun mükafatı bana göre ama birde şu açıdan bakmış olsaydın ihtiyacım var diyen bir sürü yapmacık insan var ne bileyim bununda öyle biri olmadıgını diye düşünüp içine şeytanın vesvesini sokup gözlerini kapasaydın küçük çocuğa belkide haberlere çıkan bir sürü kaza haberinden biri olarak anılacaktın oooffff biraz ağır oldu ama yazarken sıcacık duygularla tebessümle yazdım Rabbim içine huzur gönlüne ferahlık verir inaşallah hepimizede

Arkadaslar bende sizlere bişey danışmak istiyorum;benim yakın arkadasım 3,5 ay önce eşini trafik kazasında kaybetti 5 aylık hamile ve 3,5 yaşındada bir kızı var.Devlet 500 tl gibi komik bir rakam maaş bağladı oturduğu ev kayınvalidesigilin yani bi güvencesi yok.Neyse sadede geleyim eşimle bu arkadasıma biraz erzak almak istiyoruz eşim acaba paramı versek dedi vereceğimiz rakam cüzi bi miktar olacak elimde olsa daha fazlasını yapmak isterim ama malum borçlar...Bende alışveriş yapalım kız zaten hamile bide çocukla her dkka dışarı çıkıp ihtiyaçlarını karşılayamıyo dedim ama kararsız kaldık eşim harçlığı varmıdır yokmudur dedi dolabı filan ne durumda dedi vallahi dedim haberim yok açıp bakmak olmaz,eksiğin varmı diye soruncada yok diyo sizce ne yapmalıyım yarın akşam gitmeyi düşünüyoruz.Eşinin yeni vefat ettiği dönemlerde çok üzgünken dolabını açıp ağlayarak göstermişti kayınvalidesigille altlı üstlü oturuyo açmısın tokmusun diye sormuyolar diye göstermişti ve dolap bomboştu o zamanlar almıştım götürmüştüm.Ona nazaran ve dışarı çıkamadığı için alışverişten yanayım kendi evime alır gibi alayım bi evin eksiği ne işs diye düşündüm bana bi akıl verin kızlar..

yiyeceği olsa da insanın paraya her zaman ihtiyacı vardır
bir miktar da para verip yanlış anlamamasını
çocuklar için olduğunu söylersin

ihtiyaç nedir derken mutfak için mi diyorsun

Burası yeri mi bilmiyorum da nereye yazsam bilemedim altın fiyatları ne alemde çok takip edemiyorum bu ara yüksek mi düştü mü?

yiyeceği olsa da insanın paraya her zaman ihtiyacı vardır
bir miktar da para verip yanlış anlamamasını
çocuklar için olduğunu söylersin

ihtiyaç nedir derken mutfak için mi diyorsun

Evet canım mutfak için kahvaltılık,yağ,çay vs...yani temel ihtiyaçlar diye düşündük daha doğrusu eşimle bi yerden alacağımız vardı o parayı alırsak o arkadasıma alışveriş yapacağız diye konusmuştuk şimdide o paranın bi kısmını alabildik ve konustuğumuz gibi yapalım diye düşündük.
Yada hem biraz alışveriş yapıp birazda para olarakmı versek?

bence biraz da para verin
hem hamile kadın hem evde çocuk var
heran herşey lazım olabilir

mutfak dersen evine alıyorsun hesapla işte
makarna
pirinç
mercimek
fasulye
nohut
şehriye
bulgur
şeker
çay
un
peynir
zeytin
yağ
bal
reçel
tuz
kabartma tozu vanilya karbonat puding kakao vs
süt
yoğurt
et
tavuk
balık
yeşillik
gerekiyorsa deterjan

ve tabi ki ufaklığa çikolataaaaaa

=))
bu liste 150 lira tutmaz
para durumuna göre azaltıp çoğaltabilirsin
varsa elinden geleni yap canım
verdikçe sen allah daha çok verecektir

en iyisi yarın gidince bi bak dolaba banyoya falan su ime el yıkama bahanesiyle
allah yardım etsin ona da

Evet canım bizde böyle bi liste düşündük hatta eşim geçenlerde gittiğimizde bakmadınmı dolaba dedi yok bakmadım dedim.Aynen canım bende verdikçe çoğalacağına inanlardanım hatta annemin yaptığı erişte vs.. kışlıklarımız var onlardan koyayım diyorum.

çok geçmiş olsun canım
elbetteki verdiğin sadaka ve dualar karşı gelmiştir
sen yazının sonuna daha çok şükredeceğim sahip olduklarım için yazmışsın
sen böyle yazınca benim aklıma 'şükredenlere elbette nimetimi artırırım'(ibrahim 7)
ayeti geldi. Allah bir daha göstermesin

kızlar çok güzel yazmışssınız dediğiniz gibi sadaka belayı savar
derfat arkadaşım bence para verin çünkü tek ihitiyaçları mutfak ihtiyacı olmayabilir 5 aylık hamile diyorsun kendi ihtiyaçları da olabilir

Evet canım parada vericez ama ben yinede evden bişeyler koydum yarın birazda alışveriş yaparız ek olarak meyve sebze filan..Evdende kurubaklagiller,baharatlar,çocuk için abur cubur koydum stoklarımda ne varsa onada koydum kısacası.Sizce arayıp yinede sorsammı bi ihtiyacı olup olmadığını?

iyi akşamlar arkadaşlar,
haftasonu giremedim, sevgili öğretmenlerimizin gününü biraz gecikmeli de olsa kutluyorum

allright çok geçmiş olsun. şükür ki sizler iyisiniz, Allah'ım bir daha kaza bela vermesin inşallah.
çoğumuz başımıza böyle bir bela gelince hemen isyan ederiz, niye benim başıma geldi, ben ne yaptım ki gibi.
ama sen tam tersi elindekilerin değerini bilip daha çok şükretmişsin. maşallah diyorum sana

kızlar bugün biraz ekonomi sitelerine göz gezdirdim de durum pek iç açıcı görünmüyor.
2013 de kriz beklentisi yüksek, Türkiye'de bu durumdan çok etkilenecekmiş. anlayacağınız çok dikkatli olmak lazım.
altınında rekor kırması bekleniliyormuş, bunlar isimlerini unuttum ama ünlü ekonomistlerin tahminleri.
demekki altın borcu yapmamak lazım.
ve altınları olan kirli çıkılar 2013 de yaşadınızz

sizleri gördükçe gıpta ediyorum ben de etrafıma daha dikkatli bakmalıyım israfı düşürmeliyim sadakamı vermeliyim diye düşünüyorum öyle nerden başlasam
okulumda maddi durumu iyi olmayan çok onlardan başlasam önce etrafımdan başlamalıyım
evet yarın okulumdan başlayarak yapmalıyım

Canım benim ben hep herşeyin paylaştıkça çoğaldığına inanıyorum.Ayrıca etrafımda ihtiyacı olan insanlar varken ben karnımı doyurup,sıcacık evimde kafamı yastığıma koyupta rahatça uyuyamam.Elimden ne geliyosa yapmak isterim benimde bi payım olsun isterim.Rabbim herkese bol bol nasip etsin herşeyi.

a101de aspirin 5lt 6.75
pril 3kg 5.45
chokella 750gr 5.75
bal küpü toz şeker 3kğ 7.95
şok alomatik 6 kğ 15.95
komili ege zeytinyağı 2.5 kg 16.95
doğadan geleneksel karadeniz çay 1 kg 8.95
fairy bulaşık tableti 42li 17.95
fairy bulaşık sabunu 750gr 2.85
cif banyo mutfak seti 750 grlık 7.90
vernel 2lt 4.45
şimdilik bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…