Kirli Çıkılar )))

seyyahalemi canımcım bazen iyi niyetle söylenen ya da yazılan birşey ters tepebiliyor o nedenle çok bilmişlik olarak algılanmasına üzülürüm
mesela ben çok denemişimdir iyi bir niyetimi ne zaman erteleyecek ya da geciktirecek olsam ufak yollu şefkat tokadını yemişimdir o nedenle sadakayı niyete aldığım an ,gün mutlaka vermem gerekir

derfatcım bence illa dolabına bakman gerekmez
gönlünden nasıl vermek geçiyorsa ister para ister erzak istrese her ikisinden de ver
hatta madem samimiyseniz niyetini arkadaşınla paylaş bakalım..... ona nasıl ne şekilde vermen makbule geçecek bakalım ne diyecek

Eşimle tlfda konustum az önce eşim her ikisinde yapalım dedi tamam dedim evdeki stoklarımdan bayağı koydum 3 poşet oldu yarında yağ,çay,şeker,meyve,kahvaltılık tarzı şeyler alıp götürcez elimde olduğu kadar da para olarak vericem diyorum ya keşke elimde olsada daha çok yapabilsem.Ama sanırım ben ikisinide yapınca kendimi daha huzurlu hissedeceğimi düşünüyorum.

hayırlı sabahlar canlar, sağlıklı mutlu huzurlu bir gün dileğiyle ....

günaydınnn hayırlı günler arkadaşlarım nasılız bugünnnnnn
dün aşuremi yaptım ve apartmana dağıtmaya başladım apartmanımız henüz yeni 3 aylık en eskisi biziz biz de 3 ay önce taşındık komşularımla hem tanıştım hem aşuremi dağıttım insanlar çok mutlu oldular alırken bu da beni mutlu etti paylaşmak istedim

pazar günü annemler gelecek allahın izniyle burda dr görünecek ve ameliyat olacak omurlar arası sinir sıkışması oluyor bu da yürümesini zorlaştırıyor çünkü çok ağrısı oluyor vücutta yana doğru eğriliyor vücut anatomisini bozuyor hayırlısıyla ameliyata girer ve sağlıkla çıkar inşallaahhhh

Günaydın lovelicim aşureni ALLAH akbul etsin canım ne güzel bu vesileyle komşularlada kaynaşmış oldunuz.Annenler içinde çok geçmiş olsun canım inş çabucak sağlığına kavuşur.

Günaydın hanımlarr..
bizim okuldaki kanser arkadaş vefat etmiş.
çocukları vardı küçücük.
Allahım ölüm ne yakın her şey 1,5 yılda oldu ve bitti.
İmalı gitmişse Rabbim rahmet etsin..

Günaydın hanımlarr..
çocukları vardı küçücük.

başınız sağolsun canım
Allahım geri de kalanlara sabır versin

merhaba arkadaşlar.
öncelikle allright arkadaşımz gerçekten büyük bir badire atlatmış.Allah korumuş.geçenlerde yaptığı iyilik büyük bir kayıbı defetti belki de. Allah hepimizi sevdiklerimizi kazadan beladan korusun.
karanfilce vefat eden arkadaşınıza çok üzüldüm gençti diye hatırlıyorum sanki. Allah rahmet eylesin,geride bıraktıklarına sabır versin.

hergün bi koşuşturmacadır yaşıyoruz.hayaller kurup planlar yapıyoruz ama unutuyoruz bazen asıl yapılması gerekenleri.gözümüzü hırs bürüyebiliyor yükseklere bakıp unutuyoruz bazen çok önemli şeyleri.
Allah hepimizi sürekli şükreden.tövbe eden,doğru yolda olanlardan eylesin... inşallah...

allah kabul etsin
geçmiş olsun canım

Günaydın hanımlarr..
çocukları vardı küçücük.

allah rahmet eylesin
çocuklar nolcak ki =((

allah rahmet eylesin
çocuklar nolcak ki =((

bilmiyorum ki anane ya da teyzeler bakar birazcık.
eşi müfettişti sürekli orda burda olcak görev için.
sonra evlenecek falan filan..
çocukları üvey anne kabul ederse beraber yaşıyacaklar..
ufff ne kadar acı..
Ama Allahın taktiri verdiği canı istediği zaman alır..
karışamayız.

bi kitap okumuştum.
Ölümün aslı yok diye..
ölümün hiç önemi olmadığını anlattı durdu kitapta.
kitabın son sözü ise
"Ölümün aslı yok, aslolan yaşamaktır"
evet ölümün ehemmiyeti yok. çünkü nasıl yaşarsak öyle vefat ediyoruz.
o zaman bu ufacık parça olan ama sonsuz yaşamın da mimarı olan bu hayatı gerektirdiği gibi yaşamak aslolan..

benden yine gecikmiş bir günaydın

farmasicim estağfurullah bana yapacağınız yorum ve eleştirilerden asla gocunmam
bilakis herkesin yaşanmışlığı ve hayat tecrübesi farklıdır
90 yaşıma da gelsem öğrenecek birşeylerim mutlaka kalacaktır
ki genelde hoşgörü penceresi geniş biriyim
lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin.

derfatcım arkadaşına çok üzüldüm çok zor gerçekten
eğer kullanabilirse bimde erzak kartları var 25tl lik
kaç liralık yardım yapacaksan o kadar kart alırsın.
sen kartı alıp aileye veriyorsun o ihtiyaçlarını kendi istediği gibi gideriyor
ben de yeni öğrendim.
örneğin 4 kart alırsın o istediği gibi istediği zaman kullanır
bi ay kart bi ay nakit verebilirsin
ne biliyim pratik olur bence

evet herşeyi biliyoruz,etrafımızdaki insanlar birer birer ölüyor....
ama o ölüm, bize hiç uğramayacakmış gibi geliyor....
oysa o kadar yakın ki,bir saat sonra ne olacağımızı bilmiyoruz...

karanfilce, Allah arkadaşına rahmet eylesin....
1,5 yıl diyorsun,bizim bir abla vardı, 42 yaşlarında, hiçbirşeyi yokken, hastalığını öğrenmesi ve vefat etmesi 4 ay sürdü....
mide kanserinden vefat etti....
ailesi şokta....ailenin en küçüğü,dünyayı dört dönen bir ablaydı...
4 ayda eridi, bitti ve gitti....................................................
Rabbim imanıyla,salih ameliyle gidenlerden eylesin....

dün muayeneye bi hastam gelmişti
babası kızını getirmiş, fiyat pahalı geldi ki zannedersem hiç ağzını açmadan adam ezildi büzüldü.
yere baka baka gitti..
kızın tedaviye ihtiyacı var..
içime sinmedi
bugün telefon ettim
para yüzünden tedavi ettiremeyecek gibiydiniz, lütfen çocuğu tedavi ettirin parası önemli değil dedim ve epey indirim yapacağımı söyledim.
annesi telefonda belki 10 kez Allah razı olsun doktor hanım dedi..
bu da bana yetti..
3 değil de 1 kar ederim sorun değil
çalışmakla eksilmiyorum işim de başımdan taşmıyor zaten
bu vesileyle küçük kızın da işi görülmüş olur
kiminin parası kiminin duası..
diyorum ya olgunlaşıyorum sanırım önceden hiç yapmayacağım birşeydi hastayı arayıp böyle birşey söylemek..
valla hakkımızda hayırlısı...

ne güzel söyledin canım... :)
ama ben zaten seni biliyorum... :)
misal,sendeki o samimiyeti gördüğüm için "ben olsam, alır mağazaya götürürdüm" dedim...
sen de beni yanıltmadın ve "ben onu düşünemedim" gibi çok güzel bir cevap verdin...
ben senin ve ortamın samimiyetine güvenmesem,kesinlikle öyle birşey söylemezdim,söyleme cür'etinde bulunsam senden alacağım cevap da çok farklı olurdu... :))
ben hepinizi çok seviyorum ve birbirimizi daha iyiye, daha güzele, teşvik edecek sözlerinize, değil kızmak,ders almak ve kendime pay çıkarmak adına, çok değer veriyorum...
böyle bir samimiyet ve ortamı,bırakın sanalı, çoğu zaman reel hayatta bile bulamazsınız....
velhasıl kelam,ben bu güzel ekibi çok seviyorum..... :)

meyra önceki mesajımda yazdıklarım doğru mu
bize işaret geliyor mu
veya suçlarımızın cezasını ödüyor muyuz burda da

meyra önceki mesajımda yazdıklarım doğru mu
bize işaret geliyor mu
veya suçlarımızın cezasını ödüyor muyuz burda da

canım öncelikle şunu söyliyeyim,ben bu soruya cevap verecek,bilgi ve makama sahip değilim...

ama bildiğim kadarıyla,yaptığımız zerre kadar iyilik de, kötülük de karşılıksız kalmayacak...
"Kim zerre miktarınca bir hayır yaparsa onu görecektir. Kimde zerre miktarınca bir şer işlerse onu görecektir." (Ez-Zilzal 7-8)

bence,yaptığımız iyilik ve kötülüklerin bir kısmının karşılığını bu dünyada, bir kısmının karşılığını da ahirette göreceğiz...
ki ben bir çok defa tecrübe ettim,er ya da geç herkes yaptığının karşılığını görüyor...
insanlara ibret olsun veya,Allah'ın sevdiği bir kuldur,cezası ahirete kalmasın diye, bu dünyada göreceğimiz gibi, mutlaka karşılığı ahirete kalan, amellerimiz de olacaktır....
niyet hayr,akibet hayr...
inşallah niyeti de, akibeti de iyi,güzel olan kullardan oluruz....

Canım yakın arkadasımdı duyduğumda bende kendimi kaybetmiştim inanamıştım daha çok gençti hatta bununla ilgili konu açmıştım feci şekilde can verdi.ALLAH rahmet eylesin.Arkadasımada sabır versin.Ben elimden geldiği kadar hem maddi hem manevi yanında olmaya çalışıyorum.O kartları biliyorum canım bu ay öyle niyetlendim hem alışveriş hemde para olarak bundan sonra para olarak vermeyi eğer benim alabileceğim bişey olursada alacağımı söyleyeceğim hatta eğer isterse onu markete götürüp getirebileceğimizi bu şekilde yardımcı olacağımızı söyleyeceğim.Evi çok yakın bize zaten kendini asla yalnız hissetmesin eşinin yerini asla kimse dolduramaz ama bizde arkadasları olarak asla yalnız bırakmayız.İnanın hep aklımda naptı ne etti diye hep düşünür ararım yalnız değil canım arkadasım benim bizler varız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…