Kirli Çıkılar )))

selin aklıma ne geldi bak içini belki ferahlatır
belki arkadaşının ailesi eşi akrabaları onunla pek ilgilenmiyor oda kendini onlara karşı güçlü göstermek isterken farkında olmadan seni kırdı
belkide siz yanımda kalmasanızda ilgilenmesenizde benim her daim ilgilenen arkadaşlarım dostlerım var diye bir hava atmış olabilir sonuçta onlar sizin ilişkiniziz boyutunu bilemez
arkadaşın çok samimi gibi anlatmış olabilir eyvallahım yok size imaşı vermiştir

canım inan ki yanlız değilsin yaşadığın çoğu şeyi hepimiz yaşıyoruz.
kimi zaman kalkıp bi abdest almak bi kaç ayet Kuran okumak zor geliyor.
nefsimize uyan şeyleri yapmak çok ama çok hoşumuza gidiyor.
tv izlemek, nete girmek, uyumak..
hiç zor şeyler değil aslında ama şeytan ve nefs iki baş düşmanımız.

ama şu var çoğu şeyi dört dörtlük yapmasak da ki zaten yapamayız, farz olan ibadetleri kesinlikle yapmalıyız.
bunun en başında namaz geliyor.
mesela bir oruç için bile ruhsatlar bulunurken namaz için bu yok.
yani namazın uçarı kaçarı yok bunu yapmalıyız.
ki sen de bunu denemişsin ve şeytan sana verdiği vesveselerle gayet de başarılı olmuş.
ne desem bilemiyoum ki..
köylerde insanlar ne ortamlarda yaşıyorlar ne hasta oluyorlar ne de başka bişey..
aslında bir şeyin yerin temiz olup olmadığna islami ölçüde karar verirsek sorun olmaz.
mesela bizim mezhebimize göre içeriğini bilmediğimiz bi çamur sıçrasa üstümüze o pis sayılmaz.
kaldı ki pis sayılan idrar bile sıçrasa avuç içi kadar yayılmış olmalı.
senin düsturun bu olursa şeytanın vesvesesine kanmazsın.

bir de canım insan dini kitaplar okudukça çok etkileniyor.
ben ortaokuldayken çok kitap okudum.
o zamanlar huzur sokağı, ahmet günbay yıldız, emine şenlikoğlu.. bunların kitapları namaza başlamamda çok etki etti.
bence kitap okuma alışkanlığn varsa güzel ve kaliteli dini kitaplar okumanı varsa çevrende sohbetlere katılmanı tavsiye ederim.

tamam bu açıdan düşünelim bunda haklı olabilirsin dogru sölemek gerekirse bu açıdan bakmamıştım. peki beni çağırıp ayyakabılarımı istemesi sorun istemesi diil ayagına çağırması? kaldıki şal falan ödünç verilebilir yurttaykende mesela kızlar birsürü şeyimi isterlerdi ben çorap,ayakkabı,pantolon kazak türü şeylerimi asla vermezdim sonuçta mantar olabilir bişe olabilir bende yok ama oldugunu varsay ona geçebilir:::::? buda hoş diildi bence.... ben sadece şalımı atkımı eldivenimi bazen hırkamı ojemi ve çantamı ödünç verirdim makyaj malzemelrimide varmezdim onlarda benim vücut sıvılarıma temas ediyo sonuçta yani ikimizde sağlıkçıyız bunlara özellikle dikkat edilmesi gerekio sağlıkçı olunmasa bile ama o kadar bin türlü hastalık gördükten sonra inan böle şeyleri içim almıyo ben bunada ses çıkarmadım ama son yaptıgı nedense gözüme battı aramızda o derece yakınlık olsa bende bunu hissederdim ve gözüme batmazdı öle diilmi?

ya siz hep maneviyattan bahsediyosunuz benim takıldıgım şeylere bak bi an utandım valla :) çünkğ bende oruç tutarım gece yatmadan dualrımı okurum arada bi cevşen okurum onun dışında napıyorum hiiiiiiiç bişe eşim namazını kılar cumaya gitmediğinde çok fena üzülür orucunu tutar her gece yasinini okur ben utnıyomuyum yok amma yüzsüzüm

kızlar bugün geç vakte kadar dışarılardaydık.
önce eşimin hemşire arkadaşlarından biriyle oturduk çay içtik.
sonra beraber kitap fuarı başlamış ona gittik.
bu fuarın yapıldığı yere ilk defa gittim yeni açılmış.
ama ne kadar güzel yapmışlar öyle.
http://www.konya.bel.tr/haberbasin.php?haberID=3112
linkteki en alttaki fotoğrafa bakar mısınız.
bu galerinin yapıldığı yerin altında kale kalıntıları çıkmış ve müze haline çevirmişler harika olmuş hayran kaldım.
zaman zaman da camın üstünde kale kalıntılarının üstünde yürüyorsun o kadar harika olmuş ki..

ve fuarda bi ürün gördüm çok beğendim
dijital kuran okuyucu.
takıldığın yerde kalemi tutuyorsun okuyor.
fiyatı da gayet güzel 140 tl.
tek tereddütüm kaç yıl garantisi var ve hemen bozulan bişey midir.
ben zaten çok sık kullanmam. okurken tecvitini çıkartamadığım bi yer olursa tutarım ama çok kararsız kaldım bakın şu ürün
slami Dijital rnler Kuran Okuyan Kalem ve Kuran- Kerim (Hafz Kalem) | ELEKTRONK SLAM RNLER, dini rnler, dini kitap, dini cd, dini vcd, dini dvd, dini film, dini sat

geçmiş olsun
ben bir insandan ya ilk anda hoşlanırım ya da hoşlanmam
hoşlandığım insanla da samimi olurum
ama samimi olduğum arkdaşlarımla aramda teklif olmaz
ben onlardan her şartta herşeyi isteyebilirim onlar da benden
bu konuda hi sorun yaşamadım
ortaokuldan üniversiteden çalıştığım okullardan böyle dostlarım var
aramızda hiçbirşeyde teklif yok
ben bu durumda kadının senden istediği her şeyi yapardım
ama arkadaşlarım da yapar
işte mesele bunda
sonraki bir mesajında yazdığın gibi sen bunu hissederdin
demek ki böyle bir samimiyet söz konusu değil
o zaman kullanılmış olarak düşünmen normal
arkadaşların da dediği gibi sen yakın davranınca kadının yanında da kimse olmayınca belki senden medet ummuştur
ne bilim zor bir durum

bi de merak ettim kendi arabaları var mı
sanırım var ve eşi kullanıyor değil mi
öleyse ayrı yazık
geçmiş olsun size noldu soğuklardan mı
allah kabul etsin
he ya
korkutmayayım istiyorum
yanlış bişey söylemeyeyim diye köşeye sıkışınca büyüyünce anlarsın diyorum
amin inşallah
bu çok güzel çok anlamlı bi şeymiş

müze deme müze içim yanıyor
bu linkteki set çok güzel görünüyor
kızıma da yarar gibi
bende mi alsam ki

papatya
belki de bu kadar çalışıyoruz çile çekiyoruz senede bir de tatilimizi yapalım güzel bir yerde mi demek istediler acaba
hani ben de derim bütün sene eşek gibi çalışıp da rahat bir tatil yapamayacak mıyım diye
bilemedim ki şimdi

Son düzenleme:
Yusumm, Seyyahalemi malesef kızımın cigerleri iltihaplanmış, iltihap oranı yüksek olduğu için yatırdı dr, bronşitin bir üst aşaması diyeyim, çok kötüydü yavrum anlayamadım gündüz biraz öksürüyordu ama öyle kötü olduğunu anlamadım gece ateşlendi uymadı bizde sabah alıp gittik, 2 gece yatırdık aslında dr 1-2 gün daha kalın dedi ama zaptedemedim kızımı küçük daha 16 aylık anlamıyor çocuk oynamak isyiuor serumu .çekiştiriyor kolları balon gibi oldu, neye bizde bu gün eve geldik, aslında evimizde biraz nemli sanırım onunda hastalanmasında etkisi var bide çok hareketli arada terliyor farketmiyoruz bazen, biraz bakıcıda bu konuda rahat , işte öylee

Farmasi sevgili zümremm ( ders proğramına baınca ) bu ay birikim şi biraz zor ev işlemleri perşembeye kadar bitecek banka onayladı krediyi , öyle olursa her ay 1670 kredi ödi,yeceğiz, o yüzden pek birikim yapacağımızı zannetmiyorum ama ben yinede kıyıda köşede olsun diye her ay 100 tl biriktirmeyi düşünüyorum, aralık ayı hedefim bu olsun 100tl

bir iki ay içinde oturu ödemelerimiz bende ona göre daha rahat plan yapabilirim ,kenerda çok azda olsa param olmalı, olmayınca kendimi çok huzursuz hissediyorum, o yüzden çünkü dünyanın binbir türlü hali var ne olu ne olmaz allah korusun ani bişey olur, insan bu devirde isteyemiyor kimseden

karanfilce sizinde eviniz hayırlı olsun, iyi günlerde güle güle oturun

Günaydın arkadaşlar, dün yazılanları okudum, seyyahalemi beni anlatmışsın.zaman zaman bn de huzur bulamıyorum bnları yaparken.ramazan ayında oruç tutarım,kutlu doğum haftasıda bol bol salavat çekerim.şu yaşadığımız hayatta bazen sıkılırım,bunalırım.sonradan birden aklıma gelir,şükrederim Rabbimin bize verdiği nimetler için.her sabah uyandığımda şükrederim.
hasta olan arkadaşlarımız var.Rabbim acil şifalar versin.hele çocuk olunca daha zor.İnşallah atlatırlar
selincm farkına varman da güzel.zamanla mesafe koyarsın.o da senden bndan sonra bişey isteyemez diye düşünüyorum.
farmasicm uykuya mı kaldın?her sabah gelip bir günaydın mesajı yazardın :)

merhaba canımmmmmmmmmmmmm

merak etmişsin beni Allah razı olsun yok uyumadım
saat 05:45 te kalktım ( genellikle o vakitte kalkıyorum hep ve de bir daha uyumuyorum )
sabah namazından sonra yazılı kağıdı okudum
ortalığa biraz çeki düzen verdim
ev ahalisi uyandı kahvaltılarını yaptırdım
sofrayı kaldırdım
eşime iş yerine gönderdim , çocuklar odalarında sabah sabah yeni aldıkları derginin başında vakit geçiriyorlar
ben de azıcık kızlara takılayım dedim

bugün iş çok ;

çocukları yıkarım
çamaşır bulaşık rutin zaten
evi süpürürüm
banyo-tuvalet temizliği yaparım
alışverişe çıkacağm
2 tane cenaze evi var onlara da birşeyler alıp başsağlığına gideceğim
bir de ütü yapacağım
geri kalan sınav evraklarını okuyacağım
yemek yapacağım
nasipse inşaallah

geçmiş olsun canım Allah şifalar versin kuzucuğa

merhaba canım
inşaallah Rabbim bu kadar insana yaptıkları eziyetten dolayı bu kadar kişinin hakkına girdiklerinin farkına vardırır
ne güzel yazmışsın kar kardır zarar zarardır diye
benim zararım tesettür bunu biliyorum ama diğer yapmakla mükellef olduklarımı ya hep ya hiç mantığı gütmeden elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum inşaallah
dediğin gibi Allah (c.c) hakkımda hayırlı olanı ihsan etsin inşaallah

Son düzenleme:

işte hatun dediğin böle olur varya o kadar imreniorumki sabah böle altıda falan kalkanlara :) hiç bi zaman ama hiçbi zaman o vakitte haftasonu kalkamadım kalkmak bana haksızlık gibi gelio ben hala yataktayım eşimin uyanmasını beklerken miskinlik yapıorum:) bende 11-11.30 gibi kalkarım yataktan uyanırım demiorum yataktan kalkarım:) kahvaltı suydu buydu saat 1 zaten evi süpür sil çamaşır derken 5 olur sonra yemek gün bitti:) ama sen benden nerdeyse 6 saat öndesin ayakta alkışlıyorum

sağolasın bitanem
ya biraz da bu kişinin alışkanlık meselesi
ben bekarken de evlendiğimde çocuksuzken de şimdi çoluklu çocuklu halimle de hep ama hep erken kalktım
çünkü ben günü upuzun yaşamayı seviyorum
miskinliği sevmiyorum yapım bu aslında ve de herşeyim daha bi bereketli hale geliyor bunu hissediyorum bizzat yaşıyorum

çok haklısın canım
ben sende uşaklı arkadaşımı görüyorum.
her şeyi o kadar tamdı ki bir de tesettürde eksik olmasına şaşıyorudum.
babası da çok iyi bi insandı ve namazında abdestindeydi.
ama ne hikmettir bilinmez kapanmasını istemiyordu. evleneince istediğini yap diyormuş.
ve evlendikten kısa süre sonra kapandı.
darısı başına canım

ayy kazen görmesin yazdıklarımızı

geçmiş olsun canım..Allah acil şifalar versin..

sağolasın canım ama biz ev almadık:26:

geçmiş olsun canım..Allah acil şifalar versin..

sağolasın canım ama biz ev almadık:26:

saol canım

ya kusura bakma ben ya yanlış anladım yada yanlış okudum, sanki 'akıllıbıdı ğa bizde koparatife girdik' dedin diye aklımda kalmış okuduklarımdan, neyse umarım ilertde alırsınız bir ev

selin sen şimdi dinlenmene bak canım nasıll olsa ileride çok erken kalkacaksın hatta bazen uyuyamıyacaksın bence fırsatın varken bol bol uyu dinlen yapmak istediğin şeyleri yap zira bir kaç yıl bunları yapamıyacaksın

bu arada kızım kalavyey atlamasın diye hızlı hızlı yazıyom hatalar oluyor kusura bakmayın

sorular havada uçuyor cevaplar ise sessizliğe gömülüyor peki ama neden neden neden
biz o kadar zeki bayanlar herşeye ama herşeye çare buluyoruz çözüm yolu üretiyoruz bildiklerimizi paylaşıyoruz birlikte kararlar alıyoruz birikimler yapıp yaptıklarımıza kendimizde şaşıyoruzda
neden iç sesimizi bu kadar dışa vurmuşken sonra yine sessizliğe gömülüyoruz
tabi kide burası bunun yeri burası değildir ama paylaştıgımız bir çok konununda yeri burası değildi biz günülden kurdugumuz bağla paylaştık herşeyi tüm doğallığıyla
kendi adıma konuşayım bu konuları gidip bir komşumla arkadaşımla bu kadar rahat konuşamam eminimki sizlerde böylesiniz

benim bir fikrim var mesela gelecek aya yönelik nasıl ki birikim hedefi koyup ne kadarı geçekleştirdiğimizi görünce mutlu olup alkışlıyorsak kendimizi bunuda böyle yapabiliriz bu tarz konularda yazılan bazı cümleler sanırım site genellinde yasakmış
bizde yasağa meyil vermeden hepimiz birbirimizden sorumlu olduğumuzu önemseyerek bir plan yapabiliriz

bir arkadaşımından duymuştum beş vakit yaptıgına sadece "spor" diye kodluyor öyle hitap ediyordu telefonda filan anlatırken, diğerinide kitap okuyorum diyordu
hatta babannesiyle tlfda konuşurken babanne sporunu yaptın mı aaa ne güzel kitap mı okuyorsun diye sormuş yanındaki başka bir arkadaşı da olayı bilmediğine ne kadar modern bir babannen var demiş buna çok gülmüştük babanne yaşlı başlı bir kadındı
bizde böyle kodlayarak spor yaptın mı kitap okudun mu diye sorabiliriz ve bu başlıga sonradan giren insanlar içinde bir karmaşıklığa yol açmaz

benimkisi sadece bir öneri olumsuz düşünenlerde olabilir olumluda her türlü eleştriye açığım kimseyi yönlendirmek gibi bir amacım olmadıgını sadece samimiyetle dile getirmek istediğimi önemle belirtiririm

Son düzenleme:

bu aralar birikimdi tasarruftu ekonomiydi derken faydalı bilgiler ufak tefek tecrübeler duyma ihtiyacındayım yeni hobim bu olduuuuuu

temizlikte de el de yıkama için fairiyi bimin beyaz kremini deterjanını elimden düşmez
korkmazın türk kahvesi makinesini daha çok kullanıyorum

frittöz, sinbonun kahve makinesi bu çaycılara benzeyeni pek bi işime yaramıyor hiç kullanmıyorum

süper
zaten erken kalkmasan bu işler yetişmez.
ben de 8.40ta kalktım.
9 buçuk gibi kahvaltı yaptık.
eşim gitti.
saat 10la 12 arası hiç oturmadan iş yaptım (ütü, toz alma, tuvalet, lavobo, banyo temizliği)
az önce meyve doğradım, birazcık soluklanayım dedim kadınlar kulübünde.
eşim pazar günleri evde olmuyor genellikle.
ben de annemlere geçiyorum o yüzden
ama abimlerin bebeği yeni doğduğu için annemler de genelde oraya gidiyorlar.
ben de gidebilirim aslında ama çok geç dönüyorlar.
bugün okulla ilgili işlerimi halletmeye çalışcam.
ikinci sınavları hazırlarım inşallah.

farmasi bu arada ben aralık ayı için hedef koyamıycam pek
ya da 50 tl yaz benim için
çünkü eşimin yakın arkadaşı ev almış, 1500 tl istedi bizden.
zamanında o da eşime yardım etmiş, çok iyi ve güvenilir birisi yani.
bir de babam araba almayı düşünüyor.
"bana her ay 1000 tl verebilir misiniz" dedi. sanırım 10 ya da 12 ay boyunca.
zaten biz birikim yapıcaktık, babama borç vermekle zaten birikim yapmış olcaz düzenli bir şekilde.
hem de onun işi görülmüş olcak.
yani bu ay 2500 vermiş olcaz.
300 lira kadar da bana kıyafet parası ayırmayı düşünüyoruz.
bir çift çizme ve bir hamilelik almayı düşünüyorum bu ay.
3-5 kenara atıp da 50 tl'lik hedefime ulaşırım inşallah

kızlar size yazmak istediklerim var uzun uzun. ama şimdi vaktim yok. öğleden sonra inşallah...
sormak istediğim birşey var. etli patlıcan yemeği nasıl yapılıyor bilen var mı aranızda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…