Papatyanın geçen günkü mesajı beni de düşündürdü
ben de derdimi yazayım dedim
inancım var allaha şükür
ama burdaki bir çok arkadaş kadar vakıf değilim
ailem kapalı annem ablam
babamsa allah affetsin arada cumaya gider o kadar
benimse tatilde köye gittikçe camide öğrendiklerim ve okuldaki dersler kadar bilgim var
babanem vefat edince-allah rahmet eylesin- her akşam gelen hoca sayesinde kuranı da öğrendim çok şükür
ama bana anlamadan okumak zor geldi,şuan da okumaya kalktığımda unuttuğum harfler yerler görüyorum
meali denir sanırım kuranın açıklamasını okudum,aslında anlayarak okumak hoşuma gitti,ama şuanda unuttum tabi okuduklarımı,tekrar okumam lazım
velhasıl orucumu hiç bırakmadım
üniversitede bile dersten çıkar orucumuzu açar,derse girerdik tekrar
o zamanda bile tek başıma sahur iftar hazırlayıp tutardım
ama namaz kandiller özel günler dışında kılmadım
sonra anladım böyle olmayacağını namaza başladım
o namaza başladığım dönem evden dışarı çıkamadım
ya abdestim bozulursa ,ya milletin evi pisse,ya seccade kirliyse
başkasının evinde lavaboya giremem ,ya abdest alamazsam,ya namaz vakti geçerse diye kendime 3 ay eziyet ettim
sürekli elimde seccade namaz vakti beklemekten ,ezan dinlemekten helak oldum
bir de zorla yaptıkça hanş bahsettiğim gib sanki zorla bişey istemek için yapıyorum
içimden gelmediği için kabul edilmeyecek gibi
kendimi sahtekar gibi hissettim
derler ya bir namaz kıl içinde o huzuru hissedersin diye
ben hiç hissetmedim onu,belki bir kere hissetsem böyle olmayacaktım
sürekli duayı unutursam sırayı karıştırırsam diye diye kendimi işledim
ve bıraktım
biliyorum ki beni şeytan bu hale getirdi
ama ben de şeytana uydum
bazen orucu tutmadığım oldu
perşembeleri yaptığım ibadetleri yapmadığım oldu
halbuki çok yoğun bir insan değilim
hatta çoğunlukla o kadar çok boş vaktim var ki
boşluktan ha şimdi yaparım ha birazdan yaparım diye diye normal işlerimi bile erteliyorum
insanlıktan çıktığımı hissediyorum
ama kalkıp da buna müdahele etmiyorum
içimden kuran okumak geliyor
pc elinin altında aç dinle diyorum
kalkıp abdest almak zor geliyor
neden diyorum şimdi içimden geldiğinde bunu yapamıyorum
duanın zamanı mı olur
abdest almadan dua etsem allah kabul etmez mi sanki diyorum
okulda mesela her teneffüs abdest alan arkadaş vardı
ben orda elimi bile yıkayamıyorum midem bulanıyor,hiç bir yere dokunmak istemiyorum
ama arkadaşım alıyor işte gözümün önünde,demek ki yapılabilecek bir şey,ama yok
orda alırsam abdest o pislikte kabul olmaz gibime geliyor
ve ben zamanımın da paramın da evimin de bereketi olmadığın ı
bunun da bunlardan kaynaklandığını düşünüyorum
yine dua ediyorum
yine her gece yatmadan okuyorum
artık gün içinde de aklıma geldiğinde okumaya çalışıyorum
ama yok
olmuyor
bişey beni zorluyor
şeytana uyuyorsam allah neden benden uzak tutmuyor diyorum
allaha dua ediyorum beni de senin yolunda olanlardan eyle diye
sonra içimde bu boşluk olunca neden diyorum
off kafam çok karışık
sanırım yazım da öle oldu ama
kendimi hiç iyi hissetmiyorum
ölesine yaşıyorum boşboş
selin aklıma ne geldi bak içini belki ferahlatır
belki arkadaşının ailesi eşi akrabaları onunla pek ilgilenmiyor oda kendini onlara karşı güçlü göstermek isterken farkında olmadan seni kırdı
belkide siz yanımda kalmasanızda ilgilenmesenizde benim her daim ilgilenen arkadaşlarım dostlerım var diye bir hava atmış olabilir sonuçta onlar sizin ilişkiniziz boyutunu bilemez
arkadaşın çok samimi gibi anlatmış olabilir eyvallahım yok size imaşı vermiştir
tamam bu açıdan düşünelim bunda haklı olabilirsin dogru sölemek gerekirse bu açıdan bakmamıştım. peki beni çağırıp ayyakabılarımı istemesi sorun istemesi diil ayagına çağırması? kaldıki şal falan ödünç verilebilir yurttaykende mesela kızlar birsürü şeyimi isterlerdi ben çorap,ayakkabı,pantolon kazak türü şeylerimi asla vermezdim sonuçta mantar olabilir bişe olabilir bende yok ama oldugunu varsay ona geçebilir:::::? buda hoş diildi bence.... ben sadece şalımı atkımı eldivenimi bazen hırkamı ojemi ve çantamı ödünç verirdim makyaj malzemelrimide varmezdim onlarda benim vücut sıvılarıma temas ediyo sonuçta yani ikimizde sağlıkçıyız bunlara özellikle dikkat edilmesi gerekio sağlıkçı olunmasa bile ama o kadar bin türlü hastalık gördükten sonra inan böle şeyleri içim almıyo ben bunada ses çıkarmadım ama son yaptıgı nedense gözüme battı aramızda o derece yakınlık olsa bende bunu hissederdim ve gözüme batmazdı öle diilmi?
geçmiş olsuncümleten selamlar hanımlar, görüşmeyeli keyifler yerindedir inşaAllah
ptesi ameliyat oldum ve bu ayki birikimimi gözüme yaptığım için bildirimde bulunamadım farmasi, gelecek aya nasipse inşaAllah:)
gözüm ağrıdığı için nete giremiyorum örtü ibadet konuları var sanıyorum son sayfadan anladığım kadarıyla, gözüm iyileştiği zaman dönüp hepsini okuyacağım büyük bir zevkle:) bunlar benim bam tellerim kimi zaman acıyan yerlerim, derin mevzular özetle kendi adıma:) Allahım hepimize sırati mustakim üzre yaşamak nasip etsin tam anlamıyla:)
ben bir insandan ya ilk anda hoşlanırım ya da hoşlanmamve mevlütten döndüm tam bi sinir küpü olarakkkkkk!!!!!!!!!! keşke farmasi senin dediğin gibi söleseydim ah kafam ah ben ona mazeret sundum fikrimi sunmadım noldugunu hemen anlatim arana eşimde yok bende demiştim ya sabak mevlüt 1 deydi ben 1.30 da ordaydım arkadaşlar kuran okundu hoş sohbet falan pilav servis edildi allah kabul etsin neys ben ayaklandım e kalkim ben artık die ben kalkınca çocugu olanlarda ayaklandı e bizde domino taşı etkisi yarattı herkes ayaklandı neyse kapıya ilk ulaşan ben oldum o aradada muhabbet edios arkadaş tam önümde ay dedi kalsaydın az daha yok canım malum cumartesi evde iş var gidim bitirim bi an önce allah kabul etsin gelin oldugunuda görmeyi nasip etsin dedim.... nasıl gitceksin çok yagmur yagıyo dedi bende erkan arabayı bıraktı öğlen dedim kapıdan dışarı çıktım benle birlikte herkes çıkmaya başladı ayakkabımı aradım buldumm dışardada şakır şakır yagmur yagıyo gelenler halasıgillermiş 4 tane bayan!!!! neys eben giydim ayakkabımı şimdi milletin içinde ayakkabımı alim demedim onların rda arada ugradıgım market var markete gelirken alırım ayakkabıları dedim. asansöre bindik 4 kişi tam kapıyı kapatcaz selinnnnnnnnn selinnnnnnnn diye bagırıyo milletin içinde noldu dedi uzattım kafamı noldu dedim halamlarda kalkıyo onlarıda bıraksana dedi iyi gelsinler dedim ugramam gerekn yer var deseydim keşke salak gibi yaaaaavçok kızdım sonradan kendime kırk saatte anca çıktılar evden aslında otogara diil duraga gitceklermiş yolumun üstü sayılabilcek yerdeler ama gıccccccık oldum ve sabah iyiki iyiki gitmemişim dedim. hatta mevlütüne bile gitmesem yeriymiş iyi diilim die............. türkün aklı sonradan gelirmiş............... nyese bıraktım kadınları döndüm eve ama nasıl gıcık oldum nasıl gıcık oldum artık beni kullanmak istediğine yüzde yüz eminim ve bitti benim için!!!!!!!!!!!!!
sabah farmasinin dediği gibi olayı kökten çözseydim bunlar olmıcaktı ama ben naptım geçici çözümler ürettim!!!! bundan sonra düşündüğüm neyse sölicem arkadaş,kimseyede azla yüz vermicem,,, 4 tane kadın 10 tl lik bi taksi parasını karşılayamıcakmıydı????
madem çok değerli insanlar doğumunda niye gelmemişler ???? işte buna kızıyorum ben ama bitti bana ders olsun eşşek olursan semer vuran çok olur!!!!!!
Saol farmasicim sabah akıl verdin ben deli gibi sölemedim onları müstehak bana oh iyi oldu ama bidaha olmıcak!!!!!!!
geçmiş olsun size noldu soğuklardan mıfarmasi kusura bakma
dünün bildirim günü olduğunu unutmuşum bile, ama yazayım yinede hedefim 400 tl idi ama ben malesefki hedefime ulaşamadım, 2 gr altın aldım aldığımda 98 di 100 tl de ayırmıştım onuda bugün hastaneye verdim, biraz hesap kitap yapayım akşama bir aralık hedefimi yazarım,
kızım hastaydı hastanedeydik perşembeden beri, bi,rimkim yapan arkadaşlar birikiminiz hayırlı olsun,
bayağıda sayfalar ilerlemiş şimdi biraz geçmişe bakayımm
allah kabul etsinkızlar mrblar
uzun süredir giremed,m epey sayfa birikmiş nasıl okuyacagım bi,lmiyorum
ankarada kayınvalidemdeyim bir hafta daha kalacagım.
bu arada 9 gun oruc tuttum, bugun hasta oldum.
sizleri ve kk yı özlemişim. bağımlılık yapıyor burası girmeyince el ayak titriyor.
seyyah alemi ve merak eden arkadaslara selam olsun. çıkıyorum öptüm.
he yakızın çok tatlıymış, çok güldüm sözüne
şunuda söylemek istiyorum, büyüklerimizin düştüğü hatalardan biride bizi Allah'la korkutmak.
bunu yaparsan yanarsın, şunu yaparsan Allah gözünü kör eder.
ama en merhametli olduğundan bahsedilmez.
çocuklarımızı korkutmayalım zaten, cenneti anlatalım, orada iyi insanları bekleyen nimetleri anlatalım, Allah'ın rahmet ve şefkatinin büyüklüğünü anlatalım.
hatta arkadaşlarımdan birisi bunları öyle bir anlatmıştı ki çocuğu bir an önce ölüp cennete gitmek istiyordu
Allah'ım hepimizi affeylesin, cennetine giren kullarından eylesin inşallah. AMİN
amin inşallahallright biliyor musun demişsin ya sureleri bilmiyorum namazı da bilmiyorum diye..
inan ki hiç öyle göstermiyorsun.
yazılarından sıcaklığından ve samimiyetinden sanırım..
İnşallah tez zamanda başlarsın
evet çok can sıkıcı bi durum aç kapa mevzusu.
inşallah en yakın zamanda Rabbim selamet verir.
ama her ne kadar aç kapa can sıkıcı da olsa zarar zarardır, kar kardır..
imkanımızın olduğu anda kapatmamak şeytanın kandırma durumları da olabilir..
En yakın zamanda senin hakkında en uygun olanın nasip olması dileğimle
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin..
Ahh ahh..
nefs ve iman..
kesinlikle katılıyorum sana keşke tamama ermiş imana sahip olabilsek ve en ufak tavizi bile vermemiş vermeyecek olsak..
Rabbim onu da nasip etsin inşallah.
senin için hepimiz için dua ettim ezan okunurken...
Rabbim kalbimizi vesveselerden ve şeytandan korusun..
bu çok güzel çok anlamlı bi şeymişne yapabilirz peki
niyetlenipte başlayamış olmak vesveselere kapılmamak üşenmemek vazgeçmemek
zevkle buram buram huzurla keyifle aşkla bağlılıkla gönül hoşluğuyla manevi bir rahatlıkla yapmayı nasip eder inşallah
hani demişsiniz ya eşlerden biri yapmayınca diğerde bırakmaya meyilli diye maşallah benim eşim namazını kılar Kuranını düzenli okur bense tembel öğrenci misali arada bir tutuşur arada bir derse girmez arada bir kopya arada birde çalışan modundayım bazen öyle utanıyorum ki kendimden hiç yakışıyormuyum ona diye düşünürken asıl Yaradana yakışıyormuyum diye utanıyorum işte o zaman çalışan modundayım ama can çıkıyor huy çıkmıyor gibi şeytan sağımdan solumdan buldugu heryerden yaklaşıyor
halbuki öyle güzel dualar varki etrafında manevi bir kalkan geçilmez aşılmaz duvarlar nefsnden bile korumaya yeteşecek zırhlar haline geliyor
ama üstesinden gelemiyorum şeytana mı yenik düşüyorum nefsimin mi oyuncağı oluyorum
Dua edenin ''Rabbim'' demesi :
Birisi her gece kalkıp Allah'ı anıyor, O'na dua ediyordu.
Şeytan ona dedi:
- Ey devamlı Allah'ı anan kişi! Bütün gece Allah deyip çağırmana, yakarman karşılık seni buyur eden var mı ki?
Sana bir tek cevap bile gelmedi, daha ne zamana kadar böyle yakarıp dua edeceksin?
Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve hüzün içinde uyudu.
Rüyasında ona şöyle dendi:
- Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın? Neden usandın?
Adam:
- Buyur diye bir cevap gelmiyor ki... Artık kapıdan kovulmaktan korkuyorum, dedi.
Bunun üzerine dendi ki ona:
- Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir. Senin yalvarışın, Allah'ın senin ruhuna haber uçurmasındandır.
Senin çabaların, çareler araman, Allah'ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir.
Senin korkun, sevgin, ümidin, Allah'ın lütuf kemendidir. Senin her Yarabbi demenin altında, Allah'ın buyur demesi vardır..
Gafilin, cahilin gönlü bu duadan uzaktır. Çünkü Yarabbi demeye izin yok ona. Ağzında da kilit var onun, dilinde de...
Zarara uğradığı zaman, ağlayıp sızlamasın diye Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi. Artık anla ki, Allah'a dua etmeni,
O'nu çağırmanı sağlayan dert, Dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopar...
kızlar bugün geç vakte kadar dışarılardaydık.
önce eşimin hemşire arkadaşlarından biriyle oturduk çay içtik.
sonra beraber kitap fuarı başlamış ona gittik.
bu fuarın yapıldığı yere ilk defa gittim yeni açılmış.
ama ne kadar güzel yapmışlar öyle.
http://www.konya.bel.tr/haberbasin.php?haberID=3112
linkteki en alttaki fotoğrafa bakar mısınız.
bu galerinin yapıldığı yerin altında kale kalıntıları çıkmış ve müze haline çevirmişler harika olmuş hayran kaldım.
zaman zaman da camın üstünde kale kalıntılarının üstünde yürüyorsun o kadar harika olmuş ki..
ve fuarda bi ürün gördüm çok beğendim
dijital kuran okuyucu.
takıldığın yerde kalemi tutuyorsun okuyor.
fiyatı da gayet güzel 140 tl.
tek tereddütüm kaç yıl garantisi var ve hemen bozulan bişey midir.
ben zaten çok sık kullanmam. okurken tecvitini çıkartamadığım bi yer olursa tutarım ama çok kararsız kaldım bakın şu ürün
slami Dijital rnler Kuran Okuyan Kalem ve Kuran- Kerim (Hafz Kalem) | ELEKTRONK SLAM RNLER, dini rnler, dini kitap, dini cd, dini vcd, dini dvd, dini film, dini sat
Günaydın arkadaşlar, dün yazılanları okudum, seyyahalemi beni anlatmışsın.zaman zaman bn de huzur bulamıyorum bnları yaparken.ramazan ayında oruç tutarım,kutlu doğum haftasıda bol bol salavat çekerim.şu yaşadığımız hayatta bazen sıkılırım,bunalırım.sonradan birden aklıma gelir,şükrederim Rabbimin bize verdiği nimetler için.her sabah uyandığımda şükrederim.
hasta olan arkadaşlarımız var.Rabbim acil şifalar versin.hele çocuk olunca daha zor.İnşallah atlatırlar
selincm farkına varman da güzel.zamanla mesafe koyarsın.o da senden bndan sonra bişey isteyemez diye düşünüyorum.
farmasicm uykuya mı kaldın?her sabah gelip bir günaydın mesajı yazardın :)
Yusumm, Seyyahalemi malesef kızımın cigerleri iltihaplanmış, iltihap oranı yüksek olduğu için yatırdı dr, bronşitin bir üst aşaması diyeyim, çok kötüydü yavrum anlayamadım gündüz biraz öksürüyordu ama öyle kötü olduğunu anlamadım gece ateşlendi uymadı bizde sabah alıp gittik, 2 gece yatırdık aslında dr 1-2 gün daha kalın dedi ama zaptedemedim kızımı küçük daha 16 aylık anlamıyor çocuk oynamak isyiuor serumu .çekiştiriyor kolları balon gibi oldu, neye bizde bu gün eve geldik, aslında evimizde biraz nemli sanırım onunda hastalanmasında etkisi var bide çok hareketli arada terliyor farketmiyoruz bazen, biraz bakıcıda bu konuda rahat , işte öylee
Farmasi sevgili zümremm ( ders proğramına baınca )bu ay birikim şi biraz zor ev işlemleri perşembeye kadar bitecek banka onayladı krediyi , öyle olursa her ay 1670 kredi ödi,yeceğiz, o yüzden pek birikim yapacağımızı zannetmiyorum ama ben yinede kıyıda köşede olsun diye her ay 100 tl biriktirmeyi düşünüyorum, aralık ayı hedefim bu olsun 100tl
bir iki ay içinde oturu ödemelerimiz bende ona göre daha rahat plan yapabilirim ,kenerda çok azda olsa param olmalı, olmayınca kendimi çok huzursuz hissediyorum, o yüzden çünkü dünyanın binbir türlü hali var ne olu ne olmaz allah korusun ani bişey olur, insan bu devirde isteyemiyor kimseden
karanfilce sizinde eviniz hayırlı olsun, iyi günlerde güle güle oturun
evet çok can sıkıcı bi durum aç kapa mevzusu.
inşallah en yakın zamanda Rabbim selamet verir.
ama her ne kadar aç kapa can sıkıcı da olsa zarar zarardır, kar kardır..
imkanımızın olduğu anda kapatmamak şeytanın kandırma durumları da olabilir..
En yakın zamanda senin hakkında en uygun olanın nasip olması dileğimle
merhaba canımmmmmmmmmmmmm
merak etmişsin beni Allah razı olsun yok uyumadım
saat 05:45 te kalktım ( genellikle o vakitte kalkıyorum hep ve de bir daha uyumuyorum )
sabah namazından sonra yazılı kağıdı okudum
ortalığa biraz çeki düzen verdim
ev ahalisi uyandı kahvaltılarını yaptırdım
sofrayı kaldırdım
eşime iş yerine gönderdim , çocuklar odalarında sabah sabah yeni aldıkları derginin başında vakit geçiriyorlar
ben de azıcık kızlara takılayım dedim
bugün iş çok ;
çocukları yıkarım
çamaşır bulaşık rutin zaten
evi süpürürüm
banyo-tuvalet temizliği yaparım
alışverişe çıkacağm
2 tane cenaze evi var onlara da birşeyler alıp başsağlığına gideceğim
bir de ütü yapacağım
geri kalan sınav evraklarını okuyacağım
yemek yapacağım
nasipse inşaallah
işte hatun dediğin böle olur varya o kadar imreniorumki sabah böle altıda falan kalkanlara :) hiç bi zaman ama hiçbi zaman o vakitte haftasonu kalkamadım kalkmak bana haksızlık gibi gelio ben hala yataktayım eşimin uyanmasını beklerken miskinlik yapıorum:) bende 11-11.30 gibi kalkarım yataktan uyanırım demiorum yataktan kalkarım:) kahvaltı suydu buydu saat 1 zaten evi süpür sil çamaşır derken 5 olur sonra yemek gün bitti:) ama sen benden nerdeyse 6 saat öndesin ayakta alkışlıyorum
merhaba canım
inşaallah Rabbim bu kadar insana yaptıkları eziyetten dolayı bu kadar kişinin hakkına girdiklerinin farkına vardırır
ne güzel yazmışsın kar kardır zarar zarardır diye
benim zararım tesettür bunu biliyorum ama diğer yapmakla mükellef olduklarımı ya hep ya hiç mantığı gütmeden elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum inşaallah
dediğin gibi Allah (c.c) hakkımda hayırlı olanı ihsan etsin inşaallah
Yusumm, Seyyahalemi malesef kızımın cigerleri iltihaplanmış, iltihap oranı yüksek olduğu için yatırdı dr, bronşitin bir üst aşaması diyeyim, çok kötüydü yavrum anlayamadım gündüz biraz öksürüyordu ama öyle kötü olduğunu anlamadım gece ateşlendi uymadı bizde sabah alıp gittik, 2 gece yatırdık aslında dr 1-2 gün daha kalın dedi ama zaptedemedim kızımı küçük daha 16 aylık anlamıyor çocuk oynamak isyiuor serumu .çekiştiriyor kolları balon gibi oldu, neye bizde bu gün eve geldik, aslında evimizde biraz nemli sanırım onunda hastalanmasında etkisi var bide çok hareketli arada terliyor farketmiyoruz bazen, biraz bakıcıda bu konuda rahat , işte öylee
Farmasi sevgili zümremm ( ders proğramına baınca )bu ay birikim şi biraz zor ev işlemleri perşembeye kadar bitecek banka onayladı krediyi , öyle olursa her ay 1670 kredi ödi,yeceğiz, o yüzden pek birikim yapacağımızı zannetmiyorum ama ben yinede kıyıda köşede olsun diye her ay 100 tl biriktirmeyi düşünüyorum, aralık ayı hedefim bu olsun 100tl
bir iki ay içinde oturu ödemelerimiz bende ona göre daha rahat plan yapabilirim ,kenerda çok azda olsa param olmalı, olmayınca kendimi çok huzursuz hissediyorum, o yüzden çünkü dünyanın binbir türlü hali var ne olu ne olmaz allah korusun ani bişey olur, insan bu devirde isteyemiyor kimseden
karanfilce sizinde eviniz hayırlı olsun, iyi günlerde güle güle oturun
geçmiş olsun canım..Allah acil şifalar versin..
sağolasın canım ama biz ev almadık:26:
kızlar canınız sıkıldıgında bunaldıgınızda ne yaparsınız
kayınpederime üzülüyorum
kaynımın bize olan borçlarına sinir oluyorum
annemin durumunu biliyorsunuz
okulda saçma sapan dedikodular sürekli kim laf taşıyor diye müdüründen hizmetlisine velisine sürekli dedikodu sorunlar sorunlar
yeni bir şehir tanıdık kimse yok hadi bir çay içelim kahve içelim diyen birisi yok kendi kendinede bir yere kadar yetiyor
sıkılıyorum bunalıyorum kendimi yalnız hissediyorum
bu aralar birikimdi tasarruftu ekonomiydi derken faydalı bilgiler ufak tefek tecrübeler duyma ihtiyacındayım yeni hobim bu olduuuuuu
temizlikte de el de yıkama için fairiyi bimin beyaz kremini deterjanını elimden düşmezkesinlikle çekmece dolduran ürünlerden önce hoşuma gidiyordu şekilli şekilli doğruyor diye ama yorumlarda bıçakların kırıldıgını okuyunca kafam karıştı aslında soğana elim değmeden nasıl doğrarım derdindeyim sarımsak soğan çamaşır suyu gibi kokular elimde koku bırakmasından çok rahatsız oluyorum eldeiven kullanmakta her daim olmuyor alışmamışım o yüzden aklıma geç geliyor benden devam ediyorum işime adını hatılamıyorum ama elde ipini çekerek soğan doğrayan bir alet var ondan mı alsam diye düşündümmmm
aslında şöyle birşey yapsak mutfağımızda sürekli kullandığımız elimizin altında her daim pratik kullandığımız ürünleri markalarıyla birlikte yazsak
ya da hevesle alıpta hiç kullanmıyorum dediğimiz ürünleri yazsak böyleleikle ihtiyacı olanlar daha kullanışlı ürünler almış olur..
ben mutfağımda tahta yemek kaşılarımdan tahta salata tahtamdan ve (plastik leğen boyutundaki) büyük cam kasemden ve cam limon sıkacağımdan vazgeçemiyorum mutfak robotum arçeliğin her daim elimin altındadır
penguenin 2ltlik termoslarını sürekli kullanırım
8ltlik tefalin düdüklüsü ile 6ltlik sıradan bir düdüklüm mutfakta demirbaş tenceremdir
merhaba canımmmmmmmmmmmmm
merak etmişsin beni Allah razı olsun yok uyumadım
saat 05:45 te kalktım ( genellikle o vakitte kalkıyorum hep ve de bir daha uyumuyorum )
sabah namazından sonra yazılı kağıdı okudum
ortalığa biraz çeki düzen verdim
ev ahalisi uyandı kahvaltılarını yaptırdım
sofrayı kaldırdım
eşime iş yerine gönderdim , çocuklar odalarında sabah sabah yeni aldıkları derginin başında vakit geçiriyorlar
ben de azıcık kızlara takılayım dedim
bugün iş çok ;
çocukları yıkarım
çamaşır bulaşık rutin zaten
evi süpürürüm
banyo-tuvalet temizliği yaparım
alışverişe çıkacağm
2 tane cenaze evi var onlara da birşeyler alıp başsağlığına gideceğim
bir de ütü yapacağım
geri kalan sınav evraklarını okuyacağım
yemek yapacağım
nasipse inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?