Kirli Çıkılar )))

anlamişem

buharlıdan memnunsun değil mi
ben de yer kaplamasın diye kurutucu yıkama beraber olandan alıcam bakalım
çamaşırlarda yıpranma falan oldu mu
memnun musun

buharlı çok elzem birşey değilmiş bence ehhhhh yani

ama kurutmayı niye önceden almadım ki
çok memnunum keratadan

aynen öyle canım
onsu 1702 ye çıkardılar bence millete zarf atıyorlar

3-4 dk sonra da havasını alıverirler
bekleyip göreceğiz

buharlı çok elzem birşey değilmiş bence ehhhhh yani

ama kurutmayı niye önceden almadım ki
çok memnunum keratadan

çamaşır makinem o kadar az çalışıyor ki..
uzun zamandır çamaşır yıkamadığımı farkettim..
arada erkek kardeşim de çamaşır getirmese tamam

eşim üniforma giyiyor.
ben de okulda önlük, onun da etkisi var sanırım..

ama ben de çoluk çocuklanırsam aklımda var canım.. tavsiyelerini dikkate alarak yazıyorum bi kenara

ayy sormayın önlük demişken aklıma ne geldi. önlük giydiğim için çok şık giydiğim söylenemez.
bazen pantolon giyiyorum uzunca diktirdim onla rahat ediyorum.
okulda bi bayan var samimi olduğum biri değildir fikirlerimizin uyuştuğu da söylenemez. hatta yıllar evvel ufak bi tartışmamız da olmuştu.
35 yaşlarında ama bir zayıfladı bir zayıfladı sormayın.
zayıfladıkça kıyafetler de değişti. saçlar başlar parfümler..

geçen bana diyor ki kilo almaktan bahsediyorduk "yaş ilerleyince ister istemez alınıyor kilo.sen kaç yaşındaydın? 30 u geçmiş miydin?"

30 da bir yaş 40 da Allah ömür verirse hepsini yaşıyacaz Allah ağız tadı versin ama benim yaşımın kaç olduğunu adından bile iyi biliyordur kadın. o yüzden sinir oldum.

geçen de aynanın karşısında giyiniyoruz "ayy belim çok ağrıdı" diyor incelmiş ya gösterecek artık

çok hain planlarım vara ama kendimi tutuyorum

farmsi buharlı temizleyici ne almıştın? Ben de uzun süre araştırdım evimize demo filan aldım hatta sonra dayanamadım gitti a..marka aldım sonra denedim memnun kalmayınca götürdüm geri iade ettim çamaşır kurutmayı her alan çok övüyor neden daha önce almadım ki diye yerim uygun olsa hemen ben de almak istiyorum ama yerim yok malesef

canım ben bank asyayı ve albarakayı bilmiyorum ama kuveytten memnunum. kuveytten açarken dinlediğim bi fetvaya en uygun bu olduğu için kuveytten açtım.
derler ya niyet hayır akibet hayır.
evimizi de senelerdir kuveytte biriktirdiğimiz altınlarla aldık..
hiç bi otomatik ödemem yok ama hiç para kesilmedi.. ortalama 3 yıldır kuveytte altın hesabım var.
virgülden sonra 2 küsürata kadar altın alabiliyorsun.
hatta kuveytten kuveyte altın havala edebiliyorsun ücretsiz.
hatta normalde de havale ve eft ücretsiz.
adamlar nerden kazanıyor bilmiyorum

Son düzenleme:
ev için kredi çekcezzzzzzzz ve çok azcık altınımız varrrrrr ama geçen yıl 96.32 den aldık halaaaaaaaaaa artmadı ne edelimmmmm artarmı bu aylarda

hiç muhatap olma bitanem Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın

arçelik buharika canım

karanfilce; kilosuna bu kadar takan bir bayana ben olsam arada bakar sen biraz kilo mu aldın ki derim yoo şu kadarım verdim derse de sarktın o zaman spora başlamalısın derim

karanfilce; kilosuna bu kadar takan bir bayana ben olsam arada bakar sen biraz kilo mu aldın ki derim yoo şu kadarım verdim derse de sarktın o zaman spora başlamalısın derim

gülmekten ölmek üzereyim

Son düzenleme:

evet çok pis bozulur varyaa..
ama öyle bişey yapıp laf çarptrıma dalaşına girmek istemiyorum..

öyle bişey olsun ki içinde ben olmadan..
gözlerine bakayım o an anlasın ve pişman olsun yaptığına öyle bişey olsun istiyorum..

bilerek yaptığına eminim çünkü..
oysa benim kompleksim de yok bu konuda ama..
niye yaptı bilmyiorum artık..

zaten o tartıştığımız bundan 3 yıl önceydi.
bana dedi ki: "gencim güzelim zekiyim havalarındasın" demişti.. ve ben şok olmuştum.
demek ki o konuda bi eziklik hissetmiş.

karanfilce demek kadının zaafı YAŞ anlaşıldı madem kilosuna ve zayıflığına takmış durumda şu aralar ben olsam en kısa zamanda tenhada işini görürdüm

konu dışına çıkıyorum diye ban lenmek istemiyorum h sonları altın alış satışı olabiliyor mu hesaplardan?

korkma burada seni banlayan olmaz
burası o saçma sapan karakteri bozuk kişilerin uğrak yerlerinden değil

:26::26::26: altını usd ile mi almak en iyisi ?

beni bilgilendirir misiniz bayanlar ?

işbankasında vadesiz hesabm var ve vadesiz altın hesabı yaptırdım.

henüz 2 altınım var

dolar hesabı mı acayım. ben tl ile alıs yaptım bunları :44::44:

beni bilgilendirir misin ? baska bankada hesap acayım diyorum

Son düzenleme:

evet sanırım öyle

neyse bakalım neler göstercek ilerleyen günler..

altın alış satışı haftasonu olmuyo canım.
o zaman kuyumcular iş görüyo

her banka altında arbitraja izin vermiyor diye biliyorum
bunun yapılabildiği bankalar garanti ve kuveyttürk galiba.

donuk pudra bu yazı senin için:

Arbitraj
kısaca, fiyat farklarından yararlanmak amacı ile para, kıymetli maden, tahvil ve hisse senedi alıp satma işlemidir. Altında da basitçe, altını dolarla alıp, dolarla satmaya diyoruz.(Esasen diğer döviz kurları arasındaki çapraz kura denir, biz burada USD-Gold'dan bahsediyoruz)
TLyi işin içine katmadan. Dolayısı ile nasıl ki, TL ile alım-satım yaparken zarar etme ihtimali ve panik yapma ihtimali varsa AYNISI bunda da VARDIR.

Arbitrajı, zararda iken, zarardan kurtaracak bir KURTARICI olarak görmemenizi isterim.

Arbitrajda, sadece ONS grafiğinin iniş-çıkışlarını takip etmenizin yeterlidir. Dolar/TL ne olmuş önemi yoktur.
Türkiyede her banka, bu imkanı sunmuyor. İşbank ve Ziraatte yok mesela.
Nasıl ki, bir zamanlar, Şekerbankın TL makası cazip ise, GARANTİ Bankasının da Arbitrajı makas bakımından en uygun olanı.
Diğer bankalarda Arbitraj makasları(al-sat farkları) yüksek olduğu için tavsiye etmiyoruz.
(Diğer bankalarda, TL-Altın işlemlerini tercih edebilirsiniz.)

Gelelim nasıl yapıldığına;
GARANTİ BANK hesabınız USD-ALTIN-TL olmalı.
Garanti Bankası internet sayfasında, Yatırım işlemleri menüsü altında Döviz/Altın, Döviz/TL alış-satış menüsü ile işlem yapıyoruz.
Garantide AL-SAT Farkı; misal olarak;
1 gr Altın: 55.50 dolara (Bankanın bize satış fiyatı)
1 gr Altın: 55.30 dolara (Bizim bankaya sattığımız fiyat)
Genelde fark 0.2 dolardır GRAM bazında, bazen 0.22, bazen de 0.19 olduğu olur. Dolayısı ile ONS değimiz sey, 31.1 gr olduğundan,
31.1×0.2= 6.2 dolar yapar.
Bunun anlamı şu, siz eger bankadan ALTIN alırken, ONS 1600 olsa, 1607 ye geldiğinde KAR etmiş olursunuz. (Her 7 dolarlık değişim, KAR-ZARAR sınırıdır). Fakat burada banka ONS grafiğini 3-5 dk da bir guncelliyor, bankanın da guncellediğini gördukten sonra satışla KAR elde edersiniz. TL ile al-sat bu kadarcık değişimle KAR getirmezken, Arbitraj ile kazanabilirsiniz.
Unutmayın, bu da bir ALIM-SATIM dır, KAR-ZARAR etme ihtimali vardır. Siz 1600 iken ALTIN alırsınız, ONS duser 1550 olur, tutup da dolara çeviriseniz ZARAR edersiniz. Dolayısı ile bu işin için de de SABIR vardır. Almış olduğunuz bir FİYATIN üstünü görmelisiniz ki, KAR etmiş olasınız.
Bir örnek daha vereyim:
Şu an ONS:1738. Buna göre, bankanın FİYATI şöyle hesaplanabilir:
Grafikte 1738 dolar demek, 31.1 gramının 1738 dolar olduğu demektir. Dolayısı ile 1738/31.1= 55.88 bulunur.(Alış ve Satış fiyatının ortasıdır genelikle)
Bu durumda muhtemel BANKA FİYATI şöyle olur:
1 gr SATIŞ: 55.98
1 GR ALIŞ: 55.78 dolar olur.
Yani ONS 1738, siz altınınızı Dolara cevirmek istediğinizde, 1 gr altınınızın ederi 55.78 dolardır.
Diyelim ki 100 gr bozdurdunuz, 100×55.78= 5578 dolar hesabınıza aktarılır anında.
!!!!!! En önemli kısmı ise:
Arbitraj yapan kişi bilmeli ki, Dolara cevirdikten hemen sonra dolarını TLye cevirirse, İKİ KERE MAKASLANMIŞ olur ki ZARAR eder.
Yani, siz 100 gr altını dolara cevirmiş iseniz, ONSun tekrar düşmesni beklemelisinz ki, (en azından 1738-7= 1731 seviyesine gelmeli ki AZ da olsa bir KAR edesiniz), tekrar ALTINA dönüp GR miktarını artırabilesiniz.
Garanti bankasında, USD hesabı için, 6 ayda bir 9 dolar işlem ücreti alıyor.
TL hesabınıza 2 tane otomatik ödeme talimatı verirseniz, TL hesabınız ücretsiz. ( İşlem ücretinin ne kadar ödemediğim için nekadar olduğunu bilmiyorum)
ALTIN hesabı diğer bankalarda olduğu gibi, ücretsiz.
Yapılan al-sat işlemleri ücretsiz (komisyon, ek ücret vs yok)
Bankacılık işlemleri de, 09.00-18.00 arasında yapılabiliyor.

teşekkür ederim sirkencubin.

yavas yavas bilgiler oturmaya baslıyor. ben uzun vadede yatırım yapma amaclı düsündüğüm icin ve nasılsa işbankasında hesabım var diye ordan alış yaptım.

rica ederim benim bu yazdığm daha çok al sat yapanlar için sen al yat yapacağın için işbankası uygun tabi makas farkı ne kadar oluyor?

donuk pudracım sirkencubin arkadaşımız süper bir paylaşımda bulunmuş
aynen ona katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…