Kirli Çıkılar )))

günaydıııınn kızlarrr
herkese hayırlı cumalar..
benim yardımcım cuma günü müslümanların bayramıdır cumaları iş yapmayım diyor
kızlar ne diyorsunuz bu işe??
ben de amaaan abla müslüman cuma günü pis mi duracak sen yap diyorum
1-2 söyledi güldüm ama kızdırmaya başlıyor beni her cuma aynı terane
çamaşırları bile yıkatmıyor elinden gelse..
bizde hergün çamaşır yıkanır nerdeyse
birikince hiç başımı alamıyorum
bir giydiğimi ikinci kez giymem o sebepten çok çıkıyor sepet hep dolu..

ha bir de boşuna sevinmişim anlaştığımız adam vazgeçmiş satmaktan
kaporamızı geri verdi
Allahtan dolarlarımı bozdurmamışım zarar edecektim yoksa
bankadan kredi işini de iptal ettik
emlakçı da komşum diye güvenmiş sözleşme imzalamamış
üzülmedim hiç..nedense ya bilmiyorum
her şerde bir hayır
her hayırda bir şer vardır diye mi bilmiyorum
pek içim sızlamadı hayret ediyorum kendime

acaba hazır niyetlenmişken ev mi alsak dedik
sonra düşündük muayenehane kirası ve stopajı çok fazla
acele etmeyelim gün doğmadan neler doğar belki yine iyi bir kısmet çıkar dedik vazgeçtik
paramızı arttırmaya karar verdik
ama eşim hırslandı iyice
caddedeki çok işlek dairelere gözünü dikti
mesela banka üzeri ya da turkcell bayii üzeri olanlara..
300.000 tl de olsa seneye gircem diyor
kendisi de devletten istifa edip yanıma gelecekmiş çok şık bir poliklinik açacakmışız...
bi hırs bi hırs..
kızdı tabi..

herkese selam hayırlı bol kazançlı bir gü diliyorum
en sevdiğim gün gelmiş bütün bir hafta tatil gelmesini bekliyorum tatilde de yapılacak işler birikiyor onları yapmaktan dinlenemiyorum ve h içi gelse de dinlensem diyorum

hakkınızda hayırlısı olsun canım..... :)

hayırlı cumalar kızlar,Allah dualarımızı kabul etsin..
Doğalgaz faturanız ne kadar geliyor:26 kadar idareli kullanmamıza rağmen 200 lira gelmiş:18::18::18cak,şubatı düşünemiyorum bile..

hayırlı cumalar kızlar,Allah dualarımızı kabul etsin..
Doğalgaz faturanız ne kadar geliyor:26 kadar idareli kullanmamıza rağmen 200 lira gelmiş:18::18::18cak,şubatı düşünemiyorum bile..

bizim geçen ay 85 gelmişti.
evlerin faturaları gelmiş bizimki 15 tl.
acaba apartmana kaç milyar geldi:18:

allright, hayırlısı olsun caım..

hoşeldin badezuzum

hakkınızda hayırlısı olsun. ileride daha güzeli olur inşallah eşinin planları çok güzel.
ayrıca olayı olgunlukla karşılayıp her işte bir hayır vardır demen de çok güzel okurken ben de tam bunları düşünmüştüm.

bir de yardımcının yaklaşımı benim pek hoşuma gitmedi tamam cuma bizim için mübarek bir gün ama bizim dinimizde yok ki öyle bişey yahudilerin adetleri gibi, hani onlar cumartesi günleri hiçbişey yapmaz ya. hatta bir dizide izlemiştim yahudi adam cumartesi günü telefon bile kullanmıyordu. sadece cuma namazı vakti çalışılmaz o da namaza gitmek için yani.

Hakkınızda hayırlısı olsun canım.

hadislerde filan bu durum nasıl açıklanıyor bilmiyorum ama benim de en erken dersim bugün biter 11buçukta evde olurum.
başlarım temizliğe başka vaktim hiç olmuyor.. ama söyle de düşünüyorum cuma cuma mis gibi oldu evim

sirkencubin benim çok sıkıntıda olduğum bi konuya değinmişsin...

kızlar hepinize sormak istiyorum haftasonu aile mi ev işi mi??

şimdi diyeceksiniz hafta içi zaten yarım gün çalışıyorsun. doğru diyorsunuz ama sabah okula gidince öğleden sonra hiç bi iş yapasım gelmiyor. bir de laboratuardayım 20 bilgisayar hepsi harıl harıl çalışıyor. ortasındayım. insanın beyni yorulunca evde hiç bişeyle uğraşası gelmiyor.
o yüzden haftasonu bir sürü iş yapmak istiyorum ama ne onları yapabiliyorum ne huzurlu bi tatil geçirebiliyorum.
eşim cumartesi öğlene kadar çalışır. ben de sohbete gidiyorum o gün. akşamına da genelde bi yere davetli oluruz..
kalıyor bir tek pazar.. günler de kısa haliyle hemen akşam oluyor..
eşim ogün geç kalkmak istiyor yanında olayım istiyor, sallana sallana kahvaltı yapalım sonra da çekelim kapıyı gezelim istiyor..
adamın tek gün pazar başka gün yüzünü gördüğü yok..
ben de koordinatörlük sağolsun haftaiçi hep çarşılardayım hiç gezesim gelmediği gibi evden bile çıkmak istiyorum evimi toplayım istiyorum.

ve bu iki duygu arasında kalıyorum.. eşim mi ev işleri mi sizler de yaşıyor musunuz??
çoğu zaman ne iş yapıyorum ne doğru düzgün geziyoruz

Cuma günü temizlik yapılır mı?

Soru : — Bazı yerlerde cuma günü temizlik yapılmaz, diye bir anlayış vardır. Bu doğru mudur? Cuma günü süpürge süpürülmez, ev, bark temizlenmez, beden ve çevre temizliğine dikkat edilemez mi?

Cevap : — Temizlik imandandır. Bu sebeble imanı sağlam, inancı kuvvetli olan insanlar temizlik için gün ve saat beklemezler. Bulunan her fırsatta temizlik yapar, etrafı, evi, barkı, çevreyi tertemiz tutmaya gayret gösterirler. Cuma günü temizlik yapılmaz şeklinde bir dinî emir yoktur. Bu, daha ziyade başka dinin mensupları tarafından içimize sokulmuş yabancı bir anlayıştır. Halbuki İslâmiyet, bilhassa cuma günü temizlik yapmayı, cuma namazına gusletmiş, temiz elbise giymiş olarak gelmeyi emreder. Bu sebeble, cuma günü tırnaklar kesilir, mümkünse gusledilip temiz elbise giyilir, güzel kokular sürünüp, güler yüz, tatlı dilli halde cumaya cemaatın huzuruna çıkılır. Temizliği emreden İslâmiyet, haftada bir tırnak kesmeyi koltuk ve etek temizliği yapmayı tavsiye eder. Bu mümkün olmuyorsa onbeş günde bir, bu da mümkün olmuyorsa, kırk günü geçmeyecek şekilde mutlaka bedenî temizlik yapmayı emreder. Kırk gün sünnetin en son hudududur. Hârun Reşid, İmam-ı Ebû Yûsuf’a geceleyin tırnak kesilir mi? diye sorduğunda “evet, kesilir” cevabını alınca, “delilin nedir” diye sormuş, Ebû Yûsuf da şu cevabı vermiştir. Resûl-i Ekrem Efendimiz: — Hayırlı işi geciktirmeyiniz! buyurdu. Temizlik de hayırlı iştir, geciktirilmez. Gece de, gündüz de yapılır. Evet, temizlik hayırlı iştir, geciktirilmez. Cumada da, diğer günde de icra edilir. Ancak, cuma günü cuma ezanı okunuşundan itibaren namaz bitinceye kadar bazı hanımlar hürmeten ellerine iş almaz, cuma namazının bitişini beklerler. Her ne kadar cuma namazı esnasında iş yapma yasağı erkeklere mahsus ise de bazı hanımların da cumaya hürmeten işi bırakmaları bir âdet olmuştur. Cuma günü temizlik yapılmaz zannı bu anlayıştan da doğmuş olabilir. Bunu, ancak cuma namazına tekabül eden bir saat içinde düşünmek gerekir. Namaz dışı zamana şâmil olmaz. Cuma gününü sabahtan akşama kaplamaz.

Son düzenleme:
karanfilce hoşbuldum canım
nasılsın,herkes iyidir umarım..

allright

benim bildiğim cuma günleri ibadete ayrıldığı için yalnız temizlik değil diğer işlerede pek ehemmiyet verilmez..
yardımcın temizlik yapmayıp ibadet etmeyimi düşünüyo:)
işten kaytarmak için dini kullnmasın bari ayıp

sağolasın canım iyiyim şükürr

karanfilce temizlik konusunda eve yardımcı almayı çok düşündüm ama her seferinde eşim ben de yardımcı olurum iki elden hızlıca yaparız hem gelen yardımcı eşyalarımıza zarar verebilir bizim yaşadığımız yerin temizliğini bizden daha iyi bilen olmaz diyerek hep vazgeçirdi. Cumartes yada pazar günleri 3 saatimizi ayırıyoruz biz temizliğe eşim süpürge yaparken ben mop la yerleri siliyorum ve toz alıyorum. Zaten evimiz küçücük çok işi olmuyor. Çamaşır olayını da daha çok h içi halletmeye çalışıyorum ki h sonu bir tek ütü işi kalsın

allright hakkınızda hayırlısı böyleymiş demek ki iyi ki dolarları bozdurmamışsınız. Eşinin hırs yapması güzel ama madem devlette yeşil pasaportu alana kadar sabretsin öyle istifasını etsin etrafımdakiler hep öyle yapıyorlar.

çalışan bayanlar olarak,üç aşağı,beş yukarı hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz....
siz yine iyiymişsiniz,biz cumartesileri de çalışıyoruz....
benim için öncelikli eşim gelir.... :)
zaten pazar günleri benim evim,hafta içinden daha temiz,daha düzenlidir....
çünkü her an biri gelebilir,veya biz bi yere gider,dönüşte misafirle girebiliriz eve... :))
bi pazarımız var,benim eşim de çok sever gezmeyi....
zaten eşimi ikna etsem,çocuklar durmaz... :))
velhasıl kelam,pazar günleri şayet misafirimiz yoksa,gezmedeyiz... :))
bi de dikkat ediyorum da,her ne kadar çalışsak da,çalışan bayanların evleri daha derli toplu,daha düzenli,ev hanımlarına göre... :)

doğalgaz faturaları palaşılmış bizim ev merkezi sistem aylık 110 lira veriyoruz ama 12 ay boyunca da ödüyoruz o yüzden 6 aya indirgersek aylık 220 filan oluyor ki buna sıcak su ve ocak dahil değil...

bizim ev 3 oda bi salon..
ve evde dağıtma kapasitesi yüksek iki kişi.. ev işini sevmeyen bırak dağınık kalsın diyen bi koca :111:
yani temizlik için bayan alıyorum ama sadece camlar için filan.. benim derdim dağınıklık onun için de kadın tutamam sanırım ( ki tutsam içim yanar zaten..

bilmiyoum ki benim tanıdığım ev hanımları çok derli toplu, çalışanlara ise ha diyince gidilmiyo zaten..
ama benim çok dağınık olduğum kesin..
temizimdir temizliği severim halılarıma koltıklarıma çok dikkat eder gözüm gibi bakarım..
gel gelelim dağınıklık..
bi türlü o alışkanlığı kazanamadım. 3 yıldır evliyim 3 yıldır uğraşıyorum işten gelince diyelim eşarbımı bu sefer kanepenin üstüne ya da yatağın üstüne değil dolaba ascam diyorum olmuyor.. bekarken gerek kalmıyordu zaten sağolsun annem toplardı. eşim de dağınıkk.. dolayısıyla evi toplamak için çok zaman harcıyorum ahh zamannda yapsam gerek kalmıycak ama..

bize de çok misafir gelir.. salonumla mutfağım genelde temiz olur diğerleri de kapalı zaten ama tuvalet, salon ve mutfağı temiz tutmak bile baya zahmetli ve benim için zaman alıcı..
pöfff pazarı ikiyle çarpsak :)))

karanfilce dağınıklık bizim evin de kronik problemlerinden her yer defter kitap oturma odasındaki köşenin bir tarafında hafta boyu üstümüzden çıkarılmış kıyafetlerin oluşturduğu bir tepecik var. Bazen diyorum Allah muhafaza hırsız gelse kesin benden önce buraya başkası uğramış der vazgeçer çıkar:26:

......:))))))))))

Allah iyliğini versin..
bizde o tepecik yatak odasında oluyo genelde..
hele bir de sabah erkense okul :)))

saat 6.30 da dolabın önünde "bu olmaz bu hiç değil hah şimdi buldum" dedikten sonra bakmışın yatağın üstünde tepecik oluşuvermiş
zaten eşim benden sonra çıkıyo yatak düzeltmek filan hak getire

velhasıl düzenli insanlara hayranım

bazen dağınık insanlar zeki olurmuş facesözüyle kendimi avutmakta buluyorum son çareyi

durum vahim desenize..... :)
demekki çocuğunuz olunca, sizin evlere hiç girilmeyecek.... :))
asıl o zaman göreceksiniz,dağınıklığın alasını... :))
ben mesela salonu toparlayıp çıkıyorum,iki dakika sonra dönüp bi bakıyorum,bir haftadır ellenmemiş gibi.... :)))
iki çocuk, bi de çocuklardan daha çocuk, bir koca...... :))
bi de eşim,bi çocuğumuz daha olsun bütün işleri ben yaparım, diyor....
yaptıkları yapacaklarının teminatı ya,ben de yiyorum!.... :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…