karanfilce dağınıklık bizim evin de kronik problemlerindenher yer defter kitap oturma odasındaki köşenin bir tarafında hafta boyu üstümüzden çıkarılmış kıyafetlerin oluşturduğu bir tepecik var. Bazen diyorum Allah muhafaza hırsız gelse kesin benden önce buraya başkası uğramış der vazgeçer çıkar:26:
çalışıp çalışmamakla pek ilgisi olmuyor genelde. iki tip örnek de mevcut ama hem çalışan hem de evi hep temiz derli toplu olanlar koca bir alkışı hakediyor benceçalışan bayanlar olarak,üç aşağı,beş yukarı hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz....
siz yine iyiymişsiniz,biz cumartesileri de çalışıyoruz....
benim için öncelikli eşim gelir.... :)
zaten pazar günleri benim evim,hafta içinden daha temiz,daha düzenlidir....
çünkü her an biri gelebilir,veya biz bi yere gider,dönüşte misafirle girebiliriz eve... :))
bi pazarımız var,benim eşim de çok sever gezmeyi....
zaten eşimi ikna etsem,çocuklar durmaz... :))
velhasıl kelam,pazar günleri şayet misafirimiz yoksa,gezmedeyiz... :))
bi de dikkat ediyorum da,her ne kadar çalışsak da,çalışan bayanların evleri daha derli toplu,daha düzenli,ev hanımlarına göre... :)
çalışıp çalışmamakla pek ilgisi olmuyor genelde. iki tip örnek de mevcut ama hem çalışan hem de evi hep temiz derli toplu olanlar koca bir alkışı hakediyor bence
aslında böyle anlatınca biraz abarttım sanırım mutfagım hep toplu olur banyom ve wc ye de dikkat ediyorum ama o yatak garibim bir tek h sonları güzelce kapanıyor. bi de işte üstümüzden çıkan kıyafetler sorun
bizim dağınıklık sorunumuz aslında daha çok sınavlar tez izleme dönemleri geldiğinde pik yapıyor. Sanırım o dönem yaklaştğı için şimdi yine böyleyiz.
Bu arada yarın doğum günüm ve eşimin ailesi kutlamaya gelecekmiş yarın akşam dün öğrendim kayınvalidemden.yemek ve çay servisi tabi ki öncesinde derin temizlik. sorarıım sizlere niyeee doğdum ben
bu arada menümüzde balık olacakmış yanına neler yapılabilir?
ya olabilir aslında, gerçi ben çok sık kullanmam.sebebi şu olabilir mi acaba :) son yıkamada ya da bayağı bir yıkamadan sonra gözenekler temizlenmeyince kuruma yapar ve kapanır aslında her yıkama sonrasında şu yapılmalıymış arkada bulunan ve deterjanlı hazneden su çeken boru çıkarılarak önceden temiz su doldurulmuş bir kaba konuluyor suyu o kaptan alması sağlanıyor devirdaim yaptıkça motor ve gözenekler temizleniyor eğer siz bunları yapmadıysanız zaten küçük olan bu motor ve parçalar kuruyan deterjanlı su sayesinde çalışamaz hale geliyor :) benimki gibi
ben de öyleyim, tatilin gelmesini bekliyorumherkese selam hayırlı bol kazançlı bir gü diliyorum
en sevdiğim gün gelmiş bütün bir hafta tatil gelmesini bekliyorum tatilde de yapılacak işler birikiyor onları yapmaktan dinlenemiyorum ve h içi gelse de dinlensem diyorum
ben bi de eve yardımcı alamama özürlüyüm...gerisini siz düşünün.... :)
eve birini alsam bile,yatak odama giremez,mutfağıma giremez,çocukların odasına giremez... :))
kimsenin işini beğenmem,içime sinmez....
biraz da mükemmeliyetçiyim,kendim herşeye koşturmaya çalışıyorum...
iki çocuk,haftanın altı günü iş hayatı,istediğim gibi olmuyor hiç...
çok hırpalıyorum kendimi,bazen de akışına bırakıyorum.... :))
çok seviyorum bu sözü "akışına bırakmak" :))
ev hanımları genelde daha rahat... :)
en basiti haber geldi, akşama misafirim gelecek...
çalışıyorum diye asla hazır birşey alıp,ikram edemem...
kendim yapmaya kalkarım,bu sefer de abartırım...
millet iki çeşit yapar, bırakır....
yok, illa elli çeşit olacak....
sevmiyorum bu huyumu ama ne yapayım can çıkar,huy çıkmazmış... :))
eşimse rahaaat....
misafir gelecek..."hatun boşver yorma kendini,ben gelirken birşeyler getiririm"....
ee misafir geliyor, ev toparlanacak "boşversene, gelen senin evine mi bakmaya geliyor"
bu kadar da rahat bir eşe sahibim,şans işte... :))))
bizim dağınıklık sorunumuz aslında daha çok sınavlar tez izleme dönemleri geldiğinde pik yapıyor. Sanırım o dönem yaklaştğı için şimdi yine böyleyiz.
Bu arada yarın doğum günüm ve eşimin ailesi kutlamaya gelecekmiş yarın akşam dün öğrendim kayınvalidemden.yemek ve çay servisi tabi ki öncesinde derin temizlik. sorarıım sizlere niyeee doğdum ben
bu arada menümüzde balık olacakmış yanına neler yapılabilir?
hadislerde filan bu durum nasıl açıklanıyor bilmiyorum ama benim de en erken dersim bugün biter 11buçukta evde olurum.
başlarım temizliğe başka vaktim hiç olmuyor.. ama söyle de düşünüyorum cuma cuma mis gibi oldu evim
sirkencubin benim çok sıkıntıda olduğum bi konuya değinmişsin...
kızlar hepinize sormak istiyorum haftasonu aile mi ev işi mi??
şimdi diyeceksiniz hafta içi zaten yarım gün çalışıyorsun. doğru diyorsunuz ama sabah okula gidince öğleden sonra hiç bi iş yapasım gelmiyor. bir de laboratuardayım 20 bilgisayar hepsi harıl harıl çalışıyor. ortasındayım. insanın beyni yorulunca evde hiç bişeyle uğraşası gelmiyor.
o yüzden haftasonu bir sürü iş yapmak istiyorum ama ne onları yapabiliyorum ne huzurlu bi tatil geçirebiliyorum.
eşim cumartesi öğlene kadar çalışır. ben de sohbete gidiyorum o gün. akşamına da genelde bi yere davetli oluruz..
kalıyor bir tek pazar.. günler de kısa haliyle hemen akşam oluyor..
eşim ogün geç kalkmak istiyor yanında olayım istiyor, sallana sallana kahvaltı yapalım sonra da çekelim kapıyı gezelim istiyor..
adamın tek gün pazar başka gün yüzünü gördüğü yok..
ben de koordinatörlük sağolsun haftaiçi hep çarşılardayım hiç gezesim gelmediği gibi evden bile çıkmak istiyorum evimi toplayım istiyorum.
ve bu iki duygu arasında kalıyorum.. eşim mi ev işleri mi sizler de yaşıyor musunuz??
çoğu zaman ne iş yapıyorum ne doğru düzgün geziyoruz
Cuma günü temizlik yapılır mı?
Soru : Bazı yerlerde cuma günü temizlik yapılmaz, diye bir anlayış vardır. Bu doğru mudur? Cuma günü süpürge süpürülmez, ev, bark temizlenmez, beden ve çevre temizliğine dikkat edilemez mi?
Cevap : Temizlik imandandır. Bu sebeble imanı sağlam, inancı kuvvetli olan insanlar temizlik için gün ve saat beklemezler. Bulunan her fırsatta temizlik yapar, etrafı, evi, barkı, çevreyi tertemiz tutmaya gayret gösterirler. Cuma günü temizlik yapılmaz şeklinde bir dinî emir yoktur. Bu, daha ziyade başka dinin mensupları tarafından içimize sokulmuş yabancı bir anlayıştır. Halbuki İslâmiyet, bilhassa cuma günü temizlik yapmayı, cuma namazına gusletmiş, temiz elbise giymiş olarak gelmeyi emreder. Bu sebeble, cuma günü tırnaklar kesilir, mümkünse gusledilip temiz elbise giyilir, güzel kokular sürünüp, güler yüz, tatlı dilli halde cumaya cemaatın huzuruna çıkılır. Temizliği emreden İslâmiyet, haftada bir tırnak kesmeyi koltuk ve etek temizliği yapmayı tavsiye eder. Bu mümkün olmuyorsa onbeş günde bir, bu da mümkün olmuyorsa, kırk günü geçmeyecek şekilde mutlaka bedenî temizlik yapmayı emreder. Kırk gün sünnetin en son hudududur. Hârun Reşid, İmam-ı Ebû Yûsufa geceleyin tırnak kesilir mi? diye sorduğunda evet, kesilir cevabını alınca, delilin nedir diye sormuş, Ebû Yûsuf da şu cevabı vermiştir. Resûl-i Ekrem Efendimiz: Hayırlı işi geciktirmeyiniz! buyurdu. Temizlik de hayırlı iştir, geciktirilmez. Gece de, gündüz de yapılır. Evet, temizlik hayırlı iştir, geciktirilmez. Cumada da, diğer günde de icra edilir. Ancak, cuma günü cuma ezanı okunuşundan itibaren namaz bitinceye kadar bazı hanımlar hürmeten ellerine iş almaz, cuma namazının bitişini beklerler. Her ne kadar cuma namazı esnasında iş yapma yasağı erkeklere mahsus ise de bazı hanımların da cumaya hürmeten işi bırakmaları bir âdet olmuştur. Cuma günü temizlik yapılmaz zannı bu anlayıştan da doğmuş olabilir. Bunu, ancak cuma namazına tekabül eden bir saat içinde düşünmek gerekir. Namaz dışı zamana şâmil olmaz. Cuma gününü sabahtan akşama kaplamaz.
doğalgaz faturaları palaşılmış bizim ev merkezi sistem aylık 110 lira veriyoruz ama 12 ay boyunca da ödüyoruz o yüzden 6 aya indirgersek aylık 220 filan oluyor ki buna sıcak su ve ocak dahil değil...
evet merkezi sistemin en iyi yönü o ; ben bir de üstün bir alt katındayım yanımda da daire var 4 tarafımda da daire olduğu için ısı kaybı hiç olmuyor.yazın 3 ay 50 tl kapıcı aidatı var
geri kalan aylar 180tl doğalgaza 50 tl kapıcıya veriyoruz
merkezi sistemi seviyorum bütün bina sıcacık oluyor
altımdaki üstümdeki yakmadı derdi yok
meyraacım yazdıklarında eşimle kendimi gördüm aynı bizi anlatmışsın
eşim çok rahattır ama ben değil
her zaman şunu derim Allah korusun ölüm var hastalık var o nedenle evde dağınıklığa müsade etmem edemem
zaten her sabah en geç 6- 6.30 da kalkarım
kahvaltıyı hazırlar çocuklar kahvaltılarını kendi başlarına ederlerken ben yatağımı ve çocukların yataklarını toplarım
çocuklar kahvaltıdan kalkıp giyinirlerken alelacele kahvaltımı yapar toplar makinaya bulaşıkları döşer ve haydi bismillah der okula giderim
bulaşık makinam çalışması gerekiyorsa çalıştırır giderim öğleyin gelince makinayı boşaltırım öğlen bulaşıklarımı döşer giderim öğlen çalıştırmam gerekirse çalıştırırım işten gelince boşaltırım....
yemeğimi hazırlar varsa çamaşırımı vs mi yıkar kurutur dolaba kaldırırım
çocukların ödevlerini yapmalarına yardımcı olurum
tabiii bu arada piyasaları ve kk yı takip ederimmmmmmmmm
yardımcına söyle abla azcık sert bir üslüpla söylegünaydıııınn kızlarrr
herkese hayırlı cumalar..
benim yardımcım cuma günü müslümanların bayramıdır cumaları iş yapmayım diyor
kızlar ne diyorsunuz bu işe??
ben de amaaan abla müslüman cuma günü pis mi duracak sen yap diyorum
1-2 söyledi güldüm ama kızdırmaya başlıyor beni her cuma aynı terane
çamaşırları bile yıkatmıyor elinden gelse..
bizde hergün çamaşır yıkanır nerdeyse
birikince hiç başımı alamıyorum
bir giydiğimi ikinci kez giymem o sebepten çok çıkıyor sepet hep dolu..
ha bir de boşuna sevinmişim anlaştığımız adam vazgeçmiş satmaktan
kaporamızı geri verdi
Allahtan dolarlarımı bozdurmamışım zarar edecektim yoksa
bankadan kredi işini de iptal ettik
emlakçı da komşum diye güvenmiş sözleşme imzalamamış
üzülmedim hiç..nedense ya bilmiyorum
her şerde bir hayır
her hayırda bir şer vardır diye mi bilmiyorum
pek içim sızlamadı hayret ediyorum kendime
acaba hazır niyetlenmişken ev mi alsak dedik
sonra düşündük muayenehane kirası ve stopajı çok fazla
acele etmeyelim gün doğmadan neler doğar belki yine iyi bir kısmet çıkar dedik vazgeçtik
paramızı arttırmaya karar verdik
ama eşim hırslandı iyice
caddedeki çok işlek dairelere gözünü dikti
mesela banka üzeri ya da turkcell bayii üzeri olanlara..
300.000 tl de olsa seneye gircem diyor
kendisi de devletten istifa edip yanıma gelecekmiş çok şık bir poliklinik açacakmışız...
bi hırs bi hırs..
kızdı tabi..
ben haftA sonu iş yapıyorum eşim kursta oluyor o evdeyken sadece toparlama yapıyorumhadislerde filan bu durum nasıl açıklanıyor bilmiyorum ama benim de en erken dersim bugün biter 11buçukta evde olurum.
başlarım temizliğe başka vaktim hiç olmuyor.. ama söyle de düşünüyorum cuma cuma mis gibi oldu evim
sirkencubin benim çok sıkıntıda olduğum bi konuya değinmişsin...
kızlar hepinize sormak istiyorum haftasonu aile mi ev işi mi??
şimdi diyeceksiniz hafta içi zaten yarım gün çalışıyorsun. doğru diyorsunuz ama sabah okula gidince öğleden sonra hiç bi iş yapasım gelmiyor. bir de laboratuardayım 20 bilgisayar hepsi harıl harıl çalışıyor. ortasındayım. insanın beyni yorulunca evde hiç bişeyle uğraşası gelmiyor.
o yüzden haftasonu bir sürü iş yapmak istiyorum ama ne onları yapabiliyorum ne huzurlu bi tatil geçirebiliyorum.
eşim cumartesi öğlene kadar çalışır. ben de sohbete gidiyorum o gün. akşamına da genelde bi yere davetli oluruz..
kalıyor bir tek pazar.. günler de kısa haliyle hemen akşam oluyor..
eşim ogün geç kalkmak istiyor yanında olayım istiyor, sallana sallana kahvaltı yapalım sonra da çekelim kapıyı gezelim istiyor..
adamın tek gün pazar başka gün yüzünü gördüğü yok..
ben de koordinatörlük sağolsun haftaiçi hep çarşılardayım hiç gezesim gelmediği gibi evden bile çıkmak istiyorum evimi toplayım istiyorum.
ve bu iki duygu arasında kalıyorum.. eşim mi ev işleri mi sizler de yaşıyor musunuz??
çoğu zaman ne iş yapıyorum ne doğru düzgün geziyoruz
meyraacım yazdıklarında eşimle kendimi gördüm aynı bizi anlatmışsın
eşim çok rahattır ama ben değil
her zaman şunu derim Allah korusun ölüm var hastalık var o nedenle evde dağınıklığa müsade etmem edemem
zaten her sabah en geç 6- 6.30 da kalkarım
kahvaltıyı hazırlar çocuklar kahvaltılarını kendi başlarına ederlerken ben yatağımı ve çocukların yataklarını toplarım
çocuklar kahvaltıdan kalkıp giyinirlerken alelacele kahvaltımı yapar toplar makinaya bulaşıkları döşer ve haydi bismillah der okula giderim
bulaşık makinam çalışması gerekiyorsa çalıştırır giderim öğleyin gelince makinayı boşaltırım öğlen bulaşıklarımı döşer giderim öğlen çalıştırmam gerekirse çalıştırırım işten gelince boşaltırım....
yemeğimi hazırlar varsa çamaşırımı vs mi yıkar kurutur dolaba kaldırırım
çocukların ödevlerini yapmalarına yardımcı olurum
tabiii bu arada piyasaları ve kk yı takip ederimmmmmmmmm
süpersin canım... :)
kadınlar kaşla göz arasında, elli iş halleder.....
ha kocalar ne zaman farkına varırlar bunun; ne zamanki hanım hasta olur,işi çıkar,işler aksar,o zaman... :))
mesela akşam çocuklar yatacak,
üst baş toparlanacak,yemekler yendi mi,ödevler yapıldı mı, el,yüz yıkandı mı,dişler fırçalandı mı,pijamalar giyildi mi,varsa ilaçlar içildi mi,mi de mi.... :))
bazen alıyorum ıpad i elime,hadi hayatım şu çocukları bi yatırıver diyorum......
iki dakika sonra sesi geliyor... :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?