arkadaşlar süpersinizsizlerden zamanlama konusunda da öğreneceğim çok şey var
sana laf yok zaten farmasimeyraacım yazdıklarında eşimle kendimi gördüm aynı bizi anlatmışsın
eşim çok rahattır ama ben değil
her zaman şunu derim Allah korusun ölüm var hastalık var o nedenle evde dağınıklığa müsade etmem edemem
zaten her sabah en geç 6- 6.30 da kalkarım
kahvaltıyı hazırlar çocuklar kahvaltılarını kendi başlarına ederlerken ben yatağımı ve çocukların yataklarını toplarım
çocuklar kahvaltıdan kalkıp giyinirlerken alelacele kahvaltımı yapar toplar makinaya bulaşıkları döşer ve haydi bismillah der okula giderim
bulaşık makinam çalışması gerekiyorsa çalıştırır giderim öğleyin gelince makinayı boşaltırım öğlen bulaşıklarımı döşer giderim öğlen çalıştırmam gerekirse çalıştırırım işten gelince boşaltırım....
yemeğimi hazırlar varsa çamaşırımı vs mi yıkar kurutur dolaba kaldırırım
çocukların ödevlerini yapmalarına yardımcı olurum
tabiii bu arada piyasaları ve kk yı takip ederimmmmmmmmm
bak bu ssat tutma işini ben de yaparım. çoğu işimde kronometre açarımaynı benim çocuktan önceki halim gibisin
haftasonu gezmek isterdim ama ev işi hep stres yapardı beni günümü yiyor diye düşünürdüm
şimdi öncelik ailemin tabiki
önce eşim ve kızım
evin düzeni, yemeği, işi..çok hızlandım eskisine göre
günlük derlenip toparlanır heryer öyle kazak yığınları olmaz bizim evde
çabuk çabuk yapıyorum herşeyi zaman konusunda da kirli çıkıyım
örneğin akşam yemeğinden sonra mutfağa girdim diyelim
saate bakarım kendime dakika ayırırım
10 dakikaya bulaşık yerleşecek
10 dakikada da kurabiye atılacak fırına
20 dakikadan mutfaktan çıkacaksın derim kendime
öyle olunca herşeye vakit kalıyor
ben senin yerinde olsam haftaiçi işimi yapardım haftasonunu rahat geçirebilmek için..
saatli yaparsan işlerini hem zevkli olur hem de hızlı..
işte buiyi akşamlar kızlar ben kalkıp da mantı yapayım
kızlar patt diye çıkmak zorunda kaldım halletmem gereken bi kaç işletmem vardı..
hepinize teşekkürler allright ve akıllıbıdık teşekkürler deniycem önerilerinizi ama akıllıbıdık seninki zor geldi
farmasi bravo sana..çocuklarını o şekil yetiştirmen ne güzel..
benim annem hiç kızan illa yap diyen bi anne olmadı( ben dağınık bıraktım o topladı sanırım biraz da ondan
sevimsiz seninle ne kadar benzeşiyoruz aynı şehirdeysek bi oturup kalksak senle ne iyi olur valla :))
aynı şehirde değiliz de
biz konya ya her yıl geliriz
eşimin baba tarafı orda
gerçi bu sene gelmedik
ama evlendikten sonra iki kere geldik
onlar düğün yaptıkça gidiyoruz
bir de gelirsen adıyamanda görüşürüz dermişim
kutu ve sepetlerden nefret ediyorumalıntı
forumsitem.net/
Evdeki dağınıklık, işlerinizi düzene koyamama, yapılacakları unutma, aklınızın dağınık olması... Tüm bunlar sadece size has sorunlar değil. Şimdi organize olmanın tam zamanı Kara kara düşünmek yerine bir an önce harekete geçme zamanı...
Takvim kullanın
Takvim, ev halkını organize etmek için kullanmanızı önereceklerimizin başında geliyor. Aile aktiviteleri ve randevu günlerinizi renkli kalemlerle işaretleyeceğiniz bir takvim, çok işinize yarayacaktır. Onu, herkesin görebileceği bir yer olan buzdolabının üzerine asmak da iyi fikir.
Tabii, günleri planlama işini devamlı hale getirmelisiniz. Böylece aile üyeleri her gün onları neler bekliyor, bilecekler ve daha organize bir düzene geçebilecekler
Sepetler ve kutulara yerleştirin
Renk renk, boy boy sepetler ve kutular evinizi daha düzenli hale getirmek, üstelik evinize renk katmak için biricik yardımcılarınız. Boylarına ve türlerine göre ayırıp sepetlere ve kutulara yerleştireceğiniz eşyalarınızı kaybetme sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz böylece.
Kitapları, kağıtları, çamaşırları, tamir aletlerini, kozmetik ürünlerini, öteki sezona ait giysileri, faturaları, kullanılmayan yedek kabloları, şarj aletlerini, ayakkabıları... dağınıklık yaratan her şeyi sepetlerde saklayın.
Evde hiç kimse size saç tokam nerede?, şarj aletimi gördün mü? diye sormak zorunda kalmasın. Sepetlerin ya da kutuların içindeki malzemelerin türlerine göre aradığının nerede olduğunu bilsin. Kutuları yatak altlarına ya da dolaplara yerleştirerek kutu kalabalığını da önlemiş olursunuz.
Not kağıtları ve bloknota yazın
Ev işlerini organize etmek için not kağıtları ve bloknotlar en iyi yardımcılardır.
İsimleri, numaraları, siparişlerinizi, unutmak istemediğiniz işleri not etmek için kullanın onları. Kolayca görebileceğiniz yerlere yapıştırın. Mesela her gün baktığınız boy aynasının kenarına ya da bilgisayar ekranınızın köşesine...
Etiketleyin
Her şeyi etiketleyin. Kutuları, sepetleri, dolapları... Renkli kalemlerle yapışkanlı not kağıtlarının üzerine yazabileceğiniz gibi, kendinize özgü etiketleme stilleri de geliştirebilirsiniz. Böylece kullandığınız etiketleri şık birer dekorasyon malzemesi haline getirmiş olursunuz.
Mesela siyah kumaş ya da tahta parçasının üzerine tebeşirle yazmak, boncukları harf haline getirip karton üzerine yapıştırmak gibi ilginç stiller yaratabilirsiniz. Organize olmak isterken yaratıcı yönünüzü de keşfetmeniz için güzel bir fırsat!
CDler ve DVDlere kaydedin
Dağınıklığı yaratan sadece ev içindeki eşyalar değil. Bilgisayarımızdaki dosyalar, fotoğraflar, videolar da uzun süre düzenlenmedikçe işin içinden çıkılmaz hale gelebiliyor. Elektronik dosyaları organize etmek de evde düzenli olmanın önemli bir parçası.
Önemli dosyaları, elektronik banka dekontlarını, kredi kartı ekstrelerini CDlere kaydetmek, onları saklamak için de güvenli bir yol. Fotoğrafları ve videoları da DVDlere kaydetmek, hem bilgisayarınızdaki aşırı doluluğu ve dağınıklığı ortadan kaldırır hem de yanlışlıkla silinmelere karşı üzülmenizi önler.
Yapılacak işleri listeleyin
Yapılacaklar listesi, hayatınızı organize etmenin en önemli yolu.
Bunun için üç renkli liste metodunu öneriyoruz. Bir renk, bugün yapılması gerekenler için; diğer renk, haftalık yapılacaklar listesi için; üçüncü renk ise aylık hedefleriniz için olmalı. Göreceksiniz, hayatınız hiç olmadığı kadar düzenli hale gelecek.
Cep telefonunuzu değerlendirin
Cep telefonunu sadece haberleşme aracı olarak kullanmak yerine kendiniz için birer hatırlatıcı haline getirebilirsiniz. Siz isterseniz o minicik cihazlar pekala sizi organize eden harika yardımcılara dönüşebilir.
Doktor randevunuzu, arkadaşlarla toplanma gününüzü, yakınlarınızın doğum günlerini, ilaç saatlerinizi telefonunuzun hatırlatıcısına kaydedip istediğiniz saatte alarm ile sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz. Ne dersiniz, kafanızdaki karmaşayı önlemek için iyi bir yol değil mi?
Yemek planı yapın
Her gün ne pişireceğim? sorusu da aklınızı karıştıran bir şey, değil mi? Bu işi de düzene sokmak için haftalık yemek planı yapın. Alışverişinizi de bu plana göre yapabilirsiniz. Böylece her gün ne pişireceğinizi biliyor olacaksınız. Malzemeleri de elinizin altında olacak.
Yemek planı yaparken yemek kitaplarından yararlanın. Daha önce denediğiniz ve aile bireyleri tarafından kabul gören tarifleri de işaretleyin ki yemek pişireceğiniz zaman her defasında yüzlerce sayfa arasından fikir bulmak için zaman kaybetmeyin.
Evinizi fazlalıklardan arındırın!
İhtiyacınız olmayan eşyaları evinizden çıkarın, ihtiyacı olanlara ya da yardım kuruluşlarına verin. İhtiyacınızdan fazla olan eşya, dağınıklık demektir. Dağınıklığı önlemek için, örneğin mutfağınızdaki fazladan plastik kapları ve dolaplara sığmayan tabakları azaltın.
Bakliyat, un, makarna gibi gıdaları paketlerinde tutmak yerine, kapaklı cam ya da seramik kaplara yerleştirin. Böylece ağzı açılmış paketlerden dökülmeleri ve dağılmaları önlemiş, düzenli bir görünüm yaratmış olursunuz.
Eşya ayıklama işini giysileriniz için de yapın. Hiç giymediğiniz ama gardırobunuzda kalabalık yaratan giysilerinizi ihtiyacı olanlara verin. Böylece içinden çıkılmaz gardırop dağınıklığını önlemiş olursunuz.
Çocuklar da düzenleme oyununa katılsınlar
Ev içinde sadece sizin düzenli olmanız yetmez. Aile bireylerini, özellikle küçük çocukları da evi düzenli hale getirme işine alıştırmalısınız. Bunu oyun haline getirerek çocuğunuzun zevk alarak eşyalarını toparlamasını sağlayabilirsiniz. Ya da onu ödüllendirerek de bu işe teşvik edebilirsiniz.
Eğer eşyalarını toplarsa sizin işinizin erken biteceğini ve böylece birlikte bir şeyler yapabileceğinizi söyleyebilirsiniz çocuğunuza. En azından kendi oyuncaklarını toplaması, kirli çamaşırlarını kirli sepetine atması bile sizin işinizin kolaylaştıracak şeyler, öyle değil mi?
Ne giyeceğim? derdine son verin!
Bir yere gideceğiniz zaman ya da her sabah işe gitmeden önce ne giyeceğim sorunuyla karşılaşıp bütün giysileri giyip çıkarmaktansa akşamdan giysilerinizi hazırlamak, evde organize olmanın iyi bir yolu. Aynı şeyi çocukların giysileri için de yapabilirsiniz.
Ayrıca, ütüleri akşamdan bitirip, sabah giymeden önce son dakika ütüsü derdinden de kurtulabilirsiniz.
Önemli telefonlar
Su ve tüp bayii, bakkal, tesisatçı, elektrikçi gibi her an işinizin düşebileceği yerlerin telefon numaralarını tek bir yerde tutun.
Dilerseniz şirketlerin kartvizitlerini buzdolabının üzerine magnetlerle yapıştırabilir ya da şirketlerin telefon numaralarını bir liste haline getirip telefonun yanına koyabilirsiniz. Böylece acil durumlarda telefon numarası arama telaşına girmemiş olursunuz.
Sorumluluk paylaşımı
Evde her şeyin sorumluluğu sizde olursa organize olmanız epey güçleşir. Evet, siz bir süper anne olabilirsiniz ama süperman değilsiniz neticede, gücünüzün de bir sınırı var.
Evdeki işler için ev ahalisine de sorumluluk vererek üzerinizdeki yükü hafifletebilirsiniz.
Çöplerin çıkarılması, faturaların ödenmesi, kahvaltı hazırlanması gibi işleri eşinizle aranızda paylaşmalısınız. Ev temizliğini de ailece yaparak bu işi eğlenceli hale getirebilirsiniz. Süpürme işi babaya, toz alma işi çocuklara, mutfağın düzenlenmesi de size ait olsun mesela.
deprem bende büyük hasarlar bıraktı biri de buha bir de evimde internetim yok
bilgisayarlar işyerimizde kalıyor
inanılmaz zaman kalıyor kendimize
tv'yi de kapatıyoruz çocuk yatana kadar açmak yasak
bir deneyin göreceksiniz
akşamınız nasıl uzuyor..
çocuklarınızla ne kadar kaliteli vakit geçiriyorsunuz...
ben buna kökten çözümü buldumsüpersin canım... :)
kadınlar kaşla göz arasında, elli iş halleder.....
ha kocalar ne zaman farkına varırlar bunun; ne zamanki hanım hasta olur,işi çıkar,işler aksar,o zaman... :))
mesela akşam çocuklar yatacak,
üst baş toparlanacak,yemekler yendi mi,ödevler yapıldı mı, el,yüz yıkandı mı,dişler fırçalandı mı,pijamalar giyildi mi,varsa ilaçlar içildi mi,mi de mi.... :))
bazen alıyorum ıpad i elime,hadi hayatım şu çocukları bi yatırıver diyorum......
iki dakika sonra sesi geliyor... :))
biz kızımla beraber olduğumuz için kafamıza estiği şekilde yaşıyoruzyardımcına söyle abla azcık sert bir üslüpla söyle
bahane üretmesin dini hiç alet etmesin
hakkında hayırlısı olsun muayene işi olmamış belki daha iyisi olacak
kızmakta haklı eşin ama sağlık olsun
ben haftA sonu iş yapıyorum eşim kursta oluyor o evdeyken sadece toparlama yapıyorum
ben de sabah erken kalkıyorum dersim boşsa girişiyorum değilse boş ders,mde gelip temizlik yapatı akşam yatmadan da ortalığı toplar yatarım sabaha iş bırakmam
çamaşırları toplarken katlayarak toplarım direk koyarım yerine yoksa birikiyor
tüm işleri bir güne yığmam yayarak yapıyorum hafta sonu derin yaparım her daim derli toplu olmaya çalışıyorum
tabi seni gibi piyasa ve kkyı takip ediyorum
mutlu yaşlar dilleyeyim öncebizim dağınıklık sorunumuz aslında daha çok sınavlar tez izleme dönemleri geldiğinde pik yapıyor. Sanırım o dönem yaklaştğı için şimdi yine böyleyiz.
Bu arada yarın doğum günüm ve eşimin ailesi kutlamaya gelecekmiş yarın akşam dün öğrendim kayınvalidemden.yemek ve çay servisi tabi ki öncesinde derin temizlik. sorarıım sizlere niyeee doğdum ben
bu arada menümüzde balık olacakmış yanına neler yapılabilir?
bu gerçek olabilir canım
Allah iyliğini versin..
bizde o tepecik yatak odasında oluyo genelde..
hele bir de sabah erkense okul :)))
saat 6.30 da dolabın önünde "bu olmaz bu hiç değil hah şimdi buldum" dedikten sonra bakmışın yatağın üstünde tepecik oluşuvermiş
zaten eşim benden sonra çıkıyo yatak düzeltmek filan hak getire
velhasıl düzenli insanlara hayranım
bazen dağınık insanlar zeki olurmuş facesözüyle kendimi avutmakta buluyorum son çareyi
daha iyisi olsun inşallaaaaaahgünaydıııınn kızlarrr
herkese hayırlı cumalar..
benim yardımcım cuma günü müslümanların bayramıdır cumaları iş yapmayım diyor
kızlar ne diyorsunuz bu işe??
ben de amaaan abla müslüman cuma günü pis mi duracak sen yap diyorum
1-2 söyledi güldüm ama kızdırmaya başlıyor beni her cuma aynı terane
çamaşırları bile yıkatmıyor elinden gelse..
bizde hergün çamaşır yıkanır nerdeyse
birikince hiç başımı alamıyorum
bir giydiğimi ikinci kez giymem o sebepten çok çıkıyor sepet hep dolu..
ha bir de boşuna sevinmişim anlaştığımız adam vazgeçmiş satmaktan
kaporamızı geri verdi
Allahtan dolarlarımı bozdurmamışım zarar edecektim yoksa
bankadan kredi işini de iptal ettik
emlakçı da komşum diye güvenmiş sözleşme imzalamamış
üzülmedim hiç..nedense ya bilmiyorum
her şerde bir hayır
her hayırda bir şer vardır diye mi bilmiyorum
pek içim sızlamadı hayret ediyorum kendime
acaba hazır niyetlenmişken ev mi alsak dedik
sonra düşündük muayenehane kirası ve stopajı çok fazla
acele etmeyelim gün doğmadan neler doğar belki yine iyi bir kısmet çıkar dedik vazgeçtik
paramızı arttırmaya karar verdik
ama eşim hırslandı iyice
caddedeki çok işlek dairelere gözünü dikti
mesela banka üzeri ya da turkcell bayii üzeri olanlara..
300.000 tl de olsa seneye gircem diyor
kendisi de devletten istifa edip yanıma gelecekmiş çok şık bir poliklinik açacakmışız...
bi hırs bi hırs..
kızdı tabi..
bugün soruma aldığım cevap aileyi de ev işini de aksatma ama aileyi ön planda tut.. doğru mu?? çoğunluk böyle söylüyor sanki..
o zaman cumartesinden daha planlı başlarsam işe mesela erken yatıp(zaten cumartesi sabahını haftanın uyuma günü yapıyorum:) pazar günü biraz daha erken kalkma gibi..
eşim bana göre daha az uykucudur iki sallar kaldırırım adamı.. aşkım sensizz kahvaltı hazırlayamıyorum çok özlüyorum filan
zaten pazara bişey sığmamasının en büyük nedenlerinden biri de yatak keyfi
iyi akşamlar kızlar ben kalkıp da mantı yapayım
bugün bende yaptım akşam yemeğinde hemen iki beze hamur yogurdum pıt pıt kapattık eşimle bi saatte hazırdı mantılar:)
efferim selinnn
ben de mücver yaptım farmasi kulakların çınlasın
güzel oldu mu , beğendin mi ?
efferim selinnn
ben de mücver yaptım farmasi kulakların çınlasın
ben en son yazın yapmıştım kim dediyse içine karbonat azcık didi bende attım o gün acımsı bi tat geldi ondan beri yapmıorum mücver severdimde karbonattanmı acaba sen atıomusun seyyah?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?