Kirli Çıkılar )))

arkadaşlar süpersiniz sizlerden zamanlama konusunda da öğreneceğim çok şey var

3 oda var örneğin hepsi de dağınık toplanacak
yatak odasında gereksiz herşey mevcut olur genelde..çocuğun oyuncakları, kumandalar, bezler, hatta elinde dolandırdığı kepçe ve kaşıklar... küçük çocuğu olanlar anlar ne demek istediğimi:))))))
tek tek taşımam toplarken. küçücük bir sepet işimi görür..odadan tek seferde çıkarım. zamandan tasarruf etmek amacıyla..
okurken daha yoğundum zamanı yaratıyordum resmen..
bulaşık makinesini de tek tek yerleştirmem
makinenin üzerindeki tezgaha çıkarırım gruplandırırım
servis tabakları,kaseler,tencereler...vs
tek seferde raflara koyarım

ha bir de evimde internetim yok
bilgisayarlar işyerimizde kalıyor
inanılmaz zaman kalıyor kendimize
tv'yi de kapatıyoruz çocuk yatana kadar açmak yasak
bir deneyin göreceksiniz
akşamınız nasıl uzuyor..
çocuklarınızla ne kadar kaliteli vakit geçiriyorsunuz...

alıntı
forumsitem.net/

Evdeki dağınıklık, işlerinizi düzene koyamama, yapılacakları unutma, aklınızın dağınık olması... Tüm bunlar sadece size has sorunlar değil. Şimdi organize olmanın tam zamanı… Kara kara düşünmek yerine bir an önce harekete geçme zamanı...

Takvim kullanın

Takvim, ev halkını organize etmek için kullanmanızı önereceklerimizin başında geliyor. Aile aktiviteleri ve randevu günlerinizi renkli kalemlerle işaretleyeceğiniz bir takvim, çok işinize yarayacaktır. Onu, herkesin görebileceği bir yer olan buzdolabının üzerine asmak da iyi fikir.

Tabii, günleri planlama işini devamlı hale getirmelisiniz. Böylece aile üyeleri her gün onları neler bekliyor, bilecekler ve daha organize bir düzene geçebilecekler

Sepetler ve kutulara yerleştirin

Renk renk, boy boy sepetler ve kutular evinizi daha düzenli hale getirmek, üstelik evinize renk katmak için biricik yardımcılarınız. Boylarına ve türlerine göre ayırıp sepetlere ve kutulara yerleştireceğiniz eşyalarınızı kaybetme sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz böylece.

Kitapları, kağıtları, çamaşırları, tamir aletlerini, kozmetik ürünlerini, öteki sezona ait giysileri, faturaları, kullanılmayan yedek kabloları, şarj aletlerini, ayakkabıları... dağınıklık yaratan her şeyi sepetlerde saklayın.

Evde hiç kimse size “saç tokam nerede?”, “şarj aletimi gördün mü?” diye sormak zorunda kalmasın. Sepetlerin ya da kutuların içindeki malzemelerin türlerine göre aradığının nerede olduğunu bilsin. Kutuları yatak altlarına ya da dolaplara yerleştirerek kutu kalabalığını da önlemiş olursunuz.

Not kağıtları ve bloknota yazın

Ev işlerini organize etmek için not kağıtları ve bloknotlar en iyi yardımcılardır.

İsimleri, numaraları, siparişlerinizi, unutmak istemediğiniz işleri not etmek için kullanın onları. Kolayca görebileceğiniz yerlere yapıştırın. Mesela her gün baktığınız boy aynasının kenarına ya da bilgisayar ekranınızın köşesine...

Etiketleyin

Her şeyi etiketleyin. Kutuları, sepetleri, dolapları... Renkli kalemlerle yapışkanlı not kağıtlarının üzerine yazabileceğiniz gibi, kendinize özgü etiketleme stilleri de geliştirebilirsiniz. Böylece kullandığınız etiketleri şık birer dekorasyon malzemesi haline getirmiş olursunuz.

Mesela siyah kumaş ya da tahta parçasının üzerine tebeşirle yazmak, boncukları harf haline getirip karton üzerine yapıştırmak gibi ilginç stiller yaratabilirsiniz. Organize olmak isterken yaratıcı yönünüzü de keşfetmeniz için güzel bir fırsat!

CD’ler ve DVD’lere kaydedin

Dağınıklığı yaratan sadece ev içindeki eşyalar değil. Bilgisayarımızdaki dosyalar, fotoğraflar, videolar da uzun süre düzenlenmedikçe işin içinden çıkılmaz hale gelebiliyor. Elektronik dosyaları organize etmek de evde düzenli olmanın önemli bir parçası.

Önemli dosyaları, elektronik banka dekontlarını, kredi kartı ekstrelerini CD’lere kaydetmek, onları saklamak için de güvenli bir yol. Fotoğrafları ve videoları da DVD’lere kaydetmek, hem bilgisayarınızdaki aşırı doluluğu ve dağınıklığı ortadan kaldırır hem de yanlışlıkla silinmelere karşı üzülmenizi önler.

Yapılacak işleri listeleyin

Yapılacaklar listesi, hayatınızı organize etmenin en önemli yolu.

Bunun için üç renkli liste metodunu öneriyoruz. Bir renk, bugün yapılması gerekenler için; diğer renk, haftalık yapılacaklar listesi için; üçüncü renk ise aylık hedefleriniz için olmalı. Göreceksiniz, hayatınız hiç olmadığı kadar düzenli hale gelecek.

Cep telefonunuzu değerlendirin

Cep telefonunu sadece haberleşme aracı olarak kullanmak yerine kendiniz için birer “hatırlatıcı” haline getirebilirsiniz. Siz isterseniz o minicik cihazlar pekala sizi organize eden harika yardımcılara dönüşebilir.

Doktor randevunuzu, arkadaşlarla toplanma gününüzü, yakınlarınızın doğum günlerini, ilaç saatlerinizi telefonunuzun “hatırlatıcı”sına kaydedip istediğiniz saatte alarm ile sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz. Ne dersiniz, kafanızdaki karmaşayı önlemek için iyi bir yol değil mi?

Yemek planı yapın

Her gün “ne pişireceğim?” sorusu da aklınızı karıştıran bir şey, değil mi? Bu işi de düzene sokmak için haftalık yemek planı yapın. Alışverişinizi de bu plana göre yapabilirsiniz. Böylece her gün ne pişireceğinizi biliyor olacaksınız. Malzemeleri de elinizin altında olacak.

Yemek planı yaparken yemek kitaplarından yararlanın. Daha önce denediğiniz ve aile bireyleri tarafından kabul gören tarifleri de işaretleyin ki yemek pişireceğiniz zaman her defasında yüzlerce sayfa arasından fikir bulmak için zaman kaybetmeyin.

Evinizi fazlalıklardan arındırın!

İhtiyacınız olmayan eşyaları evinizden çıkarın, ihtiyacı olanlara ya da yardım kuruluşlarına verin. İhtiyacınızdan fazla olan eşya, dağınıklık demektir. Dağınıklığı önlemek için, örneğin mutfağınızdaki fazladan plastik kapları ve dolaplara sığmayan tabakları azaltın.

Bakliyat, un, makarna gibi gıdaları paketlerinde tutmak yerine, kapaklı cam ya da seramik kaplara yerleştirin. Böylece ağzı açılmış paketlerden dökülmeleri ve dağılmaları önlemiş, düzenli bir görünüm yaratmış olursunuz.

Eşya ayıklama işini giysileriniz için de yapın. Hiç giymediğiniz ama gardırobunuzda kalabalık yaratan giysilerinizi ihtiyacı olanlara verin. Böylece içinden çıkılmaz gardırop dağınıklığını önlemiş olursunuz.

Çocuklar da düzenleme oyununa katılsınlar

Ev içinde sadece sizin düzenli olmanız yetmez. Aile bireylerini, özellikle küçük çocukları da evi düzenli hale getirme işine alıştırmalısınız. Bunu oyun haline getirerek çocuğunuzun zevk alarak eşyalarını toparlamasını sağlayabilirsiniz. Ya da onu ödüllendirerek de bu işe teşvik edebilirsiniz.

Eğer eşyalarını toplarsa sizin işinizin erken biteceğini ve böylece birlikte bir şeyler yapabileceğinizi söyleyebilirsiniz çocuğunuza. En azından kendi oyuncaklarını toplaması, kirli çamaşırlarını kirli sepetine atması bile sizin işinizin kolaylaştıracak şeyler, öyle değil mi?

Ne giyeceğim? derdine son verin!

Bir yere gideceğiniz zaman ya da her sabah işe gitmeden önce ne giyeceğim sorunuyla karşılaşıp bütün giysileri giyip çıkarmaktansa akşamdan giysilerinizi hazırlamak, evde organize olmanın iyi bir yolu. Aynı şeyi çocukların giysileri için de yapabilirsiniz.

Ayrıca, ütüleri akşamdan bitirip, sabah giymeden önce son dakika ütüsü derdinden de kurtulabilirsiniz.

Önemli telefonlar

Su ve tüp bayii, bakkal, tesisatçı, elektrikçi gibi her an işinizin düşebileceği yerlerin telefon numaralarını tek bir yerde tutun.

Dilerseniz şirketlerin kartvizitlerini buzdolabının üzerine magnet’lerle yapıştırabilir ya da şirketlerin telefon numaralarını bir liste haline getirip telefonun yanına koyabilirsiniz. Böylece acil durumlarda telefon numarası arama telaşına girmemiş olursunuz.

Sorumluluk paylaşımı

Evde her şeyin sorumluluğu sizde olursa organize olmanız epey güçleşir. Evet, siz bir süper anne olabilirsiniz ama ‘süperman’ değilsiniz neticede, gücünüzün de bir sınırı var.

Evdeki işler için ev ahalisine de sorumluluk vererek üzerinizdeki yükü hafifletebilirsiniz.

Çöplerin çıkarılması, faturaların ödenmesi, kahvaltı hazırlanması gibi işleri eşinizle aranızda paylaşmalısınız. Ev temizliğini de ailece yaparak bu işi eğlenceli hale getirebilirsiniz. Süpürme işi babaya, toz alma işi çocuklara, mutfağın düzenlenmesi de size ait olsun mesela.

Son düzenleme:
sana laf yok zaten farmasi maşallah
azıcık senin gibi olsam yeter
bak bu ssat tutma işini ben de yaparım. çoğu işimde kronometre açarım
ya da geri sayım sayacı açarım
bulaşık makinesini şu kadar dk boşaltıcam gibi
hatta kitap okurken bile dakika tutarım, bi sayfayı kaç dk okuyorum
ya da 5 dakikada kaç sayfa okuyabilcem
ama işte benim sorunum da işleri yetiştirememek değil
dağınıklık...
evlenmeden önce en güzel alışkanlığım yatağımı toplamaktı
hastalıktan ölsem, bi yere gitmek için acelem olsa vs.yine de yatağımı toplardım
mesela ben de şu an h.içi yemek yedikten sonra sofrayı toplarım, anında bulaşıkları makineye koyarım
hem mutfak temiz kalır bu sayede, hem de bulaşıklar kurumadan sıyrıılmış olur
yaklaşık 1 buçuk aydır da ütüyü bekletmiyorum, hep ertelerdim önceden, sonra da canım çıkardı dağ kadar ütüleneceklerle.

iyi akşamlar kızlar ben kalkıp da mantı yapayım
işte bu daha ne olsun

neyse kızlar bu arada yarın arkadaşıma davetliyiz.
eski okulumdan
diğer arkadaşları da çağırmış
çok özlemiştim onları
bir de tabi davetleri yeme-içme yönünden çok severim
ben yemek yemeye bayılıyorum ya
midem izin verse de yiyebilsem bari

kızlar patt diye çıkmak zorunda kaldım halletmem gereken bi kaç işletmem vardı..
hepinize teşekkürler allright ve akıllıbıdık teşekkürler deniycem önerilerinizi ama akıllıbıdık seninki zor geldi
farmasi bravo sana..çocuklarını o şekil yetiştirmen ne güzel..
benim annem hiç kızan illa yap diyen bi anne olmadı ( ben dağınık bıraktım o topladı sanırım biraz da ondan
sevimsiz seninle ne kadar benzeşiyoruz aynı şehirdeysek bi oturup kalksak senle ne iyi olur valla :))

aynı şehirde değiliz de
biz konya ya her yıl geliriz
eşimin baba tarafı orda
gerçi bu sene gelmedik
ama evlendikten sonra iki kere geldik
onlar düğün yaptıkça gidiyoruz

bir de gelirsen adıyamanda görüşürüz dermişim

kutu ve sepetlerden nefret ediyorum
bence onlar evi daha dağınık gösteriyor
ayrıca ben baktım mı neyin nerde olduğunu bilmeliyim ,zaten herşeyin yerini bilmeliyim direk ordan almalıyım
başak burcu özelliğinden midir nedir ama acaip bir düzen takımtım var ,temizlik o kadar takmam
ama kitaplar bile konularına göre olmalı,boyları uygun olmalı
benim felsefem şu salonda bi koltuk takımı ortada büyük bir sehpa, koca bir kitaplık tüm dağınıklığı toplayacak,tv
yatak odasında yine koca bir dolap ,yatak,lazımsa bi makyaj masası
mutfakta her yer dolap muftak masası
banyoda dolap makinalar falan dolabın içinde olmalı ,kabin lavabo vssi
yani temelde heryerde dolap (ama göze batmayacak rahatsız etmeyecek dekoratif şekilde) ve içlerinde de her şeyin yeri çekmecesi ayrı olmalı)
dağınıklık beni delirtiyor başımı ağrıtıyor resmen kafamı toparlayamıyorum
ha yapabiliyor muyum bu dediklerimi,kesinlikle hayır ,içinde bulunduğum bunalımın ve kendi evim olmamasının etkisi büyük tabi
deprem bende büyük hasarlar bıraktı biri de bu
annem hiç tv izlemezdi depremden sonra ses duymamak için hep yüksek sesle tv izlemeye başladı bu beni de etkiledi
mutlaka eve girer girmez tv açarım,o tv sürekli açık durur izlesem de izlemesem de
kalkar kalkmaz tv açarım işe gideceksem hazırlanırken sabah haberlerini izlerim ,gelince akşam haberlerini izlerim vs
ama ya çizgi film açık olur bizde ya da belgesel,kızım zaten çoğunlukla odasında vakit geçirir ,beraber bişey yapacaksak da onun odasında yaparız ,en azından fazla zarar vermez kötü etkilemez diye avutuyorum kendimi
bu tv son ses açık kalma işi bir de gök gürültüsü varken kurtarıcım yoksa çıldırırım

ben buna kökten çözümü buldum
koca yok yorun yok
ahahhaha
biz kızımla beraber olduğumuz için kafamıza estiği şekilde yaşıyoruz
ama tam bir aile olsak kalabalık olsak mesela ben asla haftasonu iş falan yapmam,ailemle vakit geçiririm ha şimdi de iş yapmıyorum çünkü ben nefret ediyorum ev işinden ,çalıştığımda mutlaka tutarım işini iyi yapan birini,evdeyken mecbur yarım yamalak yapıyorum
ama haftasonunu insan temizlikle harcamamalı kesinlikle bence

mutlu yaşlar dilleyeyim önce
balık patates püresi harika olur yanına
ve tabi ki helva salata zaten söylenmiş
bu gerçek olabilir canım
japon gençlerin odalarını görmüştüm bir sitede
aman allahım ne nerde anlamıyorsun ,her şey her yerde yatağı bile göremiyorsun
ve fotolar odaların toplu halini ,teşhir durumunu gösteriyordu
ahahah ama o çocuklardan neler çıkıyor
kesin doğru bence
daha iyisi olsun inşallaaaaaah

bir de ben asla planlı iş yapamam
öle şu gün bunu pişircem bu gün bunu
plan yasam bile inadına o gün canım başka bir şey çeker
cık hiç bana göre değil

bugün soruma aldığım cevap aileyi de ev işini de aksatma ama aileyi ön planda tut.. doğru mu?? çoğunluk böyle söylüyor sanki..
o zaman cumartesinden daha planlı başlarsam işe mesela erken yatıp(zaten cumartesi sabahını haftanın uyuma günü yapıyorum:) pazar günü biraz daha erken kalkma gibi..
eşim bana göre daha az uykucudur iki sallar kaldırırım adamı.. aşkım sensizz kahvaltı hazırlayamıyorum çok özlüyorum filan
zaten pazara bişey sığmamasının en büyük nedenlerinden biri de yatak keyfi

işte buuuu

kızlar düzen konusuna değinmişsiniz yazmadan geçmicem malesef:)
hamileliktenmidir tembelliktenmidir bilinmez son bir aydır evim çöp ev gibiydi neden sayemde:) eşim yapmaya çalışıyodu ama hiç bi erkek bi kadın gibi yapamaz bunu bilioruz:) yani o gün giydiklerimi bile biriktirip hafta sonu toplu şekilde kaldırıodum:) biliorum çok büyük bi dağnıklık tabi üst üste geldikleri için çogu temiz olsa bile kırışıodu ütüm iki katına çıkıodu sonra mutfakta ala bulaşık bekletmeyen ben akşam makinaya bile bulaşık dizmemeye başladım akşam işten dönünce önce yemeği ocağa koyyodum sonra o pişerkende bi gece öncekinin bulaşıklarını makinaya diziodum bu yaklaşık 1 aydır böyleydi o kadar üşengeçtimki misafir gelmesin diye dua ediodum:) sonra izin aldım eryeri heryeri temziledim şimdi eski alışkanlıklarıma dönüorum
geceden mutfakta bi bardak bırakmıcam
ortada çamaşır bulundurmıcam
çamaşırlar perşembeden yıkancak cumadan ütülencek
çarşambaları eve süpürge açılcak
kociş evde olmadığında nöbetteyken geceleri en az haftada bi camları camsille tozunu alcam
ben pek yatak toplayamıorum malesef çünkü kociş nöbetle çalıştığı için yataktan ben çıkıorum o girio o çıkınca toplamakta pek adeti diildir zaten bi kaç saat sonra ben giriorum anca hafta sonu ben evdeysem toplayabiliorum yakalayabildiğimde denk gelirse yatak toplarım:)
düzenli olunca insan yorulmuyo tembellik ettiğini sanıo ama acısı öyle fena çıkıyoki ........:)

efferim selinnn
ben de mücver yaptım farmasi kulakların çınlasın

efferim selinnn
ben de mücver yaptım farmasi kulakların çınlasın

ben en son yazın yapmıştım kim dediyse içine karbonat azcık didi bende attım o gün acımsı bi tat geldi ondan beri yapmıorum mücver severdimde karbonattanmı acaba sen atıomusun seyyah?

ben en son yazın yapmıştım kim dediyse içine karbonat azcık didi bende attım o gün acımsı bi tat geldi ondan beri yapmıorum mücver severdimde karbonattanmı acaba sen atıomusun seyyah?

ben bir paket kabartma tozu koydum tadı değişmedi
onu da şurdan keşfettim krep çok severim ve yerken abartırım midemi çok ağrıtır birgün nerden estiyse kabartma tozu koydum mideme hiç dokunmadı
ben de o günden beri aklıma esene koyuyorum
hem miden yanıyor şimdi senin iyi gelir
bi de öle dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…