Kirli Çıkılar )))

gene sesiniz soluğunuz kesildi
demek senfatın dediği gibi ortaya bişi atmasam

aslında ben acele etmeseydim daha yükseğe satabilirdim ama kısmet bu kadaraymış.
ist da kulplu kulpsuz farketmiyor, ama yeni tarihli yani 2012 tarihli altını daha yüksek fiyata satıyorlar.
aynı şekilde alırken eski tarihli çeyrek dersen (kiii aynı sene içinde bozdurmayacaksan eski tarih olacak) 2 3 lira daha ucuza alınıyor, bozdururken az zararlı oluyor.

yalovada ise; kulplular farklı fiyat, kulpsuz yani jelatin içinde olanları farklı fiyat. burda da tarih ayırt etmiyor. altın altındır diyorlar. sadece kulp parası düşüyorlar

sizin orada durum nasıl bilmiyorum. bir sor istersen

küçük altın almak mı daha avantajlı yoksa bankadan mı dersen, bence herkesin yoğurt yiyişi farklıdır
yatırım yatırımdır sonuçta Allah bol bereket versin inşallahh

farmasi birşey sorabilir miyim
şimdi ben geçen ay bildirim yapmadım ve listede yokum.
düğünden sebep altınlarım var, ama birikimim değil onlar :44: yani tabiki birikim ama benim biriktirdiğim birşey değil
bir de biz bir miktar bozdurduk. bir miktarda diğer ay bozdurmak zorunda kalıcaz gibi gözüküyor. (umarım kalmayız da )
o altınları hiç gözönüne almayıp biriktirdiklerimi mi bildirim yapsam? yoksa onları da bildirim yapayım mı?
bu ay kenara koyamadım da... ne yapayım, fikir almak istedim.

canım satış burdada aynı anlattığın gibi.Aldığım çeyrekleri eşim bildiği için onlar üzerinde pek bişey yapamadım benim bankada hesabım yok eşimin hesabı üzerindende yapmak istemiyorum

oya yazdığını görünce hemen unutmadan bidrimde bulunayım ben geçen ay bildirim yapmamıştım bu ay 500 tl koydum kenara ocak 31 de maaşımdan 1000 tl koycam eski hızıma döndüm sanırsam :))))))

yanına bir de kıyafet alırsın bence güzel olur aslında ekonomisine bağlı sanırım iyiyse oyuncak değilse ikisini al gibi
allah yardımcın olsun derdini suya anlat su gibi aksın gitsin inşallah

söylediğim çayı böyle durumlarda iç çok iyi geliyor ben oğluma onu içiriyorum öksürür gibi burnu akar gibi oldu mu içiriyorum hemen etki ediyor

iyi bak kendine

seyyahcım enerjin çok yüksek ki biz seni nasıl desem sorunu olmayan neşeli bir sanıyorduk tabiii herkesin sorunu var ama hani basit sorunlardır diye düşünüyordum ama değilmiş seni senden etmiş rabbim yardımcın olsun

saolasın canım

o hangi çay ben kaçırdım mı acaba:26:

eniştem aldı 8 tane cumhuriyetimi el aldıgı için..
ödermi bilmiyorum. eskiden çok güvenirdim enişteme. ama şuanki hal ve hareketleri ya ödemer mi diye içimden geçmiyor deil:26::26:
ablamaada kıyamıyorum söylemeye:26::26: bakalım ne olcak

eskiden gelip uğrardım unutmuşum burayı
benmde bankada şuan 500TL var.. tam altın gelmediği için almadım
ayın 15 inde
1 cumhuriyet bide yarım almayı düşünüyorum

saolasın canım

o hangi çay ben kaçırdım mı acaba:26:
hemen vereyim barış mançonun şarkısı var ya nane limon kabuğu bir tutam zencefil ben kök olnadan bir tane atıyorum biraz tarçın ister çubuk ister toz birazcık çörek otu ve limon ne kadar istersen ben minik bir parça atıyorum oğlana ekşi gelmesin diye bir taşım kaynatıyrum 5 dk dinlendirip balla karıştırıp içiriyorum tadı güzelllllllllll ve etkili bi de zencefil şurubu yaptım oğluma o da güzel zencefili ufak parçalara böldüm taze olsa rendelenir de kök olunca olmuyor ufaltım ben de içine bir limon ve bal bunu buzdolabıında bir gece bekletiyorsun sonra ihtiyacın olduğunda süzüp ister çay olarak tüket ister bir kaşık yut iyi geliyor ben çay olarak veriyoeum

ablan var ne yapar eder verdirir

ablan var ne yapar eder verdirir

eniştem benm yazın yazlıga gider.. gidincede 20. milyar falan toplar..
50 kadar birikimleri vardı.. 8 altın ben verdim işte..
20 de krediyle ev aldılar..
ablam kasiyerlik yapıyo askeri ücret.. evleri kiraydı kıyamadım ablama..
eniştem kış ödemi die çalışmıyor tembellik yapıyor. buda benim sinirlermi bozuyor.. şimdi işte girdi bakalım nekdar durck..

loveli taze zencefilli şuruptan ben de yaptım dün akşam herkesler çok memnun netten araştırdım biraz umarım bana da iyi gelir, kışı neredeyse tamamen gripli geçiririm ne yazık ki şimdi bile gribim:)

farmasi lazeri 1 senedir yapıyorum inanılmaz memnunum, kullanılan alexandrite ve diyod, en iyileri bunlarmış o yüzden gideceğin yerde hangi cihazların kullanıldığını mutlaka sor, boşa para verirsin aksi takdirde..

seyyahalemi Rabbim yardımcın olsun dışı gülen insanların genelde çok farklı bir iç dünyaları olurmuş senin de öyle sanırım, inşirah suresini okul bol bol gönlün ferahlar inşaAllah

yine tüm sayfaları okuyamadım papatyanın da içi sıkılıyormuş sanırım, Rabbim onun da derdine derman versin, iç huzuru nasip etsin hepimize. Dua ve sadaka böyle durumlara birebir, tecrübeyle sabittir:)

bitanem nasıl arzu edersen öyle bildir

kızlar merhaba
sıkıntımı soranlar olmuş aranızda. telefondan okumuştum. telefon yerine pc den yazmayı tercih ettiğimden alıntı yapamadan hepinize teşekür ediyorum.
aslında çok ta önemli birşey değil de işte insanın kafasını kurcalıyor.akademik ortamlar mobbingin en çok yaşandığı, farklı kariyer basamakları olması nedeniyle insanların çok ta iyi geçinemediği ortamlardır.
samimi denilebilcek bir arkadaşımı korumak amacıyla ona bazı şeyleri eksik anlattım. sonrasında gidip doğrusunu söyledim. bunu neden yaptığımı açıkladım. ama o beni yalancılıkla suçladı.şimdi benimle konuşmuyor. neyse...üzüldüğüm bu değil.
aslında tam olarak neye üzüldüğümü bilmiyorum. boşa giden yıllarım var, onun için referans olduğum durumlar var...ben hiçsevmem küslüğü. en azından birbirimize selam verebilmeliydik diye düşünüyorum samimi olmasak ta. zaten bu saatten sonra da geçti samimi falan olmak.
dün ne bileyim bir anda dertlenmiştim. ondan yazdım siz.e bugün iyiyim çok şükür. zaten 3 haftadır falan da kendisini hiç görmedim.
başka arkadaşlar yavaş yavaş sormaya başladı. hayırdır diye. ne cevap vermeliyim bilmiyorum.

papatya,maalesef yanlış anlaşılmak gerçekten çok kötü bir durum.anladığım kadarıyla değer verdiğin biriymiş.umarım her şey düzelir.

bu ay sürekli masraf çıktı en sonda bugün araba 750 lira masraf çıkardı. söz verdiğim gibi son 3 aydır kendime bişey almadım. sadece çocukların ihtiyaçları vardı onları aldık ama hiç hesapta olmayan şeyler çıkıyor. sürekli böyle oluyor. eşimde bende yıllardır çalışıyoruz, ömrümüz borç ödemekle geçti ortada bişey olsa bari, halada aynıyız... bu aralar bu durum çok canımı sıkıyor kızlar, çok şükür hiç bir zaman malda mülkte gözüm olmadı ama bu kadar beceriksiz olmama kızıyorum. çift maaş olduğumuz için millet haklı olarak bizden evler arabalar bekliyor ama nerdee... böyle yakındığıma bakmayın benimki birazda özeleştiri, içimi dökmek istedim derdimiz para olsun Allahım başka dert keder vermesin... 750 yi duyunca daraldım ama

bir arkadaşta söylemişti kalkıp inşirah suresini okuyayım

ben de sanıyorum ki sayfalar birikmiştir ben okumaya yetişemem kimsecikler uğramamıi buraya.

papatya mobbing in alası akademik ortamda oluyor hem kendimden hem de eşimden biliyorum; güya eğitimli insanlar olunca daha farklı bir ortam bekliyorsun ama alakası yok yardımcı olmaya çalışırsın birine gelir iki gün sonra senden öğrendiğini sana satar galiba en doğrusu bencil olmak...

monnarozza sen böyle diyince annem geldi bir an gözümün önüne o kadar kazanıyorsunuz nereye gidiyor bu paranız diyor o da bazen

canım benim ya buna yazmadan geçemicem:) aslında bu hissettiğinin yarısı vicdani bişey yarısıda çevre baskısı:) hani demişsin ya bizden evler arabalr bekliolar diye:) eylülde kaynanalar bize geldi balkonda konuşuoruz döndü kayınpeder dediki yazın artık bi ev alırsınız? Allah kısmet ederse inş. dedik:) çünkü kısmet olursa düşünüoruz:)
neyse dediki memlekkette falancalar peşin aldılar evlerini faize girmeden sizde yaza kadar 100 milyar biriktirip alın:)))))
biz çift maaşız ya 100.000 biriktircekmişiz:)))))) 25.000 düğünden gelenler,25.000 arabamızı satıp bi senedede 50.000 biriktirip 100.000 peşin ev alcakmışız:)
biz toplamda aylık 4.000 kazanıoruz 12*4=48.000 yapıo yani toplam kazandığımız para bile 50.000 yapmıo baba dedik iyi hoşda nasıl olcak demezmi napıyosunuz o kadar parayı çift maaşsınız diye:) bide evleneli daha 3 ay olmuş:) bişe demedik eşim demez zaten bende demedim severim kayınpederi yaşlı insan anlamaıo çünkü anlatsamda anlamıcak hiç dedim uğraşmim inş.baba dedim:)))))
yani bunu sana yapmıolarki şurda karı-koca çalışan herkesten bişeler beklerler gerek kendilerine olsun gerek çifter çifter evler arabalar:)ben buna toplum baskısı diorum:)))

ayrıca o ufak tefek kıyadan köşeden hiç beklenmedik şeyler heryerden çıkarki:))))))
geçen ay sözde ben 1200 tl biriktircektim sadece 200 tl biriktirdim sor nereye gitti şimdi sayamam bile sana 100 araya 250 buraya derken derken anaaaaaaaa bi bakmışız 1000 lira gitmiş sıkma canını zararın neresinden dönersen kardır:))))

ben evlenmeden önce 1.5 sene çalıştım bekar halimle varya ay sonu cebimde 5 tl bile kalmazdı inanki çünkü her gördüğümü alırdım para nedirki derdim oda uçar giderdi ama şimdi öle demiorum üzülüomuyum evet belki evlenmeden önce 2000-3000 biriktirebilcekken biriktiremedim boş yere gitti paralar ama olsun zararın kenarından döndüm buda bişeydir:)))))))
buraya temmuzda üye oldum ya hala burayı görememiş olsaydım 5 ayım daha boşuna gitmiş olcaktı ama 5 ayım kurtuldu bak bidahaki aya biriktirirsin sıkma canını bende geçen ay çok üzülmüştüm nasıl olurda 1.000 lira havaya harcamamız olur diye oluyo ama önümüzdeki ay telafi edersin:))))

çok doğru yazmışsın. eğer yaşıtlarından önce dr, yardımcı doçent, doçent olursan vay haline. hele bir de bunu senden büyük insanlardan önce yaparsan kaybol...es kaza tübitakta projen falan kabul olduysa bittin demektir....içinde olmasaydım inanmazdım akademik ortamın böyle olduğuna...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…