canım benim ya buna yazmadan geçemicem:) aslında bu hissettiğinin yarısı vicdani bişey yarısıda çevre baskısı:) hani demişsin ya bizden evler arabalr bekliolar diye:) eylülde kaynanalar bize geldi balkonda konuşuoruz döndü kayınpeder dediki yazın artık bi ev alırsınız? Allah kısmet ederse inş. dedik:) çünkü kısmet olursa düşünüoruz:)
neyse dediki memlekkette falancalar peşin aldılar evlerini faize girmeden sizde yaza kadar 100 milyar biriktirip alın:)))))
biz çift maaşız ya 100.000 biriktircekmişiz:)))))) 25.000 düğünden gelenler,25.000 arabamızı satıp bi senedede 50.000 biriktirip 100.000 peşin ev alcakmışız:)
biz toplamda aylık 4.000 kazanıoruz 12*4=48.000 yapıo yani toplam kazandığımız para bile 50.000 yapmıo baba dedik iyi hoşda nasıl olcak demezmi napıyosunuz o kadar parayı çift maaşsınız diye:) bide evleneli daha 3 ay olmuş:) bişe demedik eşim demez zaten bende demedim severim kayınpederi yaşlı insan anlamaıo çünkü anlatsamda anlamıcak hiç dedim uğraşmim inş.baba dedim:)))))
yani bunu sana yapmıolarki şurda karı-koca çalışan herkesten bişeler beklerler gerek kendilerine olsun gerek çifter çifter evler arabalar:)ben buna toplum baskısı diorum:)))
ayrıca o ufak tefek kıyadan köşeden hiç beklenmedik şeyler heryerden çıkarki:))))))
geçen ay sözde ben 1200 tl biriktircektim sadece 200 tl biriktirdim sor nereye gitti şimdi sayamam bile sana 100 araya 250 buraya derken derken anaaaaaaaa bi bakmışız 1000 lira gitmiş sıkma canını zararın neresinden dönersen kardır:))))
ben evlenmeden önce 1.5 sene çalıştım bekar halimle varya ay sonu cebimde 5 tl bile kalmazdı inanki çünkü her gördüğümü alırdım para nedirki derdim oda uçar giderdi ama şimdi öle demiorum üzülüomuyum evet belki evlenmeden önce 2000-3000 biriktirebilcekken biriktiremedim boş yere gitti paralar ama olsun zararın kenarından döndüm buda bişeydir:)))))))
buraya temmuzda üye oldum ya hala burayı görememiş olsaydım 5 ayım daha boşuna gitmiş olcaktı ama 5 ayım kurtuldu bak bidahaki aya biriktirirsin sıkma canını bende geçen ay çok üzülmüştüm nasıl olurda 1.000 lira havaya harcamamız olur diye oluyo ama önümüzdeki ay telafi edersin:))))
kayınpederin çok hoşmuşkeşke onların dediği gibi olsa. biz büyükşehirde yaşıyoruz köyde yaşayanlar onlar kadar harcamamız oluyor sanıyorlar. onların ne düşündüğü çokda umurumda değil sadece hayırlısıyla borçlarımız bitsin istiyorum. 17 yıldır devam eden kısır döngüyü kırmak istiyorum... umutluyum
ayrıca selincim sen çok akıllı bir kızsın ben eminim kirli çıkılarla tanışmamış olsan da para yönetimini iyi yapardın ama kirli çıkılar bizler için büyük şans... tekrar teşekkürler farmasiii
ooo gezmelere gelmişsin topiğime ama ses vermeden gittinseyyah öpüyorum seni
o evler göze çok kalabalık görünüyor, her şey ortada. sıcak evler aslında. ben kantri, ingiliz ve rustik tarzı seviyorrum. kantri biraz yakın aslında senin evlere
günaydın arkadaşlar....
açılış benden galiba bugün.... :))
kitap yazmaya karar verdim... gülmeyin.... :)))
bi de 15 tatilde yurtdışı seyahati düşünüyorum....
oğlum okula başladı,ben de tatillerimi,okul tatillerine göre ayarlamaya başladım...çok çabuk havaya girdim... :)))
önceden hiçbir anlam ifade etmeyen yarıyıl tatili,artık çok anlamlı.... :))
öpüyorum hepinizi,nanaktan..... :))
eniştem benm yazın yazlıga gider.. gidincede 20. milyar falan toplar..
50 kadar birikimleri vardı.. 8 altın ben verdim işte..
20 de krediyle ev aldılar..
ablam kasiyerlik yapıyo askeri ücret.. evleri kiraydı kıyamadım ablama..
eniştem kış ödemi die çalışmıyor tembellik yapıyor. buda benim sinirlermi bozuyor.. şimdi işte girdi bakalım nekdar durck..
günaydın arkadaşlar....
açılış benden galiba bugün.... :))
kitap yazmaya karar verdim... gülmeyin.... :)))
bi de 15 tatilde yurtdışı seyahati düşünüyorum....
oğlum okula başladı,ben de tatillerimi,okul tatillerine göre ayarlamaya başladım...çok çabuk havaya girdim... :)))
önceden hiçbir anlam ifade etmeyen yarıyıl tatili,artık çok anlamlı.... :))
öpüyorum hepinizi,nanaktan..... :))
kitap mı?
vampir kurtadam serileri çok moda o kervana mı katılacaksın?
meyra seni gördükçe aklıma dağlar kızı reyhan geliyor
haydaaaa.... :))
nerden çağrışım yapıyor acep? :)
ekonomi kitabı bence
sağol canım,almıyım.... :))
içim,dışım,sağım,solum,önüm, arkam,ekonomiiiiiiiiiiiiiiiiiii...... :))
artık sayısalcılıktan sıkıldım,liseden beri mat_fen,gına geldi artık... :))
biraz da sözelleşelim,sosyalleşelim,güzelleşelim.... :))
şaka bir yana, yazacağım kitap ( tabi yazabilirsem :))) ) dünyada ilk,tek ve son olacak.... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?